banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jun 2025, 20:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: RTV taksa
PostPoslato: 19 Nov 2011, 19:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Da da. Kada su uhvatili sa nekom drogom u džepu. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2011, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
A da, bila je droga, a ne tuča, malo sam pozaboravljao, treba pod hitno da puste reprizu. :P

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 01:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Možda je bilo negdje pitanje, ali evo opet...
Da li je RTV taksa uključena u Mtelove usluge Open Duo i Trio? Ranije kad sam imao samo fiksnu telefoniju, uz račun za telefon sam plaćao i RTV taksu, a sad ne znam da li plaćam? Šta, kako?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 04:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije uključena, posebno se plaća.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 23:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Auuuuuuuuuu...
Imam Elta kablovsku i Mtel Open duo, i nigdje se ne spominje RTV taksa. Ne dobijam nikakav račun putem kojeg to da platim.
Kome to da plaćam, gdje, šta, kako?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
A želiš da plaćaš?

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 03:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sargas je napisao:
Auuuuuuuuuu...
Imam Elta kablovsku i Mtel Open duo, i nigdje se ne spominje RTV taksa. Ne dobijam nikakav račun putem kojeg to da platim.
Kome to da plaćam, gdje, šta, kako?

Ma ćuti čoveče, moli Boga da tako i ostane i da te se ne sete. Nisi dužan plaćati dok ti inkasant ne počne donositi račune.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 07:48 
jest, jest.. ja nisam vidjela ni inkasanta ni racuna, a dosla policija sa citavom delegacijom da mi plijeni imovinu..

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 08:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ccc, kad os da se falis po forumu onda i plati ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I šta sad? :D Ko je dužan da donosi račune?
Šta vi radite koji imate OpenDuo/Trio? Šta je pametno tu raditi?

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
kako god okreneš moraš platiti, taman da ti ne dolazi račun na vrata ili sanduče.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni dolazi inkasant i stara plaća, imamo open trio paket. Ali pobogu kakva je to logika ako ti ne dolazi račun i nema inkasanta da moraš platiti, tu nema ni logike ni pravne osnove, a ne može se ni utvrditi onda za koliko meseci trebaš platiti!?

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zato što je to zakonska obaveza. Ja sam najveći protivnik takve vrste represije ali jednostavno je ne možeš izbjeći.
Što se tiče nedolaženja računa ako odjaviš fixni pretpostavljam da je procedura da se sam prijaviš za pretplatu.
Džaba ti sve ako imaju u zakonu pokriveno.

Volio bi da je drugačije i ako ima neko da je uspio na legalan način zaobići ovu obavezu svaka mu čast.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 12:38 
treba pokusati, platiti na racun rtrs, sa naznakom za pretplatu, samo dio koji njih sleduje, dok ovaj dio za bhtv i ftv izignorisati.. jer koliko imam informacije, ljudi u federaciji ni ne placaju pretplatu i niko im nista ne moze. kod nas je u tom slucaju jedini utjerivac dugova rtrs koji zbog svog dijela pretplate tjera duznike za cjelokupan iznos ( bhtv i ftv).
pa bi mi bilo logicno, da uplatim na njihov racun, 3/4 KM koliko ih mjesecno sleduje raspodjelom ukupne pretplate i to je to.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 15:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
lollipop je napisao:
treba pokusati, platiti na racun rtrs, sa naznakom za pretplatu, samo dio koji njih sleduje, dok ovaj dio za bhtv i ftv izignorisati.. jer koliko imam informacije, ljudi u federaciji ni ne placaju pretplatu i niko im nista ne moze. kod nas je u tom slucaju jedini utjerivac dugova rtrs koji zbog svog dijela pretplate tjera duznike za cjelokupan iznos ( bhtv i ftv).
pa bi mi bilo logicno, da uplatim na njihov racun, 3/4 KM koliko ih mjesecno sleduje raspodjelom ukupne pretplate i to je to.

Potpisujem!! :D Pricao sam ranije sa kolegama o tome. I mene zanima sta bi bilo kad bismo svi mi tako placali racun, samo dio za RTRS? Ko bi nas pitao ili potrazivao za dio od federacije? :-?

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 15:20 
pa bas to. ispitacu malo..

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
lollipop je napisao:

RTRS kada tuži neplatiše on traži puni iznos pretplate, a ne samo onaj dio što mu pripada.
Jer je na njima prikupljanje cjelokupne pretplate u Republici Srpskoj, što je regulisano zakonom.

Da traže samo svoj dio onda nisu ni trebali pokušati oduzeti svinju onoj ženi, jer je ona nije platila samo par računa (što znači da je "isplatila" RTRS za tu godinu).

Razlog zbog čega ima toliko neplatiša u Federaciji je jednostavan - Federalna TV ne tužaka onoliko koliko bi trebala.

Pretplata jeste zakonska obaveza, ali jedan od problema je što se pretplata dijeli na tri dijela - na tri firme pune neradnika.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 16:08 
ja to shvatam ovako, rtrs tuzi te za cjelokupan iznos pretplate zbog svog dijela jer je onsastavni dio, i ne moze se odvojiti. ali isto tako ako uplatim njima njihov dio, nemaju razloga za pokretanje tuzbe, jer sam ispostovala svoju obavezu prema njima. bar bi to bilo logicno..
bas na rtrs sam cula kako je u federaciji naplata jako mala, i da je u RS trostruko veca bas zbog tih utuzivanja.
posto znam tamo neke celne ljude, pitacu ih neformalno, sta bi bilo ako bih placala na racun samo dio koji njima pripada.. pa vam javim .. vrijedi probati

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zna li neko jel zakon po kom traže pretplatu važi samo za RS ili je na nivou BH. U tom slučaju ne bi se mogao izvući sa plaćanjem samo Rtrs, pogotovo što je ona na neki način dio Bermudskog trougla BHTV-FTV-RTRS.

U Pederaciji kolko znam ne ide sa telefonom pa je i zato manja naplata.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
lollipop je napisao:
ja to shvatam ovako, rtrs tuzi te za cjelokupan iznos pretplate zbog svog dijela jer je onsastavni dio, i ne moze se odvojiti. ali isto tako ako uplatim njima njihov dio, nemaju razloga za pokretanje tuzbe, jer sam ispostovala svoju obavezu prema njima. bar bi to bilo logicno..
bas na rtrs sam cula kako je u federaciji naplata jako mala, i da je u RS trostruko veca bas zbog tih utuzivanja.
posto znam tamo neke celne ljude, pitacu ih neformalno, sta bi bilo ako bih placala na racun samo dio koji njima pripada.. pa vam javim .. vrijedi probati

Fazon je da su oni zaduženi za prikupljanje pretplate u RS, koja se tek onda dijeli na tri dijela (FTV i RTRS dobijaju manji dio od BHT-a što je tragikomično).
Uostalom, eto ti na primjeru one žene.
Ona platila skoro sve pretplate, što znači da je pokrila i dio koji ide i RTRS-u i BHT-u, ali su je opet tužili i zamalo zaplijenili svinju.

Ali, ti pokušaj, možda postoji fazon ;)

Ako iz Federacije mogu biti "labaviji" prema neplatišama, zašto to ne čini i RTRS?
I obratno, kada je RTRS toliko revnosan, trebala bi se i FTV ugledati na RTRS.

Iskreno, niti jedan od tri javna emitera ne zaslužuje više od jedne marke.
Što im se više da, više će biti pohlepniji i program će biti gori.
Eto, sada će tražiti i povećanje pretplate :confused2:

Poslednji put menjao Choban dana 22 Nov 2011, 16:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]