banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 629 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:40 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
_зока je napisao:
Најгоре од свега што се ради о човјеку коме је посао дозвољавао да убије озбиљне паре на непоштен начин,а он то није урадио....Исти посао му је давао прилику да избјегне одлазак на ратиште,а он то није користио,човјеку који је тешко рањен на томе ратишту....Човјеку који је 1000% исправан,који је извео своје потомке на исправан пут....И онда се неки сероња,сакривен иза анонимности форума баца балегом на њега...Како вас није срамота?

Samo mi reci na koga si mislio...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
На све који су помињали баснословне износе,куће у центру и станове за девето кољено....

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:41 
Bič božji
Bič božji

_зока je napisao:
На све који су помињали баснословне износе,куће у центру и станове за девето кољено....

Ja sam direktno pitao šta oni smataraju pravičnom nadoknadom, odgovor nisam dobio...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
blackrose je napisao:
@RBA
Zasto nisi boldovao i prethodni dio i izjasnio se o to. Problem je u tom sto samo govorite o 40 kvadrata, sporite da tih 40 kvadrata ili koliko vec kvadrata uzurpiranog vazdusnog prostora umanjuje vrijednost cijelog imanja.
Problem je u tom sto porodicu Kovacevic pokusavate prikazati ludim, zeljnim novca,...
etc, etc

Vodim te na ice, pice i zene dje os :)

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Jesam procitala sam sve, uzdrzala sam se da ne komentarisem pojedine postove koji su mi digli pritisak dok sve ne procitam.
Procitaj ti sve od pocetka pa ces vidjeti o cemu ja pricam. O postovima tipa : a jest vam i vrijedilo zemljiste prije...a vi bi sada novi plac,....i sl.
U cemu je problem?!

baj de vej...sta tebe briga sta oni smatraju pravicnom naknadom?!
Nije ista sentimentalna i stvarna vrijednost.
Mozda njihov zahtjev sisa relnost ali vi sporite i tu realnost, jer, ako imaju pravo na naknadu pune vrijednosti time sto im je umanjena vrijednost zemljista, zasto im i ne dati?!

TNS, javi se kad dodjes u tazbinu :D

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:46 
Administrator
Korisnikov avatar

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
_зока je napisao:

Ja sam direktno pitao šta oni smataraju pravičnom nadoknadom, odgovor nisam dobio...

Мислим да је та ствар сувише лична да би ти ико одговорио на њу.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Narafski zemo :)

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ne znam sto se insistira na tome sta ONI smatraju pravicnom nadoknadom? Oni ionako ne mogu dobiti onoliko koliko bi oni htjeli, nego onoliko koliko im se ponudi, kao sto su dobili i svi ostali. Oni koji su dobijali ponude, pa odbijali, i isli na neke parnice, ili sta vec, na kraju su dobijali jos manje, prema tome, oni licno mogu smatrati da je pravicna odsteta 100 miliona, to je njihova licna stvar, i licno misljenje.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Постоји вјештак који ће рећи шта је правична надокнада....Све остало је наклапање.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:55 
Bič božji
Bič božji

_зока je napisao:
Постоји вјештак који ће рећи шта је правична надокнада....Све остало је наклапање.

Jedina istina, već sam rekao da je sreća što se mi ne pitamo oko toga...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Muskobre, u parnici se dobije vise ali opet ne znacajnije. Cijenkanje je moguce.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 19:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
The_new_Statesman je napisao:
Muskobre, u parnici se dobije vise ali opet ne znacajnije. Cijenkanje je moguce.

Iz prve ruke znam par kontra primjera, bas oko ove trase.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne sporim, sve je moguce. Ali znam malo kako to ide. U sustini kao na pijaci.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko sam ja upucena, mjerodavna je samo trzisna vrijednost.

Da dodam nesto sto sam propustila....kao sto sada vidi ne radi se samo o jednom metru kojim se ulazi u vazdusni prostori, ali i da jeste samo jedan, a recimo da je duzina (lupam sad) 10 m...tu se ne radi samo o 10 neupotrebljivih kvadrata vec o znacajno vise. Porodica Kovacevic, koliko je meni poznato ne bi smjela da gradi nista sto bi bilo blize od 2 metra u prostoru do nadvoznjaka, da ne bi ugrozilo isti taj nadvoznjak. Znaci to je bar jos 20 mrtvih kvadrata.
Ali, da, kad vec imaju samo 100 kvadrata dvorista, koji ce mi i tih 30. Sutra im nece trebati ni tih 70 koji im ostaju, ajmo tu napraviti pumpu ili jos bolje, parking jer to je pobogu, od drustvenog interesa!
Ne daj Boze da se dirne u kvadratni metar nekom politicaru, njegovom stricu od strica, ratnom profiteru,...!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Daj boze da dirne, mislis da bi se otezalo sa isplatom pozeljnog iznosa?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa to ti kazem, odmah bi dobio novi plac u po centra, pare za novu kucu i poslovni prostor u gospodskoj, ali ovo je obicni covjek koji nije nicim doprineo ovoj drzavi sem sto je nosio pusku za nju, stavljajuci glavu u torbu, misleci da zna za sta se bori, njega treba zgaziti Koji ce mu k i kuca, nista i ne vrijedi, dajmo mu baraku u budzaku!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 19:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Danas sam prilikom prolaska obratio paznju (buduci da se kuka zbog slike i sl) pa ono na slici je super kako to sad izgleda... jer morace se i ono drvo da se rusi (oras/h?), kad se zavrsi nadvoznjak onda ce im isti biti na cirka 2 metra od krova (odokativnom metodom)...

druga stvar pose*em im se i na projektanta i na projekat (ja se zajebem u dva sarafa pa mi uzu rodbinu spominju) morali su da misle da ljude oko puta, nadvoznjaka i sl. pri obilasku lokacija za izgradnju istog!

treca stvar malo nize (kod Petrolove pumpe) prave prolaz ispod mostica da ljudi mogu prelaziti do stare ceste, elem radovi uveliko i dosli do druge strane i stali :) kao neda covjek da se kopa po dvoristu firme (a to zemljiste je drzavno ali je lola zagradio i prosirio stovariste za dva-tri metra) i to je stajalo sedmicu dvije, dok nisu skontali sta je u pitanju (a mozda je i lovu dobio)

cetvrta :) eno ga drug roguljic postavio ogradu visine dva metra od jezera pa preko puta (državnog) pa kojih metar u njivu sa sve jarkom oko puta :) i to je u redu?

komsinka uzmi koje milionce a ako ne daju miniraj stub ko ih *ebe!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Ovdje si ti jedini pronašao vezu sa politikom, a manitu je samo malo umotao poziv na "podmićivanje i korupciju" da se stvar pozitivno riješi za porodicu Kovačević...

druze ti imas problema sa konkluzijama, kakav poziv na mito? ja zakon o gradjevinskom zemljistu i ekspropijaciji igrom slucaja savrseno poznajem i samo sam izlozio jasno problem. to sto neki ne razumiju kako funkcionise drzavni aparat i sistem uopste upropastilo je ovu temu sa maloumnim komentarima.

ako ne razumijes ne pisi nesuvisle komentare. dakle, gdje ti vidis poziv na mito?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 20:12 
Bič božji
Bič božji

manitu uci da svira je napisao:
Tasko, ovim je problem sto Kovacevici hoce potpunu eksporprijaciju a oni bi najradije dali par hiljada za onih 4o-tak kvadrata. Po svim trenutno vazeceim zakonima i praksi po zahtijevima u dosadasnjim procesima ekspoprijacije Kovacevici imaju potpuno legitimno pravo da to traze i da dobiju obestecenje.

Ovde niko ne spominje milione ili sta znam... Postoje vjestaci, kuca je kupljena pre 9 godina, postoji ugovor. Zna se koliki je prosjecan rast cijena nekretnina (mislim 5-6 % godisnje) i to treba biti osnovica.

da ne komplikujemo, ukratko:

ekspropijacija 40 kvadrata je ono sto prvo treba da uradi drzava i nastavi gradnju puta. ono sto treba da urade kovacevici su dva razlicita postupka: jedan sudski, ako nisu zadovoljni obestecenjem za tih 40 kvadrata i drugi sudski, zahtjev za kompletnom ekspropijacijom imanja zbog trajno ugrozenih uslova zivota. u konkretnom slucaju,ni jedan postupak ne zaustavlja gradnju puta i ni jedan sudski postupak ne moze uslovljavati drugi. mozda se kovacevicima sada cini to nepravedno i zele da vezu tva dva postupka kako bi sto prije odselili odatle, ali time samo gube dragocjeno vrijeme. pametnije je obici trasu auto puta za gradisku i doboj, prikupiti sudske primjere ekspropijacije, cjene same zemlje, procjene kuca, pomocnih objekata, udaljenosti itd i ako je sve tako kako oni kazu razloga za brigu nema- sud ne moze u istim slucajevima primjenjivati razlicitu praksu i kriterijume. obzirom da je korupcije i preplacivanja bilo na pretek, ne sumnjam da ce pravilnom i kvalitetnom pripremom predmeta izvuci maksimum za svoju imovinu. svi ti predmeti su javni i imaju pravo traziti uvid kod nadleznih organa, bilo samostalno bilo angazovanjem advokata.

:-?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 20:13 
Bič božji
Bič božji

manitu uci da svira je napisao:
Manitu, koliko sam shvatio, drzava (njeni nazovi predstavnici) NE ZELI zapoceti eksporprijaciju tih 40 kvadrata jer je jasno kao dan da bi to vodilo eksporprijaciji cijelog imanja.

ne, te formulacije "jasno ko dan" sa jedne strane i ocekivanja "vise sile" i politicke pomoci sa druge strane nemaju veze. predmet je previse ispolitizovan da bi se rijesio mimo zakonske procedure, po nekim ubrzanim postupcima (garantujem 99,9%)
vlasnici trebaju podnijeti zahtijev nadleznom org. (RUGiPP) za ekspropijaciju zbog navedenih razloga (uslovi zivota), oni ce donijeti rjesenje koje odbija zahtjev (99%, jer ne odbijaju slucajno- drzava je svorc pa odlaganje , bez obzira na sudske troskove koristi), zatim se zaliti drugostepenom organu u RUGiPP koji ce najvjerovatnije potvrditi rjesenje. medjutim, iz upravnog spora se ne ide na opstinski sud vec direktno na okruzni sud (iz mog iskustva veoma korektna institucija) i tu ona dokumentacija koju trebaju prikupiti za predmet igra kljucnu ulogu, ne postoji sansa ako su pametni da izgube spor. drugi je par opanaka to sto svi ti postupci, sa rokovima za zalbe i sl. mogu trajati oko 2 godine

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 629 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]