veteran 1987 je napisao:
bob_rock je napisao:
То што је он причао након свега, пусти крају.
Истина је да су му наши тражили паре да би играо за Србију.
Neznam, ali kakvo je stanje u Srbiji nebi me ovo iznenadilo uopste jer dovoljno je pogledati ko sad igra za tu reprezentaciju i sve ce biti jasno, tamo stvari funkcionisu vrlo prosto, nadjes jakog menadzera koji te ugura u par. ili zvez. te onda izlobira preko svojih ljudi da te pozovu u reprezentaciju u pocetku na prijateljske utakmice a poslije i na zvanicne i taj igrac ima otvoren put za dalje. E zato nas netrebaju cuditi rezultati ta 2 kluba i reprezentacije.A sto se tice Misimovica mislim da je njemu rep BiH bila dobra promocija za karijeru i sa te strane mu netreba zamjeriti a kad zavrse karijeru onda svi pokazu ko su i sta su,
evo najsvjeziji je primjer Barbareza, covjek se odrekao bih drzavljanstva i uzeo njemacko, a kleli se u njega. Mislim da i patriotizam ima cijenu svugdje pa i na balkanu. A ko bi igrao za Rep. Srpsku najmanji je problem, vec samo odigravanje utakmice bilo bi od ogromnog znacaja

Izvini, da li želiš reći da se više ne kunu u njeg? Ako želiš onda debelo griješiš. Mislim, tačno je da odredjen broj njih pokaže pravo lice, ali ovaj tvoj navedeni slucaj oko Brabareza i oko pasoša je smiješan. Ako već toliko pratiš stvari kod njih/nas onda sigurno znaš da je Barbarez svake druge sedmice u BiH(Sarajevo, Mostar), da se nalazi u ovom komitetu za normalizaciju, dakle još uvijek radi za dobrobit BH fudbala. Kao i da se navijaci jos uvijek kunu u njeg i uz Ivicu Osima, smatraju najvecom legendom. U velikoj su zabludi ako drugacije misliš.
Sto se tice sastava i ko bi se mogao odazvati. Tesko je to sad reci. Sigruno je da bi igraci poput Koromana kojima sam odziv toj utakmici ne bih stetio klubskoj karijeri i koji su dokazane srpske patriote. Sto se tice "vecih" imena poput Marina, Subotica i sl. vjerovatno bi se odazvali neki, sve zavisno od obaveza. Svi, sigurno ne bih. Isto tako i sto se tice mladjih igraca tipa Bilbije, Stevanovica, Grahovca. Neki strah da bi mogli imati problema u rep.BiH da ne bih bili pozivani i slicno, bi ih vjerovatno prisilili da nadju neko opravdanje za ne odazivanje. Bajic, Gujic, Krunic i dr., bivsi rep.BiH srpske nacinalnosti koji vise nece sigurno biti pozivani u rep.BiH, ce se sigurno odazvati. Vjerovatno ce se naci i neki igrac(1-2 u vrh glave) druge nacionalnosti. Uglavom mogla bi se skockati kakva takva reprezentacija(ako dozvole istoj igranje prijateljskih) koja se ne bih obrukala sa bratskim repkama poput Grcke, Bugrske i sl. koji bi je sigurno i pripazili

, naveo sam jedan od najsvjezijih primjera patriotizma i njegove cijene, covjeku dok je trebalo za karijeru igrao, poslije se odrekao i drzavljanstva, to su cinjenice i bile one tebi smijesne ili ne. Ako on dolazi u Sarajevo i Mostar kao clan nekog komiteta to nemijenja cinjenicu da je on sad strani drzavljanin. Znaci rekao sam da patriotizam ima cijenu, vjerovatno na svim stranama, bez ikakve zelje da ulazim u raspravu sa "vama"