banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 19:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Nov 2011, 23:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
Ljepo ljepo stvarno opasno izgleda pomno pratim.Ja isto kontam nekog propelerca da radim vec duze vrijeme al me nesto trta nisam vam bas dorasto sto se tice tih pticica i jos kontam kojeg raditi hmmmm.Ova pticica je zaista opasna naprijed pozz

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 11:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Postavio sam post pa sam brisao slike na photobucket pa cu opet da okacim. Znači radi se o MiG 29 (SR Jugoslavija), omašio sam boju pa moram iz početka. Evo slike, morao sam i ovu sa hemikalijama da okačim- najteži trenutak kad skidam boju koju sam nekoliko puta prelazio, i još lakirao prontom 8)
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Dobro je da si odlučio da skidaš farbu, jer je ova zelena baš pretamna. Dakle, k'o što ti rekoh, dodaš par kapi zelene 365 u svijetlo-sivu i dobićeš baš onu famoznu svijetlo-sivo-zelenu za 29-ku; samo nemoj pretjerati s dodavanjem zelene, pogotovo zato što radiš SRJ mašinu na kojoj su boje već bile jako blijede.
Inače je ovaj Airfix super maketa... kako kažu, bolja od Italerija, samo je pitot-cijev predebela.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 20:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
Warrior of the Light je napisao:
Inače je ovaj Airfix super maketa... kako kažu, bolja od Italerija, samo je pitot-cijev predebela.

xexe kako kazu.... jesi li siguran za ovu tvrdnju? :D ja ne bih rekao da je tako :evil3:

pozdrav za darijana ..kao sto ti kontas nekog propelerca tako i ja kontam u buducnosti odraditi T-84...zliki mi rece ako sam dobro zapamtio da se on izvodi iz makete T-72 ....vidio sam u mhobiju da imaju zvezdin T-80 u 1:35 e sad kakav je kvalitet ja stvarno neznam i da li se on moze koristiti kao osnova za nas T - 84 posto se ja ne razumijem bas previse u tenkove

toper samo napred......reci mi koju JRV 29-ku radis odnosno kog serijskog broja?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 20:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
Ne moze, m84 je nasa dorada ruskog licenciranog t72.
Ima posla, kad budes hteo javi se, ima linkova koji objasnjavaju to po forumima.
A ta Zvezda na zalost nije bas hvaljena, mada priznajem jeste atraktivan model.
Topere, ne daj se, ja ih imam koji su krsteni Muskulom i po 5-6 puta,
i siguran sam da ih se na kraju necu stideti, barem ne ulozenog truda i iskustva.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 20:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

znaci nista od zvezde za ovu varijantu :-?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 22:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@Fly By Wire Prvo da pohvalim tvoj F 15, biće fino imati tu maketu na polici :D Što se tiče MiG 29 koju radim, imam dekale za 18108. Lično volio bih da imam dekale za 18109, ali nema veze. Radim sad nekoliko modela paralelno pa vidjećemo na šta će izaći. (to je restauracija, hvali mi puno nekih antena, sitnih dijelova, dosta sam morao sam da dograđujem, oštećena su stakla jer sam je sklapao kad sam bio klinac itd).
@Warior of Light Morao sam da skinem boju, malo je hvalilo da ljepim dekale na ovakvu kamuflažu. Nastojaću da pogodim nijansu, znači što manje one zelene mat 365. Čućemo se preko PP kad dođem do farbanja.
Pozdrav za sve maketare!

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2011, 18:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

zlikovac71 je napisao:
Topere, ne daj se, ja ih imam koji su krsteni Muskulom i po 5-6 puta,
i siguran sam da ih se na kraju necu stideti, barem ne ulozenog truda i iskustva.

Tek sad sam pročitao komentar. Hvala Zli, i ja se držim toga da je bolje raditi sve iz početka i imati vrijednu maketu nego polovično odraditi.

Biće još maketa od mene, sutra ljepim dekale na Kobru i završno lakiranje. Počinjem i MiG 21 JRV koji sam nabavio iz M Hoby preko našeg druga Warior of LIght.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2011, 18:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

jesi li uzeo zvezdinu 21-cu koja je odlicna i najtacnija u 1:72 ili prepak kondora koji je nazalost veoma los i treba bas dosta hirurgije na njemu da se dovede u red :evil3: .....

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2011, 21:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

FLY BY WIRE je napisao:
jesi li uzeo zvezdinu 21-cu koja je odlicna i najtacnija u 1:72 ili prepak kondora koji je nazalost veoma los i treba bas dosta hirurgije na njemu da se dovede u red :evil3: .....

Naravno Zvezdinu :D . Raspitao sam se za taj prepak od Kondora i stvarno svi se slažu da je loša maketa.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2011, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Toper je napisao:
Što se tiče MiG 29 koju radim, imam dekale za 18108. Lično volio bih da imam dekale za 18109, ali nema veze.

Slika
Ako hoćeš 18109, odreži posljednju osmicu i zamijeni je sa devetkom... a devetku napravi tako što odrežeš šesticu sa 17126 ili 23638 i zalijepiš je naopako 8) Mislim da je font brojeva isti.

Btw. u kutiji Italeri MiG-29 (jednosjed) dobijaju se dekali baš za 18109, ali za SFRJ.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 01:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

I sta bi ljudi, niko ne ide do Surcina?
A majku mu, ne moze se covek ni ogrebati za prevoz, a kamoli da prokrijumcari koju maketu...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2011, 22:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
pozdrav kolegama! eto i mene kuci za koji dan pa... gdje smo ono stali... :)

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 19:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pozdrav neno ajd vala i vrijeme je da se vratis drustvo nam se ulijenilo pa da ih malo razdrmas :D
jest da ni moj tempo nije neki al evo privodim kraju 15-cu.... znaci da najavim za sutra vece konacno slike :wink: i onda se bacam samo na susku

nego jes zbavio sta interesantno :evil3:

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2011, 14:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Opa, znači slike F 15 večeras :D Znači vrijedni smo ovih dana. Evo i od mene slike koje sam obećao. Kobra AH 1W iz 1987 god. Ima nekih greškica u sastavljanju koje nisam mogao izbjeći, polutke trupa se jedva uklapaju (Bilo je mnogo kozmetike i gitovanja), skije nisu baš identične itd. Inače ovu maketu sam slučajno kupio početkom godine u Merkatoru, kad sam vidio da nema ništa drugo onda sam uzeo ovu. Naravno pozdrav za Nenu i dobro nam došao nazad. Kad se odmoriš javi se pa da se ekipa maketara okupi na kafi.
Pa pogledajte:
Slika
Slika
IMG]http://i755.photobucket.com/albums/xx195/padobranac30/Cobra%20AH-1W/P8100011.jpg[/IMG]
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2011, 23:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
zbavio sam F/A-18 E/F (twin seat), Eurofighter twin seater, oba 1/32 i A-10 warthog 1/48. sutra bi si trebao uzeti kompresor i da kompletiram opremu, da odmorim koji dan pa na posao! :)

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2011, 23:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

odlicno....samo da nije premalena razmjera za ova dva prva? :D

toper ...super izgleda cobra......svidja mi se kako si je isprljao.....jedino ima malo silveringa na dekalima al opet mozda su bili grozni pa si izvukao maksimum :wink: ......uglavnom to ne umanjuje puno ljepotu makete i ako se ne varam ovo je prvi helis na nasem domacem forumu

evo i ja prebacujem slike na fotobuket(a sporo ide :angry4: ) pa ako stignem postavim veceras svoje slike ako me san ne savlada pre :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 00:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

F-15 C EAGLE ACADEMY 1/72

dakle u pitanju je 15-ca iz vazduhoplovne baze elmendorf u najvecem gradu aljaske enkoridzu...trazio sam na netu sliku ovog aviona serijskog broja 075 ali je nisam nasao... sta je tu je vjerovao sam proizvodjacu i njihovoj semi bojenja da ne davim vise evo i slike pa udrite :D

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

slike postavljene megalomanski onako kako zliki voli :lol:

ps.jos kao komentar makete da iznesem neke podatke iz mog iskustva ...znaci dosta korektna maketa losih dekala koji se cijepaju prilikom postavljanja pa su me namucili ( glavni dekal sa crtezom aljaske sam morao doslikat jer se tokom postavljanja pocijepao maksimalno :angry4: )..potreban balast u nosu.....siromasan kokpit kojeg sam malo uljepsao uz neke moje dorade.......veoma teska maketa za prednji tockic itd...ali da ne bude da je kudim ovo je ipak veoma dobra maketa i svakako je se isplati uzeti a ja sam joj samo nabrojao nedostatke :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 00:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

i malo kokpita :wink:

SlikaSlikaSlikaSlika

a sada konacno se mogu samo posvetiti suski koju nisam pipnuo jos od onih mutnih slika 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2011, 00:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Grozni ste momci, samo to mogu da kazem!
Neno, 1/32? Majko Bozija, a ja se plasem 48ice...
Nema, zreo sam za penziju...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]