banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 23:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Sep 2011, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Па то је рана од гуменог метка :roll: :roll:

Citiraj:
Glavni svedok protiv Ljimaja nađen mrtav

http://www.mondo.rs/s219084/Info/Srbija ... mrtav.html

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 00:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Поробљена Србија
Рубрика: Политика, Друштво, Европа Аутор: novinar 1.316 пута прочитано Датум: 19.09.2011 Одштампај

Београд 17.09.2011, 05:35

Београд 5:30 долазим по договору на главну железничку станицу где се окупио велики број Светосаваца који је намеравао

Фејсбук профил „Србин Православац“, 17.09.2011

+++

да крене за Рашку на молитвени скуп подршке Србском народу на Космету. Затичем пуно припадника полиције који су дошли са две марице и неколико патролних кола,изгледало је као да су дошли да сачекају неке крминалце или како сам по повратку прочитао „десничаре“ за које су мислили да су управо они организатори овог молитвеног скупа у Рашкој.

Велико изненађење је било на њиховим лицима када су поред нас младих,поред студената видели и средњовечне жене,војне инвалиде и ветеране……од хулигана ни трага ни гласа. Без обзира на све почиње легитимисање и уписивање личних података браће и сестара у њихове тефтере,а у исто време народ са великом радошћу дочекује аутобусе који су требали да нас пребаце до Рашке.

Аутобуси стижу али са њиховим доласком и полиција се распоређује на улазна врата тако да ни шофери нису могли да изађу нити народ да уђе.Почињемо разговор са полицијом захтевајући објашњење зашто нам је забрањено да уђемо у аутобусе.Креће прича да је скуп у Рашкој забрањен и да можемо само до Краљева даље ни макац јер нас чекају колеге да нас врате за Београд.

Наравно сви у глас прихватамо да идемо до Краљева а одатле ако треба и пешке.Овај одлучан одговор са наше старне збуњује органе реда који после неколико минута мењају причу и шаљу наше аутобусе на ванредан тех.преглед са којег се нису вратили.

Док се све ово дешавало до народа долази вест да су наша браћа и сестре из Србске Војводине заустављени код Сава центра и да даље не могу да иду већ да морају да се врате назад за Н.сад.На жалост велики број људи не успева да нађе алтернативни превоз јер возова није било до Краљева,док су,аутобуси били заустављани и народ у њима легитимисан,нека по њима сумњива лица,све се ово дешавало на редовним линијама.

Такође велики број браће и сестара који су нас чекали у Крагујевцу остаје без превоза,углавном су то били јагодинци и крагујевчани.Нас неколико увидевши да од пута нема ништа одлазимо до паркираних аутомобила,успут видевши полицију како прате групице које су отишле на перон,и полако крећемо на пут не помишљајући шта нас очекује у „слободној“ Србији.

До Мрчајеваца пут протиче у песмама о Космету али песму оддједном прекида огроман број полицајаца са марицама,моторима и колима,пролазимо без проблема али од ове тачке многи који су кренули мини бусевима и комбијима су присиљени били да се врате.

Србин Србину не може помоћи јер му неда Србин!!! (svetosavacful)

Лично смо видели мини бус ужичких регистрација са иконама напред који је заустављен.Полазимо ка долини јоргована и ту нас претичу браћа из смедерева и крагујевца.У Богутовцу сужење пута само у правцу Рашке где аутомобили миле док полиција загледа које у њима.Долазимо некако до Биљановца,е ту смо мислили да је крај нашег путовања.Легитимисање и остале провере,братија пита који је разлог заустављања и.т.д…једини одговор је био скуп у Рашкој је забрањен.После тога,вероватно пошто смо били у ауту,пропуштају нас и настављамо даље ка Рашкој .Стижемо у рашку и тамо не затичемо никога осим пар момака који нам прилазе,мислили смо да су инспектори,и говоре да је полиција растурила народ који је почео да се окупља уз легитимисања и записивање података.

Од њих сазнајемо да је братија која је кренула из Раса,алтернативним путем,такође заустављена и приморана да се врати назад.Одатле директно се упућујемо ка Рудници срећни што се приближавамо нашој Светој земљи.Поново пролазимо поред марица и патрола и након 15 минута поред пута видимо браћу,коју не знамо,али претпостављамо да су Светосавци који су као ми кренули на молитвени скуп.Од њих сазнајемо да су браћа и сестре из Пожаревца који су кренули ка Рашкој у бусу или мини бусу,заборавио сам,заустављени и враћени назад.

Srb03122010 Sprovodjenje Vladike Artemija

У исто време јављају да је Владика заустављен и да хоће да га воде у станицу у Краљево али да у томе нису успели јер је народ који је ишао ка Рашкој опазио Владику и стао да буде уз њега. Владика и пун аутобус монаха је био приморан да се под пратњом врати у Љуљаке.

После ове вести одлучујемо да кренемо ка Рудници и да покушамо да дођемо до Јариња,да се макар преко жице видимо са нашим народом……морали смо нешто да урадимо! У Јарињу је почео да се окупља народ да нас дочека,наша браћа и сестре из Косметских катакомби али на жалост до загрљаја са њима није дошло јер нам је полиција забранила даљи пролаз и наредила да се вратимо назад.

Овом приликом поздрављам момка из Ц.горе који је сам пешке,некако успео да избегне полицију и оде на проклети прелаз Јариње.Као што сам већ написао овде се наше путовање завршило и морали смо са тугом да окренемо и кренемо назад нашим кућама.

Да ми је неко причао да се у Србији овако страшне ствари догађају не бих му веровао. Да не може застава,икона….КРСТ…..да се истакне из аута…..туга Божија. Да ли у овој поробљеној,апатичној,у Србији исправних мозгова има поштених,слободних новинара који ову и приче других Светосаваца који су да нас намеравали да само пруже моралну подршку нашем народу пренесу народу Србије без страха од својих уредника?

Рашка је од Руднице удаљена 15 минута колима,тој варошици живи пуно народа….пуно Срба….па где су они у ових протеклих неколико дана на проклетим прелазима,част изузецима? Лепше је Србину у кафићима да лумпује целу ноћ па да се тетура до куће него да брани своју земљу.

Београд је град испраних мозгова,у коме нема солидарности према рођенима па како да замислимо да ће неко отићи и да брани Србику од окупатора и терориста.

Праштајте на дужини…..поздрав за браћу из Ц.горе која су данас била на Рудници,поздрав за Пожаревљане,Смедеревце,Јагодинце,Крагујевчане и Ужичане…..а посебно за Лепосавић и нашу браћу и сестре!

ЖИВЕЛА СРБИЈА!ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 08:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Covjek samo da zaplace, nista drugo.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Разговор о ситуацији на Косову на Савету Русија-НАТО био врло оштар

http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=0&idnovost=12181

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Sinny je napisao:
Разговор о ситуацији на Косову на Савету Русија-НАТО био врло оштар

http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=0&idnovost=12181

Ma ovo je postalo previse da bi bilo istinito. Mislim da ni smrad Tadic ne bi ovoliko cekao, ali mozda je dobio mig Rusije da puste Ruse da malo ulazu veta i sl.?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 23:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/279892/Izgubicemo-i-EU-i---sever-Kosova

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wWMJPo-SDa8[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/281423/Srpski-svercer-predvodio-napad-na-Jarinju

"Srpski švercer predvodio napad na Jarinju
Srpske obaveštajne službe, prema saznanju „Blica“, izvestile su skupštinski Odbor za bezbednost da su u sukobu s Kforom na prelazu kod Jarinja lokalne Srbe predvodili švercer sa severa Kosova Zvonko Veselinović i njegova grupa od oko dvadesetak ljudi naoružanih vatrenim oružjem. "

Znam da ce drvlje i kamenje, ali me ovo i ne cudi. Kao i kod nas, ovakvi su u prvim redovima za zakuhavanje, a ko je iza....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Ma kakav švercer! Šta se sve šverca južno od Ibra pa ih niko ne provjerava. Tači kontroliše istok i centralno Kosovo ,klan Keljmendi Metohiju, Haradinaj mislim južni dio Kosova a jedino ne znam koji klan kontroliše Prizren i Đakovicu. Granica između KiM i Albanije, Crne Gore se slabo provjerava. Sa Makedonijom je kontrola nešto strožija. To što se izdajnička vlast u Srbiji stavila na raspolaganju stranom okupatoru to nije ništa novo! A Blic je baš pouzdan izvor informacija! Moš mislit!

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 11:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nema druge nego izvinjenje KFOR-u. I obećanje da se neće koristiti švercerska vozila hitne pomoći. I neka su pucali na njih, jer vjerovatno nisu registrovana kod legalnih kosovskih institucija. Čisti kriminal. Sva sreća pa u Srbiji postoje oaze pravne države kao što je Veliki Trnovac. Neka sa na njih ugledaju.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 01:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Srbi iz Banjaluke na barikadama

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 11:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Мој колега је отишао, ево малоприје се јавио са моста на Ибру.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 11:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Je l' otišao OFM i bolja polovina?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Zašto bi OFM otišao?
Moje mišljenje po pitanju KiM je jasno, ako treba ponovit ću ga
old fashion men je napisao:
Za Kosovo i Metohiju postije samo tri moguća riješenja:
1. Prihvatit nezavisnost Kosova i dići ruke od svega.
2.Uletiti sa vojskom i etnički ga očistiti od šiptara.
3. uzeti pola kosova tj. podjela, a i za to je potrebno etničko čišćenje.
Sve ostalo je mlaćenje prazne slame i gubljenje vremena.

A te predstave, paljenje svijeća, peticije, patetika, pozivanje na neke kurčeve rezolucije, pravo i pravdu i ostala sranja me ne zanimaju, moje mišljenje je da kad je počelo bombardovanje, trebalo je ratovati do kraja ako treba do istrebljenja, a tadašnjim potpisom potpisana je kapitulacija i kosovo je predano šiptarima i tu se završava priča, ako ga hoćemo nazad, onda slijedi totalni rat opet do istrebljenja, sve ostalo je kurac.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 13:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Zbuni sam se....Znam da si pričao o nekom razbijanju glava u Srbiji al' možda je to bilo na temi o pederima...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Zbuni sam se....Znam da si pričao o nekom razbijanju glava u Srbiji al' možda je to bilo na temi o pederima...

Шта си и ти зока упао у антифа фазон :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 22:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Ја сам увијек био у антифашистичком фазону....

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Je l' otišao OFM i bolja polovina?

Himzo je izgleda dole, a ja bi se zakleo da je i Silvio do prije 3 minute :wink:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Ја сам увијек био у антифашистичком фазону....

Антифашистичка оријентација и антифа фазон су ти данас два различита појма :wink:

Citiraj:
a ja bi se zakleo da je i Silvio do prije 3 minute

Немој ти за мене да се бринеш.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma jok, ja san ti beskaharan ne brinem ja ni za koga vec sam ozbiljno pomislio najprije na tebe kad procitah o banjalukcima na barikadama, nekako mi je djelovalo da si najozbiljniji za to...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]