banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 23:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 13 Nov 2011, 08:53 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
[Enterprise] je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
nekoliko mjeseci putevu u Njemačkoj na kojima se delta blokovi postavljaju u dva reda nakon rekonstrukcije na NJEMAČKIM AUTOPUTEVIMA

a gdje ti to na relaciji od BL pa do robota vidis autoput, pa da imas potrebu za duplim blokovima? Da i ne spominjem cinjenicu da se na odredjenim dijelovima u njemackoj brzina ne ogranicava. Tu treba staviti, ne dva, vec pet redova blokova. Poredjenje ti nema veze sa zivotom.
Nadji mi magistralni put u eu na kome je ogranicenje 90-100-110, kod koga su trake medjusobno udaljene 1.5 m (lupam, ali blizu) a da u tih 1.5m imas dva reda blokova. E to ce vec biti poredjenje

Na relaciji koju si ti spomenuo je poginulo toliko ljudi, da je trebalo da još posttavi i ograda u koju će da se postu električna energija, jer i sada imaš likove koji pretrčavaju preko Brze ceste...

Ja sam naveo konkretan broj ljudi koji su poginuli na toj cesti, samo onih kojih se ja sjećam, a ako ti misliš da to nije dovoljan razlog da se Brza cesta onako razdvoji, onda jebiga, šta reći...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 09:22 
Bič božji
Bič božji

Da se kod nas nikad više ne desi ono što je na ovom videu, a dešavalo se, blokove je trebalo postaviti u tri reda http://www.youtube.com/watch?v=f-cqYWmahnk

Prasice tebe nisam prozivao, ti si sama rekla da će gradnja da se nastavi uz asistenciju policije, što meni govori ko je u pravu, ali nekad je teško priznati da nisi u pravu, ali to je opet stvar ljudskog karaktera...

Nadalje ti TNS, polako malo, pa ti porez plaćaš tamo u Austriju, pusti ti mene i moju Republiku Srpsku, moja Banjaluka zaslužuje da ima ulaz u grad da se nikoga ne postidimo kada nam dođe u goste, a ti brate, tamo kritikuji vlast i opoziciju, pljuj po njima i dijeli im savjete ko je u pravu i kako treba, naravno ako na baušteli nisi na crnjaka, a ako jesi, jbg onda razumijem tvoju frustraciju...

Naravno da napomenem da video nije za one koji imaju loš želudac, jer je u pitanju pet mladih ljudi, ali me ova cesta sa snimka neodoljivo podsjeća na našu dosadašnju cestu smrti...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
[Enterprise] je napisao:
nekoliko mjeseci putevu u Njemačkoj na kojima se delta blokovi postavljaju u dva reda nakon rekonstrukcije na NJEMAČKIM AUTOPUTEVIMA

a gdje ti to na relaciji od BL pa do robota vidis autoput, pa da imas potrebu za duplim blokovima? Da i ne spominjem cinjenicu da se na odredjenim dijelovima u njemackoj brzina ne ogranicava. Tu treba staviti, ne dva, vec pet redova blokova. Poredjenje ti nema veze sa zivotom.
Nadji mi magistralni put u eu na kome je ogranicenje 90-100-110, kod koga su trake medjusobno udaljene 1.5 m (lupam, ali blizu) a da u tih 1.5m imas dva reda blokova. E to ce vec biti poredjenje

čovjek rekao poentu, nema više potrebe nastavljati polemiku.

Ionako je ovo tema saobraćajke, a ne blokovi.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 11:01 
Bič božji
Bič božji

dtkbl je napisao:
[Enterprise] je napisao:

čovjek rekao poentu, nema više potrebe nastavljati polemiku.

Ionako je ovo tema saobraćajke, a ne blokovi.

A ograničenja mogu biti samo neparna... To je standard...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 11:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
RBA, ti tacno znas koliko i gdje placam porez? Ali dobro, u 'tvoju' Republiku Srpsku unesem vise od tvoje bruto godisnje plate sa sve regresima. Kako izgleda, zbog mene je budzet samo na dobitku. A zbog tebe i slicnih tebi? Da, uzimaju se krediti da bi vam se isplatile plate. Kad vec potezes to pitanje... I ne punim samo ja budzet, ima jos ljudi na temi koji nesto rade i izvoze.

Osim toga, gdje si procitao da se neko protivi izgradnji fizicke prepreke na putu rezervisanom za motorna vozila? Molim daj citat. Do tada se opet poklopi sa svojim debilnim poredjenjima. Vidio Memo negdje na nekom gradilistu u Njemackoj blokove pa zapjenio.

Imas tih blokova ponegdje izmedju Salcburga i Minhena. Sto to nisi spomenuo kad si takav svjetCki covjek?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 11:55 
Bič božji
Bič božji

The_new_Statesman je napisao:
RBA, ti tacno znas koliko i gdje placam porez? Ali dobro, u 'tvoju' Republiku Srpsku unesem vise od tvoje bruto godisnje plate sa sve regresima. Kako izgleda, zbog mene je budzet samo na dobitku. A zbog tebe i slicnih tebi? Da, uzimaju se krediti da bi vam se isplatile plate. Kad vec potezes to pitanje... I ne punim samo ja budzet, ima jos ljudi na temi koji nesto rade i izvoze.

Osim toga, gdje si procitao da se neko protivi izgradnji fizicke prepreke na putu rezervisanom za motorna vozila? Molim daj citat. Do tada se opet poklopi sa svojim debilnim poredjenjima. Vidio Memo negdje na nekom gradilistu u Njemackoj blokove pa zapjenio.

Imas tih blokova ponegdje izmedju Salcburga i Minhena. Sto to nisi spomenuo kad si takav svjetCki covjek?

Ma jok ja, nisam ja svjetski COEK, ti si, nisam ja zapjenio, to je svojstveno zivotinjama, izgleda da je to tvoj resor...
Pa ti konstantno potenciras pricu da ne trebaju blokovi, a ne ja,klasicna zamjena teza...
Ne brini se ti za moju platu i kreedite, a sve sto izvezes u E.U. ja cu sam kupiti...
Jedino sto ti izvezes litra rakije i dvije kile slanine i to krijuci na granici ko zmija noge...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ginucemo na tom putu k'o na frontu, steta sto ce stradati gomila ljudi i proci mnogo vremena dok se ne promjeni nesto.

Ide zima i zar mislite da je realno ocekivati da se kod nas ta dionica odrzava kvalitetno i azurno kao u vecini normalnih zemalja? Snijeg, led ucinice voznju mnogo zanimljivijom a prva saobracajka znaci potpunu obustavu saobracaja u tom pravcu.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Jedino sto ti izvezes litra rakije i dvije kile slanine i to krijuci na granici ko zmija noge...

TnS ne jede slaninu i ne pije rakiju

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 12:12 
Bič božji
Bič božji

shakal je napisao:
Ginucemo na tom putu k'o na frontu, steta sto ce stradati gomila ljudi i proci mnogo vremena dok se ne promjeni nesto.

Ide zima i zar mislite da je realno ocekivati da se kod nas ta dionica odrzava kvalitetno i azurno kao u vecini normalnih zemalja? Snijeg, led ucinice voznju mnogo zanimljivijom a prva saobracajka znaci potpunu obustavu saobracaja u tom pravcu.

Prava saobracajka kad se desi obustave sabracaja su se desavale i sada, eto prislog februara kada je u direktnom ceonom sudaru piginulo troje ljudi sabracaj je bio obustavljen vise od sest sati... Ja ne sumnjam da ce se put kvalitetno odrzavati jer je u putanju dionica od majsimalno 8000 metara , a toliko valjda mozemo odrzavati...
Na kafi sam pa kuckam sa telefona, izvinjavam se na gresjkama :-?

Poslednji put menjao RBA 1987 eks VB 1987 dana 13 Nov 2011, 12:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 12:14 
Bič božji
Bič božji

Barsa je napisao:

Ti si mu bio na slavi 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
shakal je napisao:

Prava saobracajka kad se desi obustave sabracaja su se desavale i sada, eto prislog februara kada je u direktnom ceonom sudaru piginulo troje ljudi sabracaj je bio obustavljen vise od sest sati... Ja ne sumnjam da ce se put kvalitetno odrzavati jer je u putanju dionica od majsimalno 8000 metara , a toliko valjda mozemo odrzavati...

Mene kod nas nista ne iznenadjuje, tako da sam skeptican i po pitanju ovog.

Al' ovo sto pominjem, ne mora biti neki zestoki lom, dovoljno da se zakace i da se jedno ili dva auta ostanu poprijeko, nema sanse da se oslobodi prostor i da se obezbjedi minimalna propusnost jer je ogradjeno tako kako je.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 12:53 
Bič božji
Bič božji

Alternativa je stara Trnska cesta, znači nije to jedini pravac, a taj rizik postoji skoro u čitavom svijetu, recimo kvrckanje kako ti reče se može desiti i u nekom tunelu i onda se dešava obustava saobraćaja, jel tako... Znači taj rizik uvijek postoji, ali sa ovim što se namjerava napraviti, nadam se da će biti smanjen broj pogibija koje su se do sada dešavale uglavnom zbog prelaska u suprotnu kolovoznu traku, mislim da je preko 80 % ljudi poginulo samo zbog toga... A budala koje ću umjesto propisanih 110 ići 180 i ginuti na taj način je uvijek bilo i biće ih, jedino se možeš moliti bogu da se ne zatekneš u njihovoj blizini...

Inače jeste da je off, ali pranje para se više odnosi na onu sadnju ŠUMETINE u kružnom toku, e to je budalaština, ali vjerovatno je tu urađeno da bi se ova Glamočko-Drvarsko-Grahovska osovina zla koja upravlja Banjalukom osjećala kao kod kuće...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 12:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ali vjerovatno je tu urađeno da bi se ova Glamočko-Drvarsko-Grahovska osovina zla koja upravlja Banjalukom osjećala kao kod kuće...

Čudi me da nisi i Kupres naveo

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 12:56 
Bič božji
Bič božji

Barsa je napisao:
ali vjerovatno je tu urađeno da bi se ova Glamočko-Drvarsko-Grahovska osovina zla koja upravlja Banjalukom osjećala kao kod kuće...

Čudi me da nisi i Kupres naveo

Oni su otišli dalje na istok, uglavnom kuburimo sa ovim gore navedenim...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo da te obavijestim da je 5-10% u Lazarevu sa Kupresa ili S. mosta, Poljoprivredni institut u Lazarevu čine radnici sa Kupresa oko 60%
Da ne navodim dalje... Tako da, tu su i oni

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 13:01 
Bič božji
Bič božji

Barsa je napisao:
Samo da te obavijestim da je 5-10% u Lazarevu sa Kupresa ili S. mosta, Poljoprivredni institut u Lazarevu čine radnici sa Kupresa oko 60%
Da ne navodim dalje...

Rekao sam da osovina zla upravlja Gradom, a oni koji rade u Poljoprivrednom institutu i V.S.C. i hrane rasplodne bikove, sigurno ne upravljaju Gradom, nisi me baš najbolje razumio...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Drzite se teme..

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Barsa je napisao:

Jebe me kiselina :lol:

Ja, kao i drugi govorimo da je umjesto betonskih blokova u ovim uslovima daleko sigurnija, jeftinija i svrsishodnija odbojna ograda. Koju ce na kraju krajeva neko i podignuti.

Eh da, vec je bilo obustava saobracaja zbog udesa.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
nocas u 3h saobracajka u Stepe Stepanovica, izmedju osnovne skole i kafica Modene ... baja presao u suprotnu traku i udario Feliciju, il je pijan il zaspao :D ovaj bjezao na trotoar al nije uspio, zakacio ga ... al je bilo zabavno poslije udesa, momci izlaze ...pocinje svadja tipa "majmune gdje gledas, mamu ti jebem seljacku" ....podje tuca njih 5-6, saobracajna policija zvala pojacanje, doslo jos 2-3 vozila hahha ....uvidjaj bio i na kraju slep sluzba odvezla oba auta :)

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2011, 16:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Jel' bilo kvalitetno šoranje? :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]