PROGNOZE Mijajlović misli da će Džeko odlučiti; Don Anto Ledić moli Boga za uspijeh; Dragan Marinković tvrdi da će Ronaldo plakati
Prva runda dvomeča između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala završena je i bez pobjednika i bez golova.
Ipak, većina naših sagovornika, poznatih ličnosti iz bh. sportskog i javnog života, smatra da nam rezultat sa zeničkog Bilinog polja pred današnji revanš u Lisabonu daje dobre šanse da se možemo domoći plasmana na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.
Svi priželjkuju igru kao protiv Francuske u Parizu, pa i isti rezultat (1:1), koji bi nam otvorio vrata EP-a.
Sabahudin Delalić: Vrijeme za EP
- Normalno, želja svakog Bosanca i Hercegovca je prolaz. Imamo dobru ekipu i vrijeme je da se plasiramo na veliko takmičenje kao što je Evropsko prvenstvo. Nadam se rezultatu koji bi bio najpovoljniji, a i realan, a to je 1:1. Neka bude kao u Francuskoj, da zabijemo, oni da izjednače, a mi idemo dalje.
Dragan Vikić: Možemo do gola
- Ja sam, kao i mnogi, optimista, možda i više nego što je realno, ali nakon svih ovih godina vala smo zaslužili da prođemo. Valjda će nas i Bog pripaziti.
Ne bih prognozirao rezultat, može i neriješeno, samo da postignemo gol. To sigurno možemo, jer naši momci zaista sjajno igraju.
Samir Avdić: Očekujem prolaz
- Po prirodi sam optimista i mogu reći da ćemo pobijediti. S igrom kojom smo razbili Francuze sigurno možemo i Portugalce. Prognoziram rezultat od 1:1 i naš prolaz.
Mersad Berber: Bit će teško
- Po prirodi sam optimista i mogu reći da ćemo pobijediti. S igrom kojom smo razbili Francuze sigurno možemo i Portugalce. Prognoziram rezultat od 1:1 i naš prolaz.
Razija Mujanović: Bit će teško
- Nisam preveliki optimista. Mi imamo strašno dobru reprezentaciju, koja odlično igra, ali kad rezultat trebaš da napraviš na gostujućem terenu, to je već mnogo teže. Posebno što ni kao država nismo previše jaki, a što može imati utjecaja, i morat ćemo zaista na terenu biti mnogo bolji od njih da bismo prošli.
Don Anto Ledić: Molim Boga za uspjeh
- Očekivao sam, kao i svi, da ćemo pobijediti na Bilinom polju. Međutim, i dalje imamo pozitivan rezultat. Neka u Lisabonu bude 1:0 za nas. To, uostalom, žele i očekuju i svi naši navijači, ali ja ne samo da očekujem nego i Boga dragog molim da to bude tako.
Pa da i mi, konačno, odemo na tako veliko natjecanje, Evropsko prvenstvo. Da svima pokažemo da, iako jesmo mala zemlja, imamo odlične igrače. Nabrijani smo do bola i vjerujem da će "Zmajevi" pružiti dobru i kvalitetnu igru kao, recimo, protiv Francuske.
Marjan Mijajlović: Džeko će odlučiti
- Portugal nam ne može dati gol. Pobijedit ćemo 1:0, a strijelac će biti najbolji igrač s ovih prostora svih vremena Edin Džeko.
Dragan Marinković: Ronaldo će plakati
- Mislim da će ovo biti noć Ronalda, ali će na kraju plakati kao dijete. Dat će jedan nama i jedan gol Portugalcima, jer će mu teren biti idealan. Na kraju ćemo pobijediti golom našeg dijamanta Edina Džeke i to glavom u same rašlje.
|