banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22421 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327 ... 1122  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Nov 2011, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Problem Litvanije i jeste što nemaju širinu u napadu, nemaju plan B. "Run 'n' gun" košarka je zajebana za branjenje kad ide šut, ali kad stane, te ekipe (se) najčešće gube, to se vidjelo i sad na EP.

Da li je treniranje pucanja na go prava stvar za nas, ne znam. Igrače na Ostrvu odmalena uče da tuku po golu bez razmišljanja, pa se opet ne može reći da to pravi neku razliku. Sa druge strane Špancima treba 100 godina da upute šut, pa osvojiše sve živo. Znači, nije sve u bjesomučnom palijanju, ipak.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2011, 20:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Popokatepetl je napisao:
Problem Litvanije i jeste što nemaju širinu u napadu, nemaju plan B. "Run 'n' gun" košarka je zajebana za branjenje kad ide šut, ali kad stane, te ekipe (se) najčešće gube, to se vidjelo i sad na EP.

Da li je treniranje pucanja na go prava stvar za nas, ne znam. Igrače na Ostrvu odmalena uče da tuku po golu bez razmišljanja, pa se opet ne može reći da to pravi neku razliku. Sa druge strane Špancima treba 100 godina da upute šut, pa osvojiše sve živo. Znači, nije sve u bjesomučnom palijanju, ipak.

Španci igraju takav fudbal (od 2006. pa na ovamo) da razvlače protivnika u širinu i samo čekaju da se otvori bar malo prostora da neko uleti iz drugog plana i zabije gol. Posle toga, nastavljaju isto da igraju samo da protivnik ima što manje lopte u svom posjedu. Uz to sve, potrefila im se takva generacija da momci jednostavno hoće da se igraju fudbala pa im ne smeta takva taktika.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2011, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Ako od nekog trebamo prepisivati onda biram Njemacku :D nek samo trce, nek svaku utakmicu natope dres i niko im nece rijec reci. Ovo manekenisanje pojede.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2011, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Da li je treniranje pucanja na go prava stvar za nas, ne znam.

Ma jok... Neće valjda selektor reprezentacije još individualno da radi sa reprezentativcima, kako bi ih učio realizaciji. Selektor nije isto što i trener, koji svoje igrače ima na raspolaganju svaki dan u dva treninga, tokom čitave sezone, pa može sebi da dopusti i luksuz da radi individualno sa njima, pa čak i da ide u krajnost, da ih uči elementarne stvari.

Selektor mora da od igrača pronađe one koji su u najboljoj formi i da ih uklopi u sistem igre, koji će donijeti rezultate. Dakle suštinska razlika je da trener kluba, može da radi i na tehničkom i na taktičkom planu, dok selektor ima kratko vrijeme da razradi taktičke detalje, prema protivniku odnosno raspoloživim igračkim kadrom, koji sam bira i to je to. Malo manevarskog prostora... Ne znam rekoh li već, ali... Profile trenera koji je kalibar za selektora, bio bi sljedeći. Stručnjak, prije svega dobar taktičar, koji ima reputaciju i rezultate iza sebe. Ima autoritet i radno iskustvo unazad par godina. Srbija takvog nema...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 01:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Jebes im mater, ja cu opet navijati za njih svim srcem.
Dzaba sve.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To ne bi ni smjelo biti upitno, na stranu što govorimo da su levati i tarabe :D

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 11:10 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Gdje neću gledati reprezentaciju? Čak razmišljam da večeras gledam ovu utakmicu, iako počinje u 3. 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa, taman :D

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 15:23 
Bič božji
Bič božji

http://sport.blic.rs/Fudbal/Svetski-fud ... koje-imamo
"reprezentacija Srbije bi na stadion "Korehidora" trebalo da istrči u sledećem sastavu: Stojković, Ninkov, Ivanović, Rajković, Kolarov, Kačar, Kuzmanović, Ninković, Krasić, Jovanović, Žigić (sa kapitenskom trakom oko ruke). "
Svidja mi se ova postava, bez raznoraznih Petrovića, Fejsi i drugih. Mislim da je ovo najbolje što imamo trenutno. Naravno kad se vrate ubaciti Subotića i Sulejmanija.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 15:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Bas nam je prosecna reprezentacija, bar po mom misljenju :?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 15:32 
Bič božji
Bič božji

Jbg-a kad smo prosjek. Nema tu velikih imena, pogotovo sad kad nema Vidića i Stankovića. Ali mnoge reprezentacije imaju slabija imena i od ovih, pa redovno igraju prvenstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da, samo sto njihovi igraci nisu "zvezde" i manekeni kao nasi... Oni znaju da su losi pa se trude i dodju na prvenstvo...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Erazmo Roterdamski je napisao:
Jbg-a kad smo prosjek. Nema tu velikih imena, pogotovo sad kad nema Vidića i Stankovića. Ali mnoge reprezentacije imaju slabija imena i od ovih, pa redovno igraju prvenstva.

Релативан је појам "велика имена". Како год да образложим направићу логичку грешку у доказу,али ајде најпростије.
Коларов,Ивановић,Суботић,Красић - дакако би се за њих могло рећи да су велика имена,ако ништа онда макар спадају у ред најцјењенијих евро играча на својим позицијама. Додамо ли томе пар младих талентованих играча који ће за годину двије чинит костур екипе,онда засигурно спадамо у ред међу 10 евро екипа. О наравно свим недостацима могли би до сутра,али ми јесмо квалитетна евро екипа,што опет не значи да нам то гарантује резултат.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 15:58 
Bič božji
Bič božji

Jesu ovi što si nabrojao veliki igrači, ali nisu oni baš svjetska imena. Vidića i Stankovića je znalo pola fudbalskog svijeta, ako ne i više, a ovi imaju još pure jesti da dodju do toga.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 16:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa se taj isti Vidic, koji nije igrao dva meseca, otima i svadja oko penala u najvaznijoj utakmici kvalifikacija... Fudbalska velicina nema sta i za primer omladincima koji treniraju i kojima je san da udju u reprezentaciju... Nema se mozda Vidicu sta zameriti, a mozda i ima, pa i na SP je pravio gluposti

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Jesu ovi što si nabrojao veliki igrači, ali nisu oni baš svjetska imena. Vidića i Stankovića je znalo pola fudbalskog svijeta, ako ne i više, a ovi imaju još pure jesti da dodju do toga.

Еразмо,углавном се слажем,ал опет ти понављам све је то релативно. Ето ја напримјер сматрам да фудбалска Европа има 10 звјезда,неко ће вјероватно кад би му их ја навео рећи како има бољих,квалитетнијих итд итд. Ствар је укуса,сви ћемо ми наравно при помену Месија,Роналда,Рунија рећ то су старови,да лако је бити стар на глобалном нивоу када иза тебе стоји један велики бренд. Да не тупим превише,узмимо за примјер једног киксатора попут Албиола,дакако да је више људи чуло за њега него за нашег Бишевца (овим не желим потенцирати ко је бољи) ,због чега? Због тога што он игра у већем клубу,а опет не спада у ред квалитетних штопера ни у шпанској лиги,док Бишевац свакако спада у ред квалитетних у Француској. Надам се да конташ ову паралелу,дакле дакако је лакше играчима који долазе из јаких економски земаља по том питању (што опет ће неко поменути Кину и Јапан ко да гледам како они немају),ствар је у бренду углавном,кад су изнад просјека играчи у питању,звјезде не рачунам. Бане дакако спада у ред 10 штопера свијета,по снази међу 3.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 16:11 
Bič božji
Bič božji

drinin vuk je napisao:

Еразмо,углавном се слажем,ал опет ти понављам све је то релативно. Ето ја напримјер сматрам да фудбалска Европа има 10 звјезда,неко ће вјероватно кад би му их ја навео рећи како има бољих,квалитетнијих итд итд. Ствар је укуса,сви ћемо ми наравно при помену Месија,Роналда,Рунија рећ то су старови,да лако је бити стар на глобалном нивоу када иза тебе стоји један велики бренд. Да не тупим превише,узмимо за примјер једног киксатора попут Албиола,дакако да је више људи чуло за њега него за нашег Бишевца (овим не желим потенцирати ко је бољи) ,због чега? Због тога што он игра у већем клубу,а опет не спада у ред квалитетних штопера ни у шпанској лиги,док Бишевац свакако спада у ред квалитетних у Француској. Надам се да конташ ову паралелу,дакле дакако је лакше играчима који долазе из јаких економски земаља по том питању (што опет ће неко поменути Кину и Јапан ко да гледам како они немају),ствар је у бренду углавном,кад су изнад просјека играчи у питању,звјезде не рачунам. Бане дакако спада у ред 10 штопера свијета,по снази међу 3.

Apsolutno se slažem.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 19:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Pa se taj isti Vidic, koji nije igrao dva meseca, otima i svadja oko penala u najvaznijoj utakmici kvalifikacija... Fudbalska velicina nema sta i za primer omladincima koji treniraju i kojima je san da udju u reprezentaciju... Nema se mozda Vidicu sta zameriti, a mozda i ima, pa i na SP je pravio gluposti

Vidić je prirodno polu-retardiran lik. Sjećam se kada je igrao u Zvezdi da je ucjenjivao trenera da neće igrati ako u sastavu bude neki igrač (ne sjećam se tačno imena) koji je pre toga odigrao nekoliko dobrih utakmica. U fazonu, ja sam od ranije u CZV, šta sad ovaj radi kao starter. Pa posle toga, sukob sa Kežmanom koji je još uvijek tabu tema, jer se jako malo zna šta je tu na kraju bilo. Posle u repki pravio raznorazna sranja: crveni karton protiv bosanaca u BG-u bez ikakve potrebe, pa one košarkaške bravure na SP u JAR-u i na kraju penal protiv janeza. Dečko definitivno ima problem u glavi.
Edit: u Engleskoj je nekoliko puta ušao u sukob sa Drogbom, posle i sa Toresom. Jbg, takav nam ne treba. Neka hvala. Za Srbiju (SiCG, SRJ) je odigrao samo jednom kako treba: na svojoj prvoj utakmici protiv Italije u Napulju 2002.godine. Sve posle toga tuga-čemer-jad. :cry:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
A ti si kompetentan da kazes da je on polu retardiran lik? Ja se ne sjecam tog incidenta iz Zvezde a odlicno se sjecam perioda kad je on bio tamo, dok ne dokazes suprotno to je notorna laz. U reprezentaciji je daleko od igre koju pokazuje u Manchesteru al sad da svaki grobarcic silji boric na spomen njegovog imena to opasno iritira.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 19:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dobar je bio u CZV. Tih godina smo uzeli 2 titule za redom. Dobar je Vidić, dobar! Nek vam se vrati pa da nastavimo sa karanjem cigana.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22421 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327 ... 1122  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]