soba 39 je napisao:
Нова Варош je napisao:
Ташко, партизан је једини Српски клуб који не могу очима смислити.
Partizan nije srpski klub,oni su JSD(Jugoslovensko sportsko društvo)

Собару ниш лично,ал ипак [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FnFYF3tF2WY[/youtube]
Људи мислим да или требамо ову тему преименоват у борац вс вјечити,или ипак повести дискусију у правцу локалпатриота,односно колико људи у РС заиста имају осјећај припадности према локалним клубовима.
Мени као Гробару је сасвим небитно колико је Гробара у Бањалуци, Добоју,Лопарама, нити сам икада ишао логиком како ће мој Партизан бит мањи клуб ако у поменутим срединама нема навијаче. Исто тако као неко ко зна шта значи бити навијач групе у РС (ма колико то у мом случају било контрадикторно и "лицемјерно") поштујем сваки навијачки покрет од Алкохола,Војвода,Лидерса,Лешинара,Инцидента,Џукела,Синдиката,Вукова,Соколова,Хавера и осталих. Први бих волио да ојачају навијачки покрети у РС, да имамо више репрезентативних група и да заједничким снагама бранимо интересе српских клубова. Али кажем ја као Гробар,онај други као циган, не можемо утицат на појединца који навијача локалног клуба сматра будалом,наркосом, дебилом,специјалцем.....
Треба дакако порадити на неким елементарним стварима организовања покрета,јасних програма, едуковање је мајка, да се не понављам, НАВИЈАЧ ЈЕ ТУ ЗБОГ КЛУБА,НЕ ЗБОГ ВОЂЕ!
И да (без дозе увлачења,немам за тим потребу,нити сматрам да ћу нешто ново рећи) Лешинари су својим радом изградили велики реноме,сасвим сигурно су поштована група у оквиру наше Матице,самим тиме имам огромну количину поштовања. Али исто тако сматрам да ниједан Лешинар не би требао човјеку у Господској који је у дресу Партизана излагати непријатностима,физичким или вербалним насртајима,јер тиме се не постиже никакав ефекат,већ се ствара контраефекат.
Као што рекох, ма шта ми причали,Лешинари имају висок реноме у српској навијачкој сцени и то нико не може побити. Соколови су са ових наших простора такође задобили поштовање,нарочито међу "циганима" на основу свог рада нарочито у период 2001-2005. А све више се чује и за остале групе од Синдиката,Војвода,Вукова. Надат се да ће за коју годину свијест локалних момака бити на већем нивоу и да ће РС имати поред поменуте двије још група које су стекле углед.