banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 23:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jan 2012, 01:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
f

Poslednji put menjao apokalipto dana 03 Jan 2012, 01:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 01:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Svake godine u porodilištu u Gračanici se rodi više beba nego u cijelom Beogradu.

nadam se da ovo nikad nisi rekao u stvarnom zivotu,da ti se ljudi ne smiju...zato volim forume sto mogu ljudima ukazati da neke njihove zablude koje nekad idu i do granice apsurda,kao npr ovo sto si ti napisao.
sluzio sam jna dole,i mogu ti reci da je gracanica samo jedno malo vece selo blizu prishtine,ali ima taj nas poznati manastir pa zato mnogo mocnije zvuci kad izgovoris gracanica,nego kad odes i vidis...cak i ako njemu gravitiraju sva susjedna mjesta,kosovo polje i druge enklave,opet se ne moze roditi vise od par stotina beba godisnje.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 01:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Schlager je napisao:
Citiraj:
Svake godine u porodilištu u Gračanici se rodi više beba nego u cijelom Beogradu.

nadam se da ovo nikad nisi rekao u stvarnom zivotu,da ti se ljudi ne smiju...zato volim forume sto mogu ljudima ukazati da neke njihove zablude koje nekad idu i do granice apsurda,kao npr ovo sto si ti napisao.
sluzio sam jna dole,i mogu ti reci da je gracanica samo jedno malo vece selo blizu prishtine,ali ima taj nas poznati manastir pa zato mnogo mocnije zvuci kad izgovoris gracanica,nego kad odes i vidis...cak i ako njemu gravitiraju sva susjedna mjesta,kosovo polje i druge enklave,opet se ne moze roditi vise od par stotina beba godisnje.

Gračanica je danas opština od nekih 88 kvadratnih kilometara u kojoj živi 40 hiljada ljudi a sve više Srba iz okolnih manjih sela na centralnom Kosovu emigrira u Gračanicu. Što ne bi bilo moguće ako im je natalitet visok!

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 01:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
dovr...zeznuo sam, post eh da za Gracanicu neznam situaciju mozda je i istina kad ih se radja od 2 do 5 u jednoj famili i jos ako je u gracanici neki centar porodilista za veci dio Kosova ko zna mozda tu ima i istine da li premasuje Bg tesko mozda po rastu nataliteta ali opet po broju beba

I da ponovim iz ubrljanog gornjeg posta vec receno Gracanica treba biti primjer ostalim Srbima u RS i ostatku Srbije !

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 01:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Gračanica je danas opština od nekih 88 kvadratnih kilometara u kojoj živi 40 hiljada ljudi a sve više Srba iz okolnih manjih sela na centralnom Kosovu emigrira u Gračanicu. Što ne bi bilo moguće ako im je natalitet visok!

pa eto,razmisli sam zasto se u pedeset puta manjoj sredini ne moze roditi vise beba nego u pedesetputa vecoj,taman da joj je ne znam kakav natalitet....

Poslednji put menjao Schlager dana 03 Jan 2012, 01:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 01:40 
Stara kuka
Stara kuka

U Gračanici je izmješteno nekadašnje prištinsko porodilište zajedno sa kadrom. Albanci su zauzeli porodilište u gradu. Koliko su sposobni da čak i stranci radije dolaze u Gračanicu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 01:42 
Stara kuka
Stara kuka

Schlager je napisao:
pa eto,razmisli sam zasto se u pedeset puta manjoj sredini ne moze roditi vise beba nego u pedesetputa vecoj,taman da joj je ne znam kakav natalitet....

Na KiM postoje 2 kliničko bolnička centra KBC u Gračanici i KBC u Kosovskoj Mitrovici. U KBC-u u Gračanici porodi se godišnje 500 beba ali nisu sve porodilje iz Gračanice nego i iz ostatka Kosova južno od Ibra.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 01:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

dobro,500 djecice,a u beogradu vec 20 000 godisnje,znaci opet 40 puta vise. oprosteno ti je jedino ako si mlad i nisi nikad bio u beogradu i vidio koja je to grdosija od grada,u suprotnom sam jako ljut na tebe 8)

Citiraj:
Budući da se u Beogradu godišnje rodi oko 18.000 dečaka i devojčica i da je taj broj u poslednje tri godine u stalnom porastu, za ovaj projekat potrebno je izdvojiti znatna sredstva. Zbog toga će Grad pozvati privrednike da podrže ovu akciju donacijama.

- Razgovarali smo sa mamama i babicama oko toga šta bi poklon paket trebao da sadrži kako bi im bio od koristi. U poslednje tri godine broj novorođenčadi je sve veći i polako se bližimo brojki od 20.000 beba godišnje.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 01:55 
Stara kuka
Stara kuka

Schlager je napisao:
dobro,500 djecice,a u beogradu vec 20 000 godisnje,znaci opet 40 puta vise. oprosteno ti je jedino ako si mlad i nisi nikad bio u beogradu i vidio koja je to grdosija od grada,u suprotnom sam jako ljut na tebe 8)

Citiraj:
Budući da se u Beogradu godišnje rodi oko 18.000 dečaka i devojčica i da je taj broj u poslednje tri godine u stalnom porastu, za ovaj projekat potrebno je izdvojiti znatna sredstva. Zbog toga će Grad pozvati privrednike da podrže ovu akciju donacijama.

- Razgovarali smo sa mamama i babicama oko toga šta bi poklon paket trebao da sadrži kako bi im bio od koristi. U poslednje tri godine broj novorođenčadi je sve veći i polako se bližimo brojki od 20.000 beba godišnje.

U Beogradu natalitet nije visok nego je visoka stopa migracije gdje žene iz manjih mjesta dolaze da se porode u Beogradu što zbog beneficija koje imaju porodilje u Beogradu što zbog toga da bi im djeca postala Beograđani. Tri grada u Srbiji omogućavaju beneficije porodiljama a to su Beograd, Novi Sad i Jagodina. Što se tiče Beograda ne pamtim ni sam koliko sam puta bio tamo. Ko je brojao!

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 02:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Ja se samo nadam da se vi zajebavate,da znate gdje se u srbiji,koliko i ko rodio :)
a inace tema je raseljena lica,sa podrucija kosova,a profesionalno americke vjeroispovjesti.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 02:19 
Stara kuka
Stara kuka

Srbi sa sjevera se svakako najlakše nose sa Šiptarima. Tako ako Ameri stvarno odu barem će lakše disati. Na barikadama se pokazalo da se sa Švabama mogu nositi.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 09:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Aaaa, drma me gripa pa se nadam da mi se pojedini postovi samo prividjaju...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 10:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
The_new_Statesman je napisao:
Aaaa, drma me gripa pa se nadam da mi se pojedini postovi samo prividjaju...

Poslušaj mene, starog travara :lol: čaj od crvenog luka i jabuke, zasladi medom i pij što više, skida temparatautu, olakšava iskašljavanje. Ružan je do bola, začepi nos kad ga budeš pio, ali zato 100% liječi, ja garantujem :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 10:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Americkim vojnicima i njihovim porodicama želim sve najgore.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 10:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
LemiGO je napisao:

Придружујем се честиткама,нек им се све више догађа Тексаса и Вијетнама!

А што се тиче наталитета,јадна је мајка Србији све док се у равници води политика једног дијетата,наследника. Оно што још више чуди је и да се сви они који су дошли у Војводину,из Крајине и РС почињу прилагођавати томе!

А Херцеговац драги, морам признат да си један од ријетких који је успио у мени пробудит осјећање бруталног смјеха,ово у вези наталитета у Грачаници и Београду ;) Ако ти шта значи у Зворнику се годишње рађа између 800 - 900 беба и то је град са најбољим природним прираштајем у РС,једини коме је позитиван од 96 до данас.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 11:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
drinin vuk je napisao:
Оно што још више чуди је и да се сви они који су дошли у Војводину,из Крајине и РС почињу прилагођавати томе!

Nazalost vise nema potrebe za prilagodjavanjem. Imam jedan zadatak za sve, pronadjite podatak koliko drzava na svijetu ima manji natalitet od Republike Srpske?

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka

drinin vuk je napisao:
LemiGO je napisao:

Придружујем се честиткама,нек им се све више догађа Тексаса и Вијетнама!

А што се тиче наталитета,јадна је мајка Србији све док се у равници води политика једног дијетата,наследника. Оно што још више чуди је и да се сви они који су дошли у Војводину,из Крајине и РС почињу прилагођавати томе!

А Херцеговац драги, морам признат да си један од ријетких који је успио у мени пробудит осјећање бруталног смјеха,ово у вези наталитета у Грачаници и Београду ;) Ако ти шта значи у Зворнику се годишње рађа између 800 - 900 беба и то је град са најбољим природним прираштајем у РС,једини коме је позитиван од 96 до данас.

Moja greška! Kosovski Srbi imaju natalitet veći u odnosu na natalitet Srba u centralnoj Srbiji i Vojvodini. Znam da je Zvornik jedna od opština u Republici Srpskoj koja ima pozitivan priraštaj. Mislim da je i Bijeljina imala pozitivan priraštaj krajem 90-tih. Ne znam kakvo je stanje sada.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka

skypostman je napisao:
drinin vuk je napisao:
Оно што још више чуди је и да се сви они који су дошли у Војводину,из Крајине и РС почињу прилагођавати томе!

Nazalost vise nema potrebe za prilagodjavanjem. Imam jedan zadatak za sve, pronadjite podatak koliko drzava na svijetu ima manji natalitet od Republike Srpske?

Mogu ja pokušati! Vjerovatno Bugarska, Srbija, Italija, Češka!

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 12:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Monako 6,9(2011), Japan 7,3(2011), RS 7,1(2010), nemamo jos podatke za 2011 ali ima naznaka da smo stigli Japan.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Neka smo barem u nečenu stigli Japan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]