Dzenita je napisao:
Brate Aharon,
Kad neko shvati sustinu,pravu bit vjere,poput nas.....a ima nas vrlo malo

,lako ce se svesti i racuni i lako vagati.A najgori su oni zadrti,sto godinama zlo cine,pa ooops na jednom zele preobrat i oprost od Svevisnjeg.
Bolje ikad nego nikad,ali je problem sto svo to gradivo nabubaju na pamet,ne tumaceci ma bas nimalo te Bozije rijeci,vec to shvate kao da je to skolska knjiga na cijim ce ti nabubanom gradivu profesor dati cistu desetku
A,zalosno je to,to Bog ne voli.Dao nam je mozak,pa razmislimo malo njime

A svaki ce Poslanik imati na sudnjem danu svoje vrelo,ali Muhammedovo ce biti najvece,hladnije od leda,a sladje od meda,bjelje od mlijeka i misrisnije od miska
Ne smijemo samo bubati,jer je veoma nepohvalno baviti se samo vjeronaukom.Treba malo i prosetati po prirodi,osjetiti cist vazduh i nadisati se malo kiseonika
Baviti se svojim hobijima,malo sportom,malo probati iz te kuhinje koju nam je bogatu Allah dade,da izvucemo po koji zdrav vitamin koji potpomaze u napretku mozga
Brate Aharon,nadam se da si ovo korektno shvatio
svako dobro,neka te Allah inshallah nagradi za svaku tvoju rijec u kojim Njega velicas.A On najbolje racune svodi.
Pa raduj se brate Aharon,s moje strane imas blagoslov

Dženita, sestro razumijem što govoriš i u cijelosti se slažem.
Štaviše, ovo što si rekla (pogotovo ono podebljano) u potpunosti se poklapa sa mnogo čim što sam na ovom forumu već i sam iznosio (i ne samo ja), a kako se nismo dogovarali za to

, to znači da smo zaista do istog stigli raznim pristupima i da jedni drugima svjedočimo, a to je mnogo dobro!
To je prava vrijednost i moj jedini pravi motiv za učešće na forumu.
Svako dobro i blagoslov.
Pozdravi muža i djecu (ako ti ih je Otac Nebeski već darovano i povjerio).
J A, ono što govoriš (a još više ono čim odišeš) ne slažu se sa osobom koju predstavlja slika (avatar) koju koristiš da se predstaviš.
Zah, zahvaljujem na razumijevanju i konstruktivnom pristupu.
Moj pozdrav tebi.