banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 15:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Okt 2011, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Je l' zna ima li koji serviser ultrazvucnu kadicu? Da ga nosim njemu, ako ne, onda se sam bacam na rastavljanje :/

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Nemam pojma, dosad sam samo nosio karburator na ultrazvucnu kadicu, al je fora sto je upravo prilikom tretmana u ultrazvucnoj kadici aparat u vodi,
ne znam za tu varijantu da se moze susiti ultrazvukom, najlbolja varijanta ti je da nadjes nekog da ti provjeri stampanu plocu
(da li je nesto usled kontakta pregorilo)

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidjecu odmah ujutro. Ko ima dobar od servisera u gradu? Znam onaj u cenru u Jevrejskoj (mobil shop ili kako se vec zove), i oni mi jedino padaju na pamet. Nosio sam jednom nokiu 6120 da mi poprave zvucnik, uzeli 20 KM, i a zvucni je radio mjesec dana. Caka je da se zvucnik samo malo pritisne i to je to.

Neki jos serviser pored ovoga?

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ima u ekvatorovoj zgradi, ulaz od banke pa desno

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 23:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Jim Walsh je napisao:
Nemam pojma, dosad sam samo nosio karburator na ultrazvucnu kadicu, al je fora sto je upravo prilikom tretmana u ultrazvucnoj kadici aparat u vodi,
ne znam za tu varijantu da se moze susiti ultrazvukom, najlbolja varijanta ti je da nadjes nekog da ti provjeri stampanu plocu
(da li je nesto usled kontakta pregorilo)

telefon kad je ultrazvcnoj kadi je u razredjivacu ne u vodi,a mozda neko koristi i vodu

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 23:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

i da izvadi ti tu bateriju i sutra pravac servis,ako ti je voda usla pod elemente telefon se mora malo produvati duvaljkom.telefon kad upadne u vodu nema sta da mu bude sa softverom,tako da ga dazaba resetujes ili upisujes nekakve verzije.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E da, i taj u ekvatoru. Hvala Hertz.

@mandrak
Mislio sam da je software jer je sinoc radilo sve, a danas ne, mislio da sam nesto zeznuo dok sam radio hard reset, jer sam pokusavao par puta. Medjutim, doslo je do oksidacije u zadnja 24h, i u tome je problem.

Idem traziti ultrazvuncu kadicu, ako ne, onda nitro razredjivac, pa pokusati sam (nadam se da ovo necu morati, da cu biti srece sa serviserom).

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 23:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tommy Vercetti je napisao:
E da, i taj u ekvatoru. Hvala Hertz.

@mandrak
Mislio sam da je software jer je sinoc radilo sve, a danas ne, mislio da sam nesto zeznuo dok sam radio hard reset, jer sam pokusavao par puta. Medjutim, doslo je do oksidacije u zadnja 24h, i u tome je problem.

Idem traziti ultrazvuncu kadicu, ako ne, onda nitro razredjivac, pa pokusati sam (nadam se da ovo necu morati, da cu biti srece sa serviserom).

ako ga sam budes rastavljo,cetkicu za zube i udri sa nitrom(nemoj samo po plastici i kameri :D ),jos bolje ako poslije toga mozes naci nekog ko ima duvaljku pa da ga lagano samo produvas.ovako ce ti u servisu uzeti 15-20 maraka i odmah ce se ograditi da ti telefon moze umrijeti sto je u principu i tacno jer se sa vodom nikad ne zna dokle je dosla.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nitro ide samo na plocu, tako da ga planiram rastaviti do detalja, tj. odspojiti sve sa ploce. Ono sto sam jos procitao, ostaviti ga, tj. plocu, potopljenu u nitro par sati, a kasnije pustiti da ispari. To je to?

ps
Moja greska, ocistiti ga nitrom, i ostaviti ga par sati da ispari.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 23:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nitro ide samo na plocu, tako da ga planiram rastaviti do detalja, tj. odspojiti sve sa ploce. Ono sto sam jos procitao, ostaviti ga, tj. plocu, potopljenu u nitro par sati, a kasnije pustiti da ispari. To je to?

vjerovatno moze,sve zavisi kako je ko navikao raditi.mada ja nikad nisam drzao natopljene u nitru,samo tih 10-15 minuta dok kadica odradi.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cek, ta kadica? To nije nikakva specijalna, vec je dovoljno samo da ga potopim u neku posudu (valjda je staklena potrebna). Nikakve specijalne 'carolije'.

ps
Ako ga ostavim da ne diram nista (zvuk mi manje vise i nije toliko bitan, a sto se kamere tice vjerujem da ima software koji slika na dodir ekrana), oksidacija ce samo napredovati? Da ga mogu ukljuciti, da mi se ne pojavljuje bootloader, i ako oksidacija ostaje ne ovom nivou, ne bih ga ni dirao.

Poslednji put menjao Tommy Vercetti dana 27 Okt 2011, 23:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 23:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Cek, ta kadica? To nije nikakva specijalna, vec je dovoljno samo da ga potopim u neku posudu (valjda je staklena potrebna). Nikakve specijalne 'carolije'.

ps
Ako ga ostavim da ne diram nista (zvuk mi manje vise i nije toliko bitan, a sto se kamere tice vjerujem da ima software koji slika na dodir ekrana), oksidacija ce samo napredovati? Da ga mogu ukljuciti, da mi se ne pojavljuje bootloader, i ako oksidacija ostaje ne ovom nivou, ne bih ga ni dirao.

http://www.youtube.com/watch?v=KpFpDk65p3g

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Negdje sam skoro procitao clanak/uputstvo, pa pokusaj izguglati. Ako telefon upadne u vodu prvo treba sto prije izvaditi bateriju. Rastavi se na sto sitnije dijelove (koliko mozes a da ga ne sjebes) i ubaci u 95%-tni alkohol. Alkohol razrijedi vodu i puno lakse se osusi od vode. Kad se otkiseli u alkoholu onda se izvadi iz njega i stavi u rizu, ili jos bolje u one mrvice silikona protiv vlage sto dodju u novim patikama ili nekoj tehnickoj opremi (jer u rizi ima puno prasine). Kazu da ga nikako ne treba zagrijavati niti produvavati visokim pritiskom jer se tako samo moze jos vise utjerati voda tamo gdje sama ne bi nikako dosla.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 06:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2007, 16:54
Ma odnesi ti njega u servis dok jos imas vremena , imas taj u Ekvator zgradi i odmah pored Topolina imas dobar servis !!

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 07:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Telefon je krenuo opasno zezat :)

Ostavim ga iskljucenog od sinoc, ukljucim maloprije, i upali se telefon, u safe modu. Nije mi bootloader ni prikazao. I tipke proradile, za volume up i volume down, i tipka search. Dugme za kameru je radilo minut i otkazalo. Lud zbunjenog :s

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2011, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Tommy, šta ti je na kraju bilo sa telefonom i koji je tačno model, možda mogu nešto riješiti...

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 07:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
...sve je dobro dok ga ne operes u ves masini, kao ja prije mjesec i po. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]