banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 04:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 11 Nov 2011, 20:58 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Nije vazna inspekcija, vazni su zivoti, a i ako je sve propisno obiljezeno ne znaci da ce to svi vozaci postovati, o pogibijama na ovom dijelu brze ceste sam vec pisao i to prije skoro mjesec dana...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 21:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
insider je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Dobro, izgibija se desila na nadvožnjaku u Zalužanima, potpuno očekivano, već sam o ovome pričao, daj bože da je ovo jedini, ali biće ih na onom suženju još... :cry:

treba navrsti inspekciju da utvrdi da li je radiliste obiljezeno kako treba

Kakva crna inspekcija kakve trice i kučine... Sve je to pod Dodikovom kontrolom, rade kako im on kaže i sve super. Goni ih u pm, teraj starom cestom dok se može, ionako se sporo ide "novim autoputem". Serem im se i na novi i na autoput. Betonske gromade po sredini su za posebnu vrstu psihoanalize. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
izgleda da nisu imali nikog u talu ko radi na veliko sa ogradama, il je slaba marža :D

Joj ovo nema ni u romanima E.Kišona.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 22:09 
Bič božji
Bič božji

Nemam pojma koji je vama, pa vama da naprave pistu nešto bi već našli da ne valja... Kakve betonske gromade i priče...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
jel ti radiš u Binisu slučajno?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 22:14 
Bič božji
Bič božji

dtkbl je napisao:

Ne radim, na sreću, al ne razmumijem vaše frustracije, mrdnitre negdje malo dalje od Laktaša, pa ćete vidjeti da su brze ceste isto razdvojene delta blokovima... Eto već onaj dio koji je osvjetljen izgleda odlično...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 23:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
dtkbl je napisao:

Ne radim, na sreću, al ne razmumijem vaše frustracije, mrdnitre negdje malo dalje od Laktaša, pa ćete vidjeti da su brze ceste isto razdvojene delta blokovima... Eto već onaj dio koji je osvjetljen izgleda odlično...

da, ali ne duplim.
Inace, bilo kakvo preticanje na tom dijelu je zabranjeno. Ima znak kada sidjes sa autoputa. To sto je linija isprekidana nema nikakve veze.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 01:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Pekmen je napisao:
Sve je to pod Dodikovom kontrolom, rade kako im on kaže i sve super.

Mogu shvatiti da se slupao neki stranac pa da krivimo Dodika al se slupao covjek iz Laktasa koji je sigurno 50 puta prosao ovim putem i skontao na suzenje i prelazak u drugu traku jedino ako nije neki kamikaza pa se zrtvovao za dobrobit nadvoznjaka.

Sta vi hocete nije valjalo kad su slupali hitnu i mnoge neduzne u suprotnoj traci nevalja kad postave bankine "kao aj da su stavili jednu al dvije" kao da je bitno dal se zabijas u armirani beton od 20 ili 40cm sta hocete??? Kod nas je narod OVCA postavis mu pasarelu on ide ispod nema pasarele on bleji o nesigurnosti i tako u nedogled. Nije Dodik govno mi smo govna.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 02:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Vuk_samotnjak je napisao:
Kod nas je narod OVCA postavis mu pasarelu on ide ispod nema pasarele on bleji o nesigurnosti i tako u nedogled

Prije neku noc idem iz Gradiske i kontam pospana, kasno, oko 4h i reko brze mi je tu i u jednom momentu iz pravca Gr.samo ja a iz Bl kamion i prvo sam mislila da mi se ucinilo od umora ali ladno covjek pretrcava izmedju nas na dijelu gdje se koriste samo dve trake i posrnu pred njim i covjek naravno instiktivno bjezi na moju stranu a ja nemam kud nego pod njega,nemam dovoljno jaku masinu da prodjem prije nego mi suzi prolaz a da kocim, ode u tri pm na onoj kisi, sam Bog zna kako smo se izbjegli, on nije puno gazio moje trake pa se vratio na vrijeme,ja sam kacila rub desnim tockovima i uspijemo se mimoici.Covjek iz kamiona je stao naravno da ovom objasni par stvari.. Ovce i nista drugo!
Fizicki odvojene trake su dobre zbog direktnih sudara e sada nisu rijesili bitan problem, kako da sanitet pokupi povrijedjene i vrati se nazad. Mora voziti do kraja i nazad a to je poprilicno gubljenje vremena. Nacelnik HP je vec uputio nadlezne u problema pa se nadamo da ce smisliti pametno rjesenje.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 05:25 
Bič božji
Bič božji

Nicole je napisao:
Kod nas je narod OVCA postavis mu pasarelu on ide ispod nema pasarele on bleji o nesigurnosti i tako u nedogled

Prije neku noc idem iz Gradiske i kontam pospana, kasno, oko 4h i reko brze mi je tu i u jednom momentu iz pravca Gr.samo ja a iz Bl kamion i prvo sam mislila da mi se ucinilo od umora ali ladno covjek pretrcava izmedju nas na dijelu gdje se koriste samo dve trake i posrnu pred njim i covjek naravno instiktivno bjezi na moju stranu a ja nemam kud nego pod njega,nemam dovoljno jaku masinu da prodjem prije nego mi suzi prolaz a da kocim, ode u tri pm na onoj kisi, sam Bog zna kako smo se izbjegli, on nije puno gazio moje trake pa se vratio na vrijeme,ja sam kacila rub desnim tockovima i uspijemo se mimoici.Covjek iz kamiona je stao naravno da ovom objasni par stvari.. Ovce i nista drugo!
Fizicki odvojene trake su dobre zbog direktnih sudara e sada nisu rijesili bitan problem, kako da sanitet pokupi povrijedjene i vrati se nazad. Mora voziti do kraja i nazad a to je poprilicno gubljenje vremena. Nacelnik HP je vec uputio nadlezne u problema pa se nadamo da ce smisliti pametno rjesenje.

Mi smo skloni da oko svega pravimo veliku buku i priču, a evo ja bih pitao tog načelnika, kako u Hrvatskoj na autoputu kupe povrijeđene iz saobraćanih nesreća, tj dal se i tamo može prelaziti iz pravca u pravac...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 11:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Pekmen je napisao:
Sve je to pod Dodikovom kontrolom, rade kako im on kaže i sve super.

Mogu shvatiti da se slupao neki stranac pa da krivimo Dodika al se slupao covjek iz Laktasa koji je sigurno 50 puta prosao ovim putem i skontao na suzenje i prelazak u drugu traku jedino ako nije neki kamikaza pa se zrtvovao za dobrobit nadvoznjaka.

Sta vi hocete nije valjalo kad su slupali hitnu i mnoge neduzne u suprotnoj traci nevalja kad postave bankine "kao aj da su stavili jednu al dvije" kao da je bitno dal se zabijas u armirani beton od 20 ili 40cm sta hocete??? Kod nas je narod OVCA postavis mu pasarelu on ide ispod nema pasarele on bleji o nesigurnosti i tako u nedogled. Nije Dodik govno mi smo govna.

Nema veze što je čovjek iz Laktaša. Poenta je da se sve radi pod njegovom kontrolom i sve se radi nakaradno samo da bi se uzelo što više para i da se naprave propusti kako bi određene firme i posle imale posla. Pogledaj ono suženje, stoji onako već 7-8 mjeseci. Zašto nadvožnjak nije rješen do sada? Šta se čeka? Kakve su ono betonske gromade po sredini? Zašto su onako primaknute na 20-ak cm od pune linije? Zašto su trake uže nego na putevima u HR, SLO, Austriji, Njemačkoj...? Zašto nema zeleno ostrvo između? Za koji kurac su napravili onaj smješni kanal po sredini? Šatro da kupi kišnicu sa puta... To je sve poenta priče. Milion gluposti kad se odradi, hvala Bogu da mora neko poginuti.
Tako se radi u svim mogućim oblastima, ne samo na izgradnji puteva. Zato sam pomenuo Dodika. Što gore to bolje. Trebal Kalderi, Integralu, Niskogradnji i ostalima ostaviti posla i za kasnije. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sta ce nasa drzava od ovoliko pametnih i sveznajucih ljudi :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
RBA, Na svakih nesto malo imas mjesta gdje je umjesto ograde razvucen zakljucan lanac. To ti upravo sluzi za vanredne situacije. Drugo, na svim tim putevima postoji mogucnost da Hitna pomoc i Vatrogasci pridju mjestu nesrece krecuci se regularno desnom stranom autoputa. U ovom slucaju ce se stvoriti zastoj i zacepljenje gdje ce bolnicari morati ici u susret udesu lijevom stranom (gdje ce, kako i kada se ukljuciti?) ili intervenisati preko ona dva zida. Cisto sumnjam da se mogu provuci kroz kolonu.

Trece, zelis li ti nesto imputirati nekome zbog mjesta udesa? Ta citava dionica od Klasnica do prijedorske petlje je citavo ljeto tako i jos gore obiljezena. Pazi, vozilo se dvosmjerno bez ikakvih linija, nisu postojali ni znakovi da se radi o dvosmjernom saobracaju. Ti delta blokovi su x puta poprijeko postavljani od kada su poceli raditi. Poklopi se dobro i puno nam pozdravi glavnog specijalca u Niskogradnji.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 12 Nov 2011, 11:52, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
a evo ja bih pitao tog načelnika, kako u Hrvatskoj na autoputu kupe povrijeđene iz saobraćanih nesreća, tj dal se i tamo može prelaziti iz pravca u pravac...

Može, na svakih par kilometara postoji suženje srednje ograde autoputa, koje vjerovatno mogu otvoriti iz HP ili vatrogasci

Evo i TnS ti je objasnio

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Podrucje velebajnog' autoputa pokriva, nadasve sposobna, opremljena i dobro organizovana HP Laktasi, tako da, sto se mene tice mogu ih i zgrtati i bagerima..

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko shvati, shvati...

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 12:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Na ulazu u svaku drzavu ima znak kako da se na autoputu pravilno ponasa u slucaju udesa, u HR se osloobodi lijeva traka, u De desna, gdje je autoput sa dvije trake oslobodi se sredina. Tako kaze teorija, dok je praksa totalno drugacija. Mnogi se uguraju u sredinu, ne bi li vidjeli sta se naprijed desava, mnogi jos i izadju iz automobila i prosetaju do pocetka kolone, ostavivsi svoj automobil u po ceste. Takvima ne vrijede nikakva pravila.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 12:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bennet, pred Banja Lukom su genijalci osmislili da to izgleda ovako:

http://youtu.be/w12GfdXMT7w

Nema ni lijevo, ni desno, a bome ni kroz sredinu... Nema se mjesta u ravnici.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 12:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Tako slicno se meni desilo u AT (Kufstein)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2011, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I u Austriji od Nove godine uvode isto pravilo ponasanja kao u Njemackoj. Ipak se pokazalo kao najoptimalnije rjesenje.

U Banjaluci je problem jer su saobracajnicu suzili sa dva nepotrebna reda betonskih blokova tako da vozaci ne mogu ni lijevo ni desno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]