banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 10:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Dec 2011, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
LemiGO je napisao:
U Rusiji se desavaju veliki protesti, da li je ovo uvod u gradjanski rat u Rusiji i napad NATO pakta.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Владимир Путин: Мој предлог евроазијске уније

Citiraj:
Пише: Владимир Путин
У тренутку када пропада ЕУ сан за Србију, подсећамо да Евроазијска унија стартује 1. јануара 2012. године.

Београд, 06.10.2011

То је пројект који је, без претеривања, историјски камен међаш не само за наше три земље него и за све државе на постсовјетском простору.
У суштини, реч је о претварању интеграције у разумљив и привлачан, стабилан и дугорочан пројект за грађане и бизнис, који не зависи од ћудљивости текуће политичке или било какве друге коњуктуре.
Напомињем да је управо такав задатак постављен приликом стварања Евроазијске економске заједнице (ЕврАзЕС) 2000. године. И у коначном збиру управо су логика тесне, међусобно корисне сарадње и схватања да постоје заједнички стратешки национални интереси навели Русију, Белорусију и Казахстан да формирају Царинску унију.
Првог јула 2011. године на унутрашњим границама наше три земље је укинута контрола над кретањем робе, што је коначно уобличило формирање јединствене царинске територије са јасним перспективама за реализацију најамбициознијих пословних иницијатива. Ми сада од Царинске уније чинимо корак према Јединственом економском простору (ЈЕП). Стварамо колосално тржиште са више од 165 милиона потрошача, са унификованим законодавством, слободним кретањем капитала, услуга и радне снаге.
За грађане ће укидање миграционих, пограничних и других баријера, такозваних „радних квота" значити могућност да без било каквих ограничења бирају где ће живети, стицати образовање и радити.
Велике могућности се отварају и за бизнис. Говорим о новим динамичним тржиштима, где ће постојати јединствени стандарди и захтеви за производе и услуге, при чему ће у вечини случајева они бити унификовани са европским. То је важно с обзиром да сада сви ми прелазимо на савремене техничке правилнике, и усаглашена политика ће нам омогућити да избегнемо технолошке неусклађености и тривијалне неподударности производа. Штавише, свака компанија из наших земаља ће у свакој држави чланици ЈЕП фактички имати сва преимућства домаћег произвођача укључујући и приступ државним поруджбинама и уговорима.
Својевремено је Европљанима било потребно 40 година да прођу пут од Европске заједнице за угаљ и челик, па до Европске Уније. Формирање Царинске уније и ЈЕП се одвија много динамичније с обзиром да оно узима у обзир искуства ЕУ и других регионалних заједница. Ми видимо њихове и јаке и слабе стране. И у томе је наша очевидна предност, која нам омогућава да избегнемо грешке и не допустимо понављање разних бирократских оптерећења.

Кoнтуре пројекта

Од 1. јануара 2012. године у пуној мери ће прорадити и Суд ЕврАзЕС. Да се обраћају том суду по свим питањима која су повезана с дискриминацијом и нарушавањима правила конкуренције и равноправних услова вођења бизниса, могу не само државе него и сви учесници у економском животу.
Суштинска карактеристика Царинске уније и ЈЕП је и постојање наддржавних структура.
Стварање Царинске уније и Јединственог економског простора дају у перспективи основу за формирање Евроазијске економске уније. Истовремено ће ићи и постепено ширење круга чланова Царинске уније и ЈЕП на рачун пуноправног прикључења Киргизије и Таджикистана.
Не заустављамо се на томе и поставићемо пред себе амбициозни задатак: да се подигнемо на нови, још виши ниво интеграције - према Евроазијској унији.
Како ми видимо перспективе и контуре тог пројекта?
Као прво, не ради се о томе да у овом или оном облику поново стварамо СССР. Наивно би било покушавати да рестауирамо или копирамо оно што је већ остало иза нас у прошлости, међутим тесна интеграција на новим вредносним, политичким и економским основама - то је захтев нашег времена.
Ми предлажемо модел снажне наднационалне заједнице, која је способна да постане један од полова савременог света и при том да игра улогу ефикасне „споне" између Европе и динамичног Азијско-тихоокеанског региона. То значи и да је на бази Царинске уније и ЈЕП неопходно прећи на тешњу координацију економске и валутне политике те створити пуновредну економску унију.
Обједињавање природних ресурса, капитала, огромног људског потенцијала омогућиће Евроазијској Унији да буде конкурентна у индустријској и технолошкој трци, у такмичењу за привлачење инвеститора, за стварање нових радних места и иновативних производњи. И упоредо са другим кључним играчима и регионалним структурама - попут ЕУ, САД, Кине, АТЕЗ (Азијско-тихоокеанска економска заједница) - обезбеђивати стабилност глобалног развоја.
Као друго, Евроазијска Унија ће послужити као својеврсни центар даљих интеграционих процеса. То јест, формираће се путем постепеног спајања постојећих структура - Царинске уније и Јединственог економског простора.
Даље, Евроазијска Унија - то је отворени пројекат. Ми поздрављамо прикључење њему и других партнера, првенствено земаља из Заједнице Независних Држава. Притом не мислимо било кога пожуривати или подстицати. То мора да буде суверена одлука сваке државе, коју налажу њени сопствени дугорочни национални интереси.

Реклама

Еу или еврозес – лажна дилема

Овде бих хтео да дотакнем једну, по мом мишљењу, веома важну тему. Неки наши суседи образлажу непостојање жеље да учествују у дубљим интеграционим пројектима на постсовјетском простору тиме што је то наводно у супротности са њиховим европским избором.
Сматрам да је то лажна дилема. Ми се не спремамо да се од било кога ограђујемо нити да се било коме супротстављамо. Евроазијска Унија ће се градити на универзалним интеграционим принципима као неотуђиви део Велике Европе, коју обједињују јединствене вредности слободе, демократије и тржишних закона.
Још 2003. године Русија и ЕУ су се договорили о формирању заједничког економског простора, о координацији правила економске делатности без стварања наднационалних структура. Да бисмо развили ту идеју, предложили смо Европљанима да заједно размислимо о стварању хармоничне заједнице економија од Лисабона до Владивостока, о зони слободне трговине и чак о већим облицима интеграције, као и о формирању усаглашене политике у сфери индустрије, технологија, енергетике, образовања и науке. И на крају, о укидању визних ограничења. Ти предлози нису остали да висе у ваздуху, већ их европске колеге детаљно разматрају.
Сада ће учесник дијалога са ЕУ постати Царинска а убудуће и Евроазијска Унија. На тај начин улазак у Евроазијску Унију, поред директних економских користи, омогућиће свакој од њених чланица да се брже и са јачих позиција интегрише у Европу.
Осим тога, економски логичан и избалансиран систем партнерства Евроазијске Уније и ЕУ у стању је да створи реалне услове за промену геополитичке и геоекономске конфигурације цело контнента и имао би несумњиво позитиван глобални ефекат.
Данас је очигледно да је светска криза, која је избила 2008. године, имала структурни карактер. Ми и сада видимо њене јаке последице. Корен проблема се налази у нагомиланим глобалним дисбалансима. При том веома тешко иде процес израде посткризних модела глобалног развоја.
Према нашем мишљењу, излаз може да буде израда заједничког приступа, што се каже, „одоздо". Испрва, унутар постојећих регионалних структура - ЕУ, НАФТА, АТЕЗ, АСЕАН и других, а затим путем дијалога између њих. Управо из таквих интеграционих „циглица" може да се изграде стабилнији карактер светске економије.
На тај начин наш интеграциони пројект се подиже на квалитативно нови ниво, отвара широке перспективе за економски развој, ствара додатне конкурентске предности. Такво обједињавање напора ће нам омогућити не само да се упишемо у глобалну економију и систем трговине него и да реално учествујемо у процесу израде решења која стварају правила игре и одређују контуре будућности.
Убеђен сам да је стварање Евроазијске Уније ефикасна интеграција - то је онај пут који ће омогућити њеним чланицама да заузму достојно место у сложеном свету 21. века. Само заједно наше земље су способне да се упишу међу лидере глобалног раста и цивилизацијског прогреса, да постихну успех и просперитет.
Најважнији делови ауторског текста В. В. Путина, објављеног у водећем руском дневном листу „Известија" под насловом „Нови интеграциони пројект за Евроазију - будућност која се рађа данас". На српском језику текст је објављен на сајту www.факти.орг

IZVOR

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.alo.rs/politika/44470/Srpski ... lijenti_EU

Srpski političari su već korumpirani klijenti EU!

јесмо коментарисали како је бота промјенио фацијалну експресију?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pfHJc6t8HOc[/youtube]

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Владимир Путин: Мој предлог евроазијске уније

pretpostavljam da se, inspirisan ovim, ti namjeravas u najskorije vrijeme vratiti iz propale EU u srbiju, buducu clanicu evroazijske unije?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.politika.rs/rubrike/ostali-k ... er.lt.html

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 21:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Na današnji dan prije 20 godina raspao se SSSR. Početak širenja divljeg kapitalizma istočnom Evropom i naše teragedije na ovim prostorima.
http://www.jutarnji.hr/25--prosinca-1991---dan-kad-je-umro-sssr/995652/
http://www.nacional.hr/clanak/122233/20-godina-poslije-gorbacova
Al Gorbi poziva Putina da odstupi i ostane upamćen kao on :roll: jašta grobar SSSR koji je uspio svojom politikom da uradi ono što nije Hitler uspio 1941.
http://www.nacional.hr/clanak/122227/gorbacov-pozvao-putina-da-odstupi
Koji smećar :angry3: pa tek se sad Rusija oporavila od njegovog lika i djela...o nama da ne pričam :evil3:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 05:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Јесте ли видјели како човјек слави свој 80-ти рођендан и у чијем друштву?
Много су му захвални.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=huQL5SHpFJ0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 18:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
I što ne slavi rođendan u Moskvi? Koji smrad :angry4:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...gorbacov...zar je jos ziv smrad...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da ne otvaram novu temu, pa da ovdje postavim.
Mada je više je za crne hronike nego za politike, ali ...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rMpVpc9ZDt0[/youtube]

Sjetim se kako su i kod nas tjerali one žene što prodaju cvijeće, čarape i sl. Kako je lako "državi" na sirotinji silu upotrebljavati, a neki kao Miladin Kovačević dobije i pasoš i država plati milion USD zbog njega...

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
eto kakva nam je policija. ne mogu dvojica da savladaju pijano-drogiranog-dementnog-ruinu od osamdeset godina.
kiro gligorov je trenutno u boljoj formi od 90% naših milicajaca.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Mi kao nešto lajkujemo ili ne a djeda to radi kako treba,sram da nas bude.Tako se bori za svoja prava,djeda je objasnio.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zar smije komunalni policajac da traži ličnu kartu? Zar ne bi trebali zvati policiju? Šta ima da se naguravaju sa čovjekom. I što frisky reče, jedva njih dvojica savladali starijeg čovjeka. Srbija se bruka na svakom koraku.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
to milicijo,za to vas placamo!udri kriminalce sto nam ljeb iz usta vade....vidi se na cici da je ratni profiter.vid mu dzipca,sigurno ga je kupio parama od privatizacije.lijepo je vidjeti pravdu na djelu.Plavcima po medal of honour.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
danijell je napisao:
Zar smije komunalni policajac da traži ličnu kartu?

cim pendrek nosi,moze da trazi sta god oce.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:
danijell je napisao:
Zar smije komunalni policajac da traži ličnu kartu?

cim pendrek nosi,moze da trazi sta god oce.

:D :D :D :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema druge nego nabaviću i ja sebi pendrek, pa idem po gradu da tražim potrebne "stvari" :)

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

(“Еvropa se završava tamo gde se završava zapadno hrišćanstvo a gde počinje islam i pravoslavlje” – Semjuel Hantington, američki geopolitičar, 1993.)

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čitam o nadležnostima komunalaca u Srbiji
http://www.propisi.com/prvi-put-u-vasem ... icija.html

Parapolicijske snage :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012, 02:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.nspm.rs/hronika/vladimir-put ... orije.html

Citiraj:
Владимир Путин у ауторском тексту у „Известијама“ тврди да свет улази у зону турбулентности, период који ће бити дуг и болан и о коме се не смеју гајити илузије. Русија није земља која се повлачи пред изазовима и биће достојна своје велике историје.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]