Roma: Nismo Barsa... Luis Enrike ostajeTrener "vučice" neće da ide dokle god igrači to ne budu tražili. Generalni direktor Baldini traži strpljenje.
U Romi još nisu popaljeni alarmi iako je doživela dva uzastopna poraza na gostovanjima bez datog gola, a uz pet primljenih. "Vučica" je poražena u Udinama 0:2, a u nedelju i u Firenci 0:3.
Italijanski mediji špekulišu o mogućem otkazu treneru Luisu Enrikeu. Španac nema nameru da podnese ostavku, a i uprava kluba tvrdi da se o tome ne diskutuje.
"Nisam došao u Romu zbog para. Tu sam zato što je klub verovao u mene. Ako igrači, međutim, ne prate moja uputstva moraću da razmislim o budućnosti. Ako oni više nemaju poverenje u mene i budu tražili da odem, onda ću napustiti klub", rekao je španski trener.
Bivši fudbaler Real Madrida i Barselone, koji je letos preuzeo Romu posle vođenja Barselone B, ocenio je da fudbaleri rimskog kluba još ne žele promenu na klupi.
"O tome da li (igrači) žele moj odlazak moraćete da pitate njih. Ja nemam taj osećaj", dodao je Enrike.
Roma sa Kaljarijem i Katanijem deli sedmo mesto na tabeli posle 13 kola Serije A. Sve tri ekipe osvojile su 17 bodova.
Oglasio se i generalni direktor Franko Baldini koji želi da prestane poređenje Rome i Barselone.
"Stvarno mi je više preko glave tog poređenja sa Barselonom. Ima, valjda, na ovom svetu još nekih timova koji takođe dominiraju na terenu i imaju veliki posed lopte", rekao je Baldini.
On je, takođe, poručio da se ne razmišlja o raskidu saradnje sa Luisom Enrikeom.
"Ovo je tek prva godina našeg ambicioznog projekta. Svaki poraz boli, ali moramo da ostanemo na zacrtanom putu i da stalno idemo napred. Niko u klubu ne razmišlja o promenama iako je evidentno da navijači imaju sve manje strpljenja".
Roma je do sada osvojila tri titule prvaka Italije, a poslednji put 2001. godine. Na početku sezone elimisana je i od Slovana iz Bratislave u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Rimski klub je nedavno potrešen i incidentom u svlačionici. Posle neuspeha na Friuliju napadač Osvaldo je udario Lamelu zbog čega je drakonski kažnjen (suspenzija i 50 hiljada evra) iako se kasnije izvinio.