banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Dec 2011, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
_зока je napisao:
Daljnje nazivanje muslimana Turcima će dovesti do gubljenja privilegije pisanja po ovom podforumu.

Može li poturice, a ako ne, zašto?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 10:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Jel može jedan trajni BAN za mene?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zašto mi Srbi uvijek moramo biti "veći katolici od Pape"?
Na svim federalnim forumima, ali doslovno na svim za nas koriste slijedeće termine:
Srbi = smrdi, genocidaši, vlasi, bosanski pravoslavci...
Srbija = smrdija, nokia...
Rep. srpska = rep. smrdska, rep. šumska, genocidna tvorevina...

Poturice je sasvim adekvatan naziv, jer muslimani je pogrešno, muslimani su i Turci, Palestinci, Marokanci, ima muslimana i Srba i Šveđana..., "Bosanci" svima je jasno da je to teritorijalna odrednica, a Bošnjaci jooš je jasnije da su to smislili 93' i da takav narod ne postoji kao što ne postoji niti bošnjački, niti bosanski, a ni muslimanski jezik, znači ako se neki Hrvati ili Srbi poturče, oni mogu biti samo poturice i to je jedini adekvatan naziv za taj narod kao što je to uvijek i bio.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
old fashion men je napisao:
Na svim federalnim forumima, ali doslovno na svim za nas koriste slijedeće termine:

Poturice je sasvim adekvatan naziv, jer muslimani je pogrešno, muslimani su i Turci, Palestinci, Marokanci, ima muslimana i Srba i Šveđana..., "Bosanci" svima je jasno da je to teritorijalna odrednica, a Bošnjaci jooš je jasnije da su to smislili 93' i da takav narod ne postoji kao što ne postoji niti bošnjački, niti bosanski, a ni muslimanski jezik, znači ako se neki Hrvati ili Srbi poturče, oni mogu biti samo poturice i to je jedini adekvatan naziv za taj narod kao što je to uvijek i bio.

Kucni odgoj.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hoćeš reći da u Federaciji niko nema kućnog odgoja ili?
Jer malo mi je nejasno da svi, doslovno svi Federalni forumi odobravaju termine koje sam pobrojao, a te termine koristi 99% Federalnih forumaša.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Hoćeš reći da u Federaciji niko nema kućnog odgoja ili?
Jer malo mi je nejasno da svi, doslovno svi Federalni forumi odobravaju termine koje sam pobrojao, a te termine koristi 99% Federalnih forumaša.

Naravno da se tvoj kucni odgoj nerazlikuje od njihovoga, medutim nepratim federalne forume, oni me neinteresuju. Interesuje me ovaj forum samo, i nerazumijem tvoju potrebu da na osnovu nekoga iz Kaknja, vrijedas mene ovdje(nevredas me, samo vrijedas sebe ali tesko ces ti to razumjetu) , znaci ovo je forum grada Banjaluke, a ne Semizovaca.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 12:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
_зока je napisao:
Daljnje nazivanje muslimana Turcima će dovesti do gubljenja privilegije pisanja po ovom podforumu.

Može li poturice, a ako ne, zašto?

Ne može,zato što ga koristiš kao uvredljiv opis jednog naroda.
Zato što mi nismo oni. Ako oni jedu govna moramo li i mi?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 12:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ala oko cega se vi natezete :lol: .... Inace, sto se tice podjele, sa ovakvim stanjem nece biti bolje, da je bila drugacija podjela opet nebi bilo bolje tako da... opusteno....

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 12:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
i ti muslimani su dio kolektivne nesrece ovih prostora,narod koji je jako puno stradao,ni blizu kao mi,ali imaju i oni bezbroj svojih tragedija i ako su odlucili da budu bosnjaci,treba to postovati i zvati ih tako....bar izmedju nas i njih je sve osveceno i preosveceno,i treba raditi da se taj krug mrznje zatvori vec jednom,a sa napaljenicima otuda,to ce tesko ici,a pogotovo ako se i mi ukljucimo u huskanje,vrijedjanje i prizivanje novog krvoprolica...njihove rane su svjezije a nase dublje,i vrijeme je da se taj zacarani krug zatvori.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
bar izmedju nas i njih je sve osveceno i preosveceno,i treba raditi da se taj krug mrznje zatvori

Taj krug smo mi Srbi zatvarali dosad najmanje tri puta i uvijek dobijali nož u leđa i žestoko najebali, zatvaoriti ćemo ga i ovoga puta ali ćemo najebati 100%.

Zoka poštujem tvoj odgovor i stav, ali brate ni ti ih onda nemoj zvati muslimanima.
_зока je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
_зока je napisao:
dukicas,smatraj se opomenutim. Daljnje nazivanje muslimana Turcima će dovesti do gubljenja privilegije pisanja po ovom podforumu. Pročitaj pravilnik ovoga dijela foruma ako ti šta nije jasno.

Значи Турци не може а муслиман са малим м може.
Чудан неки аршин.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 17:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Dobro,neće više biti ni muslimani....Biće Bošnjaci,ok?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne može ni Bošnjaci, to što se dvadesetak ljudi u nekom potkrovlju sastalo i odlučilo da se jedan čitav narod zove Bošnjaci ne pije vode, znači ne postoji popis gdje se iko izjasnio kao Bošnjak.
Prema tome, do popisa ili čega već mogu biti samo muslimani, znači Zoka zovi ih muslimani. :lol:
Znam da je to muslimani glupo, ali eto neka im bude, mada je najispravnij naziv zvati ih onako kako se oduvjek i zovu, kako ih je Njegoš i mnogi drugi velikani i savremenici njihovog nastanka zvali. :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 18:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Ја сам их и звао муслиманима због тога што се као Бошњаци не појављују ни на једном попису...Уствари,то је један разлог. Друго разлог је тај што кроз историју код муслимана (не Муслимана) основно обиљежје је било баш то што су муслимани....Нација није била битна. Елем,од сада Муслимани,барем до новог пописа.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Елем,од сада Муслимани,барем до новог пописа.

Dogovoreno! 8)

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
_зока je napisao:
Ја сам их и звао муслиманима због тога што се као Бошњаци не појављују ни на једном попису...Уствари,то је један разлог. Друго разлог је тај што кроз историју код муслимана (не Муслимана) основно обиљежје је било баш то што су муслимани....Нација није била битна. Елем,од сада Муслимани,барем до новог пописа.

Па баш сам зато и писао овде да се то питање не потеже док не видимо резултате пописа.
До тада имају 2 става. Законски, по ком су Муслимани, и демократски који уважава право човјека да се зове како хоће и онда може и Бошњаци.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 19:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
A jojj, pa od dva zla, meni je nekako lakše odabrati ''bošnjaci'', jer nikad ih u životu nisam zvao muslimani, usmeno ih uvek zovem ''Turci'', a pismeno nekad kao i usmeno, a nekad kad se baš kontrolišem onda ,,bošnjaci'' sa malim ''b'' :D To ''muslimani'' im je Tito nadenuo tj. od toga oduzeo prefiks Srbin ili Hrvat kao što je bilo u Kraljevini SHS. A Njegoš ih je zvao ''Poturice''. Tako da, stvarno im je teško pohvatati sva imena, menjaju ih ko čarape. :P

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 00:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
A zaboravio sam reći da su ih stranci tokom rata, a često se čuje i danas taj naziv u stranim medijima zvali: ,,Bosnian muslims'' - ,,bosanski muslimani''. A zoka ne znam koliki si ti stručnjak, ekspert i kompetentna osoba da nam odrediš ''pravi'' naziv za njih, jer i oni ga ne znaju sami za sebe. Otiđite na njihove forume pa ćete videti da se više nazivaju muslimanima i bosancima nego bošnjacima i u medijima im se često otme neki od tih ne bošnjačkih naziva. :P
A neko je gore nabrojao kako oni nas zovu po svojim forumima, a moj odgovor je ne zovu nas uopšte, a kad nas primete daju nam titulu ,,BAN'' doživotno. :P Naravno, šalim se, a u svakoj šali ima 66.67% istine :P
A realno najčešće nas zovu Srbo-Četnici i Četnici, mada mene kad neko nazove Četnikom ne vređa me uopšte, već mi to baš prija, sav rastem od ponosa i časti ;)
A nisam ja smislio pesmicu tj. stih ovaj, već oni: ,,Ide patka, ide guska, cijela Bosna biće Turska!'', a ubrzo je usledio adekvatan srpski odgovor: ,,Usta Baja, uze pušku, ubi patku, ubi gusku, **bem li vam *ajku Tursku!'' :P

Svi ti nazivi i nisu uvrede, ali ni pravi originalni nazivi za njih. Jedini pravi uvredljivi naziv za njih je onaj koji se dobije kad se drugo slovo azbuke ili abecede stavi ispred njihovog muškog imena ,,Alija''. :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 01:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
pricao sam prije par mjeseci sa nekim Hrvatom iz Mostara. Kaze da je Dodik dole kad dodje kao kod svoje kuce, ovi ga goste, prema njemu se odnose kao prema pravom Vozdu. Izgleda da je ta simbioza s njima kulminirala ovakvim svrsetkom. U svakom slucaju, bolje i to nego da imamo hrvate i muslimane u bloku.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 01:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Schlager je napisao:
i ti muslimani su dio kolektivne nesrece ovih prostora,narod koji je jako puno stradao,ni blizu kao mi,ali imaju i oni bezbroj svojih tragedija i ako su odlucili da budu bosnjaci,treba to postovati i zvati ih tako....bar izmedju nas i njih je sve osveceno i preosveceno,i treba raditi da se taj krug mrznje zatvori vec jednom,a sa napaljenicima otuda,to ce tesko ici,a pogotovo ako se i mi ukljucimo u huskanje,vrijedjanje i prizivanje novog krvoprolica...njihove rane su svjezije a nase dublje,i vrijeme je da se taj zacarani krug zatvori.

kad smo tacno mi odlucili da nas se zove cetnicima (?) a velika vecina muslimana/bosnjaka nas tako zove...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]