banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 12:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 244 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Nov 2011, 23:10 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ne radim ja ni za koga...samostalni poljoprivrednik. :lol: .imas sajt,sve tamo pise..

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
аха, реко` да немаш неке везице :D

ја бих најрадије на нови зеланд, чувао овце.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 23:27 
staromodan
Korisnikov avatar

onda ganjas studentsku visu, odes tamo i u slobodno vrijeme cuvas ovce... :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 01:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Uh nije lako ovce cuvati, veruj mi :)

Ja bih preko bare, da ganjam americki san, al kako sa papirima. Srbija ni u novim sadu nije priznata, a kamo li u usa

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 01:19 
staromodan
Korisnikov avatar

sve se moze ako hoces...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 08:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

друже мој, америка пропада и ја знам бар 5 људи лично који су се вратили у последњих 6 мјесеци...
а што се тиче САД никад ти није било лакше отићи ако си студент.. имаш БХВ имаш караван, спакујеш се, уплатиш, одеш по визу и путујеш. остати можеш ако баш желиш, нађе се начина. али као што рекох, то више није то.

читам неки дан да европљани у задње вријеме махом иду у Бразил. Бразил је земља будућности и много ме подсјећа на САД прије 100ињак година.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ni u evropi nije idealno, da se razumemo... Znam ja dobro da USA propada i da nije ni blizu onoga sto je bila pre cca 20 godina. Ali u svakom slucaju je slicno kao kod nas... Ne bih studentski isao nego da zivim i radim... Sve nesto mislim, u evropi ce uskoro rat, pa i ako bude na svestkom nivou, oni ludi ameri uvek izbegnu rat na njihovoj teritoriji :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Kad krenes de vidi da i mene povedes, mozes me i usvojiti ako zelis... :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedino da mi budes rob :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 16:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ameri jesu u krizi, ali ni priblizno kao mi, ovakvo stanje bi kod njih bi bilo definisano kao totalno unistenje. Jebiga half mi je bio tamo i kaze, radis ko konj, ali mozes da zaradis koji dinar, sto se tice hrane imas onu koja ti sjebe citava pokoljenja i imas skuplju organsku. I ja nesto kontam da bi najbolje bilo otici u Ameriku, asimiliras se ko covjek, jer od nas svakako nema nista.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja pogresno napisah, nisam mislio "kod nas" kao Balkan, nego evropa, recimo Nemacka, Austrija, Francuska i slicne drzave koje jos uvek imaju stabilniju ekonomsku situaciju od ostalih EU zemalja

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
LemiGO je napisao:
Ameri jesu u krizi, ali ni priblizno kao mi, ovakvo stanje bi kod njih bi bilo definisano kao totalno unistenje. Jebiga half mi je bio tamo i kaze, radis ko konj, ali mozes da zaradis koji dinar, sto se tice hrane imas onu koja ti sjebe citava pokoljenja i imas skuplju organsku. I ja nesto kontam da bi najbolje bilo otici u Ameriku, asimiliras se ko covjek, jer od nas svakako nema nista.

Upravo. I što je najbitnije svako ima šansu da uspije. Meni prija miran stil života, pa čak i u Stokholmu koji je metropola je zadržao tu ljepotu omanjeg grada, a o gradovima u centralnoj i sjevernoj Švedskoj da ne govorimo, kome ne smeta zima to je idealno, šume, mir, spokoj, drvene kuće, idila :D Ja lično u Americi nikada ne bih živio, ne sviđa mi se njihov stil života.

Shvatite da svi imaju drugačije poimanje riječi kriza, zavisno od onoga na šta su navikli, Amerikancima je kriza kada nemaju novca da kupe neki ogromni Chrysler, pa moraju da uzmu neko francusko auto i slično. U RS je kriza kada se ne mogu otplatiti krediti, kada mladi bračni par ne može napraviti kuću, dok na primjer u Africi je kriza kada ih umjesto prosječno dvoje, jedne godine umre četvero djece od gladi u porodici.

Valjda me razumijete.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ја сам прошле седмице упознао американца који је дошао на размјену студената овдје у БЛ.
питам га како му је овдје, каже супер. реко` па одавде би сви хтјели у САД, каже он, па добро, то због лоше економије.
реко` каква је ситуација сад у САД? као па јако је тешко, ја планирам да дођем негдје у Европу послије студија.

ти херце ако хоћеш у САД, то ти је најлакши начин. отиђи к`о студент и имаш 6 мјесеци да сконташ како ћеш остати. имаш двије опције, да се жениш или да упишеш тамо неки факс па останеш на студентској визи. и за једно и за друго мораћеш за те пола године да зарадиш цирка 10 000 долара. наравно, увијек имаш опцију да останеш илегално па шта буде.

мада опет кажем, не бих препоручио ником САД у овим временима. радије онда Канада, скоро ти је па исто.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 19:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Kanada je vec druga prica, tamo je puno bolje nego u SAD.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 22:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U Kanadi je uvek bilo bolje nego u USA... Aco nisam te povezao sa ovim 10.000 u cemu je fora?

Kao student ne bih isao, tj ne znam sta i kako... Mozda da upisem specijalizaciju, ali opet postoji problem sto mi ne priznaju moju BiH diplomu (valjda)... Nesto se mislim da nadjem poslodavca gore pa da na tu foru odem, nije da nemam neke ideje, samo ne znam ko je dovoljno lud da mene zaposli... U svakom slucaju, za pocetak bi radio bilo sta, samo da dobijem radnu/boravisnu dozvolu... Mozda, ali samo MOZDA bih imao neko privremeno resenje za stan, ali to je vec u promilima... Ne bih ilegalno, to je mac sa dve ostrice, a to mi se ne radi

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 22:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Читао сам на једном форуму,момак је писао књигу,тј почео да пише о одласку у америку и његовим доживљајима трамо на броду.Па сад ако хоћете могу вам прекопирати или довести момка на форум,ви одлучујте!
Само да кажем да сам ја и већина тог форума не било одушевљено (дозволи) свршавали су на књигу! :)

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

пази, поред толико незапослених у САД тренутно нема шансе да нађеш посао и да одеш на тај фазон. нисам сигуран ни да ли је то изводљиво за БиХ држављане.

фора са 10 000 је проста. одеш одавде као студент преко ворк енд тревел агенције (дам ти број од момка који ради за караван ако хоћеш, јефтиније је од БХВ), радиш тамо 6 мјесеци колико имаш визу и кад треба да се вратиш упишеш факултет који ти кошта отприлике 10 миља за годину дана...
10 000 ти је и цца и цифра за женидбу, увијек се нађе жена нека којој можеш платити.
иста цифра се вртила и око адвоката који ти могу средити продужење визе на период 3-5 година...

има начина увијек за остати, само ако дефинитивно одлучиш да је то то. битно ти је само отићи :)
мада опет, ја бих радије у канаду или на нови зеланд :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 23:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kratko pitanje - na koji se posao misli kad se kaze karavan? vozac kamiona ili nesto drugo?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.karavantravel.org/

мисли се на то.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 23:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Razmisljao sam i ja o N Zelandu, ali brate to i Australija mi bas bas predaleko... Bar deluju :D

Jos sam u planovima oko odlaska gore, odoh sada za novu godinu pa cu iz prve ruke videti kakav je zivot gore... Naravno nije isto turisticki otici za novu godinu, kada sve sija i svi zadovoljni i ziveti gore... Ali razgovaracu sa nekim ljudima koji zive gore i traziti resenje, ako odlucim da idem onda cu tebe maltretirati ukoliko mi te tvoje ideje mogu pomoci... U svakom slucaju me nista ne kosta da popricam sa momkom da vidim kakve kombinacije postoje... Mozda ni Kanada nije losa, ali istocna obala i neki normalan grad

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 244 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]