(Nije baš novost ali jeste dešavanje, moderatori ako misle da ovoj temi ovdje nije mjesto, neka je premjeste.)
Prije svega, pitanje: ima li ovdje na forumu ljudi koji su se bili javili na konkurs za pripravnika u Ministarstvu prosvjete i kulture (Resor kulture)? Konkurs je bio objavljen u "Nezavisnim novinama" 13.07.2011. godine a sam razgovor sa kandidatima je obavljen 01.08.2011. godine.
Na razgovoru nas je bilo 30-ak, a koliko je prijava bilo ne bih znao. S obzirom da je konkurs bio tempiran u vrijeme godišnjih odmora sigurno da je bilo ljudi koji su konkurisali a nisu mogli doći na razgovor...
Elem, na tom konkursu je primljena Vanja Kopanja.
Neko mora biti primljen, logično, samo nisam očekivao da taj neko dijeli prezime sa vlasnikom "Nezavisnih novina".
Ja sam, kao jedan od kandidata, uložio prigovor.
Odgovor mi je stigao nakon više od mjesec dana gdje mi je objašnjeno zašto je Vanja primljena.
Primljena je zato što je radila na tom radnom mjestu kao volonter od 04.05.2011. i tako stekla prednost nad svim ostalim kandidatima.
Nekako sam se zapitao zašto je taj konkurs uopšte raspisivan.
Volio bih kad bi se javio neko ko je konkurisao, a posebno bih volio da znam da li je još neko uložio prigovor.
Naravno, za sve vrijedi, ako imate neki komentar, ne ustručavajte se.
Unaprijed hvala na Vašem izdvojenom vremenu.
P.S. Duža verzija moje priče se može pročitati
OVDJE.