Ukusi su razičiti. Neka svako sluša ono što hoće i neka se veseli uz one pjesme koje ga pokreću!
Valjda je bit ove teme doček nove godine (jest da ima onih koji misle da je dočekivanje Nove god. bezveze), ali ovo je ipak tema za one koji idu negdje (ili ostaju kod kuće) da se malo provesele i tako uđu u godinu.
Kad idem slaviti, volim da se nađem u dobrom društvu i da bude vesela i dobra atmosfera... Muzika? Ako čujem neku stvar koja mi se dopada onda OK, ako ne, opet mi bude dobro.
Neko se voli proveseliti uz tamburice, neko gotivi šargije, neko nešto treće... ja volim slušati trubače.
I ne želim nametati svoj izbor drugima ili pljuvati po drugim pravcima/vrstama muzike kao što to neki redovno čine (ne prozivam nikoga).
Svaka vrsta muzike ima i dobrih i loših izvođača, pjesama... Glupo mi je što neki sude na osnovu dve-tri pjesme koje je neko odsvirao.
_зока je napisao:
Pa kad se kaže trubači svi odmah pomisle na Čaje Šukarije,Đurđevdan i Mesečinu....Kod dobrog trubača,kada svira tužnu pjesmu,truba jeca,provocira kod slušaoca emociju koju tambura ne može postići ni u ludilu.
potpis
Ali ima ljudi koji gotive tamburice...
_зока je napisao:
Phoenix je napisao:
Ja jesam.

I ne samo naše trubače, nego i duvačke orkestre iz Italije, Španije i Francuske. I koji su virali i neke njihove poznate melodije. Nekažem da nije bilo odlično, jeste, ali opet fali to nešto što ima tamburica.
Vidi,ja dok sam išao u Pirot kod svojih....kad naletiš na prave trubače dole na jugu..Ja nemam riječi kojima bih opisao buru koju taj instrument izaziva u meni. Od trube jedino više poštujem klarinet.
Slažem se ko puzle, nema riječi kojima bih opisao "buru" koju taj instrument izaziva u meni.
Nema pravih ili krivih trubača.
Ima mnogo trubačkih orkestara u regiji, od onih što što znaju dve-tri pjesme (kako neko reče) do onih koji izdaju za strane etikete, ali, zna se, najbolji trubači sviraju na takmičenju u Guči.
Stvarno ima sjajnih orkestara, pa čak i u revijalnom dijelu sabora trubača.
U BL su nastupali neki od najboljih, ali, ipak, Guča je Guča