banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 20:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2011, 08:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Деспоти на ЈНА. Одлична парола :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

Totalna Borussia. Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011, 23:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
8)

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 00:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
cek bolan... jesu ovo kartoni il sta?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 13:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Braneee je napisao:
cek bolan... jesu ovo kartoni il sta?

Мислим да су најлони изрезани у фазону шалова и на средини шеталица.Стварно опасно изгледа,одавно нисам видео нешто боље.
ЕВо још неких сад од уторка,сриједе,четвртка...

http://www.ultras-tifo.net/images/stories/reports/uefa1112/week12/1.jpg
http://www.ultras-tifo.net/images/stories/reports/uefa1112/week12/3.jpg
http://www.ultras-tifo.net/images/stories/reports/uefa1112/week12/10.jpg

http://www.ultras-tifo.net/images/stories/reports/uefa1112/week12/13.jpg
8)

http://www.ultras-tifo.net/images/stories/reports/uefa1112/week12/14.jpg

http://www.ultras-tifo.net/images/stories/reports/uefa1112/week12/19.jpg
И ово стварно лијепо изгледа.

http://www.ultras-tifo.net/images/stories/reports/uefa1112/week12/21.jpg

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 21:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KZ1K4WxtOBY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011, 23:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2010, 18:41
Само да мало освјежим тему и да скренем пажњу на гробаре као навијаче колики су то смрадови и брука од навијача , убице итд.

Прва ствар што убише момка од 20 година, због неке превласти,и ко ће више дроге продати , и једна од најјачих њихових подгрупа Ужас (иначе екипа из Суботице) се угасила и почели да навијају за Спартак, и ето каква је то група , и да нагласим , да су браћа Фирмаши угасили Црну Руку из Новог Сада (мсм ко незна, вођа Црне Руке се нашао са 3 Фираша , и отишао на гроб Деје Лонца и запалио заставу , једини светли пример тих навијача, то је једини момак иод гробара, којег је мучила савјест због убиства Деје)!!!

Дејан Димитријевић Лонац - Херој Новог Сада

У болу и радости Одан до Изнемоглости !!!

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Источно Стајање

Уз искрено уважавање твојих ставова,тебе као форумаша,мораш бити пажљивији код доношења такве врсте суда,престати са карактерисањем масе због појединца и без етикетирања на основу сопствене антипатије према нечему ;)

Помињеш термин убице,није на мјесту.Што се осталог тиче (цијеним то што навијаш за клуб који ја поштујем зато што је представник моје републике) доста гријешиш. Не знам колико пратиш навијачку сцену у Србији,сам припадам удружењу у РС навијача Партизана (што опет не мора ништа да значи) али изнио си низ ствари које нису тачне. Помињеш Суботицу, велиш како су отишли да навијају за Спартак. Није тачно! Маринаца је максимално 200 на трибини са браћом Мераклијама.Што се Црне Руке тиче,говорити о појединачним случајевима је такође лоше,нарочито при поистовјећивању. Само гостовање Гробара ( у условима у којима се налази цијела група) у Новом Саду на прошлој првенственој ти довољно говори,дакле и у Н.С. Партизан је домаћин,ма колико то било лоше по српску навијачку сцену али је тако.
Могли би о овоме до сутра,али престајем,уз искрену жалост што Лонац није међу живима,као ни сви остали навијачи било Партизана или осталих српских клубова.

После овог мини офа,што се Ђавола тиче сасвим солидно трибина изгледа,надат се да ће на броју радити,братимљени су са ТБ тако да очекујем пун тај њихов сектор иза гола на мечевима са вјечитима,а од следеће године биће милина видјети Мераклије.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 00:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Вуче, као Гробар, јебига мораш да будеш упућен у дешавања своје групе, колико си сигуран да Ужас није прешао да навија за Спартак, ја као Лешинар сам сигуран 100 % да јесу ?

И Ђаволи и Фридоми преспремни ово коло, жао ми Семендрије што је у бојкоту, имају љепу екипицу .. :/

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 00:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

""UZAS zastava ce biti spaljena kao i 40tak duxeva,70tak salova...na sledecoj tekmi sa vama,kad budete igrali u subotici.
KAKAV CE TO BITI PRIZOR ZA PAMCENJE!!!
presli su svi bitni...i par klinaca,oko 25 ljudi
znaci ostalo ih je oko 5-10...al i oni ce se uskoro prikloniti ili ce biti snama zagrizeni ili zgazeni!treceg nema.
subotica se budi...za 6 meseci videces kakva cemo biti ekipa,ova zimska pauza nam ide na ruku"

ВУЧЕ
Смао један мало дио , да ти докажем да ја као припадник друге групе сма упућенији у рад ваших подгрупа више него ти, јер волим да се навијачки образујем и волим да пратим све Српске групе, не само нас и Фирмаше .. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 00:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Што се тиче претходног кола у Србији,нећу помињат Гробаре и Делије,доста навијачки танко.

Ђаволи стварно добри,као и Фридоми којих је било 150+ у КГ. Фирмаши имали проблема на путу до Ивањице,ал релативно мали број,иако је како чујем било и момака из Бањалуке у Ивањици. Пазарци одрадили ГМ онако. Од осталих танко и даље.

Што се Семендрије тиче никада они нису спадали у навијачки врх у Србији,али морам признат да су имали фину полазну основу, дан данас они имају солидну репутацију у Србији,број би за град какав је Смедерево требао бит на свакој 300+ додуше најлакше се правит паметан,лично бих волио да им коп изгледа боље.

Источно, ја ти опет понављам да појединце не можеш са групом идентификовати бар не на тај начин,свак има право да мјења длаку и ради што жели,то заправо одсликава његов карактер. Ја ти причам како јесте,стоји да су Гробари у великој кризи,али искључиво се то тиче оних главних ликова с Дорћола и Карабурме,нарочито ми из РС,ЦГ,ХР који руку на срце не идемо на сваку утакмицу смо остали по страни и Партизан је испред свега. Београдске групе су наравно главне и оне воде ту борбу,која је пренадувана. Што се подгрупа по Србији тиче,није за форума све, што се суботичана тиче кажем ти удружење броји дакако већи број од у врх главе 10 новоформираних Маринаца. ;)

О НС ти не требам причат,више Партизан има навијача (дакле не симпатизера) него навијача од Воше (то ти је и самом познато,дакле говорим о градској зони) ;)

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 00:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Што се тиче Фирмаша, стварно су ме разочарали са бројком , изгледа да им је криза у групи .

Пазарци колико сам ја упућен имају забрану, две утакмице не смију на госотвање.

Семендриа се баш ове године пробудила, али после текме са партизаном одлучили ући у бојкот док им не оде управа .

Сад што се тиче Ужаса,не кажем да ја није далеко већи број људи што навија за Партизан а живи у Суботици , него ти говорим за припаднике Ужаса(језгро подгрупе), ,да су прешли да навијају за Спартак, они што су тукли Маринце по Суботици и скинули им транс, придужили су се Маринцима,и рекли да ће попалити све гробарско , чак и транс, а што се тиче битке на релацији Забрањени - Алкатраз, моје лично мишљење, али мислим да Забрањени и кад преузму Југ , да ће само да наставе тамо где је Алкатраз стао, и да се ту само ради о превласти по питању тржишта дроге, него да се ради о навијачком обрачуну , с друге стране, ви који путујете из ЦГ , РС ХР итд највише испаштате, и испада да ви истински волите партизан , а да ови иду на партизан само да прикрију оне прљаве радње са којим се баве, мсм има још пуно људи који воле парзизан и хоће да иду на Југ, али да 30 људи кроји судбину Југа , то ми је већ мало мајмунски, мсм то је само моје мишљење, реће многи да је погрешно , али ипак мишљења и ставови су различити од појединца до појединца .. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 09:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Može li mi neko objasniti skidanje transparenta, jel to neki trofej ili?

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 09:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Sep 2009, 18:18
Источно Стајање je napisao:
Што се тиче Фирмаша, стварно су ме разочарали са бројком , изгледа да им је криза у групи .

Пазарци колико сам ја упућен имају забрану, две утакмице не смију на госотвање.

Семендриа се баш ове године пробудила, али после текме са партизаном одлучили ући у бојкот док им не оде управа .

Сад што се тиче Ужаса,не кажем да ја није далеко већи број људи што навија за Партизан а живи у Суботици , него ти говорим за припаднике Ужаса(језгро подгрупе), ,да су прешли да навијају за Спартак, они што су тукли Маринце по Суботици и скинули им транс, придужили су се Маринцима,и рекли да ће попалити све гробарско , чак и транс, а што се тиче битке на релацији Забрањени - Алкатраз, моје лично мишљење, али мислим да Забрањени и кад преузму Југ , да ће само да наставе тамо где је Алкатраз стао, и да се ту само ради о превласти по питању тржишта дроге, него да се ради о навијачком обрачуну , с друге стране, ви који путујете из ЦГ , РС ХР итд највише испаштате, и испада да ви истински волите партизан , а да ови иду на партизан само да прикрију оне прљаве радње са којим се баве, мсм има још пуно људи који воле парзизан и хоће да иду на Југ, али да 30 људи кроји судбину Југа , то ми је већ мало мајмунски, мсм то је само моје мишљење, реће многи да је погрешно , али ипак мишљења и ставови су различити од појединца до појединца .. :)

a marinci primaju u grupu ljude sa kojima su se do juce tukli,i ti isti ljudi ce sada da navijaju za Spartak....dno dna i jednih i drugih

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
kad ti padne zastava pala ti je i grupa.

Naravno postoji mogucnost da je vratis ako pristane grupa koja je uzela.

Ili ako skines zastavu iste ili vece tezine.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Само да мало освјежим тему и да скренем пажњу на гробаре као навијаче колики су то смрадови и брука од навијача , убице итд.
Прва ствар што убише момка од 20 година, због неке превласти,и ко ће више дроге продати , и једна од најјачих њихових подгрупа Ужас (иначе екипа из Суботице) се угасила и почели да навијају за Спартак, и ето каква је то група , и да нагласим , да су браћа Фирмаши угасили Црну Руку из Новог Сада (мсм ко незна, вођа Црне Руке се нашао са 3 Фираша , и отишао на гроб Деје Лонца и запалио заставу , једини светли пример тих навијача, то је једини момак иод гробара, којег је мучила савјест због убиства Деје)!!!

Citiraj:
a marinci primaju u grupu ljude sa kojima su se do juce tukli,i ti isti ljudi ce sada da navijaju za Spartak....dno dna i jednih i drugih

Citiraj:
Источно, ја ти опет понављам да појединце не можеш са групом идентификовати бар не на тај начин,свак има право да мјења длаку и ради што жели,то заправо одсликава његов карактер. Ја ти причам како јесте,стоји да су Гробари у великој кризи,али искључиво се то тиче оних главних ликова с Дорћола и Карабурме,нарочито ми из РС,ЦГ,ХР који руку на срце не идемо на сваку утакмицу смо остали по страни и Партизан је испред свега. Београдске групе су наравно главне и оне воде ту борбу,која је пренадувана. Што се подгрупа по Србији тиче,није за форума све, што се суботичана тиче кажем ти удружење броји дакако већи број од у врх главе 10 новоформираних Маринаца.

О НС ти не требам причат,више Партизан има навијача (дакле не симпатизера) него навијача од Воше (то ти је и самом познато,дакле говорим о градској зони)

Istocno stajanje ne treba previse generalizovati, kada je ime ubice u NS skandirano, izasle su neke ekipe sa tribine.
Vuce nije istina da u NS ima vise "navijaca", upravo obrnuto kao i u vecini drugih gradova gdje imaju koliko toliko jake loklane grupe, u svim tim gradovima ima lokalni klub vise navijaca ali blizanci vise simpatizera.

Sto se tice Uzasa, ne znam zasto vam smeta da su se ljudi okrenuli svom gradu. Ima tu naravno nelogicnosti, ali momci su postali stariji, lako je djeci u pubertetu punih ciba ispirati mozak, od televizije, drzave, sponzora, pa do roditelja itd. ali covjek se formira nekada kao licnost, i pogotovo ovi koji su u prici shvate nekada da je lokalpatriotizam prava prica. Meni je drago da su se okrenuli Subotici i Spartaku, grad ce definitivno imati u svojim rukama i najvise je sa time dobila Subotica i Spartak.
Blizanci ce i tako i tako uvijek imati pomoc drzave i svih ostalih aprata, a iz sela i manjih gradova pa i vecih bez jakih lokalnih grupa ce uvijek biti nepresusni izvor za regrutaciju novih clanova na severu i jugu.
Uvijek cu vise cijeniti covjeka koji u svom gradu navija za svoj klub nego nekoga ko se fura na blizance. Naravno lijepo je biti i na severu i na jugu,sve na gotovo, ali napravite vi svi u vasim gradovima da svima nama bude isto tako lijepo u nasim gradovima sa nasim lokalnim klubovima.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43

Citiraj:

Citiraj:
Источно, ја ти опет понављам да појединце не можеш са групом идентификовати бар не на тај начин,свак има право да мјења длаку и ради што жели,то заправо одсликава његов карактер. Ја ти причам како јесте,стоји да су Гробари у великој кризи,али искључиво се то тиче оних главних ликова с Дорћола и Карабурме,нарочито ми из РС,ЦГ,ХР који руку на срце не идемо на сваку утакмицу смо остали по страни и Партизан је испред свега. Београдске групе су наравно главне и оне воде ту борбу,која је пренадувана. Што се подгрупа по Србији тиче,није за форума све, што се суботичана тиче кажем ти удружење броји дакако већи број од у врх главе 10 новоформираних Маринаца.

О НС ти не требам причат,више Партизан има навијача (дакле не симпатизера) него навијача од Воше (то ти је и самом познато,дакле говорим о градској зони)

Istocno stajanje ne treba previse generalizovati, kada je ime ubice u NS skandirano, izasle su neke ekipe sa tribine.
Vuce nije istina da u NS ima vise "navijaca", upravo obrnuto kao i u vecini drugih gradova gdje imaju koliko toliko jake loklane grupe, u svim tim gradovima ima lokalni klub vise navijaca ali blizanci vise simpatizera.

Sto se tice Uzasa, ne znam zasto vam smeta da su se ljudi okrenuli svom gradu. Ima tu naravno nelogicnosti, ali momci su postali stariji, lako je djeci u pubertetu punih ciba ispirati mozak, od televizije, drzave, sponzora, pa do roditelja itd. ali covjek se formira nekada kao licnost, i pogotovo ovi koji su u prici shvate nekada da je lokalpatriotizam prava prica. Meni je drago da su se okrenuli Subotici i Spartaku, grad ce definitivno imati u svojim rukama i najvise je sa time dobila Subotica i Spartak.
Blizanci ce i tako i tako uvijek imati pomoc drzave i svih ostalih aprata, a iz sela i manjih gradova pa i vecih bez jakih lokalnih grupa ce uvijek biti nepresusni izvor za regrutaciju novih clanova na severu i jugu.
Uvijek cu vise cijeniti covjeka koji u svom gradu navija za svoj klub nego nekoga ko se fura na blizance. Naravno lijepo je biti i na severu i na jugu,sve na gotovo, ali napravite vi svi u vasim gradovima da svima nama bude isto tako lijepo u nasim gradovima sa nasim lokalnim klubovima.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Trebao si jos koji put reci blizanci bilo bi upecatljivije.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 11:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

Управо о томе и причам,генерализовање не доноси никоме добро,а нажалост не враћа животе на свим странама.
Нећу дубље улазити у причу,али велики број тих навијача (неважно којих боја) је живот изгубио или у мафијашким обрачунима или у организованој тучи,опет кажем да богдо није.

Симпатизере не убрајам у навијачку причу,нити сам икада ;) Једноставно сматрам да је навијачко занимање оно истинско,част свим оним који 30 година иду на текме и једу кокице,ал бити навијач је посебан осјећај (овим не желим почињат приче о хулиганизму и осталом чиме се етикетира навијач).
А опет не бих се сложио ни за НС као ни за Ниш, у КГ од тих већих градова можда је подгрупа и најмање бројна.

Што се тиче суботичких "Ужаса" опет кажем не треба генерализовати (ето први осим што сам Гробар, навијао сам за локални клуб из простог разлога да помогнем момцима који су бодрили локални клуб против сви ми знамо кога) нити на основу појединачних одлука доносити закључке који немају конкретне аргументе. Пар момака је изашло,али је заиста питање да ли је тих пар момака било из љубави или због властитог интереса у подгрупи? Нека им је на част,дешава се то у разним друштвеним сферама и дјелатностима,па тако и у навијачком свијету,да не започињем истовјетне приче када су друге навијачке групе по Србији у питању,па чак и у Федерацији.

Ово болдирано је и кључно. Дакле иако не волим употребљават израз "провинцијалац" (на основу разноразних миграција које су условиле тај назив у мом случају) никада нисам спадао у те којима таква врста локалпатриотизма смета,уосталом у претходном пасусу сам јасно то дефинисао. Јасна је чињеница да на простору бивше државе највише има Гробара и Делија,тако да та прича да једном Гробару смета што неко навија за локални клуб је смјешна.
Исто тако већина Гробара ће ти рећи какав вид поштовања има према Мераклијама,а прате и сцену РС и знају да и у њој има пар група које навијају за локални клуб. Да се много не враћам,дакле увијек је било и биће незадовољних,једни одлазе други долазе,то је фанатизам и није свачији интерес љубав према клубу,због тога се и дешава да у подгрупама долази до овакве ситуације.

Што се тиче удружења навијача у РС,као што вјероватно и сам знаш (доста тих момака није у могућности ићи на сваки меч Партизана) ради се о истинкој љубави и годишњице се обиљежавају од Приједора до Требиња,неки од Гробара славе у самом Сарајеву,гдје сви они бјеже ко мишеви од групе од 60 људи која слави. :wink:

Што се тиче развоја појединца,сматрам да је свако лице после 15 уколико се ради о здравој особи потпуно свјесно.

Када се ради о Маринцима без обзира на најављено побољшање копа, нисам неки велики оптимиста 200 људи ће остат њихов неки максимум,можда 50-ак више против вјечитих или ако браћа Мераклије из Ниша не крену у неку офанзиву,чисто сумњам.

Што се тиче регрутације,јбг ради се о нечему што се може назвати навијачка цивилизација. Уз напомињање да цијеним навијачке покрете локалних клубова у РС,али организација и слаба припремљеност су главни узроци што су групе у РС (част Лешинарима,што је и очекивано) статичне и помало пасивне.
Када је о Србији ријеч,дакако доста веће територијално и популационо језгро нема се ту шта много крити једноставно резултати су многе окренули ка вјечитима, колико је некад било Мераклија,колико их је данас? Многи су прешли у подгрупе вјечитих. Исти је случај и са неким бео групицама,а о средњој Србији да и не причам.

Први бих волио (пошто говоримо о Матици) видјети 15-ак добрих група,али једноставно то није могуће (а један од најгорих начина је оно што се ради по НС,дакле туку се дјеца од 15-ак година која навијају за ЦЗВ и ПАР,а све то посматрају клинци од 10) јер многи не знају рјешење за повећање броја копа,дешава се много пута да се управо ти локални у највећем броју окупљају кад долазе вјечити јер ето да покажу да их има дакако,што је по мени грешка,не треба се правит разлика,ваљда се долази због свог клуба на стадион.

Осим Гробара и Делија,онако искрено сам очекивао да ће Фирма ове године коначно доћи до степена више,било је дакако финих посјета ове године у НС,против РКГ и НП,па и против ОФК,али њихова мана су гостовања,једноставно никако да буду константни,а опет град НС,па и добар дио Војводине не може окупити 500 људи на гостовања сваки пут.

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2011, 18:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Nov 2010, 00:11
Danny ^_^ je napisao:
Može li mi neko objasniti skidanje transparenta, jel to neki trofej ili?

Какав си ти краљ,свака ти дала,одавно се нисам овако насмијао.
Источно стајање,прешли су на Спартак јер су на југу,када га преузму забрањени најебали јер су подгрупа Алцз. Највећа срамота у историји навијања у Србији. Више од пола их има Гробарске тетоваже,страшно. А и ови други ( Маринци) нису ништа бољи,али морају да слушају :D. Какви паћеници,боље да су се угасили. Једном рјечју,група без будућности. Какав трансфер

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]