banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 18:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 717 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 36  Sledeća

Da li podržavate održavanje koncerta ?
Da, bez obzira na sve. 37%  37%  [ 34 ]
Ne, neke stvari se ne zaboravljaju. 63%  63%  [ 59 ]
Ukupno glasova : 93
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Okt 2011, 00:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Milanko, nazalost slazem se s tobom. Cak poznajem neke, recimo to tako - javne licnosti, koje su totalni ksenofobi.
Ali eto, mi smo tu da kolegama "starim" banjalucanima ukazemo na to da im jugonostalgicni stavovi tipa: "Joj sto bih ja volio da mi se vrati komsija Nerko, Reuf i Amar, a otjeram ove nase nazad u Drvar/Petrovac/Muslimansko Sarajevo i sl." nisu stavovi koji su u skladu sa realnoscu i da bim isti ti Harisi, Ramizi i Alije zabili noz prvom prilikom u ledja, i to onako poturicko-komsijski...

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2011, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Milanko, nazalost slazem se s tobom. Cak poznajem neke, recimo to tako - javne licnosti, koje su totalni ksenofobi.
Ali eto, mi smo tu da kolegama "starim" banjalucanima ukazemo na to da im jugonostalgicni stavovi tipa: "Joj sto bih ja volio da mi se vrati komsija Nerko, Reuf i Amar, a otjeram ove nase nazad u Drvar/Petrovac/Muslimansko Sarajevo i sl." nisu stavovi koji su u skladu sa realnoscu i da bim isti ti Harisi, Ramizi i Alije zabili noz prvom prilikom u ledja, i to onako poturicko-komsijski...

zanimljivo, zanimljivo :lol: :lol: :lol: :lol:

jugonostalgija nije nista drugo nego zal za mladoscu i to vjecito ljudsko prokletstvo da misli da je nesto sto je bilo prije bolje od ovoga sto je sad.
a to "da otjeram ove seljake nazad u drvar/petrovac/muslimansko sarajevo" je upravo ono o cemu sam ti i govorio -- to je prisutno svugdje i nema veze sa 'srpstvom' ili 'srbijanstvom'. jbt, kad ljudi iz madrida misle da su ljudi iz barselone provincijalci i konji, pa gdje ces dalje...

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2011, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a to je ipak problem Spanaca i ide na njihovu dusu ili na njihovu stetu. mene vise interesuje moj narod;

to sto ja recimo imam par kolega (rodjenih banjalucana) od kojih su neki jedva srednju skolu zavrsili, a na sve strane pricaju kako su Drvarcani sve poslove zauzeli u BL, je nas problem.
ne kazem da su ljudi koji su sa strane dosli super uzorni danasnji gradjani Banjaluke, ali medju Srbima mora doci do neke umjerenosti. mene iskreno interesuju i drugi gradovi u RS, kao sto me RS kompletno interesuje.
a ne interesuju me zablude iz proslosti ili problemi u koje su ljudi upali kroz lazna prijateljstva sa muslimanima, mijesanim brakovima i sl.
jedini pravi put je nezavisna Srpska sa jednim konstitucionalnim narodom, i uvazavanim manjinama.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 15:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
a ne interesuju me zablude iz proslosti ili problemi u koje su ljudi upali kroz lazna prijateljstva sa muslimanima, mijesanim brakovima i sl.

U jbt, ne mogu da vjerujem kakve komentare citam.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
rsbp bih:
Citiraj:
to sto ja recimo imam par kolega (rodjenih banjalucana) od kojih su neki jedva srednju skolu zavrsili, a na sve strane pricaju kako su Drvarcani sve poslove zauzeli u BL, je nas problem.

... a tvoj pogotovo... jesi cuo fazon koje je ljepilo najbolje na svijetu? 8)

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 21:42 

:roll: ne mogu vjerovati sta ti pises..
zasto generalizujes, ili imas problem sa kompleksima rekla bih..
ja nikog ne vredjam, ponosna sam na svoje i veliki sam lokalpatriota. ljude koji su dosli sa strane cijenim po tome da li su ljudi ili neljudi, normalni ili nenormalni, kao i rodjene banajlucane..
a vidis, ja sam od nekih ljudi koji su dosli iz glamoca i iz drvara dozivjela velike neprijatnosti jer sam iz BL, dok sam sa prijateljima druge nacije koji su otisli jos uvijek u fenomenalnim odnosima, ta prijeteljstva su neprocjenjiva,i ne mozes tako pricati.. naravno, da imam i mnogo prijatelja koji su izbjegli u BL..

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 07:22 
Pripravnik
Pripravnik

lollipop je napisao:
a vidis, ja sam od nekih ljudi koji su dosli iz glamoca i iz drvara dozivjela velike neprijatnosti jer sam iz BL, dok sam sa prijateljima druge nacije koji su otisli jos uvijek u fenomenalnim odnosima,

Treba covjek malo prokontati kakve prioritete daje i zbog cega. Ako npr u ljubavi neko bira partnera na osnovu ekonomske situacije, nasljedstva ili nacionalne pripadnosti onda ce i svoje stavove ojacati te ispoljavati kroz politiku, komsijske odnose, itd. Da li su oni ispravni ... e to neka svaka glava za sebe prosudi. Sto se mene tice prioritet dajem prirodnim stvarima, a iz njih mi je totalno nerealno da nekoga mrzim jer je npr rodjenjem dobio neku etiketu. Itd, itd, itd.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 07:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
svi zive zajedno, imaju skoro iste obicaje, isto izgledaju, zamjeni im imena ne bi se znalo koji je koji i pobiju se...balkan :)

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 08:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Kako ste naivni, sve je to lijepo, ali vi se tu ne pitate ništa, ja znam da na početku rata za muslimane i Hrvate nisam bio taj i taj, momak koga boli qrac za politiku, religiju i sve ostalo, momak koji voli da sluša dobar rock i zapali u miru koji džoks, ja sam za njih bio Srbin kojega treba ubiti ili protjerati. Znači to što mislite i kako se osjećate nema veze i treba biti realan i realno posmatrati stvari, šta hoću da kažem; ako dođe do sranja u svakom slučaju si pušiona ako te dočepaju "oni drugi" i u svakom slučaju ćeš po prirodi stvari gledati da se držiš "svojih" pa da su i usrani, samo naivci misle da je nekome bitno što si ovakav ili onakav, ovde kad dođe do sranja postoje samo dvije opcije naši i njihovi.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 08:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
old fashion men je napisao:
Kako ste naivni, sve je to lijepo, ali vi se tu ne pitate ništa, ja znam da na početku rata za muslimane i Hrvate nisam bio taj i taj, momak koga boli qrac za politiku, religiju i sve ostalo, momak koji voli da sluša dobar rock i zapali u miru koji džoks, ja sam za njih bio Srbin kojega treba ubiti ili protjerati. Znači to što mislite i kako se osjećate nema veze i treba biti realan i realno posmatrati stvari, šta hoću da kažem; ako dođe do sranja u svakom slučaju si pušiona ako te dočepaju "oni drugi" i u svakom slučaju ćeš po prirodi stvari gledati da se držiš "svojih" pa da su i usrani, samo naivci misle da je nekome bitno što si ovakav ili onakav, ovde kad dođe do sranja postoje samo dvije opcije naši i njihovi.

+1

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 08:59 
pa ko se ovde odrice svoga, to je logicno da ces prici svojima, svako svome.. ali i dalje ce biti i medju tim tvojim i onim njihovim ljudi i neljudi..

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
pa ko se ovde odrice svoga, to je logicno da ces prici svojima, svako svome.. ali i dalje ce biti i medju tim tvojim i onim njihovim ljudi i neljudi..

lollipop, sve je to ok, ali postoji jedna esencijalna razlika, a to je da smo mi prije rata imali prijatelje i komsije muslimane, a isti ti muslimani, nebitno da li su iz BL ili SA, su nas smatrali nekakvim viskom u BiH (blago receno).
OFM je dobro rekao, tj. sustina u BiH nije sta pojedinac misli, nego kako se vecina ponasa. Imao sam ja komsije muslimane koji su prema Srbima imali stav kakav imaju i danas, ali SA IZDVOJENIM MISLJENJEM o mojoj porodici. Isto tako i ja imam o njima, za razliku od svih ostalih poklonika Abu-Hamze i sl.
Jedna djevojka je jednom rekla u mom prisustvu da mrzi muslimane, a ljudi se oko nje zgledali i pitali "A onaj tvoj kolega musliman?", na sta je ona odgovorila - "Pa on se ne racuna"... To je sustina.
Kod nas u RS, a pogotovo u BL, je problem sa opasnoscu da pojedinac koji i dan danas nije svjestan koliko je dobro sto su mu te komsije sad u svedskoj, danskoj i norveskoj, jer ne shvata da da je drukcija situacija, on bi bio taj koji bi bio van Banjaluke, ali ne u skandinavskim zemljama, nego pod zemljom ili u najboljem slucaju u izbjeglickom kampu u centralnoj Srbiji.

A u vezi izbjeglica u BL, doslo je u BL svakakvih, i dobrih i losih i kriminalaca i doktora. Kao sto je otprilike isti broj takvih i otisao. Situacija je za neke win/win, za neke i nije bas, ali po meni je ujednacena po tom ljudskom pitanju, dok smo na nacionalnom samo dobili.

Nemam ja nikakve komplekse, zasto bih ih imao, komplekse imaju oni koji nista u zivotu nisu radili i sad krive izbjeglice sto su im "oteli" posao... BL-Muslimani bi tako isto uradili da nije bilo rata, samo mozda jos malo perfidnije.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rotor je napisao:
svi zive zajedno, imaju skoro iste obicaje, isto izgledaju, zamjeni im imena ne bi se znalo koji je koji i pobiju se...balkan :)

Nadjemo se ti i ja, postavi pred mene 10 ljudi (5 muslimana, 5 srba). Garantujem da cu bar 8 od 10 pogoditi ko je ko.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

daamir je napisao:
lollipop je napisao:
a vidis, ja sam od nekih ljudi koji su dosli iz glamoca i iz drvara dozivjela velike neprijatnosti jer sam iz BL, dok sam sa prijateljima druge nacije koji su otisli jos uvijek u fenomenalnim odnosima,

Treba covjek malo prokontati kakve prioritete daje i zbog cega. Ako npr u ljubavi neko bira partnera na osnovu ekonomske situacije, nasljedstva ili nacionalne pripadnosti onda ce i svoje stavove ojacati te ispoljavati kroz politiku, komsijske odnose, itd. Da li su oni ispravni ... e to neka svaka glava za sebe prosudi. Sto se mene tice prioritet dajem prirodnim stvarima, a iz njih mi je totalno nerealno da nekoga mrzim jer je npr rodjenjem dobio neku etiketu. Itd, itd, itd.

Nece niko nikog mrziti ni etiketirati kad se jednom razdruzimo i ne bude nacionalne zatrovanosti uzrokovane eksperimentom zvanim BiH.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Dodjem na temu da vidim jesu li ovi nasi VELIKI Srbi sta organizovali da protestvuju protiv Dine, kad ovo vidi vraga, procitam da nisam dobrodosao u BL jer se nisam ovdje rodio 8)

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
skeva je napisao:
Dodjem na temu da vidim jesu li ovi nasi VELIKI Srbi sta organizovali da protestvuju protiv Dine, kad ovo vidi vraga, procitam da nisam dobrodosao u BL jer se nisam ovdje rodio 8)

Po izvjesnima nije ovdje dobrodosao ni svako ko se ovdje rodio. :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 14:54 
Veteran
Veteran

Sistem spojenih posuda, koliko zatezu jedni, zatezu i drugi, nema tu neke mudrosti.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 15:03 
Pripravnik
Pripravnik

rotor je napisao:

Ma cak i isto prezime imaju, npr Delic ili Vucic, ima ih i muslimana, i hravata, i srba. To je toliko velik paradoks da je nemoguce ne primjetiti ga. Kad bi na jednu stranu povukao slicnosti, a na drugu razlicitosti vidio bi da je odnos 10000:1. Ali eto, ljudi se uhvate za gluposti.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 15:08 
Pripravnik
Pripravnik

daamir je napisao:
lollipop je napisao:

Nece niko nikog mrziti ni etiketirati kad se jednom razdruzimo i ne bude nacionalne zatrovanosti uzrokovane eksperimentom zvanim BiH.

Vec sad ne mrzim i nisam zatrovan, tako da si upitan sa ovim komentarom. A taj eksperiment cijenim jer je zaustavio proljevanje krvi. Dalje, sto se tice tog razduzivanja ... pa dokle da se ide u istoriju sa razduzivanjem i sta se uzima za referentnu tacku. Na kraju, tu politiku razduzivanja koju imas, ... kad bi je primjenio na sve drzave primjetio bi da je to ekvivalent sa istrebljenjem ljudske rase. Ludilo se brzo i lako siri. Sto jedna budala napravi to 10 normalnih ne moze popraviti.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 15:32 
Veteran
Veteran

Jugoslavija, referendum, zlatne kasike, mislim da je dovoljno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 717 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]