banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Avg 2011, 12:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nalazili su se teniski tereni....A onda su uz rat oni dignuti da bi se proširio Sv. Pantelija.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 12:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Prije teniskih terena je tu bilo jevrejsko groblje. A onaj zidić koji je odvajao prolaz od prema dvorani od Sv. Pantelije (sada je uklonjen i pravi se nova ograda groblja) bio je izgrađen od nadgrobnih ploča sa tog groblja.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 12:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Prije su do dvorane bila dva teniska terena i uz rat su ih digli da bi proširili groblje....Znam da je bilo puno kostiju kad su to radili.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To je to.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Adolf Hitler živio u Argentini do 1962. godine

N.N. - 17.10.2011 15:42
Adolf Hitler nije počinio samoubistvo u Berlinu 1945., već je živio u Argentini do 1962. godine, tvrdi se u novoj knjizi Grey Wolf: Escape of Adolf Hitler.
Kako prenosi Sarajevo-x.com, autori su za The Sun rekli da su pronašli "neoboriv dokaz" koji upućuje na to da su nacistički vođa i njegova ljubavnica Eva Braun tajno odletjeli iz Njemačke u ovu južnoameričku zemlju.
"Nema forenzičkih dokaza za njihovu smrt, a izjave očevidaca da su oni živi i da se nalaze u Argentini su uvjerljive", rekao je koautor knjige Džerard Vilijams.
U knjizi su također iznesene optužbe na račun američke obavještajne službe koja je, kako se navodi, dopustila diktatoru da pobjegne u zamjenu za pristup nacističkoj ratnoj tehnologiji.
Vilijams i koautor Sajmon Danstan izučavali su povjerljive dokumente i forenzička ispitivanja što je rezultiralo ovom knjigom.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 18:14 
Administrator
Korisnikov avatar

The Sun....to mu dođe kao Kurir,samo gore?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Masa gluposti.
1. Postoje forenzički dokazi da je spaljeno tijelo pronađeno ispred Hitlerovog bunkera zaista "pripadalo" vođi hiljadugodišnjeg rajha, a fragmenti lobanje i pištolj iz kojeg je pucao sebi u glavu nakon što je progutao cijanid, čuvaju se u jednom od ruskih muzeja.
2. Ni Amerikanci a bogami ni Sovjeti nisu trebali saglasnost bilo koga, a ponajmanje velikog vođe da bi mu pokrali svu tehnologiju do koje su mogli da dođu, uključujući vodeće naučnike. Dobili su jednostavno ponudu koju nisu mogli da odbiju.
3. Da su Adolf i Eva i uspjeli da se dokopaju Argentine, mislite li da bi to ostala tajna za Mossad, kao i to da bi isti ostali pasivni i po strani?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
STRATOKASTEL je napisao:
Masa gluposti.
1. Postoje forenzički dokazi da je spaljeno tijelo pronađeno ispred Hitlerovog bunkera zaista "pripadalo" vođi hiljadugodišnjeg rajha, a fragmenti lobanje i pištolj iz kojeg je pucao sebi u glavu nakon što je progutao cijanid, čuvaju se u jednom od ruskih muzeja.

Gresis... Lobanja uopste nije pripadala njemu... Pocele su sumnje da po gradji lobanje ona ne moze pripadati muskarcu, a pogotov ne nekom od 50+ godina, jer je lobanja bila dosta mala i suture na lobanji nisu bile tako vezane kao kod nekoga starije dobi... Kasnije su uradili DNK analizu lobanje (DNK su uzeli od nekog njegovog rodjaka koji zivi/ili je ziveo u Americi) i potvrdjeno je da nije pripadala Hitleru... Da li se ubio, da li je spaljen ili je poginuo u pokusaju bega ne znam... Znam da je ta lobanja bila najcvrsci dokaz i da je to palo u vodu... Istrazivaci su isli tragom koji su navodjeni kao mesta gde je on sahranjivan (jer su ga iskopavali i prebacivali svako malo) i nista nisu nasli... E sada da li je odleteo, to ne znam i tu teoriju su retko kada pominjali... Najvise su se pominjale dve podmornice koje su isplovile iz severnog mora pri cemu je jedna uhvacena na Antarktiku, a drugoj se izgubio trag... Po jednoj teoriji je ona uplovila u Argentinu, a po drugoj joj se izgubio trag blizu Argentine, pa je teorija da je sa nje presao na brod koji ga je dobacio do tamo... U ovoj podmornici koja je uhvacena na Antarktiku su bili visoki duznosnici treceg rajha, ali u njoj nije bilo Hitlera... Nikada to necemo saznati

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

4. Iskaz Hitlerovog ličnog zubara potkrijepljen dosijeom sa rentgenskim snimcima vilice i poređenje sa onim što je pronađeno ispred bunkera.
Bilo kako bilo, ostaje teza broj 3 kao nešto što se nikako ne smije isključiti. Mossad ne prašta, a Jevreji ne zaboravljaju (s pravom).

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
5. Hitler je bio jebeni Jeremija iz Alan Forda tj. imao je svaku mogucu bolestinu tako da i ako jeste prezivio, ne bi se jos dugo nazivio nakon toga.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve sto su mogli je da ubiju jednog Hitlera, a on i Nemci uopste su pobili milione jevreja, sumnjam da ce se ikada oduziti Nemackoj za to

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Hertzog je napisao:
Sve sto su mogli je da ubiju jednog Hitlera, a on i Nemci uopste su pobili milione jevreja, sumnjam da ce se ikada oduziti Nemackoj za to

Jel jesu il nisu :confused2:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NzlG28B-R8Y[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:

Tačno, ali kažnjavanje ratnih zločinaca je stvar principa, pogotovo onoga ko je sjedio na vrhu piramide. Da su ga i pogubili u Argentini, potrudili bi se da cijeli svijet sazna za to. PR-vrijednost takvog čina bila bi neprocjenjiva i niko ih ne bi osuđivao zbog toga, naprotiv.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve je to SBBKBB, isto tako su mogli izmisljati lazne teorije da prikriju neuspeh hvatanja Hitlera, kao sto rekoh, nikada necemo saznati istinu... Verovatno... Pa nisu ni Mengelea uhvatili, a radio je po Argentini

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 18:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bio sam prosli mesec u Dahau logoru i poprilcno sam pun utisaka. Odlicno je docarano sta je radjeno u tom logoru i ima delova koji su jezivi, narucito gasna komora i kompletna Baraka X... Dosta je bilo verskih lica u obilasku, raznih veroispovesti, a video sam i dosta razreda, tako da i skole decu dovode na to mesto... Vecina Nemaca, bar oni sto zive u Minhenu, sa kojima sam razgovarao, ne mogu da posete to mesto i poprilicnu jezu im izaziva sama pomen tog mesta... Cudili su se kako imam "hrabrosti" da odem tamo tj kako mogu podneti da obilazim to mesto...

Muzejski kompleks je posebno strasan, ali i odlicno odradjen jer kako prolazis kroz te prostorije (koje su sluzile za pirjem novih zarobljenika i za mucenje) tako napredujes kroz istoriju, znaci na pocetku je dolazak hitlera na vlast, propagandni materijal iz doba izbora i slicno, da bi na kraju isli kroz godine rata, mucenje, materijali koji su se koristili u logoru, od pribora za jelo do sprava za mucenje... Inace kada sam izasao iz tih prostorija, osetio sam poprilicno olaksanje, da ne kazem slobodu, jer sve to toliko hladno izgleda za ne poverovati... Na nekim mestima se i danas oseti neki neprijatan miris, da li je to psiholoski efekat ili sta vec ne znam... U blizini barake x se nalze spomenici na mestima gde se bacao pepeo spaljenih zatvorenika i zemlja je na tim mestima poprilicno cudne boje, onako bas kao boja pepela...
Imam dosta slika, ali nikako da ih okacim, prevelike su mi a komp me nesto zeza pa ne mogu da ih smanjim, uglavnom ubacicu ih kada budem imao vremena da se zezam sa tim

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 19:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Imaš na http://imageshack.us/ opciju Image resize, jedino što će trebati više vremena za upload.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma znam, ali me mrzelo, jednu sliku uploaduje 10 min, pa sam odustao

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Pretpostavljam da su slike velike, ako hoćeš možeš skinuti ovaj program, ubaciš sliku i označiš koju konverziju hoćeš.

Kod:
http://imageresizer.codeplex.com/

I ja bih volio da vidim slike.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2011, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je za windows, ja koristim Mac, ali sredicu to ovih dana pa cu okaciti

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]