banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 20:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2003, 12:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Poštovana Dženita.
Žeo mi je ako te nisam dobro razumio, i ako sam brzopleto sudio tvoj nastup, ali evo da pojasnim.

Citiraj:
Primi islam i budi mi brat po islamu.Tako mi Allaha imaces dvije doboti,jedna od tih sto ces i druge uputiti u islam a druga neces propasti na sudnjem danu.

Tvrdnja da će samo pripadnici islama biti spašeni na sudnjem danu, nimalo ne stoji, niti je po Kuranu niti je po hadisima. Oni koji su se približili Allahu iznutra svojim srcem, na koji god način (i kojim god putem) da su do toga dođli, oni hoće.
Držanje određenog sistema vjerskih pravila nije samo sebi cilj nego sredstvo da se do takvog duhovnog stanja dođe. Tako i onaj koji "obavlja" namaz propisan broj puta koji daje milostinju i koji je obišao Mekku, uopšte ne mora da bude unutrašnje izmijenjen (sa istinskim i iskrenim imanom u svom srcu), a jedino to je ono najbitnije.
To je suština poruke Isa (Isusa Hrista).

Citiraj:

Cinjenica,i to zalosna cinjenica je to da upravo oni koji su toliko krvoprolica ucinili upravo bas ti govore o ne ubijanju!ZALOSNO!
Bilo bi me sramota poslije svega reci i mahati tom krstackom zastavom.

Tvoje postavljanje stvari ovdje malo suviše naginje na krajnje jednostranu (i samim tim nepotpunu) sliku o nedavnim događajima na ovim prostorima, i otkuda ti pravo da na takav način nekog ovdje optužuješ. (Da se razumijemo izričito sam protiv svih koji su činili drugima bilo šta loše, pogotovo ako su to činili u ime "viših" ciljeva).
Jer, prije svega, ono što Aurora Aurea piše nema veze sa tim nego sa njegovom (takođe jednostranom i vrlo iskrivljenom) slikom o Božijem Poslaniku Muhammedu i njegovom životu, i sa njegovim viđenjem duhovnih stvari.
Već sam sa njim dosta raspravljao na tu temu, ali čovjek ima svoje poglede i to se tek tako ne mijenja.
I čovjek sigurno nema nikakve veze sa onim o čemu ti govoriš (prolivanjem krvi i mahanjem zastavama), a pogotovo sa onima koji su ukaljali svoje ruke nepotrebnim prolivanjem krvi. I zaista posljednje što bi se moglo reći za njega je da je krstaš.
Zato te molim da se prođeš toga.

Citiraj:

Ali eto doslo je (elhamdullilah)vrijeme kad se masovno prihvata Islam...."A Allah dz.s upucuje koga on hoce"

Ako je prihvatanje islama (barem onog i onakvog o kojem ti govoriš) zaista tako blagotvorno, onda će se to brzo osjetiti i Allahova milost će se tamo oblino umnožiti. Vidjećemo. U svakom slučaju čini mi se da Allah baš islamskom svijetu šalje mnoga vrlo ozbiljna upozorenja. Ima li ikoga da ih dobro protumači i o njima ozbiljno razmisli?

Citiraj:
Tako mi Allaha nema nista toplije nego kad ti Allah podari islam i sve blagodati u njemu.
A to za sranje..... bedan izraz nebi s s tim koristila.Na moju se neces srati u svakom slucaju .....jer ko sto rekoh moguce da bas explodiram u tom trenutku i umjesto ti mene zaserem ja tebe

Nije mi se svidio ovaj tvoj odgovor. Nema potrebe da odgovaraš na provokacije a pogotovo na ovakav način.

I još jedna primjedba, mislim da nema potrebe da koristiš arapske izraze i pozdrave, možeš to lijepo reći i svima razumljivo, jer sve one koji nisu pripadnici islama oni sigurno neće privući, a naš jezik je ionako mnogo ljepši i bolji. Uostalom, koliko znam, na kraju jezik budućeg svijeta neće biti ni engleski, ni arapski nego baš ovaj na kojem pričamo ti i ja, kako god ga zvali. :D

Inače, vidim da si iskrena i zdušna u svojoj vjeri, i pošto i ja priznajem Muhammeda i Kuran, mislim da možemo i ljepše razgovarati, pa ti to i predlažem.
To je u svakom slučaju bolje od onog kako je započela ova tema.
Svako dobro i blagoslov svim iskrenim vjernicima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2003, 13:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 22:19
Dženita,

Mir tebi i mir svima!
...Mani bolan te 'Jehovine svedoke', ja sam Hristov svedok, Božiji poklonik u Hristovoj Crkvi.

Lepo je to, jako lepo što si ti pobožna dušica, ali u toj pobožnosti nešto fali: trebaš početi da veruješ u Boga, u Živog Boga, i njemu da se klanjaš svetim življenjem.

Ja uvažavam svačije pravo da poštuje šta god hoće, ali ne uvažavam i ne priznajem ono što mi Srce kazuje da je lažna vera, manjkava vera.

Nisi u pravu kad kažeš da verujemo u jednoga, istoga Boga. Mi istinski hrišćani verujemo u Boga, a vi muslimani verujete u nekakvog Allaha, nekakvu Muhamedovu izmišljotinu, nekakve onostrane vampire koji su glumili 'Boga' javljajući se ovom. Naš Bog je Ljubav, Svetost, Mir, Pravednost, a vaš je mnogo gadan neki tip: stalno preti s pakao, poziva na pljačke, ubijanja, pustošenja, prinošenja krvnih žrtvi,...

Mesto sura ja bih ti preporučio čitanje biblijskih Psalama, uz uočavanje unutarnje dimenzije njihovih ukaza.

Nemoj da me 'plašiš' sa tim džinovima, ... Ja sam mislio da su to bića samo iz bajke. Mi hrišćani učimo da djavole nije stvorio Bog, već su to dobri andjeli koji su se odmetnuli od Boga, zapostavili posmatračku službu nad čovekom, i uzeli da grade nekakvo svoje carstvo, carstvo pustoši i laži. Neki od njih su objavili i Kuran.

Pravedni i svesni čovek svakog trena slavi Božije Ime, Božije Zakon: i jutrom i večerom ...

Od magijskih uticaja nas hrišćane čuva Bog i život u Bogu. To što neke hodže rade sa džinima ništa nije čudno: i Muhamed je radio sa njima i bio vodjen od njih. Da nije tako ne bi onoliki politički uticaj ostvario.

Hvala na preporuci za čitanje one sure, ali ja nemam drastičnih problemima sa avetima: sukubima i inkubima.

Tačno, nisu samo daleki negativni uzroci bili razlog vašeg stradanja, već i oni ovovremeni: suviše ste bili 'raspevani', ... a ni sada situacija nije bolja, ...

Ne mogu da kažem da mi se Kuran ne dopada uopšte, ... Evo kad npr. govori da će pravednici u Raju jesti jesti ptičje meso kakvo budu želeli (56:21), to me privlači da postanem musliman, ... 'Obožavam' pečene ćurke i golubove! I to što kaže da ćemo ležati na divanima a oko nas će biti crnooke hurije, ... Još kad bi plesale uz šipke i ne bi bile mnogo naobučene,...

http://duhovna-izgradnja.com/

Poslednji put menjao Aurora Aurea dana 12 Dec 2003, 22:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2003, 15:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Aurora Aurea je napisao:
Dženita,

Mir tebi i mir svima!
...Mani bolan te 'Jehovine svedoke', ja sam Hristov svedok, Božiji poklonik u Hristovoj Crkvi.

Lepo je to, jako lepo što si ti pobožna dušica, ali u toj pobožnosti nešto fali: trebaš početi da veruješ u Boga, u Živog Boga, i njemu da se klanjaš svetim življenjem.

Ja uvažavam svačije pravo da poštuje šta god hoće, ali ne uvažavam i ne priznajem ono što mi Srce kazuje da je lažna vera, manjkava vera.

Nisi u pravu kad kažeš da verujemo u jednoga, istoga Boga. Mi istinski hrišćani verujemo u Boga, a vi muslimani verujete u nekakvog Allaha, nekakvu Muhamedovu izmišljotinu, nekakve onostrane vampire koji su glumili 'Boga' javljajući se ovom. Naš Bog je Ljubav, Svetost, Mir, Pravednost, a vaš je mnogo gadan neki tip: stalno preti s pakao, poziva na pljačke, ubijanja, pustošenja, prinošenja krvnih žrtvi,...

Mesto sura ja bih ti preporučio čitanje biblijskih Psalama, uz uočavanje unutarnje dimenzije njihovih ukaza.

Nemoj da me 'plašiš' sa tim džinovima, ... Ja sam mislio da su to bića samo iz bajke. Mi hrišćani učimo da djavole nije stvorio Bog, već su to dobri andjeli koji su se odmetnuli od Boga, zapostavili posmatračku službu nad čovekom, i uzeli da grade nekakvo svoje carstvo, carstvo pustoši i laži. Neki od njih su objavili i Kuran.

Pravedni i svesni čovek svakog trena slavi Božije Ime, Božije Zakon: i jutrom i večerom ...

Od magijskih uticaja nas hrišćane čuva Bog i život u Bogu. To što neke hodže rade sa džinima ništa nije čudno: i Muhamed je radio sa njima i bio vodjen od njih. Da nije tako ne bi onoliki politički uticaj ostvario.

Hvala na preporuci za čitanje one sure, ali ja nemam drastičnih problemima sa avetima: sukubima i inkubima. Što se tiče tebe, moja dijagnoza je da je se neki debeljko od djavola/džina zatreskao u tebe i hoće da te napastvuje, da te 'unesreći',...

Tačno, nisu samo daleki negativni uzroci bili razlog vašeg stradanja, već i oni ovovremeni: suviše ste bili 'raspevani', ... a ni sada situacija nije bolja, ...

Ne mogu da kažem da mi se Kuran ne dopada uopšte, ... Evo kad npr. govori da će pravednici u Raju jesti jesti ptičje meso kakvo budu želeli (56:21), to me privlači da postanem musliman, ... 'Obožavam' pečene ćurke i golubove! I to što kaže da ćemo ležati na divanima a oko nas će biti crnooke hurije, ... Još kad bi plesale uz šipke i ne bi bile mnogo naobučene,...

Postovanje i s moje strane Aurora!

Aš-Šu'ara' - Pjesnici

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

1. Ta Sin Mim.

2. Ovo su ajeti Knjige jasne!

3. Zar ćeš ti sebe uništiti zato što ovi neće da postanu vjernici?

4. Kad bismo htjeli, Mi bismo im s neba jedan znak poslali pred kojim bi oni šije svoje sagnuli.

5. I njima ne dođe nijedna nova opomena od Milostivoga, a da se od nje ne okrenu.

6. Oni poriču - pa, stići će ih sigurno posljedice onoga čemu se izruguju.

7. Zar oni ne vide kako činimo da iz zemlje niče svakovrsno bilje plemenito?

8. To je, doista, dokaz, ali većina njih ne vjeruje,

9. a Gospodar tvoj je, zaista, silan i milostiv.

Ovo su rijeci Allaha Uzvisenog.
Rijec Allah je jedno od ljepsih Bozijih imena kojim mozemo da ga zovemo :)

Sura Al-Baqara

6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno - opominjao ih ti ili ne opominjao - oni neće vjerovati.
7. Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema.

njih čeka patnja golema-(kazivanje sta ce biti sa nevjernicima,a ne prijetnja)

sto se tice djavola.......rekao je uzviseni Allah

30. A kada Gospodar tvoj reče melekima: "Ja ću na Zemlji namjesnika postaviti!" - oni rekoše: "Zar će Ti namjesnik biti onaj koji će na njoj nered činiti i krv proljevati? A mi Tebe veličamo i hvalimo i, kako Tebi dolikuje, štujemo." On reče: "Ja znam ono što vi ne znate."

31. I pouči On Adema nazivima svih stvari, a onda ih predoči melekima i reče: "Kažite Mi nazive njihove, ako istinu govorite!"

32. "Hvaljen neka si" - rekoše oni - "mi znamo samo ono čemu si nas Ti poučio; Ti si Sveznajući i Mudri."

33. "O Ademe," - reče On - "kaži im ti nazive njihove!" I kad im on kaza nazive njihove, Allah reče: "Zar vam nisam rekao da samo Ja znam tajne nebesa i Zemlje i da samo Ja znam ono što javno činite i ono što krijete!"

34. A kada rekosmo melekima: "Poklonite se Ademu!" - oni se pokloniše, ali Iblis ne htjede, on se uzoholi i posta nevjernik.

35. I Mi rekosmo: "O Ademe, živite, ti i žena tvoja, u Džennetu i jedite u njemu koliko god želite i odakle god hoćete, ali se ovom drvetu ne približujte pa da sami sebi nepravdu nanesete!"

36. I šejtan ih navede da zbog drveta posrnu i izvede ih iz onoga u čemu su bili. "Siđite!" - rekosmo Mi - "jedni drugima ćete neprijatelji biti, a na Zemlji ćete boraviti i do roka određenoga živjeti!"

37. I Adem primi neke riječi od Gospodara svoga, pa mu On oprosti; On, doista, prima pokajanje, On je milostiv.

Ti kazes da od magihskih uticaja vas cuva Bog.zar sam ja nesto u svom zadnjem postu drugaciije svedocila.?? Rekla sm da sam zaboravila na Njega,pa je i on na mene zaboravio.

78. Neki od njih su neuki, oni ne znaju za Knjigu, nego samo za gatke, i oni se samo domišljaju.

79. A teško onima koji svojim rukama pišu Knjigu, a zatim govore: "Evo, ovo je od Allaha" - da bi za to korist neznatnu izvukli. I teško njima zbog onoga što ruke njihove pišu i teško njima što na taj način zarađuju!

Ovaji ajeti (a ima ih puno) govore bas o tim sihirbazima.(spravljacima crne magije)a, kao sto sam rekla,dzini su nesto drugo.To je svijet poput naseg,nevidljiv i stvoren od Allaha nebili mu se pokoravali....isto kao i mi :)
Sihirbaz poduzima radnje u cilju potcinjavanja dzina koji ce mu vrsiti usluge zla. Ako dzin odbije poslusnost, sihirbaz pozove vodu plemena jednom vrstom caranja kojom se velica ovaj voda i kojom od njega trazi pomoc, a ne od Allaha. Tada ovaj voda-dzin poduzima kaznene mjere protiv neposlusnog dzina i nareduje mu poslusnost sihirbazu - idolopokloniku.

Tako cemo naci da je veza njih dvojice, potcinjenog dzina i sihirbaza, vrlo cesto obavijena mrznjom i nepodnosljivoscu. Takoder cemo cesto puta vidjeti kako dzin uznemirava porodicu, njegovu djecu, imetak i drugo. Veoma cesto sihirbaz i sam bude uznemiravan a da ne zna uzrok. Uznemiravanje se manifestuje u vidu glavobolje, nesanice, straha od mraka i drugih slicnih pojava.
Ovo sam prenijela sa http://www.lijecenje-kuranom.com
Spomenut cu ovdje slucaj jedne opsihrane bolesnice. Nakon sto sam joj proucio odredene ajete iz Kur’ana, iz nje je progovorio dzin zaduzen za sihr:

- Ja ne mogu da izadem iz nje.

- Zasto?, upitao sam ga.

- Zato sto se bojim da ce me sihirbaz ubiti.

- Idi sa tog mjesta na drugo za koje sihirbaz ne zna.

- On ce poslati za mnom drugog dzina koji ce me pratiti.

- Kada bi ti primio Islam i kada bi se javno pokajao, bili bismo u mogucnosti sacuvati te od dzina i spasiti te od njih.

- Ne, necu primiti Islam, ostacu krscanin.

- Nema prisile u vjeru, ali je vazno da izades iz ove zene.

- Necu izaci.

- Dobro, onda cemo s Allahovom pomoci uciti ajete kojima ces biti spaljen.

Potom sam ga jako udario te je poceo plakati.

Izaci cu, izaci cu.

I izasao je, hvala Allahu, Gospodaru svjetova. To je samo Njegova zasluga.

Sto je vise sihirbaz odan nevjernickom ponasanju i pokvareniji to je dzin poslusniji i brzi u izvrsavanju njegovih zapovjedi.

- Kako sihirbaz priziva dzina? Postoji vise nacina, a svi se baziraju na sirku i jasnom kufru. Ja cu, ako Bog da, spomenuti osam nacina ukazujuci u svakom od njih na vrstu sirka ili kufra. Spomenut cu ih zato sto neki muslimani ne mogu da razlikuju kur’anski nacin lijecenja od lijecenja sihrom. Prvi je vjerski, a drugi sejtanski.Stvar postaje jos nejasnija kad sihirbaz izgovara svoje kafirske rijeci, i ponekad glasno ubaci i neke kur’anske ajete koje bolesnik cuje i pomisli da se njegovo lijecenje vrsi Kur’anom. Tako se bolesnik povinuje svakoj naredbi koju mu sihirbaz uputi. Cilj objasnjenja ovih nacina je upozorenje braci muslimanima na puteve koji vode u zlo i zabludu. Te kako da raspoznaju kafirski put.

A to dali ce hurije biti u cipkama? :) Ne! Stanovnici Dzeneta ce imati svilene halhine :)

Izvini ako sam te sta uvrijedila,nije mi to bio cilj.....i jos jednom te molim da Allaha ne nazivas izmisljotinom i Muhammeda lazovom i unaprijed se zahvaljujem

Dzenita

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2003, 16:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Brate Aharon.....Uzviseni Allah je rekao
"Pozdravljajte se najljepsim i pristojnim pozdravom"
ako si ti musliman ja tebi (OPET) predajem sellam sve jedno hoces li ga primiti.

Esselamu alejkum brate u islamu!

Ono sa explozijom je bila cista shala,prvo sam mislila ko i sto sam navela da se necu time koristiti,al me sejtan vidis i sam naveo na zlo.Blizi su nam sejtani nego kosulja na nama :)
Ako ti smeta islamski pozdrav,islamski izrazi.....onda stvarno neznam u cemu je problem.
Ja sam vec jednom rekla,ne mogu da se prodajem za nesto sto nisam.Ne mora da znaci da sam ja nacionalista,ako sam vjernica.A za svaki izraz sam stavila i prevod u zagradi :)

ti si rekao......
Tvrdnja da će samo pripadnici islama biti spašeni na sudnjem danu, nimalo ne stoji, niti je po Kuranu niti je po hadisima. Oni koji su se približili Allahu iznutra svojim srcem, na koji god način (i kojim god putem) da su do toga dođli, oni hoće

U Dzennet ce samo oni koji budu u Allaha vjerovali,u Njegove meleke,Njegove Kitabe(knjige),Njegove poslanike,i Njegovoj odredbi.
Ucvrsti svoj iman brate ........uchvrsti :(

sellam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2003, 09:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Dženita
Ne smetaju mi i izrazi i pozdravi na arapskom i razumijem ih.
Mir i blagoslov i tebi.
Ono što hoću da kažem da nekom kome Kuran nije blizak može to da bude odbojno, a da isti pozdravi ali rečeni na našem jeziku sigurno nemaju manju snagu.
A ako želiš da preneseš neku poruku mudro je prilagoditi svoj način izlaganja ušima koje treba da je čuju (zadržavajući suštinu i pravu namjenu poruke).
To je sve.
A kada sam o raznim putevima govorio, upravo sam na to mislio: oni koji priznaju Božije objave (knjige prvenstveno) i Božije poslanike i slijede njihov primjer, ali način na koji svoju vjeru ispoljavaju može biti vrlo različit, ali podjednako dobar. Suština je važna, a put kojim se do nje došlo nije. Jer stramputicom se do Njega ne dolazi.
Nismo svi isti (Allahovom voljom), ali ka istom sežemo.
Zato je Allahova volja da mu se na razne načine približavamo, ali ne ometajući jedni druge niti namećući jedni drugima išta, a ako ćemo se i u čemu natjecati, onda to da budu dobra djela. :D
Svako dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2003, 13:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dženita,

Jehova te prosvetlio!

Citiraš mi kuranske verze:

"6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno - opominjao ih ti ili ne opominjao - oni neće vjerovati.
7. Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema."

... Lepo kažem ja da je vaš bog kvaran jako, a ti nećeš da mi veruješ. A sama mi navodiš kakve gadosti radi: zatvara duhovne uši i srca ljudi da ne čuju istinu. Naš Bog nije takav: on pravdoljubivim ljudima otvara oči i uši za reč Istine. A srca i duše im zatvara ljudski ego, i Djavo koji stoji iza njega. Bog samo dopušta da se to desi, da bi mogli da uče bar preko trnovite staze, ako neće to kroz sebespoznaju i pokajništvo, život u pokori.

Dakle, logikom stvari sledi da je vaš bog Djavo.

34. A kada rekosmo melekima: "Poklonite se Ademu!" - oni se pokloniše, ali Iblis ne htjede, on se uzoholi i posta nevjernik

Kome čovek, demoni i adjeli treba da se klanjaju: Bogu ili čoveku! Nije li Kuran po tom pitanju šupljikav i suprostavljen. S jedne strane vaš bog stalno traži da se svi njemu klanjaju, a s druge strane traži da se džini poklone čoveku od prašine napravljenom, Adamu. Nije li to glupo i bogohulno?!

Zašto bi se bilo ko klanjao nekom čoveku?!

Kuran uči da čovek treba demone, džine da ima kao svoje robove! Nije li to velika lažpreuzeta iz judejskog okultizma?

Šta imaju džini da robuju čoveku: oni treba da služe Bogu. I čovek nikome ne treba da robuje: ni džinima ni drugome čoveku, već da služi Bogu i bližnjima, da Višnjem bude ugodan a bratu koristan. Sve lepo čovek treba da traži od Boga, i daće mu se ako je to dobro za njegovu dušu, i ako deluje u Duhu Pravednosti. A šta 'lepo' džini, demoni mogu čoveku dati? I da nešto od njih dobije, dobiće to na vlastitu duševnu štetu, zaduživši se silno kod Tame, tako da taj dug kasnije dugo i bolno otplaćuje.

Pokužaj bez citata, za koje veruješ da nose 'mudrost', logički objasniti ovo ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2003, 16:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Moram kazati da sam sa velikim inetresovanjem citao diskusije gospodje Dzenite i gospodina"Aharona". Ocito je da se radi o obrazovanim ljudima u svakom pogledu, koji po svim pitanjima mogu razmijenjivati misljenja na jedan kulturan nacin, bez vrijedjanja, sto nije karakteristika mnogih koji su na ovim stranicama iznosili svoja misljenja. Upravo takve diskusije , takva razmjena misljenja je ono sto me cini sretnim, jer vidim, da mogu nesto nauciti. Primjetno je njihovo medjusovno uvazavanje i postovanje. Dzenita nije dobra muslimanka samo na rijecima, nego i u prakticnom zivotu. Mislim, da je ista situacija i sa gospodinom
"Aharonom". Biti dobar musliman i krscanin nije lako.

Ipak, osjecam potrebu da naglsaim za sve one koji vridjedaju Muhameda a.s. da Zapad vec vijekovima iskrivljuje sliku o Islamu, tendenciozno prevodi i tumaci pojedina poglavalja iz Kur,ana. Puno je knjiga koje su napisali orjentalisti Zapada u kojima se iznose samo lazi na Islam. Takva jedna knjiga koja je danas jako puno citana na Zapadu je" Istoprija covjecanstva i napredak nauke i intelekta" koju je izdao UNESKO. Tako u desetom poglavlju treceg toma pise:

Islam je laz koja je postavljenja kooperacijom zidova i krscana i arapskih idolopoklonika.

Kur,an je knjiga bez jakih jezickih stavki i izreka.

Hadisi su postavljeni dugo vremena poslije Muhameda i lazno je receno da ih je on govorio.

Islamski fikh je posudjen iz rimskog, persijskog krscansog zakonika i iz zidovske Tore.

Zena nema svoju licnost i nikakav znacaj u islamskom drustvu.

Muslimani su natovarili nemuslimanima da placaju velike poreze.

Bojim se da su mnogi diskutanti na ovim starnicama svoje obrazovanje o Islamu stekli iz progresnih knjiga, udzbenika i prirucnika, pa zato iz svake njihove recenice proizilazi samo mrznja ne samo prema Islamu kao priznatoj religiji, nego i prama Allahu, Muhamedu a.s. pa i svakom pripadniku islama. Pravi krscanin, pravi pobornik krscanstva, nikada ne bi sa ovoliko pogrda govorio o Muhamedu a.s. ali eto neki koji sebe smatraju krscanima to cine.

Na kraju da iznesem jos nekoliko misljenja krscana koji nesto znace u krscanskom svijetu kao:

Bernard So," U sadasnje vrijeme mnogo mojih iz Evrope prelazi na Muhamedovu vjeru, i moze se reci da je obracanje Evrope u Islam vec pocelo".

Oto von Bizmark," Muhamede, zao mi je sto nisam bio tvoj savremenik."

Gete," Vidite i sami da toj nauci nista ne nedostaje da mi, sa svim nasim sistemima nista dalje odmakli nismo, i da uopste niko nije kadar dalje da stigne."

Tomas Karlajil," Bilo je drugih ljudi koji su ispovijedali monoteizam, ali ni jedan nije bio ravan njegovoj cistoj i cvrstoj vjeri u Jednoga Boga."

Lamartin," Ako se uzme velicina cilja,mala kolicina sredstava, i grandioznost rezulktata, kao tri mjerila ljudskog genija, ko bi se onda usudio da sa Muhamedom uporedi jednog velikog covjeka moderne istorije".

Lav Nikolajevic Tolstoj," Nema nikakve sumnje u to da je Vjerovjesnik Muhamed jedan od najvecih reformatora covjecanstva. Pripada mu najveca slava jer je on covjecanstvo uputio istinskom svjetlu, pravdi i miru, jer je sprijecio prilijevanje neduzne ljudske krvi, i tako otvorio put ka napretku i civilizaciji. Ovo veliko djelo nije mogao izvesti niko drugi, do covek koji je imao nadnaravnu snagu, covjek koji je dostojan svakog postovanja, divljenja i paznje."

Kakvi su vasi pogrdni komentari, naspram ovako lijepo ozrecenih rijeci. Da li se stidite svega pogrdnog sto ste kazali. Znam da se ne stidite, jer nemate ni svijesti ni savjesti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2003, 19:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

"6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno - opominjao ih ti ili ne opominjao - oni neće vjerovati.
7. Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema."

... Lepo kažem ja da je vaš bog kvaran jako, a ti nećeš da mi veruješ. A sama mi navodiš kakve gadosti radi: zatvara duhovne uši i srca ljudi da ne čuju istinu.
Citiraj:

Postovanje,Aurora kao prvo!

Kao drugo meni pa ni tebi nece niko suditi do Allaha..
Ajet 6-i i 7-mi su se u potpunosti obistinile sto se bar tebe tice.A ja sad da uzmem da ti slikam ti to neces shvatiti....ali cu ipak pokusati.
N.p.r sta je mudrost u ovim ajetima?
Kad ajete Kur`anske citas bitno je da ih ne shvatas bukvalno vec da se malo zadubis i osjetis sta je Allah dz.s time htio da kaze svome robu.Pa ako ih prvi put ne shvatis povrati se ponovo pa procitaj,sve dok ih ne protumacis.
Ja kao Allahov rob tebi iznosim ovdje ono sto je propisano cijelom covjecanstvu,a ti i dalje ostajes nevjernik, pri punoj svijesti i razumu.Dakle....i Allah ce te ostaviti takvog kakav si,na nama je da odlucimo kocemo i sta cemo biti.
Uzviseni Allah je rekao,da su nevjernicima usi i srca zapecatljena....a tome su nevjernici sami krivi.Dakle nije to Allahova krivica sto ti ove ajete smatras neistinom a dao ti je razum,a nisi mu zahvalan i Allaha nazivas pogrdnim imenima...bices pitan za sve ovo ,a ja cu tako mi Njega biti svjedok!!!

Citiraj:
Naš Bog nije takav: on pravdoljubivim ljudima otvara oči i uši za reč Istine. A srca i duše im zatvara ljudski ego, i Djavo koji stoji iza njega. Bog samo dopušta da se to desi, da bi mogli da uče bar preko trnovite staze, ako neće to kroz sebespoznaju i pokajništvo, život u pokori.

Dakle, logikom stvari sledi da je vaš bog Djavo

Pokazi mi sta je to vas bog?Zar to nije Allah ??Sta je to vas bog stvorio?A Allahu sve pripada pa cak i ti i ja ,sto smo niko i nista....samo prasak Njegove zemlje.

Citiraj:
Kome čovek, demoni i adjeli treba da se klanjaju: Bogu ili čoveku! Nije li Kuran po tom pitanju šupljikav i suprostavljen. S jedne strane vaš bog stalno traži da se svi njemu klanjaju, a s druge strane traži da se džini poklone čoveku od prašine napravljenom, Adamu. Nije li to glupo i bogohulno?!

Ti ili me uopste ne razumijes ili se pravis da me ne razumijes ili NECES da shvatis?U cemu je problem?
Sta sam navela ja u mom postu?Da treba dzini da se klanjaju covjeku?
Allah dz.s je prvo stvorio meleke i dzine pa onda covjeka.
Barem kod vas postoi ona izreka"Andjeo cuvar"
Meleki su cista duhovna bica koja ne grijese.Poslusni su Allahu dz.s i oni su uvijek u cistim kucama gdje nema slika ni kipova (jer musliman nikog drugog do Allaha ne smije da obozava)niti meleki niti dzini.........a meleki su zaduzeni da Allahovog roba nagovaraju na samo dobra djela.....dakle.....
34. A kada rekosmo melekima: "Poklonite se Ademu!" - oni se pokloniše, ali Iblis ne htjede, on se uzoholi i posta nevjernik

Allah dz.s je stvorio meleke da bi nama sluzili jer je to Allahovo naredjenje.A na nama ostaje dali mi dopustamo pristup melekima u nasoj blizini.Od njih nas zlo zadesiti zasigurno nece.
Dzini koji zlo vjerniku nanose zu u glavnom krscani....

i stvarno.....pretjerujes,nema potrebe da uvecavas ta slova vidimo te dobro,a ni molbe nisu pomogle da ne vrijedjas Muhammeda s.a.w.s i Allaha dz.s,pa nije nase da ti sudimo niti da ti dokazujemo.

"TEBI TVOJA A MENI MOJA VJERA"

Sto se mene tice ovo je moj posljednji post upucen tebi,jer nebih vise da gubim vrijeme i da slusam koje kakve uvrede.Na sve licis al na vjernika najjmanje.Sve se to moze u normalnim tonovima i nijansma pokazati....ali ne tako zaBoga!

ipak........oprosti ako sam te sta uvrijedila,nije mi bio cilj

"Samo Allah istina je!Sve drugo je prolazno i laz"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2003, 20:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jun 2003, 12:32
О Ђенита, ти Ђенета ниси, оженио бих те да ниси од Турскога утицаја, ти си права жена, само није жени много да прича

О Ђенита

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2003, 23:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dženita,

To što ti zoveš 'vredjanjem', ja zovem razotkrivanjem lažnih bogova i lažnih poslanika.
Lažtreba nazvati lažju, i lažljivca lažljivcem.
Prouči srcem moj prethodni post, ... ako bi htela da vidiš puno bi videla, ali ne možeš sada videti jer ti je Krvnik ljudski zatvorio oči.

Ti očigledno imaš dobru dušu, i Bog će te prosvetliti, ukoliko prihvatiš Put Istinskog Života. A taj Put je Hrist Bog, Svedržitelj. Sve ima svoje vreme, pa i prihvatanje reči Života i Puta Života. Moj ti je bratski savest: moli za Istinu i samo za Istinu... I pročitaj pažljivije prvu stranicu ove teme ... Njen početak, ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2003, 02:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Starjesina je napisao:
О Ђенита, ти Ђенета ниси, оженио бих те да ниси од Турскога утицаја, ти си права жена, само није жени много да прича

О Ђенита

Starjesina........

Cisto onako radi informacije,pozali se svome prvom ucitelju i tuzi ga zasto te nije naucio kako se pise slovo "DZ"
sram ga bilo........

8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2003, 02:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Brate Zah!

Zelim da ti se zahvalim na tako lijepim komentarima,neka ti Allah dz.s za sevab prihvati i u dobra djela upise.
A najjdrazemi je da zelis sebe pouciti pravoj istini.
Evo ti jednu korisnu adresu gdje je dokaz Allahova postojanja ocigledan.

http://www.skandinavija.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2003, 02:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Brate Zah!

Evo jos jedne malo vise korisne adrese.
I hvali Gospodara svjetova i zahvali mu se sto te uputio na pravi put....

http://emer.otpisani.org/html/index.php
sellam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2003, 14:50 
Veteran
Veteran

Po svoj prilici sa predhodnim diskusijama, bit ce zavrseno pisanje na ovu temu, jer sta je ko imao kazati, vec je kazao. Hvala Dzeniti, hvala "Aharonu" na lijepim diskusijama, iako medju njima ima razlike, ali te razlike nisu uslovile ispoljavanje bilo kakve mrznje, nego nasuprot, medjusobno uvazavanje i kulturnu razmjenu misljenja.Zato jos jednom kazem, hvala Dzeniti, hvala "Aharonu". Istinski sam imao sta da naucim.

Za razliku od njih "Aurora Aurea' svaku svoju diskusiju pocinje sa "mir tebi, mir svima" a onda pocinje sa izlivima bijesa i mrznje, nekada vise nekada manje, sto ne odgovara prvoj recenici koju napise. On treba da zna, a sigurno zna, da su tri nebeske objavljene vjere:jevreji, krscani i muslimani, i da uopste nema potrebe da negira bilo koju od njih, jer svojim diskusijama nista nece promijeniti, izuzev sto ce sebe prazniti od nagomilane mrznje i agresije. Mrznja se obicno javlja prema onome sto se n e p o z n a j e, a u kombinaciji sa strahom prelazi uneprijateljstvo.

Najtuzniji ucesnik u ovim diskusijama je osoba koja nastupa pod imenom"starjesnina". Ako je njegova ponuda ozbiljna, onda treba da se zapita da li je dostojan svoje ponude, a ako se pak zelio narugati, ako je zelio nekoga uvrijediti, a ja mislim, da je to bas bio njegov cilj, onda sam priznaje da je niko i nista, da nije dostojan takve ponude, ni u intelektualnom,ni u obrazovno, a posebno u moralnom smislu. Zasto si odabrao bas to ime"starjesina". Da li je to mozda neka tvoja kompenzacija za ono sto u stavri nisi. Ti ne mozes biti starjesina ni sebi , jer ti mrznja i primitivizam nadvladava razum. Najvjerovatnije si i u porodici niko i nista, bilo da si samo sin, ili sin i otac. Zato kompenzaciju trazis u verbalizmu. Verbalizam je samo lazna nada za tebe, da si neko i nesto, a primitivizam i prostakluk tvoja krajnja karakteristika licnosti.

Gospodjo Dzenita i sestro, hvala Ti sto si bila ucesnik u ovim diskusjama. Od Vas i od "Aharona" sam imao sta nauciti. Hvala na adresama koje si mi dala, i ja cu ih sigurno koristiti. Hvala gospodine"Aharon" na korektnosti, jer sve vase diskusije proizilaze iz Vaseg ubjedjenja, a ne iz mrznje kao sto je to primjetno kod drugih ucesnika. Koje si vjere nije toliko bitno. Vjera je privatna stvar svakog pojedinca, a religija stvar kulture. Ono sto je vazno jeste to, da covjek bude uvijek covjek, sa svim onim lijepim osobinama koje covjeka cine covjekom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2003, 21:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Jun 2003, 17:18
Dzenita je napisao:

... Lepo kažem ja da je vaš bog kvaran jako, a ti nećeš da mi veruješ. A sama mi navodiš kakve gadosti radi: zatvara duhovne uši i srca ljudi da ne čuju istinu.
Citiraj:

Postovanje,Aurora kao prvo!

Kao drugo meni pa ni tebi nece niko suditi do Allaha..
Ajet 6-i i 7-mi su se u potpunosti obistinile sto se bar tebe tice.A ja sad da uzmem da ti slikam ti to neces shvatiti....ali cu ipak pokusati.
N.p.r sta je mudrost u ovim ajetima?
Kad ajete Kur`anske citas bitno je da ih ne shvatas bukvalno vec da se malo zadubis i osjetis sta je Allah dz.s time htio da kaze svome robu.Pa ako ih prvi put ne shvatis povrati se ponovo pa procitaj,sve dok ih ne protumacis.
Ja kao Allahov rob tebi iznosim ovdje ono sto je propisano cijelom covjecanstvu,a ti i dalje ostajes nevjernik, pri punoj svijesti i razumu.Dakle....i Allah ce te ostaviti takvog kakav si,na nama je da odlucimo kocemo i sta cemo biti.
Uzviseni Allah je rekao,da su nevjernicima usi i srca zapecatljena....a tome su nevjernici sami krivi.Dakle nije to Allahova krivica sto ti ove ajete smatras neistinom a dao ti je razum,a nisi mu zahvalan i Allaha nazivas pogrdnim imenima...bices pitan za sve ovo ,a ja cu tako mi Njega biti svjedok!!!

Citiraj:
Naš Bog nije takav: on pravdoljubivim ljudima otvara oči i uši za reč Istine. A srca i duše im zatvara ljudski ego, i Djavo koji stoji iza njega. Bog samo dopušta da se to desi, da bi mogli da uče bar preko trnovite staze, ako neće to kroz sebespoznaju i pokajništvo, život u pokori.

Dakle, logikom stvari sledi da je vaš bog Djavo

Pokazi mi sta je to vas bog?Zar to nije Allah ??Sta je to vas bog stvorio?A Allahu sve pripada pa cak i ti i ja ,sto smo niko i nista....samo prasak Njegove zemlje.

Citiraj:

Ti ili me uopste ne razumijes ili se pravis da me ne razumijes ili NECES da shvatis?U cemu je problem?
Sta sam navela ja u mom postu?Da treba dzini da se klanjaju covjeku?
Allah dz.s je prvo stvorio meleke i dzine pa onda covjeka.
Barem kod vas postoi ona izreka"Andjeo cuvar"
Meleki su cista duhovna bica koja ne grijese.Poslusni su Allahu dz.s i oni su uvijek u cistim kucama gdje nema slika ni kipova (jer musliman nikog drugog do Allaha ne smije da obozava)niti meleki niti dzini.........a meleki su zaduzeni da Allahovog roba nagovaraju na samo dobra djela.....dakle.....

Allah dz.s je stvorio meleke da bi nama sluzili jer je to Allahovo naredjenje.A na nama ostaje dali mi dopustamo pristup melekima u nasoj blizini.Od njih nas zlo zadesiti zasigurno nece.
Dzini koji zlo vjerniku nanose zu u glavnom krscani....

i stvarno.....pretjerujes,nema potrebe da uvecavas ta slova vidimo te dobro,a ni molbe nisu pomogle da ne vrijedjas Muhammeda s.a.w.s i Allaha dz.s,pa nije nase da ti sudimo niti da ti dokazujemo.

"TEBI TVOJA A MENI MOJA VJERA"

Sto se mene tice ovo je moj posljednji post upucen tebi,jer nebih vise da gubim vrijeme i da slusam koje kakve uvrede.Na sve licis al na vjernika najjmanje.Sve se to moze u normalnim tonovima i nijansma pokazati....ali ne tako zaBoga!

ipak........oprosti ako sam te sta uvrijedila,nije mi bio cilj

"Samo Allah istina je!Sve drugo je prolazno i laz"

Dženita,
Evo navratih na kraj (izgleda)ovog Vasinog tematskog posta gdje ste čovjeka okvalificirali kao onog koji vrijeđa,mrzi,luduje....Izgleda da u kategoriju vrijeđanja i mržnje kad vas (a ne samo kod vas već i kod lažnih kršćana) ide i pisanje koje je argument protiv,tako ispada da se &vrijeđanje& niti ne može izbjegnuti. Čovjek koji te sa jedne strane pozdravlja sa mirom a sa druge strane &vrijeđa& je tako KONTRAVERZAN. Treba ga bolje upoznati zapravo jer iza svake kontraverze stoji veliki upitnik. Kako? Ako hoćeš doživjeti da li te neko mrzi zbog tvoje vjerske pozicije i vjerskog svjedočenja,ako hoćeš doživjeti da li neko tada doista ispoljava mržnju i bijes,i ako hoćeš od tog Vase,Aurore doživjeti kako on ispovjeda svoju vjeru,da li diskutira žustro ili smireno,da li ispoljava podle podsmjehe,na koji način izgovara te &uvredljive& riječi,kako ragira na tvoje &uvrede& itd. ONDA NEMA DRUGE NEGO SE SA ČOVJEKOM NAĆI OČI U OČI I RAZGOVARATI SA NJIM,DOŽIVJETI GA. Ako kažeš da nije vjernik,odakle zapravo znaš kako on živi i kako se odnosi prema ovom svijetu i prema ljudima drugih vjera? Odakle možemo nešto tvrditi ako ne znamo kako čovjek živi.

Zašto nas jedna &božija& objava treba impresionirati samo ako u njoj bog prijeti paklom? Po toj logici izgleda da satana ili đavo ili šejtan ne smije sagledavati Boga i pakao jer ako bi sagledavao onda bi se morao dobro razmisliti i bojati. Je li indijska vedska objava Božija? Za vas nije. Ali tamo,u Šrimad Bgagavatmu naprimjer ima strašnih opisa pakla i patnji koje griješnika čekaju. Odakle ta objava? Ima tako puno &božijih& objava u kojima zapravo satana prijeti paklom. Slažeš se sa time? A zašto tako?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2003, 22:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Slap 03 s moje strane postovanje,kao i svakom ucesniku i sagovorniku.

Iskreno receno dugo sam razmisljala dali da ti odgovorim....pa eto imao si tu cast :)

Ono sto je Aurora napisao,je za mene cisto vrijedjanje......a zamolila sam ga u prijasnjim postovima da to ne cini.Ali on ocigledno mrzi islam pa Allaha naziva (neuzubillah) ne daj Boze djavolom.

Navedi gdje sam ja u svojim postovima vrijedjala Isusa?dok on Muhameda naziva lazovom i vodjom djavola....mislim sto je puno puno je.
Ja sam svjesna te cinjenice ko je Isaa a.s i da mu je majka Merjema casna pa zasto bih vrijedjala ono sto je moje?

A ti se sdruzi sa njim pa vodi diskusije,ja licno necu sebe u grijeh da uvodim niti vulgarno da se izrazavam,jer sam svjesna toga da cu za svako napisano slovo na ovom netu biti upitana"U cemu si utrosila vrijeme dok si sjedela pored svog kompjutera"Pa mi je cilj da mogu da Mu kazem"Velicajuci Tebe Gospodaru moj"

Moj brat Zah je to veoma lijepo opisao pa nebih da ponavljam....

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2003, 23:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mir svima!

... Muslimani 'ne izruguju' Isusa, ...?!?

Da oni kažu: "Isus je poslanik Božiji", pa nastave plesati oko svog zlatnog teleta. Baš kao i harakrišnijevci.

Oni kažu: "Bog je objavio Evandjelje." - Pa ako ga je Bog preko Isusa objavio, i ako je ono koliko-toliko tačno zapisano, što ne priznaju te zapise nego ih odbacuju i nakaradno tumače, učeći čak i to da Isus nije razapet, već je to neki drugi 'umesto Njega' uzignut na krst. Ko: Juda, Simon ...? Pa to Evandjelje milion puta kaže da je Isus Sin Božiji i Gospod!!!

Zar nije poštenije otvoreno odbaciti Isusa i Evandjelje, nego ga samo tobož, na rečima priznavati i suštinski drsko odbacivati. Zar to nije dvoličnost, neozbiljnost i bogohuljenje koje sprovode zaslepljeni i zavedeni Muhammedovi sledbenici?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2003, 14:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kada se muslimanima predoče mnoge gadosti iz Kurana, stihovi i pasusi koji govore i svedoče o brutalnosti njihovog Allaha i 'poslanika' (pozivi na ubijanje nevernika, hrišćana i Jevreja, odobravanje lova, krvnih žrtvi, pljački, mnogoženstva, hedonističkog života, ...) oni to neće da priznaju, i potezacuju stavke gde se njihov Bog prikazuje u pozitivnim svetlu.

Niko trezven neće reći da u Kuranu nema i etičkih stavaka i iskaza.. Ali šta ćemo sa onima koji su potpuno u sudaru sa etikom, sa osećajem Srca za Lepo i Dobro i Plemenito? Ko je te ukaze dao? Ako se ne mogu promeniti, onda se mogu prećutati i nakaznim štimerskim tumačenjem opravdati.

Satani je veliki problem da moralni osećaj u čoveku, Zakon Srca, potpuno pokrije, tako da čovek izgubi svaku meru za Lepo Dobro, tako da se više ne mora iza maske dobra skrivati da bi proturio Laž. I taj moralni osećaj Srca do Neba svedoči protiv Muhameda i njegovog spiritističkog zapisa zvanog Kuran.

Bog je savršen i Bog je Savršenstvo. U njegovoj reči nema kontradikcija i kontroverznosti. Kuran je, za pažljivog posmatrača pun kolizija: oprečan je u moralno-determinističkim iskazima, oprečan je nauci, kosmogoniji, biologiji, da ne govorimo već da je oprečan logici i Evandjelju, koje muslimani samo na rečima priznaju, a suštinski ga potpuno izvrću. Baš kao što i sekte i rigidni teolozi rade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2003, 00:33 
Veteran
Veteran

Najbolji dokaz da nekima pomoci nema u njihovoj mrznji koja je kao nepresusni izvor su poslednje diskusije. Volio bih samo znati iz kojih si pogresno prevedenih knjiga ucio ove neistine, ko ti je ulivao takvu mrznju prema Islamu i njegovim sljedbenicima. To sto pises ne moze pisati normalan covk. Pa da li ti snas da je Islam priznata religija, i da li se nekada zapitas, ko si ti da sudis o necemu sto drugi puno pametniji priznaju.

Vrati se na stranicu i procitaj sta su kazali:Bernar So, Get, Bizmark, Tolstoj itd. Pa ko si Ti u odnosu na ove velikane koji u krscanskom svijetu nesto znace. Da li se ti kao krscanin, takvim se bra predstavljas, Boga bojis. Citajuci tvoje tekstove, cesto se zapitam, da li si ti normalan covjek.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2003, 01:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Brate Zah...........zashto?

Zashto da se spustas na nizak nivo?
Zashto nekome pricati svoju vjeru(islam) kad on ni sam svoju ne razumije?
Kad se fanaticima moglo pojasniti?
Zar ih nije bolje ostaviti pa nek sami sa sobom pricaju.....mene vise ne boli,jer kad vidim ko prica cisto se smijem(svaki put).

"Onima koji nece da vjeruju,doista je sve jedno,opominjao ih ti ili ne opominjao"......rekao je uzviseni Allah dz.s,pa brate Zah zar se ovaj ajet nije obistinio ? 8) nama je naredjeno od uzvisenog Allaha da ih izbjegavamo,nase je samo bilo da upozorimo,a za ostalo ce se Allah pobrinuti.....tä vidis i sam da se Uzviseni vec pobrinuo :)

Samo zelim da te posellamim i neka,zapecacene su usi i srce njegovo....vidis i sam,dakle napusten je i nema mu spasa.
Ne uvlaci sebe u grijeh.....nije to nase.....neka ga

Neka te Allah sacuva svakog zla i uputi samo na put dobra Amin!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]