banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 220 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Dec 2011, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Džontra, šta misliš, da li će gospodin Dejvid Duhovni sutradan da čeprka po kontejneru zato što si nelegalno skinuo kopiju njegova životnoga djela sa neta, kurvo licimuru stari :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Činjenica je i da sam i sam pirat, ali takođe je činjenica da originalnih djela posjedujem puno...jako puno...Par programa,10-ak filmova (s tim da planiram da sljedeće godine uzmem Star wars na bly ray, što će biti kruna moje kolekcije), 15-20 igara....Muzike originalne nemam, al nju ne slušam tako da tu nemam šta da velim...četiri serije gledam, a od njih se tri mogu legalno gledati preko web-stranica (Daily show, Clobert report i Californication)...Od šest novih igara ove godini posjedujem tri (Portal 2, Call of Duty i Bulletstorm)...odnosno 50% što je rakao bih puno više od većine...Ne znam jel se kopiranje knjiga smatra piraterijom, al kako u kući imam oko 600-700 knjiga (legalnih, jelte) mislim da puno više doprinosim društvu nego što ga štetim...Sve nove filmove za ovu godinu sam u kinu gledao..
Naravno vazda sam velio da u nekoj mjeri treba zažmiriti na pirateriju na ovim prostorima, s jedne strane tu je materijalna situacija, a s druge, softverska , muzička i filmska industrija ne vide još uvijek ovaj dio planete kao veliko tržište, pa i nisu u nekom gubitku. Al ako ću već biti ilegalan, neću ići totalnu krajnost te ću balansirati između jedne i druge nabavke...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eh, eh, da je osamstotinazena kojim slučajem tu, rekla bi da si baš nja u bezuspješnom pokušaju da se opravdaš :D

Ovdje se radi o principima, a ne pojedinačnim primjerima. Mislim da među 10 000 bl forumaša, ne bi našao jednog koji nema bar nešto piratsko. I da, činjenica je da smo mi kao tržište toliko nebitni, da se to ni ne mora uzimati u formulu (naš besplatan sadržaj zasad ionako plaćaju Amerikanci).

Ja stvar vidim ovako. Ne radi se o želji "da se nekome odredi koliko će zarađivati", već o tome da su određene industrije navikle musti velike pare, a sad su suočene sa izazovima novih tehnologija, a mentalno većina njih nije spremna za to. Nekada se muzika slušala na kasetama, pa su se presnimavale, ili su se razmjenjivali stripovi umjesto da svako kupi svoj primjerak. Tada je malo ko o tome govorio kao o pirateriji. Peer-to-peer razmjena je zasnovana na sličnim principima, jedan drugar nešto kupi, pa podijeli i drugima. Samo što to na netu poprima mnogo veće razmjere. Na kraju, dolazimo do toga, da neće niko određivati koliko ko smije da zarađuje, samo će tehnologije prisiliti prodavce da im cijene budu razumne. To će nužno dovesti do nestanka posrednika, gdje god bude moguće.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 12:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
ja sam za to da piraterija bude dozvoljena za fizicka lica, a pravna nek placaju jer oni od toga vide i najvise koristi! a autori mogu dobro zaraditi i od reklama tako da,,, ne vidim tu neki problem! 8) :fadein: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Eh, eh, da je osamstotinazena kojim slučajem tu, rekla bi da si baš nja u bezuspješnom pokušaju da se opravdaš :D

I pravdam se i ne pravdam se...Rekoh svoje razloge za i prtiv piraterije na ovim prostorima. S druge strane, nijesam platio punu cjenu za original...Čitavu Tarantino kolekciju sam platoo 7-8 maraka po filmu dok su bili na rasprodajama...Prvi matrix sam uzeo kad se po kioscima prodavao ili npr, kad je bio Black friday, uzeh Bulletstorm za 15-16 maraka, što iskreno nije puno para. Na Steamu imaš akcije svakog mjeseca praktično...Činjenica je da je original za naše prilike skup, ali kao što rekoh il imaš alternative, ili sačekaj da nešto pojeftini...Prije sam sve više oslanjao na pirateriju, al čim sam počeo primati stipendiju, nisam samom sebi mogao dozvoliti da nastavim tim putem.

Al ono što želim da kažem ja da izdavači ne mogu bez umjetnika/developera, ali je i situacija obrnuta....A ako ćemo iskreno, strane zemlje imaju veći standard od nas, a izdavačke firme imaju veliki broj zaposlenih(ono što bi ti rekao parazita, mada ne mora značiti da jesu) samim tim puna cjena nečega je donekle i opravdana.

I normalno je da se mora početi od individualnih slučajeva...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Vi ako se pojavite na glasačkim listićima, ja ću (bez obzira na to što sam zagriženi protivnik predstavničke demokratije i svakog društvenog poretka zasnovanog na njoj) da izađem na izbore i da glasam za vas. Ne zato što me nešto posebno zanima program partije, nego zato što je toliko kul da boli :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Al ono što želim da kažem ja da izdavači ne mogu bez umjetnika/developera, ali je i situacija obrnuta....A ako ćemo iskreno, strane zemlje imaju veći standard od nas, a izdavačke firme imaju veliki broj zaposlenih(ono što bi ti rekao parazita, mada ne mora značiti da jesu) samim tim puna cjena nečega je donekle i opravdana.

Tehnološki napredak bitno pojeftinjuje kreativni proces i dovodi do toga, da su izdavači (i uopšte posrednici) sve manje potrebni stvaraocima. Ja vidim dva moguća razvojna puta: prvi je da velike korporacije pritiscima i suludim zakonima pretvore internet u svoju prćiju i nastave po starom - u tom slučaju će se nastaviti sa trendom štancovanja generičkih igara za američku publiku, nezavisni studiji neće imati previše šansi, imaćemo dvije igre godišnje koje zaista zavređuju pažnju, a koštaće previše, jer će više od 70% njene cijene otići na marketing. Drugi put je, da igru preuzimaš direktno od kreatora, pritom im plaćajući manju sumu. Na ovaj način nezavisni stvaraoci imaju mnogo više šanse da prave dobre igre. Stvar sa ovim pristupom je, što istovremeno traži nešto razvijeniju svijest od puke potrošačke - svijest o fer razmjeni, ali i jedan prisniji odnos između stvaralaca i krajnjih korisnika, potrošača, kako god. Dugoročno gledano, mislim da je ovaj drugi put mnogo bolji.

Mi ćemo biti siva zona još dugo vremena, kako god se stvari budu odvijale.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 15:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Džontra je napisao:
Fasinantno je to što kad sam napisao da je program partije idiotski, i da je s nepokorenim na čelu osuđena na glupost, nepokoreni je odma išao plačipičkariti moderatoru, dok ovde sve ostale naziva budalama, i to isključivo u slučajevima kad mu te budale dokažu da lupeta gluposti....Dovoljno govori o njegovom karakteru...

Slušaj me sad dobro: ja nikad na forumu nisam nikoga vrijeđao i prozivao da je glup i budala, kreten i slično. Čak ni OFM kad god smo se raspravljali i prepucavali nismo se nikad vrijeđali i nazivali plačipičkama jedan drugog. E moje postove možeš kritikovati, obarati, deargumentovati, pljuvati...ali ako mene hoćeš da pljuješ i nazivaš me kako ti volja dođi brate lično pa mi to reci ja sam uvijek za saradnju....a ne ko sajber heroj po netu. Niti sam ja moderatoru te tužio niti me zanimaš, ali ako se svi pridržavaju pravila ponašanja na forumu nisi ni ti izuzetak.....a već dobrano trolovanjem nerviraš 95% foruma svojom filozofijom. I opet ti kažem ako imaš nešto protiv mene lično mi reci ne potpucavaj po forumima. BTW ja sam član nekoliko foruma na kojima bi samo jednom nekog nazvao pogrdno popušio bi ban odmah, ovdje imaš i previše slobode...
Izvinjavam se na offu i ovakvom tekstu raspalimo po temi....a to je Piratska partija :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

If it pleases the court...
Spoiler:
nepokoreni je napisao:
Davno je rečeno ne raspravljaj se sa budalom spusti te na svoj nivo pa te dotuče iskustvom.... :angry3:

nepokoreni je napisao:
Od njega nemaš šta ni pametno očekivati tako da ga prosto ignoriši....

nepokoreni je napisao:
Ako ti se tema ne sviđa odje8i u skokovima i pusti ljude da diskutuju. S tobom se raspravljati Sizifov posao...

Toliko o tome...A kad mi moderator pošalje pp, u kom kažeš da si se žalio na mene...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 15:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Žalio sam se na vrijeđanje i kršenje pravila foruma, ne na tebe.....tebe ignorišem. BTW gdje su tu uvrede vezane za tvoje ime??

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja nisam rekao da mene vređaš (mada, nit' bi mogao) već da napadaš druge...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 17:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Postade ja agresivan ajme :oops:
E u planu nam je u sledećoj godini, nadam se u januaru, promocija PP jednom dobrom žurkom u nekom od BL lokala :D uz dobru muziku i promotivne cijene pića :evil3: Sve će se na vrijeme javiti preko foruma i FB tako da se forumaši mogu smatrati dobrodošlim i pozvanim na žuraju ali o tom-potom :wink:
To je jedan od načina promocija PP a ne mitinzima i plakatima :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Neće ti niko doći ako nije piće i hrana besplatno.Jbg takav nam je mentalitet. :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 17:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Eeee :roll: VIP zvanice će imati cugu gratis pozivnice i to :wink: za ostalo pučanstvo promotivne cijene samo nek je veselo :D
Neki ako dođu će otići kući mortus pijani :drinking: za klopu ne znam vidjećemo :-k

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
uz dobru muziku i promotivne cijene pića

Samo da ne bude haus-party... potrudite se bar toliko, jer je "krem banjalučkog DJ-inga" dosadio i bogu i narodu, a sigurno će neko takav htjeti da se ubaci i da vam "vrti" na žurci... Znači, dajte ono neki rokenrol, alternativu i to :P
Ja ću doći s svojom V maskom :P

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 17:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Taman posla :-? biće za svakog po nešto mix muzike to je najbolja solucija po meni :)

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
ništa dok mile ne uzme mikrofon i zapjeva "pogledaj me mala moja..."¸ :D

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 18:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

.....i vola okrene :D moš' misliti vatru i vola na ražnju ispred recimo Shakersa to bi bio super fol :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pošto ste piratska stranka u programu obavezno morate imati i ukidanje rtv takse i dekriminalizacij lakih droga, nemojte podilaziti narodu nego pljujte po njemu, neka shvate da nije problem u političarima nego u njima.
A za taj ivent, za katering preporučam slaninu, čvarke, kajmak i puru, od pića domaća rakija i sok od drijenka, a muzička pozadina goci bend, slaja bend, zoku kulinu ili nešto slično, ništa neke urbane pederske pizdarije 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 18:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

što se tiče programa baš te stvri imamo u vidu taksa, PIO, školstvo, porezi i još stvari da ne dužim. Za meni se slažem dodao bih još i medovaču za piće :D 100% provjereno svi je vole :thumbright: a muzika...ma ne takav seljakluk hard core nešto što svima paše, najbolje svega po malo :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 220 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]