Ташко je napisao:
Razlika je sto se u spanskoj ligi bore dva mega-tima za titulu i imas par prosjecnih, sto b se reklo finih ekipa. U Italiji imas 2-3 jace ekipe, 2-3 "fine" ekipe. Isti racku.
Barsa ne simulira i ne pada ni petinu protiv drugih timova, ko protiv Reala. Richa, za ono protiv Celzija nije Barsa kriva, majka mu stara. Sudija je majmun ispao.
To protiv Intera jeste bilo papanski. Ali ja opet tvrdim da je Murinjo taj koji vuce sav ovaj konflikt. Psiholog savrseno pripremi ulogu zrtve. Najavi da ce njegova ekipa biti "ostecena" u svakoj utakmici i igrati sa igracem manje, a onda u 5 utakmica dobiju 5 crvenih, od kojih je jedino onaj start Pepea nad Alvesom pogresna procjena. Ali na prvu izgleda kao ostar start, a u stvari je Alves odradio vecinu posla.
Iako nisam siguran, mislim da se i za opasnu igru moze dobiti crveni karton.
Spanska liga je bila puno gospodskija do pojave Murinja. Koliko je to moguce, s obzirom da ta linija Spanija-Portugal-Juzna Amerika je jako vrele krvi i jako su tanki sa zivcima.
Nisam ni rekao da su oni krivi, ali tad su mi se ogadili i cak mi je bilo jako krivo sto je Celzi izgubio (a tu ekipu nikako ne mogu da svarim), onda ono sa prskalicama je samo doprinjelo tome da ih ne mogu nikako...U sustini i Real i Barsa su veliki timovi i veliki supci. Ovi prvi napaljeni da pobjede Barsu, a ne mogu pa onda udri sve od reda, a ovi drugi takodje imaju par mesara (doduse ne kao sto je Pepe) ali ofiraju placipicke nevidjene...
Mancester i Liverpul igraju najveci engleski derbi pa se nikad ne dize tolika prasina i ne bude nikad toliko prljavih stvari kao na ovom derbiju...