banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 15:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2011, 17:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Dobro je Mustafa, drz se ti teorije :D

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 17:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
hercegovac27 je napisao:
_зока je napisao:
Mislim da je fiki aludirao na "arapsko proljeće" i promjene režima na Bliskom Istoku....

Ljudima je dosadio autokratizam,korupcija i loši uslovi života. Zar je to teško shvatiti? Ne teče kod Putina med i mlijeko....

Ja bih rado volio vidjeti jednog Putina na vlasti u BiH i u Srbiji da malo počisti bagru prije svega onu kupljenu američkim novcem kako je to Putin odradio čim je prvi put ušao u Kremlj.

Tako je,nekima još nije jasno kako se stiže do vlasti na ovim prostorima a i šire.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja ne znam šta je najbolje za ruski narod, Žirinovski je nas Srbe podržavao za vrijeme rata i ja sam mu na tome zahvalan, Putin tek u zadnjih par godina nas intezivno podržava i njemu sam zahvalan.

Vi se ove gađate procentima, ali ja to tako ne bih posmatrao, 300 ljudi na protestima u BL bi možda na ulice izvelo 500 ljudi.

100 000 ljudi u Moskvi će možda dovući 500 000, itd...

Ti ljudi će protestovati nekoliko sati na -20 C, što znači da nešto nije u redu u državi Danskoj.

Egipat, Iran, Pakistan imaju po 100 000 000 stanovnika, smjene vlasti u tim državama me nešto puno ne dotiču, koliko potencijalna "revolucija" u Rusiji.

Manitu ti si ovde olako prešao preko "5. oktobra" i ma šta ko mislio o tome, tada se pola Srbije diglo na noge, nijedna "revolucija" poslije toga u svijetu nije imala toliki odziv.

Možda ova tema ne doživi ni stranu 2. ni meni se sviđa to talasanje, ali to je njihov život i neka ga urede kako misle da je najbolje.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 18:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A sta ako vlast (Putin recimo) kontrolise ''proteste'' zbog nekog svog cilja? Ja jos ne vidjeh batinjanja kao u Amer'kama...

A i nedavna 'kriza' evra nam je pokazala kako se radi posao.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
оно што ја знам и што сам чуо од Руса је слично овоме што Sinny рече. међу тим протестантима има и Путинових присталица, окорјелих националиста, комуниста и вјероватно страних плаћаника. познајем пар Руса који су против Путина, који га сматрају корумпираним итд. па би по вашој некој теорији они одмах били амерички плаћеници. напротив, они су велики руски родољуби али ето, Путин им не сједа а ни оно што је било прије Путина. мисле да Русија може више и да треба више.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Немам ја много времена а ни живаца објашњавати тај руски систем.
Ајд бар оно основно. Исто као и код нас. Организатор митинга мора да га пријави полицији и властима и да га они одобре. У 99% случајева власти га не одобравају, и ако га одобре увијек дају неку другу локацију. То као да у БЛ вам умјесто Трга Крајине дају неку пољану на крају града. После тога вам поставе са свих страна метал детекторе кроз које вас пропуштају (а лијепо се виде на филозофој фотографији на почетку) и тиме броје број демонстраната. Кад им се дигне она ствар они затворе "улазе" и кажу да је већ прекорачен број пријављених. На било какво противљење полиција и ОМОН приводе и млате све живо.

Зашто на улицама није 10% Москве, тј. милион или 2?
Па писао сам да се парламентарна опозиција смирила са стањем тако што је учествовала у конститутивној сједници. Значи преко 90% бирача у Руској Федерацији се већ смирило са ситуацијом и сви само чекају шта ће даље да се дешава.

А ово за 40 милиона пијаница је тако дегутантно да нећу ни да коментаришем.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2011, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja ne znam šta je najbolje za ruski narod, Žirinovski je nas Srbe podržavao za vrijeme rata i ja sam mu na tome zahvalan, Putin tek u zadnjih par godina nas intezivno podržava i njemu sam zahvalan.

Vi se ove gađate procentima, ali ja to tako ne bih posmatrao, 300 ljudi na protestima u BL bi možda na ulice izvelo 500 ljudi.

100 000 ljudi u Moskvi će možda dovući 500 000, itd...

Ti ljudi će protestovati nekoliko sati na -20 C, što znači da nešto nije u redu u državi Danskoj.

Egipat, Iran, Pakistan imaju po 100 000 000 stanovnika, smjene vlasti u tim državama me nešto puno ne dotiču, koliko potencijalna "revolucija" u Rusiji.

Manitu ti si ovde olako prešao preko "5. oktobra" i ma šta ko mislio o tome, tada se pola Srbije diglo na noge, nijedna "revolucija" poslije toga u svijetu nije imala toliki odziv.

Možda ova tema ne doživi ni stranu 2. ni meni se sviđa to talasanje, ali to je njihov život i neka ga urede kako misle da je najbolje.

filozofe, ti mene uopste nisi shvatio. da tvoja mastanja spustimo u polje realne politike: 5 oktobar je po montgomeriju kostao oko 100 miliona kesa plus troskovi izivljavanja nad srbima. dobili su promjenu politickog sistema.
arapska proljeca su zbog kud i kamo zaostalijih oblika vladanja i represivnijih politickih sistema bila laksi zalogaj. i jeftiniji.
moskva, rusija? rusenjem vlasti u moskvi ne mjenja se samo vlast u rusiji - strateski se mjenjaju svi oblici odnosa, od politickih i geopolitickih do ekonomskih. jacanje ove opozicije na respektabilan politicki faktor onu drugu zanteresovanu stranu moze kostati i 100 milijardi dolara, obzirom na broj stanovnika, mehanizme i resurse sa kojima vlast raspolaze.

ovaj folklor u moskvi je i jednima i drugima poligon za dokazivanje snage. jasno je ko je u svom dvoristu mnogo, mnogo jaci. nije rusija libija ili srbija

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Izgleda da ovo još nije gotovo, sada su na redu kontrarevolucionari.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 20:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Nikako mi se nedoima ovaj plakat, pogotovo pesnica. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 06:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Данас поново митинг против крађе на децембарским изборима.
Видјећемо како ће све то изгледати на ових -20.
Углавном "Московске Новости" су скупиле на једној фотографији све заставе које ће се данас вијорити на митингу, па коме је интересантно нек погледа то шаренило од ултрадесних до ултралијевих.

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 08:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://mn.ru/society_civil/20120204/310981142.html

И све то уживо!

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
крене се причат о словенској зими и мјесец дана послије, цијела европа у леду. опомена одозго, не ударај на русију! :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 19:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

cccccc, od Tatara do Rusa, od uveženih do domaćih, od hitlerovaca do satljinista. Ako se oni između sebe nisu potukli, onda su to prava djeca cvjeća.

Oni pod broj 13. su stvarno nemaštoviti. hahahha

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Oni pod broj 13. su stvarno nemaštoviti. hahahha

Па то је Едуард Лимонов, чика који је мало с Караџићем прашио из пушкомитраљеза по Сарајеву. Апсолутна будала. Стварно ми није јасно да има присталица.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 20:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Slušam danas na radiju da se okupilo 90k Putinovih pristaša,a samo 20k ovih što su protestvovali protiv krađe na izborima....Sleglo se,a?

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Путинових било званично 138, незванично 190 хиљада.
Противници скупили на много мање. Цифре иду од 40 до 120 хиљада.
Жириновски наравно сам против свих, имао свој миинг са око 5000.

Сјетимо се Милошевићеве ере и контра митинга на Ушћу. Све исто и овдје. Кад читаве фирме иду на митинг под пријетњу отказом. Интересантно је да је скоро сваки говорник говор почињао доказивањем да су сви дошли добровољно. Ако јесу, зашто то стално потенцирају.

Противници су позвали све на поновно окупљање крајем фебруара, вјероватно 26-тог. Они се окупљају сваког четвртог у мјесецу, али сада не могу јер су 4.3. предсједнички избори.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Nakon Irana u neko dogledno vrijeme Zapad će se svakako ponovo pokušati pozabaviti Rusijom. Rusiju već sada nije briga za dešavanja na južnoj granici.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 03:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Video: Ulice Ljubljane u plamenu, protest prerastao u krvavi obračun
Na protestu u Ljubljani sukob policije i demonstranata, koji su na njih bacali sve što im se
našlo pri ruci. Poslije upozorenja, policija je počela da privodi.
Internet portal 24.ur.com javio je da je veća grupa demonstranata trčala prema policajcima
ispred parlamenta, uzvikujući "Napad". U protestima je, prema za sada nepotvrđenim
podacima, povrijeđeno najmanje 26 ljudi a privedeno je najmanje 30 demonstranata.
Prema posljednjim informacijama, policija je na demonstrante bacila suzavac. Pripadnici
policije su, inače, pod punom opremom za razbijanje demonstracija.
Prema nezvaničnim informacijama, dvije osobe su smještene u Ljubljanski klinički centar od
kojih je jedna zadobila povrede glave, a druga zbog prekomernog uzimanja alkohola.
Hapšenju je prethodio poziv policije da demonstranti prestanu sa napadima i upozorenje da na
taj način oni krše javni red i mir.
Više hiljada učesnika protesta je posmatralo kako miran protest pojedinci pretvaraju u nešto
sasvim drugo, piše taj veb portal.
Ljubljanski dnevnik "Delo" je na svom internet portalu objavilo da se policajci u blizini zgrade
slovenačkog parlamenta povlače "pred naletom" oko 500 demonstranata koji na njih bacaju
sve što im se nađe pri ruci, pa čak i pirotehnička sredstva.
List je prethodno naveo da je policija u Ljubljani uhapsila najmanje tri osobe. Među
demonstrantima, koji su se sukobili s policijom, bilo je i maskiranih osoba, obučenih u crno.
Policija na "tviteru" tvrdi da kontroliše situaciju u glavnom gradu Slovenije. U medijima su se
pojavile, međutim, različite procjene broja demonstranata i dok jedni tvrde da ih je najmanje
5.000 pojedini kažu i da ih je više od 10.000.
Demonstracije u Ljubljani i u više slovenačkih gradova organizovane su zbog nezadovoljstva
građana socijalno-ekonomskom situacijom, ali i zbog prekomjerne primene sile na
mariborskom mitingu, u ponedjeljak.
Demonstranti su nezadovoljni i većinom političara od kojih traže da podnesu ostavke, a među
njima je i premijer Janez Janša.
Masa ljudi je saTrga Republike, gdje je skup bio miran, došla do zgrade Vlade i Skupštine
Slovenije, ograđenim antidemonstrantskim barijerama. Ljudi, od kojih neki odjeveni u crno i s
kapuljačama, nosili su cveće i transparente, a jedna od parola je "Nismo ni lijevi ni desni,
nego prevareni".
Inače, Sindikat slovenačke policije je održao konferenciju za štampu na kojoj je još jednom
ponovio da su policajci u procjepu jer moraju da izvršavaju svoje zadatke, a da sa druge
strane podržavaju mirne demonstracije građana i njihovo zalaganje za pravnu državu, a
"protiv korumpiranih i izopačenih političara". Tokom konferencije, na stolu pred policajcima su
stajali njihovi grbovi, crveni karanfili i granitne kocke kao podsjećanje na žalbu policajaca što
su upravo oni bili prvi na udaru razjarenih građana u Mariboru.
Oko 80.000 studenata i profesora na univerzitetima u Ljubljani, Mariboru i Primorskom
prekinulo je predavanja da bi se na sat ili dva pridružili organizovanom protestu "Prvi dan
otpora slovenačkih univerziteta", a protiv smanjenja budžeta namjenjenog obrazovanju u
narednoj godini.
"Predloženi budžet za 2013. je poražavajući za univerzitete i, ukoliko bude usvojen, to znači
da oni neće biti u stanju da sprovode nastavu na prvom i drugom nivou bolonjskog programa",
prenijela je STA.
Ključne parole na demonstracijama su zapravo parole srpskog Otpora, "Gotov je!" i "Gotovi
su!"
Slovenački premijer Janez Janša je povodom demonstracija rekao da očito postoji neko kome
odgovara dizanje temperature pred predstojeći, drugi krug predsjedničkih izbora u nedelju.
Šestoro teže povrijeđenih
Ukupno je prijavljeno 26 povrijeđenih osoba, od toga 15 policajaca i 11 demonstranata.
Šestero ljudi pretrpjelo je ozbiljne povrede i zadržani su na bolničkom liječenju. Među njima su
i četverica policajaca koje su demonstranti gađali granitnim blokovima.

Izgleda da su slovenacka muda veca od srpskih?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 08:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
U nasem interesu je da se ono sti vise kolju, a mi da na miran nacin preko izbora biramo predstavnike, jer sta dolazi poslije rusenja, nista sve ono sto se zapali srusi, platice narod. Gdje god je izbila revolucija tu su na vlast dosli oni gori, pa jos kad se uzme u obzir period tranzicije koji traje ihahaaj, krace receno, ko ih jebe. Mi treba da im pomognemo tako sto cemo bojkotovati slovenacku i hrvatsku robu !!! Bojkot !!!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slovenački policajac: Odbiću naređenje da udarim gladnog komšiju

Slovenački list "Delo" objavio je pismo koje je navodno napisao slovenački policajac u kome navodi da neće izvršavati naređenja, ako bude morao da udari "gladnog komšiju".

U pismu policajca povodom protesta u toj zemlji na kojima je bilo nasilja i povređenih navodi se da će on "spustiti štit", a da je "vlada gotova".

Policajac poručuje da je policija postala deo ustanka koji ima dve strane - narod koji želi iskoreniti totalitarnu diktaturu vlasti i šačica nezasitih materijalista koji su zaboravili da su Slovenci ljudi.

Pismo koje prenose regionalni mediji, objavljeno je na zvaničnom sajtu slovenačkog "Dela". Prenosimo ga u celosti:

"Poštovani policajci - kolege, prijatelji, očevi i majke slovenačke dece. Bio je rat, bilo je nasilja, uspešno smo obranili Sloveniju, samo smo želeli nezavisnost i bolji život. Ali sada smo ostali zarobljeni, u zatvoru smo slovenačke politike, leve i desne, u diktaturi Janeza Janše, nesocijalne poremećene osobe koja nas vodi i koja je upregnula Vinka Gorenaka, našeg izdajicu zahvaljujući kome primamo minimalne plate. Upravo taj Gorenak izdao je svoje kolege.

I tako smo mi postali deo ustanka, deo slovenačkog ustanka koji ima dve strane. Prva strana je narod koji želi iskoreniti totalitarnu diktaturu vlasti, a druga strana je šačica nezasitnih materijalista koji su zaboravili da smo mi Slovenci ljudi. I mi ljudi, čiji su krv i srce slovenački, nećemo dati da Slovenija bude politička elita.

Ja sam zaprepašćen, ne mogu da verujem, da se slovenačka policija sve više bavi "kriminalom" u koji spadaju krađa peciva i hleba, krađa osnovnih stvari za život. Ti ljudi nisu lopovi i kriminalci, oni su gladni! To rade da bi preživeli. Da prežive u Sloveniji koja je trebalo da postane nova Švajcarska. Tu se više ne može živeti. Ti gladni ljudi koji su ukrali pecivo i hleb su osuđeni. A tajkuni, vladajući i gradonačelnici ne. Zato samo poručujem vlastima: još uvek sam čovek, još uvek znam šta je dobro a šta loše. Čak i kad stavim kacigu, pancir i držim pendrek.

Poručujem Goreneku, Janši i svim ostalima, levima i desnima nikad neću udariti one koji protestuju. Neću udaridi gladne, čiju patnju izaziva vaša nesposobnost. Nežu udarati ljude koji su u pravu. Neću udariti gladnog komšiju, sina, oca, majku, sestru...
Nikada nisam i nikada neću. A po naređenju? Ni tada. Hvala, nisam tako vaspitan.
A ti, dragi kolega, prijatelju?

Politički nikada nisam bio opredeljen. Ovo pišem jer moj petogodišnji sin za tri meseca slavi rođendan. Već sam mu rekao da ne zove drugare iz odeljenja. Nemamo novca, iako smo i supruga i ja obrazovani. Bio je bez reči, plakao je. Obećao sam mu da će sledeće godine imati veliku proslavu, a i to sam verovatno slagao. Zbog suza sam morao da lažem, zbog nesposobnih vlastodržaca, zbog marioneta, koje ne mare za radnike i zaposlene.

Zbog običnih ljudi pišem ovo pismo. Spustiću štit, skinuti kacigu, odbaciti naredbu. Ja sam deo vas, dragi ljudi!
Za vladu, levima i desnima, samo za vas: GOTOVI STE! Spustićemo štit!"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]