banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Sep 2011, 17:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Vuk_samotnjak je napisao:
[quote="Vlaja1Na razgovoru nas je bilo 30-ak, a koliko je prijava bilo ne bih znao. S obzirom da je konkurs bio tempiran u vrijeme godišnjih odmora sigurno da je bilo ljudi koji su konkurisali a nisu mogli doći na razgovor...

Nemas posao a imas godisnji odmor :lol: :lol:[/quote]

period jula i augusta je kod djece i omladine kategorisan kao ferje/rasput, a kod radno sposobnih kao doba godisnjih odmora bez obzira da li se radi o zaposlenom ili nezaposlenom, jednostavno je navika da se taj period tako zove

sto se tice konkretnog slucaja, zar se to ne moze rijesiti nekim internim konkursom? malo je priglupo raspisivati konkurs i razvlaciti ljude po kojekakvim razgovorima, a vec neko sjedi na tom mjestu
mislim, kako moze neko nadmasiti osobu koja tu vec radi? mozda samo da ima vec neko iskustvo, a ne moze ga imati jer se trazi pripravnik....uhm, kvaka 22?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 17:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Pa konkurs se ionako raspisuje da se zadovolji formalnost...Jednom sam bio zakasnio s prijavom i žena željela i dalje da mu izme papire misleći da konkurišem za jednu poziciju, kad sam rekao za šta konkurišem, povukla ruku nazad i rekla "ima tu već neko"...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 17:29 
ne pravdam ja zaposlenje preko stele.. meni svejedno, pored mene su ljudi zavrsavali fax preko stele, zaposljavali se preko stele, pa nisam pjenila i psovala nego pokusavala zavrsiti taj fax i domoci se stalnog posla... a to besparice sto je tebi smjesno govori samo o tebi, najmanje o meni,,

dzontra, ja ne osporavam to da se vecina ljudi zaposljava na vezu, danas to dodje kao normalmno, na zalost, samo sto u svijetu preporuke vaze kao napredniji vid neke veze, a kod nas po babu i stricevima..
pitala sam odakle poveznica da je doticna rod kopanji? jel to argumentovano ili cisto eto jer se tako preziva?

i drugo, jbt psi laju a karavani prolaze... svako se na ovom svijetu bori za sebe kako zna i umije, ja se nikada nisam nervirala zasto neko stelom dobija posao, vec sam razmisljala kako ja da uspijem ostvariti nesto... po meni je to laprdanje u vjetar, gubljenje vremena, razmislite vec danas sta mozete uciniti da vama bude bolje, a ne trosite svoje dragocjeno vrijeme razbijajuci glavu kako on ima stelu a ja ne..

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 17:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nije problem veza, hell da je ja imam od bih je iskoristio...Problem je što se u mnogo slučajeva ljudma daje lažna nada, a ponekad im se za određene stvari za konkurs (ljkarski i potvrda o krvičnom negonjenju) uzimaju pare, a ti ljudi su tu da se zadovolji forma...Jer onaj ko će i dobiti posao preko veze može i srediti preko te iste veze da ne bude nekog postupka...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 17:33 
i da drugarica mi je bila sa privatnim pravom na birou, dobila je otkaz u bivsoj firmi, prijavila se na 20 i nesto konkursa u zadnja 3 mjeseca, na jednom je prosla, bez stele, jeste plata 600 KM, ali kad imas porodicu onda ne gledas kako i sta, ides da radis... a ovde sa fakultetom niko ne bi ispod 1500 radio..

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
За тај конкурс у Министарству сам имао информацију да је штела и нисам се ни пријављивао. Пријатељ, који је иначе стипендиста Јелићевог фонда, отворено је питао Касиповића да ли да се пријави на конкурс или не, и он му је рекао - немој, имамо ми ту једну дјевојку која је волонтирала и бла бла бла...
Други пријатељ није то чуо и пријавио се, мада је из конкурсних услова било јасно да је штела (тажили су љекарско унапријед)...

А, што се тиче ове расправе - добио посао преко штеле или није... Моје искуство - сви који су добили посао преко штеле тврде да је могуће добити посао без штеле и да њима није требала. Да бар ћуте, па да и кажем нешто. Али не...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
a sto ti bas zelis u ministarstvo ??? jeb.. te ovdje svi ko da ih je mater radjala u ministarstvu pa moraju tamo

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Mogao si prije paljbe uložiti elementarni napor i pogledati link koji je ostavio u uvodnom postu..

Žao mi je zbog ovakvih slučajeva, moja sestra je završila socijalni rad i već 2-3 godine ni pripravnički da odradi ..

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Moje licno misljenje je da su stele i veze u nekoj mjeri legitimno sredstvo za svakodnevno probijanje kroz zivot.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 21:18 
The_new_Statesman je napisao:
Moje licno misljenje je da su stele i veze u nekoj mjeri legitimno sredstvo za svakodnevno probijanje kroz zivot.

pa jesu, s obzirom da ti i preporuke bivsih poslodavaca takodje predstavljaju jedan vid koraka blize ka zaposlenju, tako i preporuka nekog usmeno odnosno stela jeste to.. e sad, druga je stvar sto kod nas stele rade i za nesposobne neradnike, koji se zaposljavaju po babu i stricevima na drzavne jasle, a nista ne rade po citav dan.. ali moze im se..

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
borke je napisao:
a sto ti bas zelis u ministarstvo ??? jeb.. te ovdje svi ko da ih je mater radjala u ministarstvu pa moraju tamo

Pa jedino je u ministarstvu (čitaj na državnim jaslama) sve izvjesno i sigurno, plus mi smo seljački narod, a seljak ko seljak, ne voli egzibicije i zna da je jedino u budžetskim skutima sigurno.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 21:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:

pa jesu, s obzirom da ti i preporuke bivsih poslodavaca takodje predstavljaju jedan vid koraka blize ka zaposlenju, tako i preporuka nekog usmeno odnosno stela jeste to..

znaci ti povlacis paralelu izmedju preporuke i stele?
takva tvrdnja je uvreda za zdrav razum

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 21:38 
a nisi razmisljao o tome da procitas citav moj post?

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 21:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

procitao sam sve tvoje postove na ovoj temi, ne znam na koji ciljas

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 21:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
BSE, sistem zaposljavanja u javnoj upravi ne poznaje preporuku. Prakticno, preporuka je stela.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 22:01 
treci put pisem jeb..eni post koji mi se izbrise..
ukratko, preporuka koja je kod nas u praksi, da ti ja preporucim nekog svog kao valjanog i vrijednog radnika mi je ok, zato sto ako se dvoumis kod zaposlenja radnika, svaka preporuka nekog koga znas i garantuje za nekog je dobro dosla.. druga je stvar sa setelama za nesposobne, koji nemaju dvije ciste, ali to je kod nas tako i tesko ce se iskorijeniti..
zato mislim, da je u ludo trositi vrijeme i zivce pljujuci po njima a nista ne poduzeti za sebe, jer oni fino rade na tim mjestima a ti balavis po netu i bacas svoje vrijeme.. trebas vidjeti sta ti kao individua mozes doprinjeti da ti bude bolje, da sebi ostvaris neki povoljniji polozaj..
ali zbog toga me ovde smatraju da opravdavam zaosljavanje nesposobnih na stelu ili da sam i sama takva..
kako god, mene to ne tangira, jer se smatram dovoljno kompetentnom dati svoje misljenje, jer ja najbolje znam kako je bio moj put tezak da dodjem do statusa zaposlenog na neodredjeno vrijeme, dok su se neki samo prosetalu do posla...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 22:02 
haha i tackice mi u cetvrtoj rijeci od bijesa ostadose beskorisne.. ali postovi mi nikako nisu htjeli proci.. jbg, izvinjavam se na psovanju

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 22:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BSE, sistem zaposljavanja u javnoj upravi ne poznaje preporuku. Prakticno, preporuka je stela.

osvrnuo sam se na lollipopin komentar u kojem je ona povukla paralelu domace stele i sistema preporuke na zapadu

a to sto je kod nas svima zivotni cilj da se uvale na drzavne jasle, dok u normalnim zemljama ljudi uopste nisu zainteresovani da rade u tim potplacenim institucijama, dovoljno govori o tome kakva smo zemlja i kakav je mentalitet ljudi (ukratko: teski neradnici)

@besparica: ne mora da znaci, mozda bi ti bio jedan od onih koji moraju da odradi posao iz pripadajucih 5 spavaca/krembila na poslu ;)
nije sve tako sjajno/bajno tamo kao sto ti se mozda cini

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 22:10 
jbg, onaj ko uistinu radi puno, vuce posao kuci, a radi i mimo posla jos jedan povremeno, mora biti pod stresom.. ja nemam stelu da slazem pasijans na poslu, ja moram a i volim da radim.. problem je sto se ja posla ne bojim, bilo kakvog, a takvi kao ti sa tim stavom na kraju mori problem tvog nicka..

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
lollipop je napisao:
jbg, onaj ko uistinu radi puno, vuce posao kuci, a radi i mimo posla jos jedan povremeno, mora biti pod stresom.. ja nemam stelu da slazem pasijans na poslu, ja moram a i volim da radim.. problem je sto se ja posla ne bojim, bilo kakvog, a takvi kao ti sa tim stavom na kraju mori problem tvog nicka..

Ma draga moja nije sve u poslu ima nesto i izmedju...i sa strane...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]