banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 22:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 629 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:32 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
prasica je napisao:
Ma, ne ide preko kuce, vec kao sto je Sajin rekao preko manjeg dijela placa. Stub su poceli graditi na imanju, jer su moji roditelji to dozvolili (vodili su se mislju da je to za opsti interes), ali su onda ovi sa vrha skontali da treba da plate za to, a nece. Pa su promijenili plan izrade noseceg stuba nadvoznjaka, misleci sa tim da su zavrsili sa nama, pri tom u potpunosti negirajuci cinjenicu da ce nam oduzeti dio placa ODOZGO.
Katastarska cestica je tvoja i u vazduhu, tj. taj vazdusni prostor je nas, a oni se prave mutavi. Ako imate jos pitanja, slobodno...

Pitanje: Sa kojom bi materijalnom nadoknadom porodica bila zadovoljna...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Svima koji razmišljaju svojm glavom je jasno šta je ovdje po srijedi, znači pokušaj da se materijalno situiraju preko leđa poreskih obveznika...
Oni su materijalno situirani....Svojim radom,ne preko tuđih leđa.
Zoka nacionalisto, nadam se da ćeš mi progledati kroz prste na moje gramatičke greške, nemam baš mnogo vremena...

Tvoj razlog prozivanja mene je? Ako si mislio na ono "lapsus lingve?" čudi me da ti koji razmišljaš svojom glavo nisi skotao da se ne odnosi na tvoje pisanje nego na moguću pogrešku Kovačevića u izjavi za medije....

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Svima koji razmišljaju svojm glavom je jasno šta je ovdje po srijedi, znači pokušaj da se materijalno situiraju preko leđa poreskih obveznika...

Predsjednice, evo ja razmisljam svojom glOvom. Tj. bar pokusavam.
Nije strano da ima takvih slucajeva. Ali cura je rekla da im nisu ponudili ekspropriaciju zemljista. To je bahatost i aljkavost nasih institucija.

Citiraj:
Da svima bude jasnije, moji roditelji nikad nisu dovodili u pitanje nastavak radova, ali koji podrazumijeva i pokretanje postupka za eksproprijaciju, djelimicnu ili ukupnu.

Njihovo apsolutno pravo. To da li oni hoce da izvuku vise od zakonom propisanog, ne znam.
Ali oni imaju pravo na naknadu koju drzava nije ponudila.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:35 
prasica je napisao:
Ma, ne ide preko kuce, vec kao sto je Sajin rekao preko manjeg dijela placa. Stub su poceli graditi na imanju, jer su moji roditelji to dozvolili (vodili su se mislju da je to za opsti interes), ali su onda ovi sa vrha skontali da treba da plate za to, a nece. Pa su promijenili plan izrade noseceg stuba nadvoznjaka, misleci sa tim da su zavrsili sa nama, pri tom u potpunosti negirajuci cinjenicu da ce nam oduzeti dio placa ODOZGO.
Katastarska cestica je tvoja i u vazduhu, tj. taj vazdusni prostor je nas, a oni se prave mutavi. Ako imate jos pitanja, slobodno...

ne kontam ja, pa zar niste rekli da su se majstori jedno jutro samo stvorili u dvoristu i da vam nista nije bilo jasno.. jbt, meni ovde nista nije jasno a stvarno se trudim da ovu pricu svi shvatimo na pravi nacin

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:36 
Bič božji
Bič božji

_зока je napisao:
Oni su materijalno situirani....Svojim radom,ne preko tuđih leđa.
Zoka nacionalisto, nadam se da ćeš mi progledati kroz prste na moje gramatičke greške, nemam baš mnogo vremena...

Tvoj razlog prozivanja mene je? Ako si mislio na ono "lapsus lingve?" čudi me da ti koji razmišljaš svojom glavo nisi skotao da se ne odnosi na tvoje pisanje nego na moguću pogrešku Kovačevića u izjavi za medije....

Ja i ti smo već imali jednu prepisku, ne na ovoj temi, na jednoj drugoj...

Ja zaista razmišljam svojom glavom, nemam frustracije prema vlastima kao neki i eto, valjda je to dovoljno...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:37 
Administrator
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
eto zoka, vidis da IPAK nije preko po kuce i dvorista.. i sta onda da mislimo, ako vec na pocetku preuvelicavate stvari. sa problema o ne ponudjenoj eksproprijaciji, dosli smo na problem, buke i neuslovnosti zivota, pa smo sad odjednom na tome da nadvoznjak ide preko po kuce.. dajte molim vas, i kako da shvatim ozbiljno pricu neko supljak.

Shvataš li ti da će tim proširenjem komplet zadnji dio dvorišta biti neupotrebljiv? Ono,ako se ikad neko od njih odluči da riješi svoje stambeno pitanje izgradnjom još jednog objekta u vlastitom dvorištu to neće moći jer je taj dio uzurpiran nadvožnjakom....

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ako ce vam nadvoznjak ici iznad placa, i AKO ZAKON poznaje takvu odredbu, da se ima pravo na exproprijaciju i nadoknadu u slucaju uzurpiranja vazdusnog prostora placa (barem u toj visini kao u ovom slucaju),
onda mislim da nema sanse da ne dobijete to na sta imate pravo. E sad, to oko tih iznosa, u to ne bih ulazio. Medjutim, AKO ZAKON u ovom slucaju nije na vasoj strani, onda...Btw, malo mi nemoguce zvuci da neko da dozvolu za projekat u kome nadvoznjak ide preko kuce, ili preko placa? Jedino bas ako je plac ogroman, pa do kuce ima 100 metara vazdusne linije.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja zaista razmišljam svojom glavom, nemam frustracije prema vlastima kao neki i eto, valjda je to dovoljno...

Vidi,ja stvarno nemam problema sa ovom vlašću....iz jednog razloga...Za nju nisam ni glasao,nisam imao u šta da se razočaram,već sam znao kakva će biti....

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:40 
Bič božji
Bič božji

_зока je napisao:

Vidi,ja stvarno nemam problema sa ovom vlašću....iz jednog razloga...Za nju nisam ni glasao,nisam imao u šta da se razočaram,već sam znao kakva će biti....

Izvini, ali se ponašaš kao da ti je Mile maznuo ženu, minimalno...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Lollipop, izvini, stvarno ne kontam koje pitanje. Mislim da sam sve odgovorila.

Sajine, investitor nije radio kako treba, i sad nas jos i ignorisu.

Muskobre, o tom se i radi. Zakon poznaje takvu odredbu, a oni ga mimoilaze. Zato i sve ovo.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:41 
Bič božji
Bič božji

prasica je napisao:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:41 
Administrator
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
..Btw, malo mi nemoguce zvuci da neko da dozvolu za projekat u kome nadvoznjak ide preko kuce, ili preko placa? Jedino bas ako je plac ogroman, pa do kuce ima 100 metara vazdusne linije.

Nije ogroman. Mislim da nema više od deset metara od ivice imanja do kuće...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:42 
Bič božji
Bič božji

Pitanje sa kojim iznosom bi bila zadovoljna porodica Kovačević...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:44 
daaj zoka, molim te, prvo ne preuvelicavajte, da sad ne citiram tvoj i njen post u kojem navodite da ide preko po placa, a sad samo dijelom, ako budu pravili tu kucu, a ovamo su pristali da daju dio za stub za opste dobro.. koliko kontradiktornosti.. i kako onda da covjek da vam drzi stranu, kad ste od buke koja vam smeta problem doveli do nadvoznjaka koji prolazi kroz plac..
uz duzno postovanje prasici, ne smatram da joj je lako, ali mi je prica malo postala bezze kad su poceli problem prebacivati na buku i neuslovnost za zivot, a sad i nadvoznjak preko kuce koji u stvari ide samo malim dijelom preko ograde dvorista..

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ha? Pa taman ce ti tek tako na forumu napisati :)

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

prasica je napisao:

A zasto ti to mene pitas, kad ti je inzenjer iz Niskogradnje rekao koliko hocemo (tj. bezobrazno mnogo)?

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lolipop, nigdje, ama bas nigdje nisam napisala da ide preko PO placa. Stub, majstori, stub za rasvjetu (kojeg je stari stavio u znak neslaganja), vrlo konfuzno, priznajem. Ali, nemoj omalovazavati pricu. Ne trebas mi ni drzati stranu. Nemoj ni protiv mene.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
lollipop je napisao:
a sad i nadvoznjak preko kuce koji u stvari ide samo malim dijelom preko ograde dvorista..

Da ga kaci i centimetar jedan, na visini od 150 metara iznad tla, ONI SU DUZNI DA TI PONUDE NAKNADU!
To je privatno dobro. Uopste me ne zanima kolika je naknada, ali je drzava/investitor obavezan da ti isplati naknadu propisanu zakonom.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:48 
Bič božji
Bič božji

Eto, pod pretpostavkom da me je slagao, nije govorio istinu, imao je namjeru da skine odgovornost sa sebe i da to svali na vas... Koliki iznos treba da izdvoje poreski obveznici ili J.P. Putevi Republike Srpske da da bi to po vama bila pravična nadoknada...

Pitanje je jasno, ja očekujem konkretan i iskren odgovor i mislim da ćemo sa tim da završimo raspravu, tj da ćeš svima zapušiti usta...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 11:49 
Administrator
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
daaj zoka, molim te, prvo ne preuvelicavajte, da sad ne citiram tvoj i njen post u kojem navodite da ide preko po placa, a sad samo dijelom, ako budu pravili tu kucu, a ovamo su pristali da daju dio za stub za opste dobro.. koliko kontradiktornosti.. i kako onda da covjek da vam drzi stranu,

Nemaš ti meni šta držati stranu kad ja nisam strana u sporu...Da jesam,tražio bih isto tako da mi otkupe cijeli plac,iako je puno veći od prasicinog jer izgradnjom tog nadvožnjaka bi mi plac postao neupotrebljiv.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 629 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]