banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 19:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Vavilon
PostPoslato: 08 Okt 2011, 12:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Vavilon kroz istoriju Vavilon danas i Vavilon u budućnosti.
Želeo bih da zajedno podelimo saznanja prvo o Vavilonu kroz istoriju kad je nastao ko je tvorac i koji je povod za isti?
Potom bi širili temu dok ne iscrpimo sve o istoriji gledajući i posledice i razlog rušenja istog.
Braćo i sestre izvolite:

Vrh

Tema posta: Re: Vavilon
PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:12 
Veteran
Veteran

Pre potopa ljudi su želeli načiniti neku veliku građevinu SEBI ZA SPOMEN kao narodu.
Oduvek je čovek imao potrebu ostaviti neki trag svog postojanja u materijalnom pogledu po otuda veliki gradovi i spomenici nikoše po zemlji. Narod ukršten sa buntovnim anđelima izopačio se i svako stvorenje pokvari svoj put i izgled zato Bog odluči uništiti potopom tu civilizaciju.
Noje sa porodicom prelazi vodom u novi savez i novi život gde neće biti takvih dešavanja kao pre potopa, ali u genetici se prenese i Golijat kao posledica ukrštanja i ostadoše u memoriji mnoga tehnička dostignuća i ponovo se rađa želja da se ostavi SPOMEN i Nimrod kao poznati lovac počinje gradnju gradova pa i poznate Vavilonske kule koja po nekim zapisima je bila oko 90 metara visoka a taj grad nalazio se u Vaviloniji oko 90 km od Bagdada.

Nimrod je imao ženu Semiramidu koja je nakon smrti svog muža ostala trudna i izjavila da dete koje nosi je inkarnirani Nimrod dajući mu ime Tamuz. Dakle imali su u ono vreme nedugo po potopu cara i tvrde gradove i kulu a i jedan jezik im beše zajednički zato Bog kaže da će da im da različite jezike i da ih RASEJE u sve pravce da nebi činili od dela svojih ruku SPOMEN građevinu kao idol i da nebi Semiramidina neistina bila prihvaćena.

Semiramida je bila proglašena za CARICU NEBESKU kao jedinu a Tamuz je vladao kao utelovljeni bog sunca i tražio pokornost od naroda. Klinasto pismo beleži mnoge istorijske događaje iz tog pos Vavilonskog perioda gde se jasno naznačava surovost Tamuza i pretnja da će svaka osoba koja nije njega prihvatila kao božanstvo biti pogubljena razapinjanjem na napravi koja je bila oblika početnog slova njegovog imena ,,T,,.

25 vekova p.n.e. klinastim pismom je opisano pogubljenje svih koji nisu Tamuza prihvatali kao božanstvo sunca i kako su i koji vladari bili postavljani. Interesantno je da je Semiramida kao ,,carica nebeska,, bila crtana kako u naručju drži dete Tamuza koji ima glavu odrasle osobe što asocora na inkarniranog Nimroda. Svi narodi koji su tad živeli zajedno u rasejanje poneli su tu sliku carice sa detetom u naručju i slavili boga sunca. A još fascinantnije je to što je bio slavljen dan kad je Tamuz rođen i taj datum predstavlja dan boga sunca a danas u kalendaru ga nalazimo kao 25 XII.

Dakle rasejani narodi nose tri elementa sa sobom u svim pravcima na zemlji:
1. Majku koja drži dete sa glavom odrasle osobe.
2. Slave dan Tamuzovog rođenja 25 XII kao boga sunca.
3. Imaju napravu za pogubljenje onih koji ne klanjaju Tamuzu u obliku slova T na kojem su nage ljude razapinjali.

Tako rasejani svi zadržaše paganske običaje i slavljenja dok Bog nije pozvao Avraama iz paganske porodice (Isus Navin) da pođe u novu sredinu gde će od njegovog potomstva načiniti narod koji će služiti jedinom živom Bogu.
Ko voli istoriju kao ja sigurno je čitao mnogo literature iz tog ranog perioda i pratio narode i države i verovanja pa neka slobodno proširi temu jer je ovo samo kratak uvod u istoriju Vavilona i njegovog nasleđa.Postoje mnogi tekstovi kroz istoriju koji mnogo tih stvari opisuju a mi ovde nismo u mogćnosti to sve predočiti jer su u pitanju mnoge knjige, zato mi je važno da se bar osnovna poruka i saznanja urade po pitanju Vavilona i njegovog nasleđa kroz istoriju. (nastaviće se)

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:59 
Veteran
Veteran

Keltski krst
Keltski krst je jedan od najstarih amajlijskih simbola u svetu.Prvi krstovi su bili jednakih krakova,koji simbolisu ravnotezu sila cetiri pravca.Keltski krst je smatran za tocak Sunca koji simbolizuje solarnu moc.Keltski krst su radi blagostanja i duhovne zastite koristili pagani,ali su ga kasnije prihvatili i Hriscani.Danas vestice i vestci keltske tradicije nose isti kao simbol svoje religije.

Ank
Ank (lat. crux ansata, krst sa drškom) je egipatski hijeroglif koji ima značenje „večni život“. Egipatski bogovi su često prikazivani kako nose predmet ovog oblika, ili ga drže u rukama prekrštenim na grudima. Ank je još poznat pod imenima „ključ života“, „ključ Nila“ i „koptski krst“.
Ank se često pojavljuje u egipatskim grobnicama i na drugim predmetima. Često su prikazani na vrhovima prstiju božanstava koja daruju večni život mumiji preminulog. Prikazuju se blizu nosa jer tako simbolizuju vezu daha i života.[1] Moguće je da je ank i simbol začeća. Stari Egipćani su često nosili ank kao amajliju, nekad zajedno sa simbolima snage (đed) i zdravlja (vas). Ank je bio simbol Sunca i stoga je gotovo uvek izrađivan od zlata, ili od uglačanog bakra.

Grčki krst

Grcki krst-najprostiji oblik, sa jednakim kracima. Taj isti krst se pojavljivao jos u prethriscansko doba, a imao je razlicita znacenja - bog sunca, bog kise, a verovatno najpopularnije tumacenje je da je simbol elemenata iz kojih je svet sacinjen.

* Sesti vaseljenski sabor, Pravilo 73:

" Пошто нам је животворним крстом откривено спасење, ми морамо све старање наше уложити, да се одаје достојна част ономе, средством кога смо се спасли од старога пада.
Према томе, одавајући [b]часноме Крсту поклонење
и умом, и ријечју, и осјећајем, заповједамо, да са свијем морају бити изглађене слике крста, што неки на поду цртају, да се, кад стају ногама они што иду, не наноси увриједа знамењу побједе наше.
Ради тога наређујемо да се одлуче сви они, који у напријед буду цртали на подовима слике крста." [/b]

Bezbroj oblika krstova danas postoji a svima je koren jedan.
Izdvoio sam samo tri naprave da bi čitalac video da su suncu posvećeni a znamo ko je bio bog sunca odmah nakon potopa.
Svi narodi su zadržali tu napravu jedino Avraam i njegovi potomci nisu imali tu zaostavštinu jer nisu imali boga sunca već jednog živog Boga koji je sve stvorio.
Jevrejima je oduvek ta naprava za ubijanje bila nečista i nju su doneli osvajači sa sobom i ta naprava je odnela milone života
i više krstaških ratova se vodilo baš zbog Tamuzovog znaka na kojem i našeg Gospoda razapeše.

Nekad Jevreji kadiše zmiji od mjedi načinjenoj i tako živog Boga zameniše za tvar pa kadiše zmiji i klanjaše umesto živom Bogu. Bog šalje čoveka koji razbija i spaljuje zmiju kao napravu od koje načiniše kult kao što danas čine sa Tamuzim početnim slovom imena. Tad je trebao da se probudi POGLED VERE na zmiju a ne da joj se klanja. Tako i žrtva tela Isusovog i krvi Njegove nas spašava a ne naprava koja Ga pogubi.Za sve dalje u vezi krsta radićemo Božijom pomoći kad budemo obrađivali zadnji segment gde se opisuje TAJNA VAVILONA i sve elemente iza kojih se KRIJE Vavilonska nauka i predmeti, zato molim strpljenja. (nastavlja se)

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Sva ta priča o "vavilonu velikom" staje u jednu rečenicu; "svijetsko carstvo krive religije".
Pogledaš u Bibliju, pogledaš oko sebe i sve ti je jasno.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:30 
Veteran
Veteran

Na svim geografskim prostorima nailazimo još pre naše ere slike majke sa detetom u naručju i znamo da je to slika Semiramide koja nosi cara Vavilonskog i boga sunca koga slaviše. Mnogi na freskama imaju i letelice nebeskog porekla NLO nacrtane pre više vekova otkud im ideja o takvim oblicima letelica i o ljudima koji imaju razna oružja koja opisuje i ep Ramajana...o tom ćemo kasnije a sad da vidimo pošto su jezici izmešani kojim imenima nazivju ,,caricu nebesku,, (ovde je važno imati u vidu da je stalno prisutan opis JEDNE carice JEDNINA) Jeremija u /-oj gl. opisuje takođe p.n.e. upozorenje od Boga da ga tako gneve.

Njena imena su bar do sad zapisana: Božanska majka,Dijana,Šingmu,Hertu, Disa, Nutria, Virgo,Indrani,Nana, Afrodita,Venera, Devaki, Kibela....A danas su sakrili Semiramidu iza imena Marija.
Rekoše da je Marija vaskrsla i otišla u nebo ali toga nema u kanonu niti apostoli zapisaše pa ni ljubljeni učenik Jovan koga je Isus sa krsta zadužio da se brine o Mariji ni reči ne zapisa da je vaskrsla i vaznela se. Da li su apostoli bili toliko zaboravni a opišu razna isceljenja a vaskrsenje i vaznesenje Marijino da izostave?

Zašto se čekalo 3 veka da se dozvoli nova vera zvana Hrišćanska?
Ko je pobio sve apostole osim Jovana i njihove učenike i učenike učenika....istorija beleži.

Predlažem da pročitate: Jezekilj 8. 12-18 Jeremija 7. 18-28 Rimljanima 1. 21-26

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Lavic, koje si ti vjeroispovjesti?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:49 
Veteran
Veteran

Videli smo kako se krst provukao a zatim carica nebeska a sad da vidimo datum Tamuzovog rođenja i još neke datume koje prva crkva preuzima u svoje ruke pobivši predhodno sve sledbenike Isusa Hrista.
25. 12 je dan slavljenja kao i pre 45 vekova samo se povodi menjaju iza tajne.
Slavljenje mrtvih ljudi čega nema u Pismu.
310 uveden je znak krsta u crkvu-
394 uvedeno obožavanje Marije.
650 počela proslava DEVICE Marije.
788 ljubljenje relikvija kipova krsta.
1854 koncepcija o BEZGREŠNOSTI Marije.
1925 Proklamovana doktrina o telesnoj prisutnosti Marije u nebu.
1950 ............................o uznesenju blažene DEVICE Marije.

Bog je rekao da slave svoje nikom neće dati.
Šta je jošgnevilo Boga?
Predlažem da pročitate:
II Carevima 18.3-4 II Dnevnika 7. 16-20 Jeremija 16. 10-11 Isaija 2. 8-9 Isaija 31. 6-7 Isaija 42. 8 Isaija 44. 14-18
V Mojsijeva 27. 15 II Mojsijeva 20. 1-6

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:53 
Veteran
Veteran

siki2086 je napisao:

Ne delim ljude na veroispovest već na poslušne reči pisanoj i na ne poslušne.
Vera je jednom data svetima i treba je držati jer je zapisana za svedočanstvo svima.
Budimo brzi čuti a spori govoriti da ne pogrešimo zato čitajmo Pismo i istoriju pratimo da bi znali od kad kako i zašto a Božijom milošću ćemo i u ovoj temi to uraditi na korist svima da stanemo i zajedno podelimo Božiju reč kao braća i setre i vidimo ko i šta se krije iza onog što Bog najavljuje i otkriva.

Svako dobro ti želim i mir od Boga.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 16:09 
Veteran
Veteran

Draga braćo i sestre apsolutno sam svestan kako će nekoga pogoditi sve ovo jer iz ličnog iskustva to govorim i znam koliko samo gneva to može izazvati ALI, zato vas molim da sve to što osećate usmerite ka jednom cilju kao i ja što sam želeći da ispitam i odbranim ono što sam nekad zastupao i onda godinama izučavao i pratio mnogo knjiga je prošlo i uvideh da je Pismo napisalo istinu ali je mi nismo uvek spremni primiti jer se bori tradicija sa istinom i ljudska predanja sa rečju Božijom pa ko to izvaga na Božijoj vagi videće jasno kao dan da sve što pišem je istina i sam će tad biti spreman kao rod dostojan pokajanja stati pred Boga i moliti za oprost i za sebe i svoje i želeće iz ljubavi i drugima preneti istinu bez obzra na posledice i negativnosti jer ljubav sve snosi i prašta radi spasenja i ljubavi prema braći koja veruju Isusa.

Malo je danas onih koji će otvoreno reći sve jer svi idu linijom da se ne zameri i da govore laskave reči, ja nisam takav radije govorim istinu po cenu bilo čega nego da podržavam neistinu zarad mira i navodnih dobrih međuljudskih odnosa.
Meni su dobri odnosi kad nekog ljubim svim srcem i govorim mu istinu a njegova reakcija mi nije važna već njegovo spasenje i radost u Isusu.
Znate ovo jeste bolna i prebolna tema za nekog možda sad ali do kraja videćemo zajedno kako stvari stoje.
Ako vam to svedoči neko ko je bio spreman ubiti za veru onda znajte da to sad ne govori iz dosade već iz potrebe i zahvalnosti Bogu i Njegovoj reči. Naći ćemo Božijom pomoći sve citate i za zadnje vreme i šta je bilo pre u vezi te nauke zato molim vas kako god vam ovo sad zvučalo budite tu i čitajte i pratite a kad iznesem sve potrebno pitajte i udrite koliko želite jer vas u potpunosti razumem i svaku uvredu vam unapred oprostih zato slobodno kad dođe vreme recite SVE.

Bog vas blagoslovio.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 16:15 
Veteran
Veteran

Ako neko želi da proširimo o istoriji Vavilona sačekaću jedno vreme a potom bih prešao u pod temu Vavilon danas sa nasležem iz prošlosti. Izvolite braćo i sestre u Gospodu budite slobodni i pišite o ovoj temi jer ja nisam želeo sam da idem opširno kako bi oni koji slabije poznaju sve to mogli nositi ovo u najkraćim crtama.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
lavić je napisao:
siki2086 je napisao:

Postoji puno napisanih rijeci.

Imamo Bibliju, Kuran, Talmud, Vede, Pali-kanon, Kodziki itd.

De nam reci koja je prava rijec pa da znamo kojoj trebamo biti poslusni.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

siki2086 je napisao:

Propali pravoslavac.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:02 
Veteran
Veteran

old fashion men je napisao:
siki2086 je napisao:

Propali pravoslavac.

Ne brate, spašeni vernik.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:06 
Veteran
Veteran

Elvis Presley je napisao:
lavić je napisao:
siki2086 je napisao:

Postoji puno napisanih rijeci.

Imamo Bibliju, Kuran, Talmud, Vede, Pali-kanon, Kodziki itd.

De nam reci koja je prava rijec pa da znamo kojoj trebamo biti poslusni.

Čitaj sve pa tamo gde nađeš da Bog poručuje da te ljubi i da te spašava od večne smrti ti pitaj na koji način će to učiniti ili je učinio pa nađi odgovor da je ugotovio telo koje nije od ljudi začeto i da je to nevino biće dalo svoj život za nas da nas pomori sa Ocem jer je to volja Božija da se vratimo k Njemu kroz vrata koja su otvorena za život jer drugog puta nema tako usta Božija rekoše.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidi brate, Bog nije Bog nereda, nego reda, kako sam kaže. Dakle ima svoju organizaciju, međutim ti nam nikad nisi otkrio naziv organizacije za koju ti smatraš da je na putu istine, jedino što si otkrio je da ti krštavaš ljude nakon tročasovnog kursa.
Nemoj se ljutiti, ali tročasovni kurs nije dovoljan ni za analizu "ježeve kućice", a kamoli za spoznaju o Bogu, upoznavanje i analizu Svetih Pisama.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 19:35 
Veteran
Veteran

old fashion men je napisao:
Vidi brate, Bog nije Bog nereda, nego reda, kako sam kaže. Dakle ima svoju organizaciju, međutim ti nam nikad nisi otkrio naziv organizacije za koju ti smatraš da je na putu istine, jedino što si otkrio je da ti krštavaš ljude nakon tročasovnog kursa.
Nemoj se ljutiti, ali tročasovni kurs nije dovoljan ni za analizu "ježeve kućice", a kamoli za spoznaju o Bogu, upoznavanje i analizu Svetih Pisama.

Brate moj tvoja konstatacija u vezi Boga je ispravna.
Što se tiče ,,organizacije,, to su ljudi napravili a ja na to gledam drugačije kao na TELO HRISTOVO.
Po mom skromnom mišljenju telo Hristovo su SVI verni koji imaju Isusa za pomirnicu bez obzira u kojoj se sobi molili i koliko ih brojno bilo svi su u istom Duhu i u istom telu i čine crkvu.

A u vezi tročasovne obuke dobro si zapamtio i drago mi je da se sećaš toga zato bih pojasnio: Petar poče na pedesetnici govoriti da znaci koje vide su dar Duha i da su razapeli Mesiju i narod pita šta im valja činiti a Petar reče da se krste i naravno pokaju.Tako i Filip objasnivši Etiopljaninu Isaiju 53 ne zabrani da se krsti svi su oni za manje od tri časa govora bili spremni za krštenje...ZAŠTO?
Zato brate što svaka priča ima svoju pozadinu i tamo se u prvom slučaju zna da su dečaci do praznika Bar-micva učili Toru i poznavali a onda je bio ispit i položivši ispit mogli su čitati u sinagogi. Takvom verniku je bilo potrebno samo podsećanje i osvedočenje sa porukom čistog jevanđelja i to je stalo u tri časa.
Dakle ne uči se celo Pismo 3 časa već osnovne smernice poučenom objasniti kakav je bio kakav treba biti i na koji način je spašen.Etiopljanin je sve ostalo čiotao i znao samo nije razumeo poruku iz 53 Isaije i to saznavši želi obaviti priznanje Isusa za pomirnicu.To sve ima lepo napisano u Pismu i samo se čita i svesno prihvata reč istinita a potom odlukom svoje volje krštava.

Postoje verske zajednice koje mnogim stvarima uslovljavaju ljude za krštenje to nije naš posao, naše je pitati da li je svestan svog greha i da li se kaje i ostavlja greh i da li prihvata jevanđelje (radosnu vest) ako da onda dalje kao i pre toga Duh Sveti ga osvedočava i vodi a ne čovek.
Svi smo braća i ravnopravni smo i darove imamo da njima služimo ljudima koji imaju Isusa pa kako nama daje dar tako i njima da izobilujemo u svakom daru i rastemo u svakom pogledu ma u kojoj sobi bili.

Pavle kaže da nije u telu sa njima ali u Duhu jeste e moja želja jeste da svi budemo u duhu istine i ljubavi i onda neće biti podela niti pitanja narodnosti niti verskih podela po učenjima jer nam je jedan učitelj i ne idemo za čovekom ili ženom.

Bog te blagoslovio.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 20:06 
Veteran
Veteran

Evo brate još bih rekao sledeće nikad te nisam niti bilo koga pitao u kojoj sobi se moli odnosno kojoj grupi pripada već da li ima Isusa za žrtvu pomirnicu. Meni su SVI braća bez obzira kako im se zove organizacija (naravno verska) jer Bog ne deli na organizacije i na učenike Petrove ili Pavlove već na poslušne i ne poslušne.
Moja crkva je veika i ti si u njoj ako imaš Duh Isusov i živiš za reč Božiju i po njoj.
U svakoj otganizaciji ima dece Božije koja su iskrena ali možda zavedena zato svako po datom mu daru neka čini da svi budemo jedno u Isusu i da svi verujemo po Isusovom ključu ,,kako čitaš,,bez ljudske filozofije i nadimanja.
Pismo samo sebe tumači i Bog nigde nije rekao ako dobro protumačiš glas moj već ako dobro UZASLUŠAŠ i tvoriš što si čuo a danas sve više tumača a sve manje slušača i tvoritelja.

Apostoli nisu molili Isusa da ih nauči kako propovedati već kako se moliti.
Ne budite mnogi učitelji jer većma će biti suđeni a danas baš mnogi uče i ne po daru već po dogmi koju im ljudi servirali pa je oni nabacuju drugima i vuku iz tora u tor grabeći sebi radi broja i novca a ovce gladne jer nema hrane ko da im da...ali ima samo ne od vođa koji priaju plate već od onih koji po daru čine iz ljubavi a plata im je radost obraćenja grešnika i vraćanje zalutalih u okrilje istine jednom date svetima.
Da se ne udaljavamo toliko od teme, molio bih ako može sad o temi, hvala.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Necu ni da citam postove covjeka koji se stidi svoje vjere, organizacije ili kako god to nazvali...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 14:20 
Veteran
Veteran

Ako neko ima slabost i po svaku cenu želi podeliti telo Hristovo po imenima pokreta ili učitelja meni je žao jer je to dečija bolest koja izaziva ratove unutar nas samih a onda i u svetu. Bog nas poziva na jedinstvo i ljubav a gde je to tu nema podele.
Mene bi bili stid kad bih se hvalio pripadnošću nekom klubu ali mi je drago što Bog ne deli ljude po nazivima soba pa to ne činim ni ja.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Znaci, jehovin svjedok. E pa fino, ja sve konto ti pravoslavni taliban.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]