banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 11:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Okt 2011, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Emanuela, nisam rađala i ne znam kakav je to osjećaj ni roditi ni biti u depresiji. I grozno mi je to što je uradila. Ali svi smo mi različiti. Moja mama nije bila nimalo depresivna kad je rodila brata. S druge strane, cura se ubila u zbog toga. I ima i previše sličnih situacija. I koliko god mi to bilo strašno, shvatam da je to mentalna bolest. I ne želim da je osuđujem, ali je ni ne opravdavam. Samo je beskrajno žalim.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 20:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2009, 18:27
Tek treba da bude utvrđeno da li je pomenuta patila od bilo kakvog oblika depresije.
Uplasila se za svoj zivot pa se javila u bolnicu u Foci zbog bolova i krvarenja u stomaku...za to je bila dovoljno razborita.
U ovom slucaju zatajili su i porodica, prijatelji, svi koji su bili bliski sa njom a nisu ili jesu primjetili da se nesto cudno desava ( da je trudna ili da je u depresiji) i nisu reagovali.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
Druga je stvar to što joj okruženje (porodica, rodbina, prijatelji, komšije, otac tog djeteta) nikad neće oprostiti. Biće prokleta dok je živa.

Tacno. Ali se treba zapitati nije li krv i na njihovim rukama, jer nebrojeno puta se desilo da neke osobe padnu u rastrojstvo bas zbog suda i zatucanosti okoline i najblizih, koji su samo spremni reci : "zaklacu, ubicu, satracu", a nigdje sekunde bezrezervne podrske najblizem, jer ljudi cine greske, pogotovo u mladosti.

Ne bih da pravdam ovu curu, pocinila je najveci grijeh na svijetu i zasluzuje najtezu kaznu.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Emanuela je napisao:
Phoenix je napisao:
Rizikujem da i mene spalite na lomači, ali u psihijatriji je priznato (i poznato) stanje posporođajne depresije koja može da dovede do ubistva bebe i/ili samoubistva. Čak i na sudu, to se priznaje kao olakšavajuća okolnost odnosno kao mentalna bolest.

Moja školska drugarica se ubila u toku postporođajne depresije.

Tuga. :crybaby:

A najtezi oblik postporodjajne depresije kod pomenute nemajke nastupio je sekundu nakon sto je beba dosla na ovaj svijet i zaplakala...
Da bi polozio vozacki ispit moras da prilozis ljekarsko uvjerenje da si zdrav...a djecu moze da pravi i radja svako, na zalost!

e jebi ga sad najbolje da pred komisijom pravimo djecu pa ako polozimo da dobijemo dozvole
ovo je monstruozan zlocin ali i ta majka ce kad tad da izadje iz post natalne depresije pa ce tek onda da poludi kad shvati sta je napravila ovoga je bilo od kad je svijeta i vjeka kod svih zivotinja pa i kod nas
tuzno i tragicno ali nista iznenadjujuce

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 20:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Emanuela je napisao:
Tek treba da bude utvrđeno da li je pomenuta patila od bilo kakvog oblika depresije.
Uplasila se za svoj zivot pa se javila u bolnicu u Foci zbog bolova i krvarenja u stomaku...za to je bila dovoljno razborita.
U ovom slucaju zatajili su i porodica, prijatelji, svi koji su bili bliski sa njom a nisu ili jesu primjetili da se nesto cudno desava ( da je trudna ili da je u depresiji) i nisu reagovali.

Imaš primjer iz Niša kada je majka odvela u smrt odraslu djecu od 5 i 9 godina, ako se ne varam, skočili su zajedno sa nebodera.

Ja nisam stručnjak, ali idem nekom logikom, samo poremećen roditelj bi tražio da živi dalje poslije smrti djeteta. A to je upravo ovde slučaj.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

http://www.naslovi.net/2011-05-21/blic/ ... ju/2553254

http://informer.ba/tekstovi/vijesti/20- ... jevojcica/

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/ ... na-zatvora

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 21:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kazem ja, na lomacu!

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 21:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eto super navela si primjer američke i evropske prakse, američki zakoni su strogi, ali često i neopravdani, ako je ovde problem medicinske prirode, onda ga tako treba tretirati.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
insp_CaLLahan je napisao:
Fuj kucke,jos musko novorodjence...smrtna kazna!

Razmisljam da prijavim tvoj post... Zar ti postojis, covjece??

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 08:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Potpalio ih je posteno Inspektor.
Opusteno.

Ovo sto je ta zena uradila je monstruozno, ali ni prvi ni zadnji slucaj. Ja stvarno ne kontam sta se desi u glavi, pa da to uradis :-? Ne kontam ni tu postporodjajnu depresiju, al nikako... Belaj u svakom slucaju.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 08:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Al mislim ne mora značiti da je postporođajna depresija, možda nije željela da babo vidi unuka...Ja znam dve osobe koje su patile od toga, obe pokušale sebi oduzeti život, ne djetetu

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Joj.... ajde neka neko promijeni naslov, molim vas...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 14:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

tanka nit je napisao:
Joj.... ajde neka neko promijeni naslov, molim vas...

Zasto, to je sustina price, vijest?

Kakav bi naslov trebalo da bude - "Djevojka rodila bebu i neobicno se ponijela prema njoj" ? Privlaci paznju a opet nije tako krvavo.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Pa i meni se zgadi život kad pročitam ovako nešto, to ti dođe maltene kao one 18+ slike. Doduše, možda je do mene, mene i CSI nervira.

Moj predlog je da staviš nešto blaže tipa "Žena monstruozno ubila novorođenče". Koga zanimaju detalji, može da pregleda temu.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ama ljudi ja vam govorim kao urednik ovoga pdf, kada se kopira vijest sa nekog sajta, ona ide u originalu, ne možemo mi to štimati. Ja se uvijek trudim da prilagodim , zato postoji par tema u koje kačim slične vijesti, ali mnogi forumaši to ne kontaju ili ne poštuju.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 00:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2:

Citiraj:
24SATA.HR - 11.10.2011 15:20
Amerikanka Anete Morales-Rodrigez (33) iz Viskonsina, koja već ima troje djece, optužena je za ubistvo trudnice Marice Ramirez-Kruz (23). Nakon što ju je istukla do smrti, izrezala joj je dijete iz utrobe i predstavljala ga kao svoje. Dječak je, takođe, preminuo. Policija je detaljno opisala stravičan zločin.
Anete je očajnički je željela još jedno dijete s novim dečkom,a Marica je čekala četvrto dijete. Trebao se zvati Omar. Anete je priznala kako je dvije sedmice pretraživala predgrađe Milvokija ne bi li pronašla trudnicu čije bi dijete mogla predstaviti kao svoje. Vidjela je Maricu 6. oktobra. Ponudila joj je prevoz. Čim je Marica sjela, Anete ju je zamolila da prvo svrate kod nje da presvuče cipele. Marica je ušla za njom u kuću kako bi otišla na WC.
Anete je nekoliko puta udarila trudnicu s leđa bejzbolskom palicom. Nakon što je pala na pod gušila ju je dok nije izgubila svijest. Izrezala ju je pokušavajući izvesti carski rez kao što je vidjela na Discovery Channelu. Sakrila je tijelo u podrum, piše Daily Mail.
Iste večeri, Anete je nazvala hitnu pomoć i rekla kako beba, koju je taj dan rodila, ne diše. Ljekari nisu uspjeli oživjeti dječaka. Anete su odveli u bolnicu i nakon pregleda nje i bebe utvrdili da nije bila trudna niti je nedavno rodila. Dan kasnije, policija je došla u njezinu kuću i pronašla iskasapljeno tijelo Marice. Obdukcija je pokazala kako je nesrećna trudnica umrla od velikog gubitka krvi.
Anetine komšije šokirane su se brutalnim ubistvom. Mnogi ne vjeruju kako je policija privela pravog krivca. Jedna je ispričala kako je cijelo vrijeme bila uvjerena da je Anete trudna, a druga je rekla kako joj nije jasno što se događa.
- Bila je trudna. Kuća je bila puna stvari za bebu. U autu su čekala sprema kolica - rekla je Kejla Perez i dodala kako je čak vidjela sliku bebe na ultrazvuku. Anete je kuma njenoj kćerki.
Maricin suprug ne može prihvatiti tragičnu sudbinu supruge i sina. Rekao je kako se cijela porodica jako teško nosi sa situacijom. Anete je živjela s dečkom i troje djece starih od pet do 14 godina. Policija ne vjeruje da je imala pomagača.
Nije prvi put...
Slični slučajevi bili su u Masačusetsu i Oregonu 2009. godine, u Pensilvaniji 2007. godine, Ilinoisu 2006. godine i Misuriju 2004. godine.
Korena Roberts (29) iz Oregona priznala je da je ubila trudnicu i izrezala joj bebu. Dobila je doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja.
Andrea Kari Demus (41) 2008. ubila je trudnicu Kiju Džonson kojoj je izrezala dijete iz materice. Dobila je doživotnu. Fingčai Sisuvan Sinavong (26) napala je 2008. godine trudnu Araceli Kamačo Gomez (27) te joj izrezala stomak i izvadila dijete. Mrtvu ženu našli su prolaznici.

Не знам како медицина то описује, али и ове "лажне трудноће" су по мени такође опасне, жене показују све симптоме да су у другом стању и биологија то потврђује, само нема плода и онда настају проблеми.

Да се то неким случајем десило код нас сигурно би исто третирало као ова депресија.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Džontra je napisao:
Al mislim ne mora značiti da je postporođajna depresija, možda nije željela da babo vidi unuka...

To moze biti razlog,ali gledajuci sa socijalnog aspekta, to opet ulazi u "stanje izazvano porodjajem" . Pored socijalnih uzroka imas fizičke (npr. uticaj velikih bolova prilkom porođaja,različite povred...etc) i psihičke.
Inace to se prije uzimao kao "poremecaj", ali sada se uzima kao "posebno stanje" :)

Citiraj:
Не знам како медицина то описује, али и ове "лажне трудноће" су по мени такође опасне, жене показују све симптоме да су у другом стању и биологија то потврђује, само нема плода и онда настају проблеми.

Да се то неким случајем десило код нас сигурно би исто третирало као ова депресија.

Bas kao sto si rekao, u Pravnoj medicini to se naziva "lazna trudnoca". I sa pravnog aspekta ne spada u stanje izazvano porodjajem.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 08:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Emanuela je napisao:
http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Tek-rodjenu-bebu-ubola-nozem-12-puta-u-poljskom-WC-u-109599.html

Ovakve nemajke (blago receno), palila bih na lomaci ispred Boske uz prenos uzivo na nacionalnoj tv
:angry4: :angry4: :angry4:

Koliko zapravo možemo da sudimo nekome ko je, očigledno, psihički potpuno nestabilan?!

Postporođajna depresija je vrlo česta pojava kod žena, a žena u takvom stanju je u stanju svašta da uradi. Čak je i zakonom određeno da ako žena počini zločin u prvih 40 dana po porođaju, sudi joj se sa određenim "olakšicama".

Tako je jedna porodilja isto obolel aod postporođajne depresije, i ležala je na psihijatriji, i jedan dan samo je skočila kroz prozor sa bebom u naručju. Strašno!

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 01:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Šelbivil - Jedan mladi otac iz američke države Tenesi osuđen je na 27 godina zatvora jer je ubio svoje dete jer mu je smetalo dok je igrao video igre, javljaju jutros lokalni mediji.

Kit Džonston , otac sa 19 godina, priznao je početkom sedmice krivicu za ubistvo svog jednomesečnog sina Vilijema oktobra prošle godine.

Džonston je rekao da ga je nervirao plač deteta iz kolevke dok je igrao video igru, piše jutros list Šelbivil tajms.

Prema navodima tužilaštva, Džonston je snažno stegao dete i stao da ga trese, te je beba dobila krvarenje u mozgu i umrla nedelju dana kasnije.

:-?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Joj fiki, tačno mi pokvariš dan ovakvim vijestima.

Možda sam ja preblaga, ali meni je sve ovo teška mentalna bolest. Ko još normalan može izbosti trudnu ženu i mesarski joj izvaditi dijete iz utrobe?

Pošto je dio mog faksa pored ludnice, svi smo nekako zazirali od bolesnika koji su znali da izađu iz kruga bolnice i malo prošetaju. Iako si zdravstveni radnik, kad ih vidiš, ne bude ti svejedno, svi smo bježali od njih. Ali onda staneš i zapitaš se malo. Ti ljudi, koliko god da su bolesni su bili dovoljno lucidni da shvate da nešto nije u redu sa njima i da se jave u bolnicu i da budu pod lijekovima, samim tim u koliko-toliko kontrolisanom stanju. Šta je sa ovima koji su naoko normalni a onda počine ovakve stvari... I koliko ih ima među nama, što su kao tempirane bombe, samo čekaš kad će da puknu... Strašno... brrrr....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]