ima li neki pravnik na forumu da napise kolika je maksimalna kazna kad nekoga ubijes u saobracaju?
_________________ "Možete da budete najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve je to zabluda''
U sudu odredjuju kaznu u zavisnosti od raznih okolnosti...dejstvo alkohola,brzina voznje.....
ma bio sam i ja na nekim sudjenjima i dobro znam da nije tako kako ti kazes,vec postoje maximalna i minimalna kazna za neko djelo...a kolika ce u tom rasponu biti,zavisi od toga sto si ti napisao...mene zanima kolika je maximalna,pa da se odredim o ovoj presudi...
_________________ "Možete da budete najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve je to zabluda''
Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12 Postovi: 31502 Lokacija: Je Suis Ahmed
Citiraj:
Balabanovoj je na visinu kazne uticalo i niz otežavajućih okolnosti i to, na prvom mjestu, bjekstvo iz RS i BiH nakon saobraćajne nesreće. "Vi ste imali kontakt sa Sudskom policijom i znali ste da ste pozvani na ročišta u sud, no niste se pojavili već ste otišli van granica RS i BiH", naveo je Keleman. Presudom je Balabanova obavezana da plati 2.000 maraka na ime sudskih troškova, a ostaće u pritvoru, i to do pravosnažnosti presude, nakon čega će biti upućena na izdržavanje kazne. Presuda od tri i po godine robije za krivično djelo ugrožavanja saobraćaja jedna je od najvećih presuda izrečenih za ovo krivično djelo od reforme pravosuđa u BiH. Dijana Kukobat, tužilac, izjavila je da nije zadovoljna presudom, jer je bilo više otežavajućih okolnosti na strani optužene, te da će uputiti žalbu Vrhovnom sudu RS. Vesna Rujević, advokat porodice nastradalih, izjavila je u petak da ne može prenositi da li je porodica zadovoljna presudom, jer ih još nije obavijestila. "Očekivali smo osuđujuću presuda i ono što mogu reći jeste da presuda odgovara kaznenoj politici, a o stavu porodice oštećenih ne mogu govoriti, jer tek treba da ih obavijestim", navela je Rujevićeva. Simo Tošić, advokat Balabanove, nije se pojavio na izricanju presude. Podsjetimo, Balabanova je nakon gotovo dvije i po godine bježanja uhapšena proteklog mjeseca u Mađarskoj po Interpolovoj potjernici, koju je za njom raspisao Osnovni sud u Banjaluci. Nakon dolaska u Banjaluku i pojavljivanja pred sudijom Balabanova je priznala krivicu za tešku nesreću. Optužena je tako priznala da je 19. marta 2009. godine oko 11.45 na vidno obilježenom pješačkom prelazu u banjalučkom naselju Borik i pri brzini od 67 kilometara na čas udarila četvorogodišnju djevojčicu i njenog djeda, koji su krenuli na obližnje igralište. Djevojčica je preminula usljed teških povreda glave, kojom je udarila od vjetrobransko staklo automobila, dok je njen djed preminuo usljed puknuća aorte i preloma grudnog koša, nakon kontakta s polom. Javnost je ostala uskraćena za odgovor na pitanje šta je Balabanova radila u trenutku nesreće dok je vozila automobil i kako nije vidjela djevojčicu i njenog djeda koji su prelazili cestu. Pretučen advokat Maskirani napadači upali su u četvrtak uveče u advokatsku kancelariju Sime Tošića i pretukli ovog advokata, koji, između ostalih, zastupa i Branku Balaban. Napadači su, kako je potvrđeno "Nezavisnim" u policiji, imali crne fantomke preko glave i pretukli su Tošića bejzbol palicama po glavi i tijelu, a zatim pobjegli. Čitav incident posmatrala je jedna osoba, koja se u trenutku napada zadesila u Tošićevoj kancelariji. Zanimljivo je da advokat o ovom napadu nije želio detaljnije razgovarati s policijom. U Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) Banjaluka saznajemo da je Tošić nakon pregleda upućen na kućno liječenje.
Ja mislim da ovo nije najveća kazna koja je izrečena za ugrožavanje bezbjednosti saobraćaja.
Spoiler:
Porodica Šapurić traži veću kaznu za Delića 04.10.2010. Trebinje - Nakon što je Sudsko vijeće Okružnog suda u Trebinju na čelu sa sudijom Duškom Popićem osudilo Dejana Delića na sedam godina zatvora zbog ugrožavanja javnog saobraćaja i izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj su živote izgubili bračni par Šapurić, porodica stradalih supružnika nezadavoljna izrečenom kaznom zatražila je od tužilaštva da uputi žalbu Vrhovnom sudu RS. Šapurići smatraju da je Delić zaslužio maksimalnu kaznu propisanu zakonom za krivično djelo koje je počinio. „Mi smo nezadovoljni odlukom Okružnog dsuda i dogovorom koji su postigli sa okrivljenim Delićem. Mi smo samo jedan sat prije izricanja presude saznali da će taj dan Deliću biti izrečena presuda. Delić je od ranije poznat policiji, bio je prema našim saznanjima osuđivan i ležao u zatvoru, i zbog ovakvog divljačkog ponašanja i ubistva dvoje ljudi osuđen je na samo sedam godina zatvora.Mene interesuje šta treba da uradi i koliko ljudi treba neko ubiti da bi dobio oštriju i maksimalnu zatvorsku kaznu. Delić je taj dan više sati ludovao po gradu i da nisu nastradali moji roditelji, mogao je da ubije djecu koja su se vraćala kući, jer se udes dogodio u 14.30 kada je najveća gužva na ulicama. Taj dan tri puta je prijavljeno saobraćajnoj policiji u Trebinju šta radi Delić, kako vozi i kako se ponaša, ali oni nisu ništa preduzeli i ja ih smatram donekle odgovornim za ovo što se dogodilo mojoj porodici i mojim roditeljima. Naša policija je takva inače i ona će prije da zaustavi i kazni nekog ko vozi 41 km na sat, nego nekog ko divlja i vozi 180 km/h kroz grad. Delić je vozio pod uticajem droge i alkohola brzinom od 128 km/h kroz centar grada gdje je ograničenje 40 km/h i smatram da je kazna trebala da bude veća. Nadamo se da će Vrhovni sud Republike Srpske donijeti oštriju kaznu i da će na taj način poslati upozorenje svim onim licima i vozačima koji se ponašaju neodgovorno“ rekao je za portal TrebinjeDanas.com Bojan Šapurić, sin nastradalih.
Milan Šapurić, brat nastradalog Miroslava očekuje da će Vijeće Okružnog tužilaštva uvažiti žalbu njegove porodice, i podnijeti apelaciju Vrhovnom sudu u zakonom predviđenom roku. „Mi nemamo advokata u ovom sporu, jer proces protiv Deliaća po službenoj dužnosti zastupa Okružno tužilaštvo. Mi smo nezadovoljni presudom i visinom kazne i podnijeli smo pismeni zahtjev da su uputi žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske. Odluku o našem zahtjevu donijeće Vijeće Okružnog tužilaštva koju čini svih pet tužilaca, a mi se nadamo da će uvažiti naše zahtjeve i da je u daljem procesu Delić biti osuđen na veću zatvorsku kaznu. Tako bi se dalo do znanja da neće biti tolerisanja ovakvog ponašanja i divljanja na putevima,“ kazao je Milan Šapurić. U trebinjskom Okružnom sudu nisu komentarisali zahtjev porodice Šapurić, a poslije izricanja presude predsjedavajući sudskog vijeća sudija Duško Popić istakao je da je ovo najveća do sada izrečena kazna u ovom sudu za Krivično djelo ugožavanja saobraćaja. M.S.
Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26 Postovi: 5046 Lokacija: Banana Republic
tatamata je napisao:
Je l zna neko mozda sta je bilo sinoc na Venecija mostu,negdje oko sta ja znam 10 sati navece,pravio se neki uvidjaj dosle dvije patrole,hitna,bas su se dugo zadrzali na mostu?
Ударена нека бака на пјешачком, ако је то у питању. Ја пролазио око пола 9 кад је била хитна. Углавном, није ништа озбиљно, јер је могла да стане на ноге уз помоћ.
Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12 Postovi: 31502 Lokacija: Je Suis Ahmed
Taj pječački je tu crna tačka za pješake, na sredini je pa sa god koje strane dolazila auta, ona imaju zaleta i normalno teško se zaustavljaju, tu bi trebalo postaviti treptače i sa jedne i sa druge strane.
Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58 Postovi: 1201 Lokacija: Tu odma iza ćoąka
kijamet ispod zaluzanskog vijatukta/nadvoznjaka, ja prolazio oko pola 9, ona limena ograda pokidana, jedno auto pored drugo 100injak metara dalje... djelova svuda po putu :S
Malopre na gradskom mostu kod Biljane bio udes, neko se sa Meganom zavio u drvo, dosla je i hitna, ne znam je li iko povredjen, ne deluje mi da jeste. Filizofe istrazi
Za dr. housa Koliko sam cuo roditelji ne odustaju ali nailaze na zid svugdje. Puno toga je sumnjivo. Bukvalno se bore, lude, ali .... Onaj koga optuzuju prosao je kroz crveno 150-200km na sat, nije uhapsen, pusten da ode iz zemlje a ubio momka. Mediji cute. Proslo je 2 mjeseca. Dezurni tuzilac nije izasao na lice mjesta te noci....
Za ovaj udes kod Mobile što pričate, vozač je bio Nenad Radinković sin Mladena i Goge Radinković koji drže firmu Domaći Kolači Goga, tako da nikakav Vladin službenik ili neko sličan nema veze sa tom pričom...A to kojim su vezama oni uspjeli da oslobode svoje đubre od sina, to ne znam...
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu