banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 19:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jan 2012, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EfJiNPZ38kY[/youtube]

Snima se dokumentarac koji govori o povezanosti SAD-a, NASA-e i Jugoslovenskog svemirskog programa na celu sa Titom. Ima finih informacija u ovom traileru.

Je l' zna neko gdje se nalazi taj famozni "Objekat 505" na granici sa Hrvatskom?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 15:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Podzemni aerodrom Zeljava to ti je, a SFRJ nije tih godina ni ficu mogla sklopiti, da ne pricamo o svemirskom programu...

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 15:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Aaa, jest' ovo dobro :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
"Houston, we've had a problem."

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 15:58 
Veteran
Veteran

Na Vikipediji piše da je izgradnja tog aerodroma koštala oko 6 milijardi dolara!
http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljava_Air_Base

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Tito prodao svemirski program SAD

Podgorica -- Tito je izgradio najveći tajni podzemni svemirski centar u Evropi u vojnoj bazi Željava, pod konspirativnim imenom"Objekt 505", pišu Vijesti.
Te informacije otkrio je dokumentarni film "Hjuston vi hev a probelm" reditelja slovenačkog reditelja Žige Virca, koji se bavi "jednom od najvećih tajni svemirske trke Hladnog rata - jugoslovenskim svemirskim programom".
"Jugosloveni su ostvarili brzi napredak baziran na tajnim zapisima pionira u toj oblasti Hermana Potočnika, nakon Drugog svetskog rata. Tehnička rešenja opisana u neobjavljenim Potočnikovim djelima bila su osnova tajnog svemirskog programa 1948, nakon Titovog konflikta sa Staljinom", piše u trejleru filma, prenose podgoričke Vijesti.
Krajem 1960, CIA navodno otkriva da SFRJ već ima operativnu tehnologiju za let u svemir, a u martu 1961. SFRJ je celokupni program prodala Sjedinjenim Američkim državama. U maju 1961, američki predsednik Kenedi objavljuje da SAD planiraju put na Mesec.
U dokumentarcu se "okriva kako je Tito izgradio najveći tajni podzemni svemirski centar u Evropi u vojnoj bazi Željava", pod konspirativnim imenom"Objekt 505".

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
jos jedan fabrikovani dodatak u prilog mistifikovanja tita i skj. ko su oni i koliko su sposobni pokazale su devedesete. btw, sto neko vec napisa: jugoslavensko privredno cudo nije bilo u stanju sklopiti posten cetverotockas

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
jbt ne mogu više, u jednom danu čuh 2 najbolesnije laži.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 16:15 
Veteran
Veteran

Koja je druga?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
da je melvin bio u boriku

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012, 17:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
manitu uci da svira je napisao:
jos jedan fabrikovani dodatak u prilog mistifikovanja tita i skj. ko su oni i koliko su sposobni pokazale su devedesete. btw, sto neko vec napisa: jugoslavensko privredno cudo nije bilo u stanju sklopiti posten cetverotockas

potpis

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 11:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Houston, we have a problem
Protivprirodno društvo
on January 11th, 2012 by AmitzDulniker

Slovenački reditelj Žiga Virac snimio je film koji baca potpuno novo svetlo na kompletan svemirski program NASA-e. Verner Fon Braun bi duvao u prste da mu Kenedi nije od Tita kupio neke udžbenike za slanje ljudi u svemir. Ma ne samo udžbenike, nego kompletnu opremu i takozvani nouhau. Sada mi je sve jasnije, čuvena rečenica “Houston we have a problem!” dobila je svoje razumno objašnjenje. Naravno da imate problem kada vam je Tito zavaljao svemirski program.
S’ oproštenjem taj je mnogima nešto uvalio, ovde se još sa istim žarom kao nekad, prepričava kako je Tito preveslao ove i one, kako je balansirao između raznih sila, dok mu je narod živeo u izobilju sa gomilom kredita koje je uzeo. Crveni pasoš – Ej!! Mogao si ujutru da sedneš na voz, odeš u Trst i tamo se nakupuješ robe na Pontarosu da falš farmerkama zaviješ u crno celu kinesku tekstilnu industriju – ej!
Nema tog lidera na Balkanu koji ne sanja da bude kao Tito. Da nisu pocrkali u međuvremenu, podržali bi me i Sloba i Tuđman i Alija u toj tvrdnji. No, da sad ne idem predaleko u spamovanju sopstvenog teksta, nego da se vratim novim teorijama o NASA koje je u svom filmu izneo Žiga Virac.

Slovenac Žiga Virac je u svom filmu objasnio da je Tito praktično napravio jugoslovenski svemirski program, i taman što se spremio da pošalje par Srba, Hrvata i Slovenaca na Jupiter, uleteo mu je Kenedi i rekao:

- Druže Tito zafalilo nam je matematičkih jednačina za pravljenje raketa, pa smo sa svim novcem i stručnjacima koje smo pokupili u Nemačkoj i svetu, zapeli malo sa slanjem ljudi u svemir, a tebi to ide ko ispičke i ja sam kontao da ti to sve nama prodaš. Znamo još i to da je za celu tu tehnologiju zaslužan jedan Slovenac po imenu Herman Potočnik koji je sigurno važniji od Nikole Tesle za celo čovečanstvo za kojeg se ionako ne može utvrditi da li je Srbin ili Hrvat.” - Na takvu ponudu Tito prosto nije mogao da kaže ne, kao što je na primer rekao Rusima par godina ranije da se teraju u kurac.

- Važi, ali da onda kupim Mig 21 od Rusa, jer je on bolji od vašeg Fantoma, pošto smo zbog zauzetosti osvajanjem svemira zaboravili da razvijamo vazduhoplovnu delatnost.

- Može – odgovorio je Kenedi, – i još ćemo da nateramo Italijane da vam daju licencu da proizvodite Fiću, pošto ste i sa automobilskom industrijom zaglavili zbog tog kosmičkog programa.

- I neki laki keš kredit na ruke ako može? – dodao je Tito.

- Keš se podrazumeva. – potvrdio je Kenedi.

I tako je Juga, koja je imala crveni pasoš konačno procvetala, prodala je Amerima supertajni program “Objekat 505″, bez crte, i počeo je da stiže kredit za kreditom, a Ameri su poslali ljude u svemir, i na Mesec. Naravno sve zahvaljujući proračunima Slovenca Hermana Potočnika. Tako bar tvrdi slovenački reditelj Žiga Virac u svom filmu “Huston we have a problem”.

Kad se završi ova svetska recesija, i svi ratovi koji logično proizilaze iz takvih kriza, jedna stvar će biti sigurna na Balkanu, a to je da će svaki narodčić na ovom poluostrvu imati spomenik nekom čoveku koji je baš eto najznačajniji u onom, boljem delu čovečanstva i civilizacijskog napretka, ako se naravno ne positrebljujemo međusobno.

Dakle, Makedonci su pre par dana rekli svoje, sada su i Slovenci istakli svog igrača, ostalo je da mi i Hrvati podelimo Teslu i Andrića, a Crnogorci i Bošnjaci na pokažu koji je njihov sunarodnik najvažniji u čovečanstvu, pa da nastavimo da se ubijamo oko međe.

Film bi zapravo mogao da se zove “Huston, we have problem, again!”

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ovo je sve u skladu sa onih deset maksima o kojima je chomsky pisao. neki objektivan rad, koji bi napregnuo sivu masu konzumenata, manipulatorskim medijima kao ispostavama distributora moci nije pozeljan. velicanje ispraznog i senzacionalizam hrane zatupljene mase i nema veze sto diskusje oko ovoga nemaju nikakve veze sa mozgom - bitno je glupanima popuniti kvotu slobodnog vremena koja im je preostala sa sto bezvrijednijim sadrzajem.
velicanje gluposti je danas projekat i usud. sad slovenac misli vertikalno: a) nevjerovatno sam talentovan b) uzecu pare debilima na smjesnoj iskonstruisanoj prici c) bez slovenske kreativnosti bivsi sugradjani ne bi bili nista u stanju eksploatisati, a horizontalno: prica ionako nije namjenjena "domacoj" publici (ili bar djelimicno) koja jos uvjek nije dovoljno retardirana da popusi ovo (ili jeste), prica je namjenjena medijima koji su zainteresovani da ovo plate jer ziga zna kako funkcionise svijet.
nesto bas sumnjam u ovo sto napisah jer slovenac je glup ko kurac (kao i cijeli tim mu: ima izreka u bosni za one sto prave pitu od govana) a ja sam jos gluplji sto pisem besmislena obrazlozenja.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 11:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Samo ti je dosadno.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Samo ti je dosadno.

Mozda mu je i kriza srednjih godina pokucala na vrata.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Njega je to vec proslo.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Molim moderatore da temu prebace tamo gdje pripada, na humor!

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo ti je dosadno.

Njega je to vec proslo.

neka, neka, sad ces i ti.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 14:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
zeljava je pustena u rad 1968 godine a projekat "objekat 505" prodan 1961 - malo konfuzija ali ako je komesar tako reko onda...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2012, 16:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
Samo ti je dosadno.

Njega je to vec proslo.

neka, neka, sad ces i ti.. :lol: