banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 388 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Sledeća

Da li podržavate povećanje cijena cigareta?
podržavam 63%  63%  [ 87 ]
ne podržavam 24%  24%  [ 33 ]
svejedno mi je 14%  14%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 139
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Nov 2011, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
danijell je napisao:
Duvaj u lice svojoj ženi kada bude trudna, ili djeci od rođenja. Pa neće biti to što si rekao... napravi odmah od njih ljude...

Jok. Ne pusim ja u kuci nikad. Smeta mi dim.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 00:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ja kao strastveni pusac sam za to da barem svaki drugi lokal bude skroz nepusacki. Da sam nepusac, meni bi jako smetao duvanski dim u neposrednoj blizini. Medjutim, ne ide to tako lako. Imali su u Hrvatskoj razno razne egzibicije oko toga, pa kad su vidjeli da su prihodi po kaficima i restoranima izrazito smanjeni, nikome nije bilo drago. Ni ugostiteljima, ni drzavi.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 00:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Timotic je napisao:
danijell je napisao:
Duvaj u lice svojoj ženi kada bude trudna, ili djeci od rođenja. Pa neće biti to što si rekao... napravi odmah od njih ljude...

Jok. Ne pusim ja u kuci nikad. Smeta mi dim.

Totalno si kul lik. Da ne kazem, moderan si.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 01:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
MuskoBre je napisao:
Ja kao strastveni pusac sam za to da barem svaki drugi lokal bude skroz nepusacki. Da sam nepusac, meni bi jako smetao duvanski dim u neposrednoj blizini. Medjutim, ne ide to tako lako. Imali su u Hrvatskoj razno razne egzibicije oko toga, pa kad su vidjeli da su prihodi po kaficima i restoranima izrazito smanjeni, nikome nije bilo drago. Ni ugostiteljima, ni drzavi.

Pomenuti kolega iz Australije je rekao da tamo nemaju problema sa praznim kafićima i restoranima zbog stroge zabrane pušenja u tim objektima. Koliko ja vidim fora je u tome da je u SVIM kafićima i restoranima strogo zabranjeno pušenje pa pušači neće birati da idu u one gdje se može pušiti već će (morati) ići u ove gdje se ne puši, pa ako im se ide u takve objekte malo će se disciplinovati i riješena stvar, neće pušiti dok su tamo ili će izletati napolje da malo pripale i to je to. I kafići opet puni.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 06:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
u Slo je isto zabranjeno pusenje u svim ugostiteljskim objektima. i ko zeli da pusi iskoci napolje.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 12:22 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
To bi trebalo i kod nas da uvedu. Ali da to bude u svim objektima, al bas u svim, ne da neki postuju, a neki ne. I ljudi bi se navikli s vremenom.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Timotic je napisao:

A, sto se samog pusenja tice, ja pusim, ne zato sto uzivam u pusenju, nego da bih duvao u facu i cistu kosulju placipizdama.

Idu u kafanu i zale se na pusenje. LOL

Tebi je to smiješno je li? Smiješno ti je što se neko guši kad mu duneš dim u lice? Meni da napraviš takvo nešto namjerno vjeruj mi da bih ti razbio glavu pepeljarom u roku odmah... ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 13:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
STRATOKASTEL je napisao:
Ono što je negativno, dugom konzumacijom čovjek navikne da nešto ima u prstima i gura u usta, pa onda krene sa grickalicama, uz tv, at o nije dobro jer od čipsa, štapića i smokija dobiješ neželjenu masu koje se teško riješiti.

Ali to je privremeno, znam za to da se nakon ostavljanja cigara gricka ovo i ono ali i to uz disciplinu vremenom prođe a onda se kile mogu skinuti na ovaj ili onaj način. Jeste to sve borba ali mislim da se višestruko isplati.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 13:43 
Nadjes neku zanimaciju i ne mislis na duvan...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Panzer je napisao:
Timotic je napisao:

A, sto se samog pusenja tice, ja pusim, ne zato sto uzivam u pusenju, nego da bih duvao u facu i cistu kosulju placipizdama.

Tebi je to smiješno je li? Smiješno ti je što se neko guši kad mu duneš dim u lice? Meni da napraviš takvo nešto namjerno vjeruj mi da bih ti razbio glavu pepeljarom u roku odmah... ;)

Naravno da ne bi razbio nikome glavu, to samo tako kažeš jer te nerviraju Timotićevi postovi :D I sam znaš da bi to povuklo uzročno-posljedični niz koji ništa dobro ne bi donio. Kulturno bi zamolio dotičnog da to više ne radi, i eto :D

Što se zakona tiče, ne znam, lično me to ne dotiče, mislim da bi mogao imati i neke dobre konsekvence, ali mi se pretjerano ne sviđa ideja da se država miješa u regulisanje svakodnevne životne sfere, umjesto da akcenat stavi na neke druge stvari.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 13:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Avg 2011, 08:54
Читао сам веће негдје раније да БиХ мора испоштовати неки европски уговор не знам тачно до које године рецимо до 2015 да најефтинија цигара буде око 2е.Наши ће ту цијену достићи тако што ће сваке године подизати цијену за око пола марке...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
STRATOKASTEL je napisao:
Vader je napisao:
Pitanje za vas koji ste prestali pušiti, kako vam je sad kad ne pušite u odnosu na ono prije? Pretpostavljam da ste zadovoljniji i da se ne biste vraćali pušenju. Da li se fizički osjećate bolje?

Nestalo je onoj juternjeg kašlja, iskašljavanja "pačića" i drugih gadosti, zubi manje žute, povratila se prirodna boja prstiju, to je ono što je pozitivno.
Ono što je negativno, dugom konzumacijom čovjek navikne da nešto ima u prstima i gura u usta, pa onda krene sa grickalicama, uz tv, at o nije dobro jer od čipsa, štapića i smokija dobiješ neželjenu masu koje se teško riješiti.

I sam odvajkada imam probleme sa tikovima, i "radom ruku", nemirnim prstima :D Nisam nikad pušio, prosto pluća nisu htjela da prihvate cigarete, a iako volim čips, izbjegavam ga što više mogu, iz razloga koje si već spomenuo. Međutim, zato sam naučio da sjajno vrtim predmete između prstiju, olovke, upaljače i slično :D pomaže i vrćenje one dvije kuglice između prstiju. Mada, nuspojava ovih "igrarija" je razvijena opčinjenost plamenom i paljenjem predmeta upaljačem, nakon što ga izvrtim :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Panzer je napisao:
Timotic je napisao:

Naravno da ne bi razbio nikome glavu, to samo tako kažeš jer te nerviraju Timotićevi postovi :D I sam znaš da bi to povuklo uzročno-posljedični niz koji ništa dobro ne bi donio. Kulturno bi zamolio dotičnog da to više ne radi, i eto :D

Pa naravno, nisam toliko nagao ali kad bi neko nastavio to da radi i nakon molbe i pristojnog upozorenja ne znam da li bih se mogao kontrolisati. Samo kad sam pročitao post i zamislio situaciju popizdio sam.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 14:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2011, 12:09
Cigarete su luksuzna roba!I treba ih poskupiti. Alkohol takođe!!
Potrebno je sniziti cijenu brašna i osnovnih životnih namirnica.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Popokatepetl je napisao:

99% da ne bi ni zamolio, nego bi tek onako gej mahao rukicom ispred lica i pravio grimase. :D

Panzer je napisao:
Pa naravno, nisam toliko nagao ali kad bi neko nastavio to da radi i nakon molbe i pristojnog upozorenja ne znam da li bih se mogao kontrolisati. Samo kad sam pročitao post i zamislio situaciju popizdio sam.

Sledeci put kad budes zamisljao situaciju, zamisli nekog ispred monitora kako se dobro zabavlja. ;)

Sad ozbiljno, podrzavam zabranu pusenja u skolama, bolnicama, isl.

Ali mi nisu jasni oni koji bi da zabrane pusenje u (svim) ugostiteljskim objektima. Tu postoji izbor, niko te ne tjera da ides tamo gdje ti se ne svidja. A, iskljucivo je na vlasniku da postavlja pravila.

Zamisli da ja odem na tehno parti i zalim se sto mi muzika probi usi. Pa, jos trazim od drzave da to izregulise.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rijetko me šta može ispizditi kao dim u lice... :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Kecman28 je napisao:
Cigarete su luksuzna roba!I treba ih poskupiti. Alkohol takođe!!
Potrebno je sniziti cijenu brašna i osnovnih životnih namirnica.

Upravo tako.
Najveci problem je sto oni sve poskupljuju, a nista ne snizavaju.
Da je cilj zdravlje pojeftinili bi zdravi proizvodi na racun poskupljenja cigara.
Ali ne, cigare ce poskupjeti i pare otici u necije dzepove, a i zdrave namirnice ce poskupjeti.
U cemu je onda cilj nego u otimanju para uz izgovor da je to za "zdravlje".
Ako je za zdravlje onda snizi cijenu voca onoliko koliko si povecao cijenu cigara.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Panzer je napisao:
Rijetko me šta može ispizditi kao dim u lice... :roll:
мени пријатељица рече, да када ти дјевојка дуне дим у лице да је то позив на секс 8) :D

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 19:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Pa neki seks sigurno slijedi, ako ništa verbalni. :)

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 19:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2011, 17:45
Ma to ovima na "visokoj nozi" jeftine cigare moraju malo da poskupe da bi bili skladu sa njihovim nivoom, kao da oni znaju šta je to KRIZA.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 388 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]