banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 04:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jan 2012, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
A što da se Srbi oglašavaju, je li možemo zabraniti nekome da slavi zločine i zločince, je li možemo nekome zabraniti da bude ustaša, je li imamo pravo odlučivati smije li neko biti ono što jeste, znači katolička crkva je oduvjek bila zločinačka organizacija i kao da su učinili nešto novo :roll:

Treba prihvatiti nekog da je takav i gledati ga kao takvog, ne možemo niti trebamo mi sada preodgajati ustaše i katoličku crkvu, ustvari oni i treba da rade to što rade i da budu takvi kakvi su da bi se vidjelo ko je ko i da sve bude kristalno jasno, nema laži nema prevare i oni su mi puno poštenij i draži od ovih šatro multietniĆara.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 19:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
nema laži nema prevare i oni su mi puno poštenij i draži od ovih šatro multietniĆara.

meni nisu,ali nisam glup i znam da devetorici od desetorice Srba jesu....zahvaljujem Bogu sto mi je dao zdrav razum da mogu razgraniciti ko nam je vise zla nanio za 4 godine od nekoga za 500 godina...za to imam 700 000-800 000 razloga.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
old fashion men je napisao:
A što da se Srbi oglašavaju, je li možemo zabraniti nekome da slavi zločine i zločince, je li možemo nekome zabraniti da bude ustaša, je li imamo pravo odlučivati smije li neko biti ono što jeste, znači katolička crkva je oduvjek bila zločinačka organizacija i kao da su učinili nešto novo :roll:

Treba prihvatiti nekog da je takav i gledati ga kao takvog, ne možemo niti trebamo mi sada preodgajati ustaše i katoličku crkvu, ustvari oni i treba da rade to što rade i da budu takvi kakvi su da bi se vidjelo ko je ko i da sve bude kristalno jasno, nema laži nema prevare i oni su mi puno poštenij i draži od ovih šatro multietniĆara.

Ehhh zao mi je sto tako razmisljas druze....

Pitas zasto da se oglasavamo? Zato jer je ovo ismijavanje i negiranje zlocina NDH zato jer su ti ljudi ubijani zato sto su bili Srbi ubijani su i jevreji i cigani i Hrvati i Bosnjaci koji se nisu slagali sa tom ideologijim

Tada su ubijani puskama danas ih ubijaju rijecima mi moramo stati u odbranu nasih mrtvih moramo stati ko jedan kao da ubijaju zive a ti ljudi jesu zivi......zive u nasim mislima u nasim srcima u nasim sjecanjima i nasa duznost je braniti istinu o nasem narodu i ne dopustiti blacenje naseg obraza

ovo je najveci moguci samar sto je katolicka crkva mogla dati pljuju po nasim mrtvima po nasem narodu

sutit se ne smije i mora se odgovoriti i osuditi ne zbog njih da mi njih sada njih preodgajamo NEGO ZBOG NAS i istine o nasim zrtvama tih kobnih godina :(

nadam se da ces se sloziti i razumjeti ako ne ja ti tu nemogu pomoci pa makar pisao 100 godina o ovoj temi

, "nema laži nema prevare i oni su mi puno poštenij i draži od ovih šatro multietniĆara"

I jos si napisao da su ti dragi i uz to posteni necu ovo ni komentarisati valjda ces sam razumijet i spoznat cin veleizdaje iza ove recenice i promjeniti misljenje :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :(

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 19:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

igore,koliko znam ti si iz travnika i potpuno si promasio grad gdje ces pisati takve stvari.....ovdje su glavni kanali hrt,rtl i nova,a na anketno pitanje u jednoj banjaluckoj osnovnoj skoli prije 2 godine "kako se zove nas predsjednik",djeca masovno odgovarala-stipe mesic :(

poneko dijete napisalo dodik,a svega 10% ih tacno odgovorilo Kuzmanovic...dzaba gubis vrijeme,ja sam ti vec na drugom postu ove teme napisao da od te osude mise za pavelica nece biti nista...svrati kad onaj reis odrzi nesto slicno

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
igore,koliko znam ti si iz travnika i potpuno si promasio grad gdje ces pisati takve stvari.....ovdje su glavni kanali hrt,rtl i nova,a na anketno pitanje u jednoj banjaluckoj osnovnoj skoli prije 2 godine "kako se zove nas predsjednik",djeca masovno odgovarala-stipe mesic :(

poneko dijete napisalo dodik,a svega 10% ih tacno odgovorilo Kuzmanovic.

Sjedi Schlageru 1 :lol:

za kaznu procitaj ovo 10 puta

"Tada su ubijani puskama danas ih ubijaju rijecima mi moramo stati u odbranu nasih mrtvih moramo stati ko jedan kao da ubijaju zive a ti ljudi jesu zivi......zive u nasim mislima u nasim srcima u nasim sjecanjima i nasa duznost je braniti istinu o nasem narodu i ne dopustiti blacenje naseg obraza"

Ne bih se slozio sa tobom brate da je pogresan grad i ja ugl gledam Novu HRT i RTL i sta sad opet nedam na svoje i vjeruj mi da cu pisati ako nista lokalnoj katolickoj crkvi da protestujem protiv ovoga cina to je nesto sto je u mojoj moci a tako bi trebali svi uciniti to je nasa duznost to je moja duznost prema mome dedi prema dedinom bratu prema mojim rodjacima i ja cu to uciniti a pisao bi i hrvatskom predsjedniku da znam adresu vjeruj mi

a ovo za stipu pa sta :D valjda ga djeca gotive zbog viceva :lol: :lol: :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
I da dodam, ko nas jebe kada se stidimo svojih i kada smo sami sebe jebavali i birali semi za vožda nekakve Jože i sl. drugove.
Hrvati su ustaše i oni se ponose time, šta mi tu možemo osim da tu činjenicu ne gubimo iz vida i kraj priče, a oni neka rade šta žele to je njihova stvar koga i šta će da slave, mi samo ne smijemo dozvoliti isto tako da bilo ko nama kenja koga i šta da veličamo i slavimo i mirna bosna.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 20:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
a pisao bi i hrvatskom predsjedniku da znam adresu vjeruj mi

ne trebas mu pisati jer za njega je ovo beznacajno...citaj

Josipović: Mise za Pavelića su privatni čin bez velikog značaja

Hrvatska je zemlja utemeljena na antifašizmu, to stoji i u Ustavu, i tako su se ponašale sve vlade, izjavio je predsjednik Josipović, komentirajući kritike Centra Simon Wiesenthal. Josipović navodi kako su mise za Antu Pavelića svedene na privatni čin vjerske prirode, te da im ne treba davati veliki značaj.

Predsjednik Ivo Josipović prokomentirao je osudu predsjednika centra Simon Wiesenthal, Efraima Zuroffa, koji smatra da su mise plaćene za Antu Pavelića na 51. obljetnicu njegove smrti 'sramota za Europu i Hrvatsku'. On smatra da su održane mise 'privatni čin' od kojega se državni vrh nema potrebu ograđivati

Zuroff u tekstu objavljenom u Jerusalem postu osuđuje hrvatski državni vrh jer nisu reagirali na najmanje dvije mise održane za Antu Pavelića, vođu ustaškog pokreta koji je umro prije 51 godinu u Španjolskoj. Zuroff u tekstu govori da je to sramota za Europu u čiju uniju Hrvatska uskoro treba ući.

'Vi znate da ja osobno, a rekao bih i najveći dio hrvatske javnosti, vrlo realno procjenjuje uloge Ante Pavelića u povijesti. Ta uloga je iznimno loša. Svjesni smo svih zločina koji su učinjeni u ime ideologije koju je on zastupao, u ime ustašluka. Uvijek smo, na kraju krajeva i osuđivali te pojave. Podsjetit ću da se cijeli državni vrh bez obzira na stranačku pripadnost, u statusu oporbe i vlasti, odavala dužna počast žrtvama politike koju zastupa Ante Pavelić', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Što se tiče nedavno održanih misa u Zagrebu i Splitu za Antu Pavelića, Josipović ih naziva 'manifestacijama svedenih na privatni čin vjerske prirode'. 'Vidjeli ste da odaziv na mise nije bio velik i ne treba tome davati veliki značaj. Hrvatska je vrlo jasna u tome da je zemlja koja je utemeljena na antifašizmu. Uostalom, to piše i u Ustavu i tako su se ponašale sve naše vlade bez obzira na stranačke boje', zaključio je Josipović.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
I da dodam, ko nas jebe kada se stidimo svojih i kada smo sami sebe jebavali i birali semi za vožda nekakve Jože i sl. drugove.
Hrvati su ustaše i oni se ponose time, šta mi tu možemo osim da tu činjenicu ne gubimo iz vida i kraj priče, a oni neka rade šta žele to je njihova stvar koga i šta će da slave, mi samo ne smijemo dozvoliti isto tako da bilo ko nama kenja koga i šta da veličamo i slavimo i mirna bosna.

Ne treba generalizirati ne Hrvati nego Ustase neslazu se svi Hrvati sa ustaskom ideologijom pobogu a nemoj zaboraviti da su u tom Jasenovcu ginuli i Hrvati koji se nisu povinovali zlocinackoj ideologiji Pavelica

Nesmijemo generalizirati stvari !

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 20:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Koliko je Hrvata poginulo u Jasenovcu?

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 20:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

po tudjmanu pola-pola

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zipo je napisao:
Koliko je Hrvata poginulo u Jasenovcu?

Jasenovac je samo dio ustaske masinerije koliko je poginulo neznam a nije ni bitno jel poginuo u Jasenovcu ili negdje drugdje bitna je pouka te tragedije.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 20:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bitno je gdje je poginuo, u Jasenovcu sigurno nije poginulo više od par stotina Hrvata. Ostali koji su pobijeni kao ustaše i članovi njihovih porodica pa kasnije proglašeni antifašistima su uvreda za sve žrtve ustaškog terora.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zipo je napisao:
Bitno je gdje je poginuo, u Jasenovcu sigurno nije poginulo više od par stotina Hrvata. Ostali koji su pobijeni kao ustaše i članovi njihovih porodica pa kasnije proglašeni antifašistima su uvreda za sve žrtve ustaškog terora.

Nisi me razumio rekao sam da nije bitno gdje su ginuli Hrvati koji su bili protiv fasizma Jasenovac ili drugdje poruka je ista,a za ustase nisam rekao nista njih je i trebalo tamaniti :angry3:

vjerujem da je bilo i laznog prestavljanja pobijenih ustasa kao da su antifasisticki borci :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 01:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
zamoliću kolegu @ bila jednom da mi pojednostavi odgovor na moj post (da ga sad ne kopiram), pošto ga nisam razumio

da, trebamo naći pouku i sištinu te jasenovacke tragedije.
ali molim vas, VAŽNI SU BROJEVI, ITEKAKO VAŽNI... moramo se sjećati sve jedne žrtve. nikoga ne bit trebali izostaviti.

i nemojte molim vas potencirati ovu priču kako su u jasenovcu svi stradali bla bla bla. zna se ko je najvise stradao i ko im je bio cilj.
žalim naravno i taj majušni djelic hrvata i bosanskih muslimana.
(a jebote kako ružno izgleda to brojanje i trgovanje zrtvama, al jbg) mora se jednom za svagda ustanoviti istina.
te price o svim zrtvaama mi djeluje kao i teza nekih likova koji konkretno za krajinu kazu, da je u krajini antifašista za vrijeme 2 s.r. bilo na sve strane, svi smo ginuli na pravoj strani. samo lik sto ne govori da su onda krajisnici ginuli od japanaca protiv kojih smo se svi zajedno borili. o daa, a sad na stranu to sto je su u ovoj krajini srbi cinili daleko iznad 90% antifasisticke vojske (postoje i precizni podaci, ko se gdje i kako borio, da sad ne trazim knjigu)

organizacija/sajt koji sjajno radi : http://www.jadovno.com/#
veliko postovanje i kapa dole za sav trud koji ulaže gospodin bastašić

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 11:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
hercegovac27 je napisao:
Mogu li ja konačno znati ko utvrđuje ko se kako može izjašnjavati! Baš me zanima! S kojim pravom se nekome određuje kako će se izjašnjavati? Evo recimo ja sam Srbin, ateista a opredjeljenje Hercegovac je regionalne prirode a ne etničke jer takva etnička pripadnost nije nikada postojala.

Vezano za Srbijance! Srbijanac je Srbin iz jednog dijela Šumadije. Srbi u Srbiji su samo Srbi ne nikakvi Srbijanci. Srbijanac je pojam regionalnog opredjeljenja u Srbiji.
Srbi u regionu imaju prefiks koji određuje i teritoriju s koje dolaze. Tako ja sebe vidim kao hercegovačkog Srbina. Pojam srbijanac je izmislila Austro-Ugarska da bi razlikovala Srbe južno od Save i Dunava i Srbe u današnjoj Vojvodini. Možda ne znate postojao je i termin Hrvaćanin koji je označavao sve stanovnike Hrvatske bez obzira na vjersku pripadnost koji je naprasno ukinut i niko se u Hrvatskoj ne trudi da ga ponovo uvede ali zato rado pominju "Srbijance". Doduše ni u Srbiji se ne koristi termin Srbijanac nego ga koriste okolni narodi da imenuju Srbe u Srbiji i vjerujte Srbima u Srbiji to zaista smeta.

Pa ti se izjasnjavaj kao Kinez ako hoces, ne znam u cemu je problem. Mi pricamo o tome sta ko i kako se moze izjasniti a da ima pripadnost neku vezu sa tim kako se izjasnjava. Znaci ti ako ti je drago na popisu se izjasni kao Kinez, zato sto volis Kinu.

Etnicka pripadnost uvijek postoji, samo je stvar oprijedjeljenja, a i ja se recimo izjasnjavam poput tebe regionalno.

To sto pises nije tacno za izraz Srbijanac. Sto se tice porijekla termina i to sto pises za Sumadiju je u redu, ali danas je drugacija slika. Svi Srbi u Srbiji i oni Srbi koji posjeduju pasos Srbije su Srbijanci, a svi Srbijanci nisu Srbi.

Podebljano isto nije tacno, ili po tvome misljenju su Makedonija, Hrvatska, BiH, Albanija, Crna Gora srpske teritorije? Nemoj molim te da ulazimo u istorijske rasprave na ovu temu, ne zivimo u srednjem ili ne zanm kojem vijeku, danas je situacija takva kakva je.
Ili se vodis logikom takoreci na mikroplanu da svaki Srbin gdje zivi, da je to njegova teritorija tj. da njegovo zemljiste pripada njemu.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 12:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
Stubborn je napisao:
zamoliću kolegu @ bila jednom da mi pojednostavi odgovor na moj post (da ga sad ne kopiram), pošto ga nisam razumio

pregledao sam zadnje tri strana i nisam vidio da si mi nesto pitao?! Kopiraj tekst ako moze...

Igore, pretjerujes.
Ja sam "protivnik" hriscanske crkve, ali to je generalizovanje sta ti radis. Mise su bile dvije koliko se sjecam, u Splitu i jos negdje. Citava stvar je prenesena u hrvatskim medijima u negativnoj konotaciji. Zatim misu su odrzavali privatno popovi a ne nivou hrvatske katolicke crkve.
Reci da su svi Hrvati ustase je pogresno i ne vodi nicemu, osim toga u Hrvatskoj je sada ljevica pobjedila sa apsolutno vecinom u parlamentu i valjda ti to dovoljno govori.

Schlager brojka koju spominjes o Jasenovcu nije realna. Pisao sam o tome ranije, i po "domacim" istoricarima brojka ide od famoznih tudjmanovih 40 000 hiljada do pretjeranih milion. Strani izvori su puno sigurniji,premda i tu ima odstupanja prilicno velikog ali opet realnije, mislim da je po jednom istoricaru oko 150 000 hiljada a po drugom oko 400 000 hiljada ali ne znam sada, morao bih svoje stare postove traziti.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 15:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Jan 2012, 11:58
A sta je sa Krajisnicima?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 15:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Jan 2012, 11:58
Vidite da nadjete sto vise razlicitih naziva za Bosnace i Hercegovce.
I samo medje udarajte.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 15:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kako neko iz grada na Vrbasu može biti Bosanac?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 16:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šta će biti? Bavarac? Napolitanac? Šumadinac?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]