banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 14:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3051 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Nov 2011, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
goxon je napisao:
na novoj verziji marketa (3.3.11) imas opciju za automatsko apdejtovanje samo na wifi konekciji.

Gdje se nalazi ta opcija? Nisam je vidio u opcijama kad pokrenem Market.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 13:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2007, 00:46
tensSa je napisao:
Skinuo sam i podesio da radi update samo preko wifi mreze, to je to.

Zatim sta mi jso treba, neka sinhronizacija sa kompjuterom, da ne moram stalno mjenjati USB mod na telefonu vec da mogu instant kopirati i pokretati instalaciju aplikacija na telefonu bez cackanja USB moda.

I koji program za kupovinu uzeti (nesto jednostavno gdje se samo kucaju potrebstine)?

Ja koristim ColorNote, imaš check listu, pa kad kupiš šta treba čekiraš i on to prekriži ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 13:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

ColorNote je super, i ja ga koristim. Pored checkliste ima i klasično pisanje zabilješki.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 13:51 
Vader je napisao:
goxon je napisao:
na novoj verziji marketa (3.3.11) imas opciju za automatsko apdejtovanje samo na wifi konekciji.

Gdje se nalazi ta opcija? Nisam je vidio u opcijama kad pokrenem Market.

Otvoris market aplikaciju, pritisnes menu, zatim izaberes settings i treca opcija od gore, pise fino "Update over Wi-Fi only".

Skidam ColorNote pa javim utiske.

Nemate nista za sinhronizaciju android telefona sa kompjuterom?

EDIT, skinuo am ColorNote, izgleda da je to savrseno ono sto mi treba, samo kliknem i prekrizi kupljenu namirnicu, nema vise dosadnog nosanja papira sa sobom. :) :)

Poslednji put menjao Milan dana 08 Nov 2011, 13:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

tensSa je napisao:
Otvoris market aplikaciju, pritisnes menu, zatim izaberes settings i treca opcija od gore, pise fino "Update over Wi-Fi only".

Maloprije sam tu gledao i nisam vidio tu opciju, a sad je tu. Svašta. Ili je stvarno nije bilo ili je nisam vidio.

Da li vi držite uključen auto-update? Meni su mnoge aplikacije spremne na update ali mi je auto-update isključen.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
drzim da se updatuje preko wifi. nece mu skoditi:)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 15:14 
Sada sam stavio da radi update samo kada je wifi ukljucen, cisto iz ekonomskih razloga znaci.

Citiraj:

Nemate nista za sinhronizaciju android telefona sa kompjuterom?

Evo da javim i da sam nasao neki progam za ovo, zove se mobileGo, izgleda jako dobro i omogucava direktan install/unistall aplikacija sa PC (brzo i dobro ovo radi :) ), takodje omogucava cuvanje SMS-va, backup kontakt liste, prebacivanje ili brisanje muzike, filmova i slika putem racunara, jako dobra stvar je i sto moze sacuvati apk fajl bilo kojeg programa na kompjuteru pa kasnije po potrebi instalisati bez da se mora po marketu traziti, takodje ima i opciju da uhvati "screenshot" telefona.

Jedina losa opcija je sto za sada ne vidim nikakav explorer za tumbaranje po telefonu, tj po SD kartici.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2011, 07:37 
Izvinjavam se na dodatnom postu, ne mogu editovati prosli...

Imate li ikakva iskustva sa firewallom za android, bas sam skinuo droidwall pa isprobavam, imate li preporuciti neki bolji?

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2011, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Wifi file explorer. Odlicna aplikacija za prebacivanje fajlova sa PC na tel i obrnuto.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2011, 16:53 
Treba mi da moze preko usb-a prebacivati, nasao sam MyPhoneExplorer.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kako je krenulo rootovacu i ja telefon i nabaciti custom rom, koji mi, izmedju ostalog, daje i Sense 3.0 (vidio za vikend kod drage na telefonu kako izgleda i odlucio da ga zelim :D)
Samo da uhvatim dovoljno vremena da sjednem kao covjek da iscitam kompletnu proceduru, da ne bih nesto pokvario u procesu.
Nabacio sam i DC/Marvel aplikaciju - za strip geek fanove, sjajna :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
koji fon?

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2011, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
HTC Desire Z (Gingerbread 2.3.3 i Sense 2.1 su trenutno na njemu)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
V@nja je napisao:
Kako je krenulo rootovacu i ja telefon i nabaciti custom rom, koji mi, izmedju ostalog, daje i Sense 3.0 (vidio za vikend kod drage na telefonu kako izgleda i odlucio da ga zelim :D)
Samo da uhvatim dovoljno vremena da sjednem kao covjek da iscitam kompletnu proceduru, da ne bih nesto pokvario u procesu.
Nabacio sam i DC/Marvel aplikaciju - za strip geek fanove, sjajna :D

Ili platis kafu i ja ti objasnim :P

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
V@nja, rootuj telefon obavezno, džaba je imati Android bez su accessa.

Ali na taj custom ROM sa Sanse tricom ne računaj, ja sam imao LeeDroid kom sam flashovao neke elemente sa Sense 3.0 i bio je malo spor, a u pitanju je HTC Bravo A8181 sa malo više RAM-a i clockom na 1.13 GHz (cyanogenmod-ov kernel).

Radije idi na AOSP ROM-ove ili probaj MIUI, on ti ili legne ili ne. Meni leži, već nekih mjesec i po ga vrtim, a probao sam svakakvih ROM-ova.

Vidim da ima neka rasprava o notesima i checklistima...ja koristim NoteEverything, ima i addon za export/import na GDocs, a po defaultu ima backup na SD.
A za komunikaciju sa PC-jem MyPhoneExplorer. Za backup imam MIUI-jev backup koji radi sve, a inače sam koristio Titanium za aplikacije.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam rootovao i jedino sto sam uradio je da sam obrisao par default lg aplikacija. Modove nisam stavljao.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I to je okej. Naravno da je sve individualno i zavisi od želja/potreba vlasnika.

Moja je logika, kad Android već ima potencijal, iskorištavam ga koliko mogu/trebam.
Ne propagiram sad da svaki telefon sa Androisom mora biti rootovan, pogotovo sad kad ima more telefona na Androidu, dosta od njih low-end čiji korisnici i ne drže previše (imalo) do svega toga...

Jedino me nerviraju kao statusni simboli, kad vidim nekoga da maše okolo sa HD2, npr., a napati se i sms sa njega poslati...čemu?

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 19:11 
Citiraj:
Jedino me nerviraju kao statusni simboli, kad vidim nekoga da maše okolo sa HD2, npr., a napati se i sms sa njega poslati...čemu?

Statusni simbol, jbg mora se imati telefon od 800 KM...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jebed tel koji je ispod 900
:)

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije stvar u 800/900 maraka, moj Desire je toliko bio prije nekih godinu dana kad sam ga kupio, a za pola ili nešto više od pola tih para je bilo moguće kupiti, recimo, SE Satio koji ima sličan displej, dva i pol puta (!) jaču kameru, itd, i za par mjeseci ga prodati za skoro iste pare, kupiti opet tako nešto, i tako dalje.

No, ja znam zašto sam uzeo HTC Bravo - zbog chipseta, CPU-a, GPU-a, RAM-a i OS-a, kojima u tih godinu dana nema šta nisam radio (OS-u naročito), a usput i kvaliteta izrade. Iako su mi i kamera i ekran bitni (mada je ekran u vrhu klase, a ni kamera nije strašna kao starije HTC-ove izvedbe). I namjeravam koristiti ovaj telefon barem još jednu godinu...tako da za mene to nije bačen novac - kroz eksploataciju se (na neki način) isplati.

Samo hoću da kažem da je neko ko nema predstavu šta je RAM i čemu služi, a kamo li ostali akronimi iz prethodnog pasusa, niti ga interesuje, mogao pametnije potrošiti svoj novac, koji mu ipak nije pao s neba, koliko god ga imao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3051 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]