banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 99 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Okt 2011, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
Сваком своје и довиђења! Одржавати добре комшијске односе и то је то!

Vecinom se mogu sloziti s postom, ali ovo citirano je malo za pricu. Naime, lako bi bilo kad bi se svi mogli sloziti o crvenom, a poznata je cinjenica da se ne slazu, tako da...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 23:07 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nego jel pisalo na toj RS zastavi made in Doboj...ako jeste i ja bi je zapalio..borio se za nju da bi me SDS debili iz Doboja izbacili iz stana jer su nanjusili lovu kako da ga uzmu dzabaka i preprodaju..djubrad..

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
не улазим толико у то да ли вуку смета све живо или не смета, говорим о поенти онога што је писао, а то је да није било проклетог рата многе би ствари биле другачије...

ERROR je napisao:
Citiraj:
Сваком своје и довиђења! Одржавати добре комшијске односе и то је то!

Vecinom se mogu sloziti s postom, ali ovo citirano je malo za pricu. Naime, lako bi bilo kad bi se svi mogli sloziti o crvenom, a poznata je cinjenica da se ne slazu, tako da...
јебга, то јесте велики проблем. мада је то већи проблем за Федерацију, јер у Херцеговини и Хрвати хоће свој ентитет. А да не причамо о још неким стварима.

ја се само бојим да не падну неке мртве главе. ови политичари су спремни на свашта и њихови одвратни умови жељни пара и моћи су спремни да свашта исценирају зарад задовољења неких њихових циљева и да успут још народу замажу очи

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 01:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FQGtpo2IUxA[/youtube]

Klipić koji jako dobro opisuje nas, pogledati ga od početka do kraja.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 09:52 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
stvari su ovde mnogo dublje.........nije rat prouzrokovao mrznju vec je mrznja prouzrokovala rat,a ovo je zemlja mrznje i straha

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 10:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
ozna je napisao:
stvari su ovde mnogo dublje.........nije rat prouzrokovao mrznju vec je mrznja prouzrokovala rat

Ljudi obicno mrze ono sto nisu u stanju, ili ne smiju vidjeti kod sebe. Mrznja je blind spot po definiciji. Iracionalan osjecaj koji se mora demistifikovati, a ne perpetualno hraniti.

Citiraj:
a ovo je zemlja mrznje i straha

Mozda iz tvoje perspektive. Moja zemlja je zemlja velikih prirodnih ljepota i ostrih, zustrih, veselih i nepromisljenih ljudi. Njihova nepromisljenost je posljedica zakocenosti u vremenu i prostoru, i treba je uvijek razbijati, jer kad uzme maha dovodi do manifestacije lancane reakcije na klipu iznad - nakon koje ostaju samo zgarista. Ako se nepromisljenost zamijeni voljom za radom i dokazivanjem, vrlo brzo konceptualno i prakticno stizemo do slike Svicarske - uredjene zemlje sa zadovoljnim ljudima. Koncepti i navike se daju mijenjati, sto je najljepse, za opste dobro.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Citiraj:
Mozda iz tvoje perspektive. Moja zemlja je zemlja velikih prirodnih ljepota i ostrih, zustrih, veselih i nepromisljenih ljudi. Njihova nepromisljenost je posljedica zakocenosti u vremenu i prostoru, i treba je uvijek razbijati, jer kad uzme maha dovodi do manifestacije lancane reakcije na klipu iznad - nakon kojeg ostaju samo zgarista. Ako se nepromisljenost zamijeni voljom za radom i dokazivanjem, vrlo brzo konceptualno i prakticno stizemo do slike Svicarske - uredjene zemlje sa zadovoljnim ljudima. Koncepti i navike se daju mijenjati, sto je najljepse, za opste dobro.

Само ћу у пар детаља да те исправим. Уз наравно констатацију да свак има право да искаже свој став о било чему па тако и од држави.

"Моја земља" - мораш признати да БиХ половина не доживљава тако. Разлога је много.
"природне љепоте" - наравно да је БиХ поприлично награђена тим природним љепотама,али сваке године те природне љепоте су све више уништене и све мање искориштене.
"њихова непромишљеност" - можда је бољи термин нерационалност.
"воља за рад" - 500 000 људи нема вољу за рад,због тога је незапослено,јер да имају вољу за рад , посла има није да нема.
"стижемо до слике Швајцарске" - никада ми нећемо моћи стићи и никаквом вољом до стања какво је у Швајцарској.Нити смо икада били као Швајцарска,нити ћемо бити,на крају крајева и природни потенцијали Швајцарске су далеко већи,а при том то је једина земља која никада није ратовала,тако да ти то поређење никако не иде у прилог и доста је контрадикторно.

"уређене земље" - уређена је онако како политичке структуре у Сарајеву не желе да се уреди БиХ,јер руку на срце план Изетбеговића 92. није био створити мултиетничку земљу. А кад се већ позиваш Француски,Њемачки и Талијански кантони у Швици такође нису баш тако складни један према другом,нашим људима је ок (био Србин,Хрват,Бошњак)али један Француз ће увијек имати одбојност према Њемцу,то је чињеница. А да не причамо о неким законима који између осталог никако се не би могли спровести у БиХ (тичу се вјерских заједница).
"за опште добро" - Ту би се већ могли позвати на менталитет,или је можда боље на ону фразу "чезнем да те зезнем"?

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
old fashion men je napisao:
To što se tiče federacije, da nije zapadne hercegovine koja popravlja poslovnu statistiku, federacija bi statistički jadnije izgledala nego RS, a znamo da Rvati ne jebu 2 % ni BiH ni RS, a posebno ostatak federacije.

Da nije kantona Sarajevo a ne zapadne Hercegovine koja je danas sve više u qrcu. Jedino još Široki Brijeg nekako opstaje. Ostatak tog područja je zaglibio.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
nepokoreni je napisao:
Schlager je napisao:
Citiraj:
a ne bih u medije iznosio da je neko zapalio nečiju zastavu, to je širenje mržnje.

federacija bih je u totalnoj dubiozi i pred ekonomskim kolapsom,ALI.....
kako li je tek kod nas,kad ta i takva federacija ima...
-vece plate nego mi
-vece penzije
-neuporedivo veca davanja za borce i invalide,svaki borac ima mjesecni dodatak veci nego nas godisnji!!
-od 20 najvecih preduzeca u bih,19 ih je iz FBIH!!!!!
-sacuvali su oba svoja telekoma
-od 25 najvecih izvoznika,23 su iz FBIH!!!
-itd,itd,itd (necu previse da ih hvalim kad je i kod njih propast...!)

Poenta....Zasto dozvoliti nekome da razmislja o ovim stvarima,kad se moze lijepo staviti Bastincev intervju o zastavi,ili,kao sinoc na Dnevniku RTRS staviti desetominutni izvjestaj sa Grbavice, i eto super igracke za pricu uz kaficu u "boljem dijelu BH"!!
A koliko je bolji,vidi se iz gore navedenih podataka....taj koji misli da je Republika Srpska zaista bolji dio Bih,taj nije mrdnuo iz centra Banjaluke,nikad nije bio u Cajnicu,Berkovicima,ili cak Srebrenici gdje je zatvorena zadnja mesnica :( :( :(

Zakljucak

Najveca zelja u preostalom dijelu mog zivota je da Republika Srpska dobije nezavisnost (pa i po cijenu da kao znak dobre volje damo Srebrenicu npr),da se vise prestanu sludjivati i zavadjati ova tri jadna naroda,da postanemo dobre komsije,a da ovdje kod nas konacno neko povice "car je go!",i da lopinama koji se kriju iza patriostkih prica konacno izbijemo taj adut da je Mujo kriv za sve,pa da mi lijepo na sudjenju objasni u sta su spucali milijardu od telekoma i zaduzili moje unuke,a uradili nisu nista i cak je i gora situacija od onog preko puta!!
I zapamtite ovo-

IZA SVAKE PATRIOTSKE PRICE POLITICARA NA SVIM STRANAMA,U POZADINI SE KRIJE OGROMNO ZGRTANJE PARA U PRIVATNE DZEPOVE!!!!

Hvala nebesima da je neko skontao poentu svega! Pa kad sam ja rekao da je FBIH dobila bolji dio države i da je ekonomski jača i bolja al ja sam budaletina kad sam to rekao! Al po nekima ovdje nije bitno što je prodat Telekom, nego je bitnije što je napravljen neboder od 500 miliona što svijetli u mraku kao simbol RS dok narod gladuje!!!! Imaš piće od mene :occasion5:
PS: U jednoj Zenici kilo mesa je jeftinije nego u BL e sad ko je bolji :roll:

U BH Telekomu kukaju kako im druga dva telekom operatera pogotovo MTEL preuzimaju korisnike i govore kako kaskaju za njima. U sastav FBiH ušla je većina industrijskih centara tako da je logično da imaju jaču privredu od Republike Srpske. Čak sam čuo da čitava BiH ima jaču industriju i od Hrvatske samo što Hrvatsku dosta izvlače turizam i usluge.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
hercegovac27 je napisao:
old fashion men je napisao:
To što se tiče federacije, da nije zapadne hercegovine koja popravlja poslovnu statistiku, federacija bi statistički jadnije izgledala nego RS, a znamo da Rvati ne jebu 2 % ni BiH ni RS, a posebno ostatak federacije.

Da nije kantona Sarajevo a ne zapadne Hercegovine koja je danas sve više u qrcu. Jedino još Široki Brijeg nekako opstaje. Ostatak tog područja je zaglibio.

Koji god proizvod kupiš u BiH, na njemu piše da je generalni uvoznik i zastupnik iz neke zapadno hercegovačke selendre, a samo međugorje zaradi više od turizma nego sva tri telekoma zajedno, o proizvodnji vina i poljoprivredi da ne pričam, čak mislim da je livanjski kraj uzeo primat u stočarstvu, ustvari jedini dio BiH koji valja i koji se razvija je onaj u kojem su hrvati, tu ne ubrajam ove bijednike iz posavine, oni su čak gori i od Srba i od muslimana.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 18:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Japanese_rose je napisao:
Mozda iz tvoje perspektive. Moja zemlja je zemlja velikih prirodnih ljepota i ostrih, zustrih, veselih i nepromisljenih ljudi. Njihova nepromisljenost je posljedica zakocenosti u vremenu i prostoru, i treba je uvijek razbijati, jer kad uzme maha dovodi do manifestacije lancane reakcije na klipu iznad - nakon koje ostaju samo zgarista. Ako se nepromisljenost zamijeni voljom za radom i dokazivanjem, vrlo brzo konceptualno i prakticno stizemo do slike Svicarske - uredjene zemlje sa zadovoljnim ljudima. Koncepti i navike se daju mijenjati, sto je najljepse, za opste dobro.

sveCka ?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ako se nepromisljenost zamijeni voljom za radom i dokazivanjem, vrlo brzo konceptualno i prakticno stizemo do slike Svicarske

:lol: :lol: :lol:
Sad tek ovo sranje vidio.
Pa na svijetu nema proračunatijih ljudi, samo gledaju svoju računicu i gdje će koga zajebati, prvo što rade kad odu bilo gdje je da nađu rupu u zakonu i sjebu državu koja im je ukazala gostoprimstvo.
U svojoj državi kad im dođe stranac gledaju na sve moguće načine da ga zajebu i opljačkaju, uđi u taksi i glumi strankinju, ma kakav taksi uđi u burekdžinicu pa vidi koliko će ti naplatiti burek.
Nema mi ništa gore no kad se o narodu koji je najveća evropska stoka pjevaju romantični hvalospjevi.
Ajde ih zajebi kad su nepromišljeni i spontani, kako su uspjeli iskoristiti i zloupotrijebiti sve moguće pozitivne zakone evropskih zemalja da bi došli do socijale :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 07:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20

:D :D :D
Ti pobogu kao dalajlama...otisla iz "svoje" zemlje i odmah se prosvijetlila jos vise i pametujes.
Mozda ja nisam shvatio jel' mislis na BiH ili na Englesku?
Posto znam da ti je sledeci argument da su te srbi otjerali ok...ali proslo je 15 godina od rata pa si se isto tako mogla i vratiti sa tim elanom i pamecu.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 07:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Lako je biti general poslije bitke, heroj u miru i patriota iz dijaspore.... I nek ne gleda BHTV i RTRS oni nisu baš najvalidniji što se tiče realnog stanja :evil3:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 07:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Да су Срби запалили БиХ заставу то би одјекнуло у свијету.
Зашто сада ово не одјекне. Све што супротна страна направи против друге стране, увијек се треба искористити и да то буде бумерагн

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 07:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
nemz je napisao:
Да су Срби запалили БиХ заставу то би одјекнуло у свијету.
Зашто сада ово не одјекне. Све што супротна страна направи против друге стране, увијек се треба искористити и да то буде бумерагн

Da smo do sada znali iskoristiti to što nam neko zabije do balčaka ne bi ni bili u situaciji u kojoj jesmo...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 07:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
ferdinand je napisao:
Ti pobogu kao dalajlama....

Evo i starog 'borca' za prava Srba od mog misljenja. Inace te nema na forumu, ali si dosao mene ucutkati, a ?

Ne znam sto ce ti znakovi navoda, BiH je moja zemlja.
Za moju pamet nemoj brinuti, pozabavi se svojom.

I gledaj svoj posao, barem pokusaj.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
ferdinand je napisao:
Ti pobogu kao dalajlama....

Evo i starog 'borca' za prava Srba od mog misljenja. Inace te nema na forumu, ali si dosao mene ucutkati, a ?

Ne znam sto ce ti znakovi navoda, BiH je moja zemlja.
Za moju pamet nemoj brinuti, pozabavi se svojom.

I gledaj svoj posao, barem pokusaj.

Фино је причати о непромишљености,али колико видим управо је довела до "ланчаног судара" о коме си нам бајку испричала. Сада слободно реци како нисам у праву и како имам нешто против тебе,јер забога ја сам окорјели националиста.

А пошто кажеш да је БиХ твоја земља,можеш ли ми дефинисати,да ли то значи да је оваква БиХ твоја земља, а да је овакво Сарајево, фантастичан примјер твоје земље? Хвала унапријед на одговору.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 11:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Fora je sto je ovdje vecina ljudi ruralnog tipa i porijekla, zaostala u evoluciji i emancipovanju.
Takvi su u stanju zbog medje ubiti komsiju, majku, brata... A gdje nece baliju, ustasu ili cetnika.
Mi ovdje, vecina, nije za demokratiju. Samo kandzija nad glavom i dok je tako slusamo, tako smo navikli vijekovima, godinama... To je kao da pokusavas jahati divljeg konja. Ne ide. A da ne spominjem koliko smo povodljivi i naivni, kad se i vidoviti Milan naradio.
A ovo sto prica Japanese rose je najblaze recene smijesno. Nije ovo SveCka, kao sto neko rece...
Mozda smo nekad i bili tolerantniji, dok se imalo, postojala je neka vizija... Kad postanes gladan, postanes ljut i razjaren.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 99 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]