Aurora Aurea je napisao:
Dženita,
Mir tebi i mir svima!
...Mani bolan te 'Jehovine svedoke', ja sam Hristov svedok, Božiji poklonik u Hristovoj Crkvi.
Lepo je to, jako lepo što si ti pobožna dušica, ali u toj pobožnosti nešto fali: trebaš početi da veruješ u Boga, u Živog Boga, i njemu da se klanjaš svetim življenjem.
Ja uvažavam svačije pravo da poštuje šta god hoće, ali ne uvažavam i ne priznajem ono što mi Srce kazuje da je lažna vera, manjkava vera.
Nisi u pravu kad kažeš da verujemo u jednoga, istoga Boga. Mi istinski hrišćani verujemo u Boga, a vi muslimani verujete u nekakvog Allaha, nekakvu Muhamedovu izmišljotinu, nekakve onostrane vampire koji su glumili 'Boga' javljajući se ovom. Naš Bog je Ljubav, Svetost, Mir, Pravednost, a vaš je mnogo gadan neki tip: stalno preti s pakao, poziva na pljačke, ubijanja, pustošenja, prinošenja krvnih žrtvi,...
Mesto sura ja bih ti preporučio čitanje biblijskih Psalama, uz uočavanje unutarnje dimenzije njihovih ukaza.
Nemoj da me 'plašiš' sa tim džinovima, ... Ja sam mislio da su to bića samo iz bajke. Mi hrišćani učimo da djavole nije stvorio Bog, već su to dobri andjeli koji su se odmetnuli od Boga, zapostavili posmatračku službu nad čovekom, i uzeli da grade nekakvo svoje carstvo, carstvo pustoši i laži. Neki od njih su objavili i Kuran.
Pravedni i svesni čovek svakog trena slavi Božije Ime, Božije Zakon: i jutrom i večerom ...
Od magijskih uticaja nas hrišćane čuva Bog i život u Bogu. To što neke hodže rade sa džinima ništa nije čudno: i Muhamed je radio sa njima i bio vodjen od njih. Da nije tako ne bi onoliki politički uticaj ostvario.
Hvala na preporuci za čitanje one sure, ali ja nemam drastičnih problemima sa avetima: sukubima i inkubima. Što se tiče tebe, moja dijagnoza je da je se neki debeljko od djavola/džina zatreskao u tebe i hoće da te napastvuje, da te 'unesreći',...
Tačno, nisu samo daleki negativni uzroci bili razlog vašeg stradanja, već i oni ovovremeni: suviše ste bili 'raspevani', ... a ni sada situacija nije bolja, ...
Ne mogu da kažem da mi se Kuran ne dopada uopšte, ... Evo kad npr. govori da će pravednici u Raju jesti jesti ptičje meso kakvo budu želeli (56:21), to me privlači da postanem musliman, ... 'Obožavam' pečene ćurke i golubove! I to što kaže da ćemo ležati na divanima a oko nas će biti crnooke hurije, ... Još kad bi plesale uz šipke i ne bi bile mnogo naobučene,...
Postovanje i s moje strane Aurora!
Aš-Šu'ara' - Pjesnici
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
1. Ta Sin Mim.
2. Ovo su ajeti Knjige jasne!
3. Zar ćeš ti sebe uništiti zato što ovi neće da postanu vjernici?
4. Kad bismo htjeli, Mi bismo im s neba jedan znak poslali pred kojim bi oni šije svoje sagnuli.
5. I njima ne dođe nijedna nova opomena od Milostivoga, a da se od nje ne okrenu.
6. Oni poriču - pa, stići će ih sigurno posljedice onoga čemu se izruguju.
7. Zar oni ne vide kako činimo da iz zemlje niče svakovrsno bilje plemenito?
8. To je, doista, dokaz, ali većina njih ne vjeruje,
9. a Gospodar tvoj je, zaista, silan i milostiv.
Ovo su rijeci Allaha Uzvisenog.
Rijec Allah je jedno od ljepsih Bozijih imena kojim mozemo da ga zovemo
Sura Al-Baqara
6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno - opominjao ih ti ili ne opominjao - oni neće vjerovati.
7. Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema.
njih čeka patnja golema-(kazivanje sta ce biti sa nevjernicima,a ne prijetnja)
sto se tice djavola.......rekao je uzviseni Allah
30. A kada Gospodar tvoj reče melekima: "Ja ću na Zemlji namjesnika postaviti!" - oni rekoše: "Zar će Ti namjesnik biti onaj koji će na njoj nered činiti i krv proljevati? A mi Tebe veličamo i hvalimo i, kako Tebi dolikuje, štujemo." On reče: "Ja znam ono što vi ne znate."
31. I pouči On Adema nazivima svih stvari, a onda ih predoči melekima i reče: "Kažite Mi nazive njihove, ako istinu govorite!"
32. "Hvaljen neka si" - rekoše oni - "mi znamo samo ono čemu si nas Ti poučio; Ti si Sveznajući i Mudri."
33. "O Ademe," - reče On - "kaži im ti nazive njihove!" I kad im on kaza nazive njihove, Allah reče: "Zar vam nisam rekao da samo Ja znam tajne nebesa i Zemlje i da samo Ja znam ono što javno činite i ono što krijete!"
34. A kada rekosmo melekima: "Poklonite se Ademu!" - oni se pokloniše, ali Iblis ne htjede, on se uzoholi i posta nevjernik.
35. I Mi rekosmo: "O Ademe, živite, ti i žena tvoja, u Džennetu i jedite u njemu koliko god želite i odakle god hoćete, ali se ovom drvetu ne približujte pa da sami sebi nepravdu nanesete!"
36. I šejtan ih navede da zbog drveta posrnu i izvede ih iz onoga u čemu su bili. "Siđite!" - rekosmo Mi - "jedni drugima ćete neprijatelji biti, a na Zemlji ćete boraviti i do roka određenoga živjeti!"
37. I Adem primi neke riječi od Gospodara svoga, pa mu On oprosti; On, doista, prima pokajanje, On je milostiv.
Ti kazes da od magihskih uticaja vas cuva Bog.zar sam ja nesto u svom zadnjem postu drugaciije svedocila.?? Rekla sm da sam zaboravila na Njega,pa je i on na mene zaboravio.
78. Neki od njih su neuki, oni ne znaju za Knjigu, nego samo za gatke, i oni se samo domišljaju.
79. A teško onima koji svojim rukama pišu Knjigu, a zatim govore: "Evo, ovo je od Allaha" - da bi za to korist neznatnu izvukli. I teško njima zbog onoga što ruke njihove pišu i teško njima što na taj način zarađuju!
Ovaji ajeti (a ima ih puno) govore bas o tim sihirbazima.(spravljacima crne magije)a, kao sto sam rekla,dzini su nesto drugo.To je svijet poput naseg,nevidljiv i stvoren od Allaha nebili mu se pokoravali....isto kao i mi
Sihirbaz poduzima radnje u cilju potcinjavanja dzina koji ce mu vrsiti usluge zla. Ako dzin odbije poslusnost, sihirbaz pozove vodu plemena jednom vrstom caranja kojom se velica ovaj voda i kojom od njega trazi pomoc, a ne od Allaha. Tada ovaj voda-dzin poduzima kaznene mjere protiv neposlusnog dzina i nareduje mu poslusnost sihirbazu - idolopokloniku.
Tako cemo naci da je veza njih dvojice, potcinjenog dzina i sihirbaza, vrlo cesto obavijena mrznjom i nepodnosljivoscu. Takoder cemo cesto puta vidjeti kako dzin uznemirava porodicu, njegovu djecu, imetak i drugo. Veoma cesto sihirbaz i sam bude uznemiravan a da ne zna uzrok. Uznemiravanje se manifestuje u vidu glavobolje, nesanice, straha od mraka i drugih slicnih pojava.
Ovo sam prenijela sa
http://www.lijecenje-kuranom.com
Spomenut cu ovdje slucaj jedne opsihrane bolesnice. Nakon sto sam joj proucio odredene ajete iz Kur’ana, iz nje je progovorio dzin zaduzen za sihr:
- Ja ne mogu da izadem iz nje.
- Zasto?, upitao sam ga.
- Zato sto se bojim da ce me sihirbaz ubiti.
- Idi sa tog mjesta na drugo za koje sihirbaz ne zna.
- On ce poslati za mnom drugog dzina koji ce me pratiti.
- Kada bi ti primio Islam i kada bi se javno pokajao, bili bismo u mogucnosti sacuvati te od dzina i spasiti te od njih.
- Ne, necu primiti Islam, ostacu krscanin.
- Nema prisile u vjeru, ali je vazno da izades iz ove zene.
- Necu izaci.
- Dobro, onda cemo s Allahovom pomoci uciti ajete kojima ces biti spaljen.
Potom sam ga jako udario te je poceo plakati.
Izaci cu, izaci cu.
I izasao je, hvala Allahu, Gospodaru svjetova. To je samo Njegova zasluga.
Sto je vise sihirbaz odan nevjernickom ponasanju i pokvareniji to je dzin poslusniji i brzi u izvrsavanju njegovih zapovjedi.
- Kako sihirbaz priziva dzina? Postoji vise nacina, a svi se baziraju na sirku i jasnom kufru. Ja cu, ako Bog da, spomenuti osam nacina ukazujuci u svakom od njih na vrstu sirka ili kufra. Spomenut cu ih zato sto neki muslimani ne mogu da razlikuju kur’anski nacin lijecenja od lijecenja sihrom. Prvi je vjerski, a drugi sejtanski.Stvar postaje jos nejasnija kad sihirbaz izgovara svoje kafirske rijeci, i ponekad glasno ubaci i neke kur’anske ajete koje bolesnik cuje i pomisli da se njegovo lijecenje vrsi Kur’anom. Tako se bolesnik povinuje svakoj naredbi koju mu sihirbaz uputi. Cilj objasnjenja ovih nacina je upozorenje braci muslimanima na puteve koji vode u zlo i zabludu. Te kako da raspoznaju kafirski put.
A to dali ce hurije biti u cipkama?

Ne! Stanovnici Dzeneta ce imati svilene halhine
Izvini ako sam te sta uvrijedila,nije mi to bio cilj.....i jos jednom te molim da Allaha ne nazivas izmisljotinom i Muhammeda lazovom i unaprijed se zahvaljujem
Dzenita