banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 10:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Nov 2011, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
mislim da je bila inf. da je preko 5000 lica sa VSS trenutno na birou bez radnog iskustva.

Kao što sam rekao to što je samo 500 rad. mjesta obezbjeđeno (uz silne štele) je dokaz o stanju u našoj privredi.

Samo za usporedbu 2010. na istom projektu je zaposleno preko 1500 lica.

Poslednji put menjao dtkbl dana 23 Nov 2011, 13:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011, 13:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2011, 14:29
Nakon zavrsenog konkursa na oglasnoj tabli biroa ce biti spisak firmi koje su se prijavile, njihovi osnovni podaci i broj pripravnika koji primaju. Neke od tih firmi ce naknadno raspisati javne konkurse, a neke ne. Ali raspisali ili ne raspisali isto ti se pise, sem ako se na taj konkurs nisu prijavili kad su vec imali tebe u vidu.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

da tako ide, ali kažem ti kad sam vidio institucije tipa Irb, Ministarstvo ovo ono jasno mi je odmah šta je u pitanju.

Neka prosječna firma nema ni tih 500 km da zaposli nekoga.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011, 15:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2009, 15:48
:lol: :lol: :lol:
'Bem ti život!
Zanemario sam malo čitanje Glasa Srpske, pa sam propustio ovu vijest za pripravnike. Kao što je već primjećeno od strane kolega dtkbl i chobana, briljantno saopštenje ovih iz ZZZ RS, izgleda da je u međuvremenu diplomiralo minimum 10.000 studenata, čim je takva odluka donešena.

A evo nešto o novom direktoru ZZZ RS:
http://www.6yka.com/novi-direktor-za-zapoljavanje

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

možda do kraja godine stiže kontigent od 500 mladih snsd-ovaca sa BLC-a, NUBL-a i UPS-a.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Vlaja1 je napisao:
:lol: :lol: :lol:
'Bem ti život!
Zanemario sam malo čitanje Glasa Srpske, pa sam propustio ovu vijest za pripravnike. Kao što je već primjećeno od strane kolega dtkbl i chobana, briljantno saopštenje ovih iz ZZZ RS, izgleda da je u međuvremenu diplomiralo minimum 10.000 studenata, čim je takva odluka donešena.

Mene privukao naslov tog teksta sa Glasovog portala koji glasi:
Citiraj:
Посла за 570 приправника

Prva reakcija - wtf pa zar nije trebalo biti 1000?
A onda sam se upitao da nisu proširili kvotu za 570, kao što se desilo prije par godina.

Mislim da su trebali detaljnije istražiti zašto se nije prijavio dovoljan broj poslodavaca na konkurs koji je trajao dva mjeseca. Ako neće oni, eto teme za novinare nekog drugog lista/portala... Čudi me da je tako mali broj poslodavaca iskazao želju za zapošljavanjem pripravnika.

Možda je jedan od razloga sam konkurs za poslodavce. Moguće je da su promijenili uslove za dobijanje sredstava, što je moglo rezultirati manjim odzivom od očekivanog.

Meni taj argument da je "jedan broj studenata u međuvremenu diplomirao" presmiješan, pogotovo kada imamo u vidu broj nezaposlenih sa VSS.

I da, to što se prijavilo 200-ak poslodavaca ne znači da će svi dobiti pripravnike. Šta ako neko od prijavljenih nije dostavio svu dokumentaciju? Ili ako ne zadovoljava uslove iz konkursa?
A čuo sam da ima i nekih koji su odustali nakon podnošenja prijave (valjda bilo obavještenje na Birou).

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011, 02:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Do 10. novembra u Prijedoru je konkurisalo samo tri firme i to za ukupno 5 pripravnika. Očajno. :(

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2011, 23:21 
Pripravnik
Pripravnik

http://www.6yka.com/posljednji-pozdrav-prvom-poslu-u-rs
A sutra ističe rok za poslodavce, pa ćemo vidjeti već kako će stvari teći...

Ako već niste, vadite potvrde o članstvu u vladajućoj stranci:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GwA3zTDDiKU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 01:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Dec 2011, 23:00
....ispalilo ih ko šibice.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
U koga gleda ovaj sa snimka? :D

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2011, 19:28 
Pripravnik
Pripravnik

http://www.pressrs.ba/sr/vesti/vesti_da ... ladom.html

Štrajkuju glađu pred brčanskom vladom

Više desetina mladih Brčaka okupljenih u neformalnu grupu "budući pripravnici" započelo je danas popodne štrajk glađu pred zgradom lokalne vlade u Brčkom nezadovoljni što se niko od čelnika distrikta nije udostojio da sa njima razgovara i objasni im do kada će čekati na raspisivanje javnog poziva.

Nakon što su se jutros sastali sa šefom Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u Brčkom Piterom Aplbijem, njih šezdesetak je došlo na ranije zakazani sastanak u Omladinskom centru sa predstavnicima izvršne vlasti, ali se niko od čelnika nije odazvao na poziv za sastanak.

Predstavnik ove neformalne grupe Adis Jasenčić rekao je novinarima da su pozvali gradonačelnika Miroslava Gavrića, njegovog zamenika Ante Domića, trojicu šefova vladinih odelenja koji čine radnu grupu za izradu Programa zapošljavanja pripravnika, a došla je jedino šef Pododelenja za privredni razvoj Amra Abadžić, koja im je rekla ono što su već znali.

Ona je objasnila da je njena uloga danas bila samo da objasni da je budžetom za ovu godinu predviđeno milion maraka za zapošljavanje pripravnika ali da, sve dok Vlada ne donese Program zapošljavanja pripravnika, ta sredstva neće biti operativna.

"Interes svih nas je da ta sredstva što pre budu utrošena i da se ova deca zaposle. Ne znam dokle se stiglo sa izradom Programa zapošljavanja pripravnika, jer radna grupa radi još od avgusta i znam da se dorađuju neke stvari oko kriterijuma, ali dok Vlada ne usvoji taj dokument, nema raspisivanja javnog poziva", rekla je Abadžićeva.

Predstavnik neformalne grupe "budući pripravnici" Irma Čandić rekla je da su prisutni članovi, nezadovoljni nezainteresovanošću Vlade da počne sa angažovanjem pripravnika za ovu godinu, uprkos izdvojenim sredstvima, većinom glasova odlučili da započnu štrajk glađu do odgovora na njihove zahteve, odnosno do raspisivanja javnog poziva.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Na javni poziv za zapošljavanje pripravnika u Srpskoj koji je zatvoren 13. decembra prijavilo se 830 poslodavaca, koji su iskazali interesovanje za zapošljavanje 2.471 pripravnika sa visokom i višom stručnom spremom.
Ovim projektom predviđeno je zapošljavanje 1.000 pripravnika, i to 850 lica sa VSS i 150 lica sa VŠS.
- Komisija Zavoda trenutno vrši obradu i ocjenu pristiglih programa, koje će zatim predložiti Upravnom odboru na razmatranje i odlučivanje - kazali su u Zavodu za zapošljavanje.
http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... +Srpske%29

Kako sad odjednom potreba za 2500 pripravnika, a kad su produžavali poziv prije mjesec dana bilo 500 ili 800?
Nije valjda da će zaposliti komplet nezaposlenu omladinu snsd-a na državne jasle?

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...i ti pitaš gluposti. :D Nego, šta si mislio? ...al' 'aj budi iskren i reci da si se trun ponadao da će biti pošteni...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2011, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

imam osjećaj da će opet da iznađu negdje još par miliona i zaposle sve koji su tražili pripravnike. Ima da pjevaju do izbora o tome.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 05:57 
Pripravnik
Pripravnik

Bilo večeras na ATV vijestima, danas u novinama, tek 15. januara odluka o izboru poslodavaca.
Nego, mene zbuni broj nezaposlenih VSS...

Dakle:
1) 31.07.2011. godine, 7920 nezaposlenih VSS na birou. (IZVOR)
2) 30.11.2011. godine, 9230 nezaposlenih VSS na birou. (IZVOR)

Za četiri mjeseca 1310 novopridošlih VSS na biro!

Međutim, jul je bio izuzetno plodan, pa ako i njega tu uračunamo, od kraja juna do kraja novembra, taj broj je 2180!
Ukupno u ovoj godini je preko 3300 novih VSS nezaposlenih lica na evidenciji biroa. To se sve može očitati na tabeli koju nudi ZZZ RS (IZVOR):

Slika

(A zanimljivo je usput pogledati kako se broj magistara/majstora odnosno doktora nauka prijavljenih na biro mijenjao kroz vrijeme. Na kraju ćemo svi biti akademski građani, a i dalje uvoziti naučni kadar.)

I za kraj i zvanična potvrda, od ovih silnih "potreba" poslodavaca, više od polovine je presipanje iz šupljeg u prazno (IZVOR):
Citiraj:
По Јавном позиву пријавило се 830 послодаваца који су исказали потребе за 2471 приправником и то 2311 лица са ВСС и 160 лица са ВШС. Из области производње, трговине и производно услужних дјелатности поднешени су захтјеви за 1173 приправника. У ванпривредним дјелатностима трaжено је 1298 приправника, a највеће интересовање исказале су јединице локалне саомуправе, разне непроизводне услужне дјелатности, образовање и државна управа.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Za četiri mjeseca 1310 novopridošlih VSS na biro!

Dobar dio novopristiglih su oni kojima je istekla 1 godina pripravničkog staža u projektu iz 2010.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
i oni ne mogu opet konkurisati za pripravnika...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2012, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

možda mogu ako su u pravoj stranci...

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2012, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Nema druge nego "one way ticket"...

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
dtkbl je napisao:
možda mogu ako su u pravoj stranci...

U tom slucaju ni stranka ne pomaze.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]