banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 12:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Nov 2011, 23:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
НОВИ САД – Професор Факултета политичких наука у Београду Драган Веселинов изјавио је да Војводина треба да добије статус републике и да о томе треба да се распише референдум.

„Скупштина Војводине може сутра да распише референдум. Влада Војводине треба да заузме став, да увек када се нападне елемент државности покрајине, а и општине имају елементе државности, да се дигне степен захтева за Војводину”, рекао је Веселинов на трибини невладине организације Војвођански клуб.

Према његовим речима, Војводина и Србија су две земље.

„Свака земља треба да има свој назив, а заједнички назив за обе нека се измисли. Порез на промет и царине наши су, а из тога ћемо се договорити о заједничким трошковима”, поручио је Веселинов, који је био министар у Влади Србије у време премијера Зорана Ђинђића.

Он је оценио да би више од 50 одсто Срба у Војводини, као и велика већина осталих националних заједница, подржала референдум о томе да ли Војводина треба да буде република.

„У Војводини постоји расположење за следећи корак, а елита ћути. Војводини је потребна нова партија, партија референдума која зна шта је циљ - Војводина република”, казао је Веселинов.

Он је оценио да је идеја аутономне Војводине унутар Србије „исцрпљена” и додао да је готово сто година откако је Војводина ушла у заједницу са Србијом довољан доказ за то.

„Сада нам ову бедну и цркнуту аутономију нападају. Нападају и заставу Војводине и грб. Криво им је што грб садржи три грба, Срема, Баната и Бачке из 1848. Бесмислено је да Војводина нема химну. Ко забрањује влади Војводине да распише конкурс за химну? 'Гробари', навијачи Партизана, имају химну, предузећа имају заставе”, навео је Веселинов.

Он је оценио да у Србији влада „манијакални страх од самосталности Војводине”.

„Србија никада неће дати Војводини аутономију са законодавном и извршном влашћу”, рекао је Веселинов.
Бета

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2011, 23:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Mi sigurno necemo opstati kao narod.

Mozda jos 200-300 godina i ajd zdravo Srbi,dodjite 1918.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2011, 23:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Vidi ti drkadžije. Neka drkotina svojoj karini da nezavisnost, a srpski ratni plijen neka ostavi na miru. Mi smo to pošteno od Hungarociga oteli.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2011, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
како би он онда из војводине долазио на посао у београд? требао би му пасош?
ма није проблем у њиховим изјавама, проблем је у медијима који преносе све глупости.
к`о и онај чедин преокрет, преокренем му мајку.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2011, 23:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
spast ce na "beogradski pasaluk",,, :fadein: :fadein: :fadein:
al kad se svi "otcjepe" onda ce morat krent u "pripajanje",,, 8) :fadein: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2011, 23:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Prekrečili Mladića http://www.pressonline.rs/sr/vesti/Vojv ... 394/Prekrečili+Mladića.html

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2011, 23:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Ravnogorac je napisao:
Prekrečili Mladića http://www.pressonline.rs/sr/vesti/Vojv ... 394/Prekrečili+Mladića.html

ajd bas mi je drago da nemaju vecih problema od grafita...utegli ljudi drzavu i grad do maksimuma,pa hajd da se rijesi i problem tog grafita

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 00:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
za one koji ne znaju:

U petak 18. aprila na valjevskom Novom groblju sahranjena je Katarina Marić (32), poginula tri dana ranije u saobraćajnoj nesreći na uglu Beogradske i Njegoševe ulice. Još dve osobe su povređene pošto je srebrni micubiši pajero BG 19-11, krećući se velikom brzinom u pravcu beogradske Slavije s upaljenim rotacionim svetlom, na uglu Njegoševe ulice udario u taksi vozilo BG 177-486. Džip je vlasništvo Ministarstva poljoprivrede i vodoprivrede Srbije; ministar Dragan Veselinov bio je u njemu, kao što je "Vreme" izvestilo u prošlom broju.

U prvi mah, portparol koalicije "Vojvodina" – iz nekog razloga baš on – izjavljuje da je taksista prošao kroz crveno svetlo na semaforu (izjave drugih svedoka to negiraju). Policija je obavila uviđaj i, tek pošto je Urgentni centar saopštio tragični ishod nesreće, daje šturo saopštenje. U trenutku štampanja ovog broja "Vremena" (ponedeljak 21. april) Treće opštinsko javno tužilaštvo odlučuje da li će pokrenuti istragu protiv Stevana Bakalova, vozača Ministarstva poljoprivrede i vodoprivrede, ili će obustaviti krivično gonjenje. Vlada je izrazila saučešće porodici Katarine Marić i žaljenje povređenima. Ministar Veselinov do sada se nije oglasio; majka poginule navodno je prekinula telefonski poziv iz Ministarstva, jer je na "čekanju" za izjavu saučešća trebalo da sluša muziku iz filma Žaoka. Odbila je ponudu da država plati sahranu. Toliko o pričama.

Nesumnjivo je – po iskazima svedoka i tragovima kočenja – da se tog jutra (oko 9.30) micubiši pajero kroz najuži centar Beograda kretao neprilagođenom brzinom, prema nekim ocenama možda (znatno?) iznad 100 km/h. Nesumnjivo je i zakonom regulisano da – ukoliko na raskrsnici nema saobraćajca – nijedno vozilo nema pravo prolaska kroz crveno svetlo. Pravo na upotrebu plavog rotacionog i plavo-crvenih trepćućih svetala imaju samo vozila pod pratnjom (civilna ili vojna policija) i s prvenstvom prolaza (hitna pomoć, policija, vatrogasci i vojska). Upotreba rotacionog svetla na vladinim vozilima dozvoljena je "Miloševićevom" uredbom iz 1994, ali su i ona obavezna da poštuju semafor. Od stranaka na vlasti samo je Građanski savez Srbije javno zatražio da vlada jasno ustanovi kriterijume po kojima daje na upravljanje službena vozila, kao i da odredi ko i u kojim prilikama ima pravo korišćenja rotacionog svetla, a ne da se reakcija svodi na izjavu saučešća.

Nejasno je mnogo šta drugo. Ministar Veselinov nije podneo ostavku, mada su u sličnim tragičnim okolnostima svojevremeno to učinili jedan crnogorski i jedan makedonski ministar. Ne zna se gde je to ili odakle ministar Veselinov žurio. Nejasno je zašto vlada Srbije uza sve svoje uredbe "drži" na važenju i "Miloševićevu" o sopstvenom pravu na rotaciona svetla. Nejasno je i čemu služi metalik srebrni micubiši pajero, vredan 40.000 evra, u Ministarstvu poljoprivrede i vodoprivrede (za "sitniju ribu" kupljeno je, navodno, nekoliko lada niva). Sklonost nekih članova vlade luksuznim džipovima već je izazivala reakcije ovdašnje javnosti, bezuspešno kao i svojevremeni pokušaj da se nekako – u pravcu skromnosti – uredi pitanje javnog ponašanja izabranih vršilaca vlasti.

Otuda se nesreća plaćena životom Katarine Marić može kvalifikovati kao upozoravajuća i nepopravljivo tragična posledica bahatosti vlasti.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 00:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ravnogorac je napisao:

Odlično, sad imaju čistu podlogu za nove grafite.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 00:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Imam brata u ns,on kaze da ove price o nezavisnosti vojvodine, imaju solidno uporiste.Lokalne tv stanice ugoscavaju cankove sledbenike,koji furaju tu pricu.Ono kao sve pare se slivaju u bg,njima nista.Narod polako guta tu pricu,medijska propaganda je cudo.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 00:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ravnogorac je napisao:
Imam brata u ns,on kaze da ove price o nezavisnosti vojvodine, imaju solidno uporiste.Lokalne tv stanice ugoscavaju cankove sledbenike,koji furaju tu pricu.Ono kao sve pare se slivaju u bg,njima nista.Narod polako guta tu pricu,medijska propaganda je cudo.

dokon narod i bratska ljubav cini cudo! cudo!

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 00:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sta hoces reci?Babske price jel?Kad za 15 godina budemo gledali po stadionima parole,Vojvodina je Srbija,sjeti ces se ove diskusije.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 01:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ne naprotiv ,jedan sam od onih koji misle da je sve moguce pa cak i ono najgore!
premesa ne zivim u srbiji tako da nemam neku realniju sliku sta se stvarno desava na terenu i kakva je stvarno situcija!
mislim da nas narod prozivljava jedno katarzno stanje i sve na kraju zavisi od nas!uzmi primer vojvodine ,ko se tu na kraju pita mi ili neko drugi?
sve je na nama od republike srpske preko kosmeta pa do laznog pitanja vojvodina...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 01:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jeste sve na nama.Al ko su nam vodje,jel se zapitas?Koliko je njima stalo do ocuvanja teritorijalnog suvereniteta.Trecina naroda nema osecaj pripadnosti,to mozes osetiti na ovom forumu.Sve sami proleteri.Druga trecina izmanipulisana.Ostatak spava.Mi u rs,se jos i drzimo nekako.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 01:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

naravno o tome i pricam...elita odnosno infrastruktura jedne drzave nam je jedini i glavni problem! nema veze stim narod!inace u svakom bukvalno svakom narodu ces naci sve od cedomira jovanovica do nikole tesle...dobro bar teslu malo teze! ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 01:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ima veze i te kako.Narod je glasao,za te cede,tadice,draskovice,kostrese.Narod im je dao punomoc.Mali cedofili se kote,velikom brzinom i to je problem.U svakom narodu ima cedi,ali ne u tolikom broju.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 01:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

da ali prvo ide elita onda narod ne mislis valjda suprotno?
da te podsetim prvo milosevic, onda seki i vuk pa djindjic pa kostunica tek nakon njih tadic...slazem se da su se nakotili zato i jesmo u katarzi!
i da te podsetim na jos jedno secam se odlicno tadiceve pobede za 50 00 glasova! mediske hajke propagande! secam se i gostovanja dodika tri dana pred izbore na rts-u gde bez pardona daje do znanja da ako srbija ne izabere tadica du su srbi u rs i hr najebali!!!
ali sve ovo nista ne znaci ZATO KAZEM DA JE SVE NA NAMA NA NARODU NIKO NEISKLJUCEN!

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 02:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

i da se razumemo kamo lepe srece da je dodik predsednik srbije! ja bih kao sumadinac/cacanin pucao od srece toliko...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 02:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tadic,dodo sve je to ista bagra.Samo dok narodu dodje iz guzice u glavu,bojim se bice kasno.Ne vidim nekog politicara,koji bi nas mogao dici iz pepela.Zato nisam optimista.Narod je uspavan i gladan,nista ga ne interesuje.Nece se sam probuditi.Ovu temu sam otvorio,da pokazem dokle nam je matica stigla.To je sve sto mogu uraditi kao pojedinac.Makar da neke razbudim.Malo ko ga to ovde i dotice,kao da se radi o drugom tudjem narodu.To je bolna cinjenica.Tako i za Kosovo.Nadati se boljim vremenima.Svako dobro.Laku noc,sagovornice.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 02:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

zop bratac...i upamti najbitnije da ti je savest cista zato i laju toliko! tako da i nije bitno sta ce na kraju biti jedno je jasno i grobovi nasi borice se snjima!noc!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]