The_new_Statesman je napisao:
RBA, Na svakih nesto malo imas mjesta gdje je umjesto ograde razvucen zakljucan lanac. To ti upravo sluzi za vanredne situacije. Drugo, na svim tim putevima postoji mogucnost da Hitna pomoc i Vatrogasci pridju mjestu nesrece krecuci se regularno desnom stranom autoputa. U ovom slucaju ce se stvoriti zastoj i zacepljenje gdje ce bolnicari morati ici u susret udesu lijevom stranom (gdje ce, kako i kada se ukljuciti?) ili intervenisati preko ona dva zida. Cisto sumnjam da se mogu provuci kroz kolonu.
Trece, zelis li ti nesto imputirati nekome zbog mjesta udesa? Ta citava dionica od Klasnica do prijedorske petlje je citavo ljeto tako i jos gore obiljezena. Pazi, vozilo se dvosmjerno bez ikakvih linija, nisu postojali ni znakovi da se radi o dvosmjernom saobracaju. Ti delta blokovi su x puta poprijeko postavljani od kada su poceli raditi. Poklopi se dobro i puno nam pozdravi glavnog specijalca u Niskogradnji.
Na svakih malo, koliko je to svako malo, znaš li ti koja je ukupna dužina naše brze ceste... Jesi li ti možda vidio projekat, pa znaš da nigdje neće biti mogućnost da se ide iz trake u traku u vanrednim situacijama...
Vozilo se dvosmjerno, naravno, ali evo ja ću ti navesti da je zbog prelaska automobilima pogunilo nekoliko ljudi kojih se samo ja sjećam u zadnje dve tri godine... Februar prošle godine, Hitna, poginulo troje ljudi, lik se okretao kod robota, poginulo petoro ljudi, Mihajlo Crnadak, nejgova Majka i još neka gospođa, Momak poginuo proljetos negdje oko Đurđevdana, jer mu je lik presjekao put kod Roguljića, znaš li ti bageristo koliko je to ljudi kojih se samo ja sjećam...
Nadalje bageristo, evo ti od prije nekoliko mjeseci putevu u Njemačkoj na kojima se delta blokovi postavljaju u dva reda nakon rekonstrukcije na NJEMAČKIM AUTOPUTEVIMA i to na A8 Minhena do Stutgarta i Karlsruhea, te na novom dijelu A3 i to od Nirnberga do Frankfurta, onaj novi dio na kojem se sada radi rekonstrukcija... Stoga ako neko treba da se poklopi, mislim da si to ipak ti, jer eto kad završiš na svojoj baušteli, sjedni malo u auto, pa se provozaj po susjednoj si Njemačkoj... A usput, nađi sebi neku šemu kod nekog crvenog fenjera, pa malo izbaci frustracije...