banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 17:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Dec 2011, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Citiraj:
Oko 43,2 odsto radno sposobnih bh. građana ima samo diplomu osnovne škole, ili nema čak ni tu, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Kako je procijenjeno da u našoj zemlji živi oko 3,8 miliona ljudi, može da bude izveden zaključak da srednjoškolsko obrazovanje nikada nije steklo gotovo 1,7 miliona bh. građana.

дакле, народ глуп, необразован, лаковјеран, хиљаду пута преварен схватио да му је најбоље да гледа само себе и то је то.
да постоје нека правила у овој јадној држави, да онај полицајац смије зауставити оног у новом мерцедесу као и оног у распалом стојадину, да се посао добија према заслузи а не према крвном сродству, да свако научи да каже добар дан и довиђења и да се редовно пере, ствари би брзо дошле на своје мјесто.
сматрам да је за горе споменуто крива власт јер власт контролише и полицију, и бирократију, и медије који би могли да промовишу фино понашање које нажалост, многи нису поњели из своје куће.

погледајте колико је наш народ дао сјајних научника и великих људи, а нико од њих није успио у својој отаџбини, сви су морали негдје да оду. дакле, корјенито мјењање друштва до најмањих ситница.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2011, 10:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Naravno da je do naroda, imamo veoma loše osobine i nismo jedinstveni.
Kad se borimo za naš interes uvijek se nadju degenirici koji se naprave pametni, i na kraju svi popušimo, eto tako nekako. Ali ne vrijedi o tome čak ni razmišljati, svi koji vrijede to shvate na vrijeme, pa nagule preko granice.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2011, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_T6EoiV_RR0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Politicke partije su u ovoj prici najmanje bitne jer se i ne radi o politickim partijama nego o klijentelama, piramidama zavisnosti. Kada jednom SNSD sidje sa vlasti doci ce vrlo brzo do prelijevanja clanstva. SNSD ne radi nista sto poslijeratni (ali dijelom i ratni) SDS vec nije radio: korupcija, plutokratija itd. sa jedne strane, a sa druge strane politika zbijanja redova. Za ovo drugo ja i ne vidim alternativu. Nalazimo se u hladnom ratu i tu se jos dugo nece nista promijeniti. Jedini izlaz bi bio u samostalnosti RS-a (ili u definitivno garantovanoj sirokoj autonomiji koja bi fakticki znacila samostalnost) kada bi se uloga te vanjske prijetnje smanjila, a politicka scena konacno pocela raslojavati na lijeve, desne i centar, dakle kada bi socijalna pitanja bila odlucujuca.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 10:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Nista nama ne fali ni ovako. Nikad ni priblizno ovakav stepen drzavnosti Srbi preko Drine nisu imali. Zato mislim da bi nasi politicari mogli malo smanjiti kurchenje i prestati vise pucati iz prazne.I Mile Martic se kurchio tri dana pred Oluju,odbijao plan Z4 i nije htio uopste primiti Petera Galbrighta,americkog ambasadora,uz rijeci "on se slikao na ustaskom tenku prosle godine".

Kao direktni ucesnik rata od prvog zadnjeg dana,imam potpuno jasnu sliku kolika je razlika bila 1993 i danas. Tada smo imali par stotina tenkova i aviona,teskog naoruzanja koliko hoces,a o borbenom moralu da ne pricam. Tad smo svi bili kao jedan,poginuti ako treba jedan za drugog,a sad su ljudi toliko razocarani,da bi ih se vise od pola uhvatilo lastinog autobusa ili frankfurta,i ostalo bi nas sacica ovdje! A kod muslimana je sasvim obrnuta situacija,oni su toliko napaljeni i zeljni osvete da nijedan ne bi dezertirao!Njih je sada ogroman broj,par miliona,zguran i zbijen na samo 24% teritorije BiH!! Ako tada,1993 nismo uspjeli stvoriti nezavisnu Republiku Srpsku,pogotovo to ne bi ratom uspjeli sada,kad nemamo nista.

Zato,trebamo biti diplomate,stvarati prijatelje medju jakim silama u svijetu,imati diplomatski rijecnik,a ne kurchiti se kao majmun i sirovina,jer tako samo nabacujes na volej onima koji bi zeljeli da nas nema! I tako cekati istorijski trenutak,i onda pokusati nesto. A zadnje sto nam treba je ovo stavljanje na stranu Hrvata,podrzavanje treceg entiteta i cackanje po daytonskom sporazumu,koji je jedina garancija naseg spasa,posto sve najvece svjetske sile stoje iza njega. Znaci,ne mijesati se uopste u odnose u Federaciji,priznati vlast platformasa (boli nas quratz!),ali zato na finjaka ne dozvoliti nikakvu pricu o cackanju Republike Srpske,i odmah napustati salu cim neko kaze nesto o smanjenju ovlasti Republici Srpskoj!

Imamo jako lagodnu poziciju,i zato samo na finjaka,kulturno i diplomatski,i gledati ih kako se guse u svojoj nemoci da odbiju pero Republici Srpskoj,a ne provocirati ih,pucati iz prazne i pogotovo ne dirati po Daytonu zbog Hrvata,jer ni u kom slucaju im ne treba dati priliku muslimanima da nas sataru u ovako losem trenutku po nas,kad nam je matica na koljenima,kad je vode izdajnici,i kad ne bi prstom mrdnuli za nas. Kad tamo dodje patriotska vlast,onad nek udare slobodno,da rijesimo jednom za sva vremena srpsko pitanje na Balkanu!
Sve je na nasoj strani,ako ne budemo sebi davali autogolove,nikad im Evropa nece dozvoliti stvaranje islamske dzamahirije i sirenje islama prema Becu i srcu Evrope,zato samo polako,poptpuno suprotno od ovoga sto aktuelna vlast radi i ugrozava bezbjednost naroda i Republike Srpske.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager, to sve stoji. Mada mislim da je ovo Dodikovo kurcenje uglavno dobro sracunato. Naprosto do sada nismo niti jednom morali da zbog toga ispastamo. Naprotiv. To opet ne znaci da ce i ubuduce biti tako. Uvijek je bitno to kome se Dodik obraca. Eto, lako je to uociti. Kada se obraca domacima onda je bahat i otvoreno drzak. Taj jezik razumije domaci covjek. Inace bi ga cak poceli smatrati neodlucnim. Kada nastupa na B92 onda je toga vec manje. Onda govori odlican pravnik koga ne mogu isprovocirati nikakva pitanja Olje Beckovic i drugih i koji argumentuje skoro bez mane. Ako pise tekst za Vasington Post onda je kraci, direktniji, daje samo onoliko koliko ga mogu razumjeti Amerikanci, a da pri tome ne odstupi od politike koju prostire pred domacom publikom.
Sto se tice koalicije sa Hrvatima. Mislim da Dodiku i nije cilj njihov treci entitet. Njegov cilj je da se jos jednom potvrdi sadasnje stanje, da se jos vise ucvrsti. Otvaranje drugih prica, kao te sa trecim entitetom, je riskantno, ali mislim da je u sluzbi upravo ucvrscivanja sadasnjeg stanja. To je ona njegova prica o unutrasnjem priznanju.
I to je finjak, mada ne izgleda uvijek tako. Na Balkanu smo. Tu je finjak malo siri pojam.
Sto se tice Srbije ostaje mi samo da se s vremena na vrijeme okamenim. Poslom sam redovno u Beogradu. Koje ja ovdje razgovore vodim... Ja moram da objasnjavam iste stvari koje objasnjavam nekom npr. Nijemcu. Nevjerovatno je nepoznavanje elementarnih stvari iz politickog zivota u RS i BiH, ali i geografije i sl. To se onda pari sa dvije dominantne pozicije. Jedna nazovi liberalna koja kaze da se sto prije i to sami ukinemo pa da ubrzamo put u bolji zivot gdje ce sadasnje nesuglasice itako biti marginalne, a druga koja kaze da je RS bedem odbrane Srbije. Ni u jednoj ni u drugoj nismo priznati kao neko ko ima svoju politicku volju. I za jedne i za druge smo provizorijum koji treba da se potrosi za visi cilj, ovaj ili onaj. To sam dozivio da mi za jednim te istim stolom jedna prica prica dolazi na desno, a druga na lijevo uho. Da ne povjerujes.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Чуо сам једну добру мисао о Додику. Каже, Додик лаје, провоцира, курчи се, али зна гдје је црвена линија и не прелази је. Умјеће је што он помјера ту црвену линију.

Прије неколико година ови у Сарајеву су мало мало укидали РС, правили приједлоге нове уставно-територијалне организације БиХ, причали "како РС има представништва вани, како страни државници долазе у БЛ, не може то тако". Сад то нико не помиње. Сад је прича хоће ли бити трећег ентитета или неће, сад министар вањских послова Израела дође један дан у Сарајево, а три дана буде у Бањалуци и нико се посебно не узбуди око тога.

Шлагер, мислим да прецјењујеш ту спремност Муслимана за рат. Једно је курчење по форумима (тога има и на српским форумима), а друго је реалност. И они су разочарани оним што су добили ратовањем, и они имају кредите, послове, обавезе, и они желе да живе колико-толико нормално.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 12:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ja sam ubjedjen da Muslimani cekaju kao zapete puske. Zbijeni na premalih 24%,a u kolektivnu svijest im je vec usadjena uloga zrtve genocida,i jos slusajuci iz dana u dan sprdanje sa BiH,mislim da bi odziv na mobilizaciju bio 99%!! Oni su na sve dodirne tacke sa Republikom Srpskom vec instalirali mudzahedine i vehabije,ciji bi jedini zadatak bio da zaposjednu presudne kote u tih prvih par sati na mjestima gdje sada zive (Vitovlje na Vlasicu,Kljuc,Jelah i Tesanj,Gornja Maoca,a onda bi krenuo opsti napad na Republiku Srpsku sa svih strana,od Bihaca,Vlasica,Sarajeva,Zenice,Tuzle,Sanskog Mosta....Sto se tice konkretno naseg zapadnog dijela Republike Srpske,jedina sansa je da se prvi dan srusi most u Klasnicama i tako narod primora na odsudnu borbu,i tek tada bi Muslimani shvatili sta je ustvari srpski borac. U svakoj drugoj varijanti,vise od pola bi ih bilo na Bas-ovoj stanici u Beogradu,ili na Erdbergstrasse u Becu,i to uglavnom onih koji su sad najbucniji po forumima.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Postoji spremnost Muslimana za rat koja nije za potcijeniti, ali pita se samo Amerikanaca. Ako je njima do rata napravice ga i u Svedskoj.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 12:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mozda sam previse elaborirao ovu ratnu opciju,bolje je da se vise baziram na mirnodopsku,jer ipak je slavljenicki trenutak. A tu stojimo fenomenalno. Daytonski sporazum garantuje 5 najvecih svjetskih sila,plus Hrvatska i Srbija,ruski kapital je naveliko investiran u Republiku Srpsku a tek ocekujemo krak juznog toka,ambasada Velike Britanije nije zatvorila svoju kancelariju u Banjaluci,iako ih je zatvorila 100 po svijetu zbog rezanja troskova,izraelski politicari su svako malo ovdje. Amerikanci i ostali preko visokog predstavnika vise ne vrse nikakav pritisak na Republiku Srpsku od propasti aprilskog paketa Ustavnih promjena 2006 zbog Harisa Silajdzica ( amerikanci zalozili sav svoj obraz tada,a on im se ispisao u usta),a dolazak Ashtonove u Banjaluku ljetos je samo zacementirao stvari.....Republika Srpska ima jake karte u rukama,i zato nam ne treba nikakvo petljanje u unutrasnje odnose u Federaciji,a pogotovo ne smijemo pristati ni na kakvu reviziju Daytona zbog Hrvata jer je to otvaranje Pandorine Kutije,a Hrvati nisu narod koji bi nam tu uslugu znali vratiti,sto se kroz istoriju pokzalo 1000 puta. Naprotiv,zabili bi nam noz u ledja prvom prilikom. 1918 ih kao porazene na strani Centralnih sila spasimo totalne propasti,komadanja i placanja ratne stete Srbiji i ostalim pobjednicima,primimo ih na nasu stranu,stranu pobjednika a o ni nam vrate Jasenovcem i danasnjom pricom o Jugoslaviji kao tamnici naroda.

Zato nikako ne razumijem Milorada Dodika niti sta mu treba sve to mijesanje u odnose u Federaciji,a pogotovo stavljanje na jednu stranu,i to onu koja nas nije klala samo kad nije mogla.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Lemi kroz pricu o statusu Hrvata u federaciji samo ojacava svoje pozicije a uz to Hrvati imaju jos jedan glas koji ide njima na ruku. Poenta svega je da RS ovim nista ne moze izgubiti vec samo smanjiti pritisak preusmjerivsi paznju na odnose unutar federacije.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 15:09 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Dec 2011, 14:24
Flave je napisao:
Lemi kroz pricu o statusu Hrvata u federaciji samo ojacava svoje pozicije a uz to Hrvati imaju jos jedan glas koji ide njima na ruku. Poenta svega je da RS ovim nista ne moze izgubiti vec samo smanjiti pritisak preusmjerivsi paznju na odnose unutar federacije.

A šta misliš kome vrijeme kao bitna kategorija ide na ruku??
Graditeljima države BiH ili destruktivcima?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 15:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

kako ne moze izgubiti ako lemi kaze da ne priznaje federalnu vladu,i ne pristaje da se ista stvar napravi u zajednickim organima,tj insistira na dva hdz kao jedinim legitimnim predstavnicima hrvata?

ako tu platformasku federalnu vlast priznaje amerika,evropa,ohr,sta imamo mi glumiti vece katolike od pape?

time samo rizikujemo da republika srpska bude oznacena kao remetilacki faktor u neformiranju drzavne vlasti i samo mozemo nekoga iziritirati da pocne zahtjevati malo radikalnije zahvate na ustavu bih od onih koji su sada u opticaju. moje misljenje je da nam to uopste ne treba i da mi iz rs samo trebamo poslati svoju kvotu predstavnika u zajednicke organe a koga ce oni tamo poslati iz federacije,i da li ce to biyi hdz ili neko deseti,ne bi nas trebalo zanimati.sta me briga hoce li hrvate predstavljati lijanovic,zvonko jurisic ili dragan covic!!! em bi ispali konstruktivni,em ne vidim nijedan razlog zasto smo ovoliko zalegli za hdz i hrvate.
tema je 20 godina republike srpske i mislim da joj ovakvim nepotrebnim avanturama samo nanosimo nesagledivu stetu,i to zbog cega,zbog hdz :( :(

Poslednji put menjao Schlager dana 07 Dec 2011, 15:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 15:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Schlager je napisao:
Ja sam ubjedjen da Muslimani cekaju kao zapete puske. Zbijeni na premalih 24%,a u kolektivnu svijest im je vec usadjena uloga zrtve genocida,i jos slusajuci iz dana u dan sprdanje sa BiH,mislim da bi odziv na mobilizaciju bio 99%!! Oni su na sve dodirne tacke sa Republikom Srpskom vec instalirali mudzahedine i vehabije,ciji bi jedini zadatak bio da zaposjednu presudne kote u tih prvih par sati na mjestima gdje sada zive (Vitovlje na Vlasicu,Kljuc,Jelah i Tesanj,Gornja Maoca,a onda bi krenuo opsti napad na Republiku Srpsku sa svih strana,od Bihaca,Vlasica,Sarajeva,Zenice,Tuzle,Sanskog Mosta....Sto se tice konkretno naseg zapadnog dijela Republike Srpske,jedina sansa je da se prvi dan srusi most u Klasnicama i tako narod primora na odsudnu borbu,i tek tada bi Muslimani shvatili sta je ustvari srpski borac. U svakoj drugoj varijanti,vise od pola bi ih bilo na Bas-ovoj stanici u Beogradu,ili na Erdbergstrasse u Becu,i to uglavnom onih koji su sad najbucniji po forumima.

Potpisujem sve! Ja sam na jednoj temi pisao baš o napadu na RS i presijecanju, ne znam je li obrisana :-? što se galamdžija tiče, te iste velike Srbende i patriote što po stadionima, što po forumima kad bi Vlajko pripucao prvi bi se hvatali magle i braće preko Drine. Ja znam nekoliko takvih koji po slavama su veći Srbi i pravoslavci od Sv.Save, a sve što imaju stekli su zahvaljujući ovim istima što pljuju, i rat su proveli daleko od RS....najtužnije je što bi se današnji klinci pali u trans kad bi oni pozvali na odbranu RS, a onda se uhvatili noge šta bi slijedilo onda ne moram detaljisati....

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
slazem se s tim da trebamo davati jednu podrsku Hrvatima u federaciji, ali UMJERENO i bez prelaska te crvene linije da sad ne ponavljam teze vas nekoliko koji ste isli u prilog tome. taj formalizam je nesto sto najvise boli muslimane.

a drugo, donedavno sam i ja smatrao da su vecinom muslimani spremni na novi rat, ali se sve cesce ispostavlja da tekstove po netu pisu obicno interned dzihadlije koji tipkaju iz sigurnosti skandinavskih zemalja, a da je trend mrznjom zadojenih novinara u stagnaciji...

i pitanje: da li je takav odnos u drzavnom parlamentu da mi sa hrvatima mozemo vrsiti preglasavanje muslimana?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 16:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Te net džihadlije su ti isto sranje kao i ovi vikend patrioti kod nas što sam gore spomenuo i ti najviše lože narod. Lako je biti heroj u miru i patriota iz dijaspore....doduše takvi su najopasniji što se pokazalo kroz istoriju.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 16:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Da,istorija je pokazala da su najopasniji internet ratnici... :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 17:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mislio sam na patriote iz dijaspore, ustaše, četnici i ostala bratija koji su pružili bratsku pomoć svojima tokom 90tih i debelo se okoristili zajedno sa njima dok su padale glave.....samo tad nije bilo neta ko danas pa je malko lakše ložiti glupavi narod.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Баш сте занимљиви. Толико приче о политиканству, национализму, Додику, четницима, усташама,... Зар је то суштинска ствар? Зар није суштинска ствар то што овај ентитет има једва 4% високообразованих људи, што ова држава има милион неписмених људи, што милион људи нема шта да једе, што на хирургији клиничког центра изгледа као из филма Вариола,... Сад ће вјероватно неко покушати да ме убиједи како није могуће остварити напредак све дотле док се национално не хомогенизујемо, очистимо, заокружимо државним границама, пошаљемо Хрвате и Бошњаке у ону ствар, и слично, што су најобичније глупости. Политичари и медији већ 15 година перу мозак овим људима како су ствари као нпр: ентитетско гласање, државна имовина, демаркација ентитетске линије, трочлано/једночлано предсједништво, национални кључ, пренос надлежности, називи језика у БиХ,... суштински проблеми због којих постоји или не постоји напредак. По мом мишљењу то је најобичније испирање мозга. Овај напаћени народ је постао увјерења да треба цијели живот да живи у сиромаштву ради нпр. "ентитетског гласања". Да је сит, и да није нафилован медијским глупостима, било би му свеједно како му се зове ентитет или језик којим говори, да ли има ентитетског гласања, и да ли државна имовина припада ентитетима или држави,...

Још једном, слава Српској, што је одржала полицију, што је очувала ентитетско гласање, што ће одржати свој попис становништва, што се зове тако као што се зове,... јер то су све суштинске ствари које једна заједница грађана треба да обезбиједи својим грађанима.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 21:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Dec 2011, 15:52
Kako bilo da bilo, bolje da je Ante Marković pokojni izreformisao do kraja...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]