banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 11:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jan 2012, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Ja mislim da ti nas većinu ili sve ovdje zajebavaš. Pitaš po drugi put u zadnjih 20 minuta zašto je 9. januar dan Republike Srpske, mi ti to lijepo odgovorimo, ti si sada sam napisao zašto je 9. januar dan RS i opet tebi kao nešto nije jasno

Zašto provociraš?

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Добој
Slika

Slika

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Додик одликован руским орденом
Предсједнику Републике Српске Милораду Додику сутра ће бити уручен Орден Дружбе, којим га је одликовао предсједник Русије Дмитриј Медведев.

Предсједнику Додику одликовање ће уручити амбасадор Русије у БиХ Александар Боцан Харченко на сутрашњој свечаности поводом Дана и крсне славе Српске - Светог архиђакона Стефана, најављено је из Бироа за односе с јавношћу предсједника Српске.

Поводом 9. јануара, Дана и крсне славе Републике Српске - Светог архиђакона Стефана, а према указу који је донио предсједник Републике Милорад Додик, на сутрашњој свечаности Орденом Републике Српске на ленти биће одликовани предсједник Србије Борис Тадић, бивши предсједници Српске Рајко Кузмановић, Никола Поплашен, Мирко Шаровић и Драган Чавић, Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Николај, те епископи зворничко-тузлански Василије, бањалучки Јефрем, бихаћко-петровачки Хризостом, захумско-херцеговачки и приморски Григорије и умировљени епископ захумско-херцеговачки Атанасије.

Орден заставе Републике Српске са златним вијенцем биће додијељен Борачкој организацији Српске, Специјалној јединици полиције МУП-а Српске, замјенику директора "Оптима групе" Бањалука Анатолију Киселеву и сенатору Републике Српске Предрагу Лазаревићу.

Орден части са златним зрацима биће додијељен бискупу бањалучком Фрањи Комарици, а постхумно рабину Јеврејске заједнице у Републици Српској Јозефу Атијасу.

Орден Његоша првог реда биће уручен редовном професору на Универзитету у Источном Сарајеву Стеви Пашалићу, рукометашу Рукометног клуба "Барселона" Данијелу Шарићу и спортском раднику Мирославу Петричевићу.

Свечаност додјеле одликовања биће одржана сутра у Палати Републике са почетком у 11.00 часова.

Извор: СРНА

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
soba 39 je napisao:
Slika

Nemoj da je žute boje svete ti neđelje...
podsjeća me na one zastave kosova, bosne i takvih kvazi država, ajde prepravi to u neku drugu boju, makar zelenu ali nemoj mi samo žute...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Danas vidio auto sa malom trbojkom za vozacevim staklom i moram da nadjem svoju da sutra okacim. Bilo bi lijepo i na ovaj nacin kaa bi ljudi obiljezili sutrasnji dan.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Sep 2011, 09:10
Barsa je napisao:
Ja mislim da ti nas većinu ili sve ovdje zajebavaš. Pitaš po drugi put u zadnjih 20 minuta zašto je 9. januar dan Republike Srpske, mi ti to lijepo odgovorimo, ti si sada sam napisao zašto je 9. januar dan RS i opet tebi kao nešto nije jasno

Zašto provociraš?

Prijatelju, to što se desilo 9. januara 1992. je proglašeno nelegalnim od strane najviše međunarodne pravosudne instance - Međunarodnog suda prave (International Court of Justice), zato pitam zašto taj dan.
Zaista ne provociram, Bosanac sam i neopterećen vjerskom pripadnošću ljudi, najviše bih volio da smo jedinstveni, ali smatram da je, imajući u vidu islamizaciju prisutnu u to nesretno vrijeme, postojanje Republike Srpske opravdano. Najveći krivci za podjelu Bosne su oni koji su govorili da će Bosna biti "mala Jugoslavija", a istovremeno vojsku pozdravljali samo sa "Esselamu allejkum". I nije to bio antisrpski niti probošnjački, bio je to antibosanski čin, kako jednom neko pametno reče.
Dakle, ništa protiv entiteta Republike Srpske, međutim 9. januar ne bi smio biti njen rođendan, zbog tvrdnje iz prve rečenice ovog posta.

Evo šta "kaže" Međunarodni sud pravde:

S obzirom da je Srbija trenutno apsolutni šampion u broju pojavljivanja pred MSP-om pod različitim imenima i u različitim ulogama, MSP je u paragrafu 81 presude, na opće iznenađenje i najvjerojatnije čisto u slučaju ukoliko netko s Balkana želi da postavi još neka pitanja u budućnosti, naveo da je nekoliko učesnika u suđenju citiralo rezolucije Vijeća sigurnosti kojima se osuđuju pojedina jednostrana proglašenja nezavisnosti kao nelegalna. Kao primjeri takvih nelegalnih proglašenje navode se Južna Rodezija, Sjeverni Kipar i Republika Srpska čije se proglašenje nezavisnosti iz 1992. osuđuje kao nelegalno od strane Vijeća sigurnosti Rezolucijom 787 (1992.).

MSP dalje navodi da se takva proglašenja nezavisnosti smatraju nezakonitim jer je Vijeće sigurnosti našlo da su "nelegalna ne zato što su jednostrana već zato što su povezana (ili bi bila povezana) sa nezakonitim korištenjem sile ili drugim teškim kršenjima normi općeg međunarodnog prava, posebno peremptornih (jus cogens) normi". Pod jus cogens norme međunarodnog prava spadaju zabrane zločina kao što su genocid, zločini protiv čovječnosti, i druga slična djela.

U prijevodu, MSP kaže sljedeće: slobodni ste da donesete koliko god želite jednostranih deklaracija o nezavisnosti, ali ukoliko su takve deklaracije povezane sa kršenjem peremptornih normi - što je s obzirom na broj presuda kojima se osuđuje RS za etničko "čišćenje" i genocid očigledno slučaj - deklaracije o nezavisnosti nemaju nikakav međunarodno pravni efekt, odnosno ukoliko takvu deklaraciju ipak donesete, međunarodno priznanje nećete dobiti, već se jedino eventualno možete pridružiti nekim novim "Ujedinjenim narodima" u društvu sa Južnom Osetijom, Nagorno-Karabahom, Abhazijom, itd.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ево нешто прелијепо.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pwxZF47vy88[/youtube]

А за бураза ОФМ

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jancker je napisao:
to što se desilo 9. januara 1992. je proglašeno nelegalnim od strane najviše međunarodne pravosudne instance - Međunarodnog suda prave (International Court of Justice), zato pitam zašto taj dan.

A koga ovde boli kurac za nekakav International Court of Justice i šta on kae :roll:

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

пустите овог провокатора,сконтаће да нас јаја боле за сарајевски манипулаторски шовинистички програм и остала срања круга 99 пичкица.

Славимо и не обазиримо се, а неко ће овог и сличне провокаторе удаљит надам се и побрисат ова срања!

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Koji licemjer,odlikovati tolike vladike,biskupe i rabine koji su posvadili ovaj narod.Fujjj.Eto ti Šlageru,kojeg je
borca odlikovao,nijednog.Pa makar i posthumno.Koliko imamo heroja iz ovog rata,znaš li ijednog koji je to zaslužio više od kićenih vladika.Sramota.Lako je odlikovati nešto što je bezlično kao boračka organizacija i vuci siti a ovce na broju.Gdje je tu obični borac,onaj što je ovo sve i stvorio.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Koji licemjer,odlikovati tolike vladike,biskupe i rabine koji su posvadili ovaj narod.Fujjj.Eto ti Šlageru,kojeg je
borca odlikovao,nijednog.Pa makar i posthumno.Koliko imamo heroja iz ovog rata,znaš li ijednog koji je to zaslužio više od kićenih vladika.Sramota.Lako je odlikovati nešto što je bezlično kao boračka organizacija i vuci siti a ovce na broju.Gdje je tu obični borac,onaj što je ovo sve i stvorio.

Буразеру,тако ти је то свугдје не само код нас, нажалост.
А што се осталог тиче на некој другој теми се упустимо у те и такве ствари,доста безобразне.

Већ ноћас тачно у 00:00 шаљем писмо и нашем брату Владимиру Путину, писмо и поруку захвалности,али и писмо намјере да му се обратим у сврси тога да нам помогне и да нас заштити и поведе на пут просперитета у сваком смислу.

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa neće valjda svakog prašinara koji se motao sa puškom odlikovati, a ako odlikuje jednog drugi će reći šta je on bolji od mene, zato je najbolje ne odlikovati niti jednog ili im dati neko zbirno, zajedničko odlikovanje i gotovo.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
svaka vama cast kad se mozete zavaditi na temi cija je svrha cestitanje rodjendana... no, ono sto mene zanima je da li ce biti uprilicen koncert partibrejkersa i bs sutra?
neko je vec ranije rekao da od toga nema nista, treba mi samo potvrda...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Odlicna emisija o stvaranju RS na RTRS!

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
Slika
P.S.Ima li gdje moderatora da ovog gore provokatore odstrane ? :angry4:

Poslednji put menjao soba 39 dana 08 Jan 2012, 21:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ПОЧЕЛО ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
Обиљежавање Дана Републике Српске, почело је данас полагањем вијенаца на Споменик палим борцима Војске РС у Бањалуци. Поводом централне манифестације обиљежавања Дана и крсне славе РС Светог архиђакона Стефан сутра ће у Бањалуку допутовати бројни гости. Његова светост патријарх српски Иринеј служиће Свету архијерејску литургију у Храму Христа Спаситеља, а очекује се долазак престолонаследника Александра Карађорђевића и предсједника Бориса Тадића који ће предводити државну делегацију Србије.Република Српска данас је слободна и наставиће да функционише, јер је то био завјет бораца који су дали животе за њу, рекао је данас предсједник РС Милорад Додик након полагања вијенаца на споменик палим борцима Војске РС на гробљу "Свети Пантелија" у Бањалуци. Борци су дали највише за слободу и независности РС.
"Погинули борци и њихове породице највећи су страдалници за РС и сви су дужни да се барем на овакве датуме подсјете њиховог доприноса и улоге. Друштво мора да помогне њиховим породицама да им се на тај начин покушамо одужити што је могуће више", рекао је предсједник Додик.
Предсједник Владе РС Александар Џомбић рекао је да се никада не смију заборавити они који су положили своје животе у темеље РС.
Предсједник БОРС-а Пантелија Ћургуз рекао је да је 20 година Српске најзначајнији датум у новијој историји српског народа на овим просторима и прилика да се честита онима који су дали допринос у одбрани и јачању Републике Српске.
Вијенце на споменик палим борцима положили су и српски члан предсједништва БиХ, Небојша Радмановић, предсједавајући Савјета министара Никола Шпирић, предсједник НСРС Игор Радојичић и делегација БОРС-а.
Вијенци погинулим борцима су положени и на Тргу палих бораца НОР-а, Спомен-костурници на Градском гробљу, као и на спомен-обиљежју Дванаест бањалучких беба.
БОРС: СРПСКА ДА УВАЖАВА ОНЕ КОЈИ СУ ДАЛИ ЖИВОТ ЗА ЊУ
Предсједник БОРС-а Пантелија Ћургуз изразио је очекивање да ће у времену које долази бити побољшан положај борачке популације и да ће Српска уважавати и цијенити оне који су себе дали за њену одбрану, јер борци то од ње очекују. Ћургуз је након пријема код предсједника РС рекао да борци у тешком времену какво је данашње не могу рећи да су задовољни оним што имају на располагању и што Република може да им да, али да живе у увјерењу да ће вријеме које долази бити боље.
Он је додао да су представници БОРС-а предсједнику Српске указали на потребу потпуног јединства и стварања здравог језгра на политичкој сцени које ће бити у функцији његовања принципа међусобног поштовања, јер је то основ у очувању стабилности Српске.
У вези с процесуирањем војног и политичког руководства Српске за ратне злочине у Хагу, Ћургуз је рекао да РС много касни за другом страном која је изградила стратегију да на темељу те чињенице руши Српску, због чега је потребна одређена системска активност која би такве активности друге стране разобличила и тражила да релевантни фактори утврђивањем истине стварају претпоставке за заједнички живот на овим просторима.
ВАСИЋ: ПОДИГНУТ НИВО ПРОФЕСИОНАЛНОСТИ
Полиција Републике Српске у протеклих 20 година прошла је велика искушења што је резултирало подизањем нивоа њене професионалности, изјавио је директор Полиције Српске Гојко Васић. Након пријема за представнике МУП-а код предсједника РС, Васић је рекао да је у претходном периоду полиција морала да рашчисти са ратним злочинима и профитерством, након чега се озбиљније од било кога у региону дотакла организованог криминала, што се види и по броју истрага у односу на број становника.
Он је истакао да је предсједник РС похвалио рад полиције у претходном периоду и истакао њен значај у вези са установљењем, одбраном и развојем Српске.
Према Васићевим ријечима, полицији РС највише недостају материјално-техничка средства, с обзиром на то да има добре резултате и добре развојне програме.
МОДРИЧА- ОДАТА ПОШТА МИЛАНУ ЈЕЛИЋУ
Поводом 20 година од настанка РС, делегација Српске данас је на градском гробљу у Модричи, полагањем вијенаца и прислуживањем свијећа одала пошту некадашњем предсједнику РС Милану Јелићу. У име делегације Владе вијенац су положили министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Мирослав Миловановић, министар трговине и туризма Горана Златковић и генерални секретар Владе РС Владо Благојевић. У присуству породице, пријатеља и суграђана Милана Јелића, вијенце су положили и савјетник предсједника Српске Миладин Драгичевић, те начелник општине Модрича Младен Крекић.
"Милан Јелић уградио је дио себе у Српску и наша је обавеза и потреба да дођемо на његов гроб и једноставно кажемо: `Хвала ти што си давао себе и уградио дио себе у Републику Српску`. Свјесни смо колико је Јелић волио Српску и са овог мјеста му поручујемо да је Република Српска стабилан и незаобилазан фактор и трајна категорија и обећавамо да ће таква и остати", нагласио је Драгичевић.
ЗАДАТАК ВЛАДЕ - СТАБИЛНИЈА СРПСКА ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ
Влада РС има задатак да створи услове да Српска, након 20 година од свог настанка, буде стабилнија и боља за све своје грађане, изјавио је потпредсједник Владе Антон Касиповић. Након пријема за представнике Владе код предсједника Српске Милорада Додика, Касиповић је рекао да је Влада потпуно стабилна уз пуну подршку скупштинске већине, а доказ да је она на правом путу је синергија између предсједника Републике и предсједника Владе.
Он је додао да је предсједник Додик подсјетио министре да су прије свега чланови Владе, па тек онда министри у својим ресорима. "Привилегија је бити Влада у двадесетој години постојања Републике Српске", оцијенио је Касиповић, и нагласио, да владе у ранијем периоду нису радиле своје послове не би било ни 20. рођендана Српске.
Потпредсједник Владе Џерард Селман оцијенио је да је Влада у претходној години испунила све потребне задатке из Економске политике и да је опредијељена да се у овој години у потпуности посвети економском и политичком развоју Српске.
МАЈКИЋ: 20 ГОДИНА СРПСКЕ - ПЕРИОД МУКОТРПНОГ УЛАГАЊА
Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је да је 20 година постојања РС период мукотрпног улагања у њене темеље и да сада треба пазити да их "погрешан камен не пољуља". Након пријема представника Српске у заједничким органима БиХ код предсједника Додика, она је рекла да су представници Српске у институцијама БиХ свјесни да им вријеме које долази није наклоњено као што то изгледа.
Пријему код предсједника РС присуствовали су српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, предсједавајући Савјета министара Никола Шпирић, те посланици у Представничком дому и Дому народа парламента БиХ.

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
spijo je napisao:

ni meni se ne svidja nimalo ovaj spisak "laureata",ali nije sad ni vrijeme ni mjesto...o tome cemo prekosutra

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Jancker je napisao:
Barsa je napisao:
S obzirom da je Srbija trenutno apsolutni šampion u broju pojavljivanja pred MSP-om pod različitim imenima i u različitim ulogama, MSP je u paragrafu 81 presude, na opće iznenađenje i najvjerojatnije čisto u slučaju ukoliko netko s Balkana želi da postavi još neka pitanja u budućnosti, naveo da je nekoliko učesnika u suđenju citiralo rezolucije Vijeća sigurnosti kojima se osuđuju pojedina jednostrana proglašenja nezavisnosti kao nelegalna. Kao primjeri takvih nelegalnih proglašenje navode se Južna Rodezija, Sjeverni Kipar i Republika Srpska čije se proglašenje nezavisnosti iz 1992. osuđuje kao nelegalno od strane Vijeća sigurnosti Rezolucijom 787 (1992.).

MSP dalje navodi da se takva proglašenja nezavisnosti smatraju nezakonitim jer je Vijeće sigurnosti našlo da su "nelegalna ne zato što su jednostrana već zato što su povezana (ili bi bila povezana) sa nezakonitim korištenjem sile ili drugim teškim kršenjima normi općeg međunarodnog prava, posebno peremptornih (jus cogens) normi". Pod jus cogens norme međunarodnog prava spadaju zabrane zločina kao što su genocid, zločini protiv čovječnosti, i druga slična djela.

А Савјет Безбједности је иначе до јаја релевантна и објективна институција, ал ако ћемо се гађати тролејбусима... Де ДАНАС да прође таква резолуција у СБ... :) Ако се питаш зашто - е па зато што би Русија то блокирала. Толико о "објективности" СБ. Иначе, заболе ме qрко интензивно ко би или не би признао РС, ако ми овде рецимо лоцирамо пар база Руског анти-антиракетног штита или једно десетак силоса са балистичким нуклеарним пројектилима...

У преводу - сила је јача од демократије, СВАКИ пут. ;)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ko god ima TV trebao bi sada da gleda RTRS...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]