banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 10:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 99 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Sep 2011, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Samo nam jos administracije fali.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Prije mjesec dana otprilike,procitah u dnevnoj stampi(Glas ili Nezavisne)ne sjecam se tacno da je predvidjeno 5 opstina i to:

Starcevica
Mejdan(Obilicevo)
Centar
Budzak(Lazarevo)
Laus

Mislim da je pisalo da te opstine nece biti u granicama sadasnjih mjesnih zajednica,vec da ce npr Borik,N.Varos pripadati opstini Centar,a npr.Debeljaci,Vrbanja,Rebrovac opstini Starcevica itd....ne drzite me bas za rijec nisam potpuno siguran,ako nadjem vijest stavicu link.Uglavnom je isla i prica da BL ne moze imati status grada ako ima samo jednu opstinu,tako nesto.Ideja je u sustini dobra iako mislim da ce biti vise stete nego koristi,zbog administracije u prvom redu.Sad,hoce li se realizovati ili nece vjerovatno zavisi od skupstine grada.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2011, 14:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je zaključak poslaničke grupe Narodne demokratske stranke (NDS) kojim se Ministarstvu lokalne uprave i samouprave Vlade RS predlaže da sa Gradskom upravom Grada Banjaluka razmotri pokretanje Inicijative o decentralizaciji Gradske uprave na više opština.

Predsjednik NDS-a dr Krsto Jandrić, rekao je da su razlozi za istrajnost NDS-a kod ovog prijedloga sve veći broj zahtjeva građana na terenu i preglomazna i neefikasna Gradska uprava Banjaluke, saopšteno je iz ove partije.

"Istrajaćemo na svom zahtjevu, jer je neujednačena i neravnomjerna razvijenost područja, u kojima periferna područja zaostaju u odnosu na urbani dio grada. Čak dvije trćine mjesnih zajednica nisu zastupljene u Skupštini Grada Banja Luka. Banja Luka je ogroman grad i ima velike izvorne potencijale u odnosu na sve druge jedinice lokalne samouprave kako u odnosu u RS i BiH, tako i u odnosu država u okruženju i Evropi i jedan od najvažnijih razloga jeste potreba da građani preuzmu odgovornost i uzmu učešće u sopstvenom razvoju svojih mjesta – budućih opština", rekao je Jandrić

Sava Marčeta Ožegović, odbornica NDS-a u Skupštini Grada i predsjednik Gradskog odbora NDS-a Banjaluka napomenula je da su dosadašnje javne rasprave po mjesnim zajednicama pokazale da su građani jako zaintereosvani za ovu ideju NDS-a.

"Desetine pa i stotine građana na tribinama znak su da je narod nezadovoljan sadašnjom organizacijom Banjaluke i da je sazrelo vrijeme da se nešto mijenja", rekla je Sava Marčeta- Ožegović.

Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banjaluke, izjavio je ranije da je podjela grada na opštine veliko pitanje koje se prethodno mora analizirati.

"Možda u nekom budućem vremenu, ali trenutno ne postoje realne osnove za to i mi nismo u mogućnosti da sprovodimo takve aktivnosti", rekao je prvi čovjek Banje Luke i dodao da danas u gradu imamo jednu administraciju koja dobro funkcioniše.

"Kada bi se pojedini dijelovi grada podijelili u opštine postavlja se pitanje od čega bi ostvarivali prihode u svoj budžet", naglasio je Davidović i dodao da sve to ima svoje dobre i loše strane koje ne treba paušalno ocjenjivati.

(BLLIVE)

Kada bi se Lauš i Starčevica otpcjepili više bi para ostalo nama u Centru.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2011, 14:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Imalo bi to dobrih strana, barem bi bile manje gužve pri ganjanju raznih dokumenata i slično. Ako bi se to dobro odradilo, te se administracija fino rasporedila, bez novog nagomilavanja (mada mi je to trenutno teško zamislivo), vjerujem da bi bilo više pozitivnih efekata, nego negativnih.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2011, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Poznavajuci nas mentalitet pola budzeta grada bi otislo na plate novih administracija.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2011, 02:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Popokatepetl je napisao:
Imalo bi to dobrih strana, barem bi bile manje gužve pri ganjanju raznih dokumenata i slično. Ako bi se to dobro odradilo, te se administracija fino rasporedila, bez novog nagomilavanja (mada mi je to trenutno teško zamislivo), vjerujem da bi bilo više pozitivnih efekata, nego negativnih.

Mogla bi se i sad administracija "fino rasporediti", nema to veze s velicinom grada. Idi u bilo koju manju opstinu u RS, pa probaj da ganjas nesto, potrosices vise vremena nego u BL.

Moze gore, vjeruj mi, a kako se kod nas stvari "unaprjedjuju"...bolje da ne diraju nista. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
grad je vec uradio koliko toliko dobar potez gdje ne moras bas sve da radis u centru, npr. ovjeravanje dokumenata, i sl.
u svakom slucaju se odradila odredjena rastarecenost i "rasterecivanje" nikako ne moze biti razlog sam za sebe za neku tamo opstinizaciju...
nije rjesenje opstinizacija nego RAD, da se radi kako treba u administraciji, i da na poslovima administracije budu ljudi koji su sposobni i efikasni u svom poslu.
medjutim, administracija nam je sve samo to ne.

Vrh

Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 07 Dec 2011, 16:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Dec 2011, 15:52
insp_CaLLahan je napisao:
hazoous je napisao:
Hehehehehehe.....Kad Borik dobije opstinu...Joj mili mikro nano piko! 8)

Joooj majko,dobro je da Markana vise nema na forumu :lol: :lol:

hehehehehe... đavole!

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 15:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Na Banjalukalive imate anketu, za sada nas protivnika opštinizacije ima preko 50%. Onih 35% su vjeovatno naručeni glasovi iz inostranstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 17:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Dec 2011, 15:52
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
grad je vec uradio koliko toliko dobar potez gdje ne moras bas sve da radis u centru, npr. ovjeravanje dokumenata, i sl.
u svakom slucaju se odradila odredjena rastarecenost i "rasterecivanje" nikako ne moze biti razlog sam za sebe za neku tamo opstinizaciju...
nije rjesenje opstinizacija nego RAD, da se radi kako treba u administraciji, i da na poslovima administracije budu ljudi koji su sposobni i efikasni u svom poslu.
medjutim, administracija nam je sve samo to ne.

Jeste haveru, u tvom slučaju i to možda.
Većini ljudi je pojam grad Banjaluka ono od prije 25 godina. Skontaj ovaj slučaj. Imaš ženu i malo dijete i živiš u Šargovcu. Nestane ti kojim
slučajem lijeka za to dijete. Nemaš auto, a jedina dežurna apoteka 1.maj... u centru. Kada nam je jedan čova u društvu (bio je kandidat za
gradonačelnika) prvi put pomenuo opštinizaciju, meni se taj pojam gadio. Onda je rekao ovo gore pomenuto, pa smo se malo zapitali... a kad
skontaš da je tada od 65 apoteka na prostoru grada 55 njih u strogom ili bližem centru, onda ti nije svejedno.
U ostalom mene zaboli kurac, jer sam na 5 min od opštine, pa ko kako voli...najvoli!

UR

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rok je napisao:
Jeste haveru, u tvom slučaju i to možda.
Većini ljudi je pojam grad Banjaluka ono od prije 25 godina. Skontaj ovaj slučaj. Imaš ženu i malo dijete i živiš u Šargovcu. Nestane ti kojim
slučajem lijeka za to dijete. Nemaš auto, a jedina dežurna apoteka 1.maj... u centru. Kada nam je jedan čova u društvu (bio je kandidat za
gradonačelnika) prvi put pomenuo opštinizaciju, meni se taj pojam gadio. Onda je rekao ovo gore pomenuto, pa smo se malo zapitali... a kad
skontaš da je tada od 65 apoteka na prostoru grada 55 njih u strogom ili bližem centru, onda ti nije svejedno.
U ostalom mene zaboli kurac, jer sam na 5 min od opštine, pa ko kako voli...najvoli!

UR

Kakve veze imaju apoteke sa gradskom administracijom?

Ako mislis da se isplati, ti otvori jednu u Sargovcu.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 23:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Ima apoteka u Šargovcu, kod ambulante. Smatra se da ambulanta (a samim tim i apoteka) ima oko 3000 pacijenata. :-D

NEko je ranije nabrajao opštine tipa Šipovo, Ribnik isl. Uuuuu, to su veeeeeelike opštine. Ozbiljno vam kažem. Ništa vi niste vidjeli dok u Driniću niste bili. E to je opština. :lol:

Za sve dodatne informacije, pogledati ovdje: http://www.drinic.rs.ba/

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2011, 23:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Dec 2011, 23:00
Timotic je napisao:
Kakve veze imaju apoteke sa gradskom administracijom?
Ako mislis da se isplati, ti otvori jednu u Sargovcu.

...ako ne znaš kakve veze ima, neću ti ja objašnjavati. Samo pokušavam skrenuti
pažnju na to, da grad raste i da mora pratiti trend bilo kojeg drugog većeg i uređenijeg
grada - pod uslovom da funkcioniše.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 06:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rogue je napisao:
...ako ne znaš kakve veze ima, neću ti ja objašnjavati. Samo pokušavam skrenuti
pažnju na to, da grad raste i da mora pratiti trend bilo kojeg drugog većeg i uređenijeg
grada - pod uslovom da funkcioniše.

Pa, daj, bar u 2 recenice objasni nama koji ne poznajemo tematiku - kako ce "opstinizacija" pomoci bolesnoj djeci u Sargovcu?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 07:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Phoenix je napisao:
Ima apoteka u Šargovcu, kod ambulante. Smatra se da ambulanta (a samim tim i apoteka) ima oko 3000 pacijenata. :-D

NEko je ranije nabrajao opštine tipa Šipovo, Ribnik isl. Uuuuu, to su veeeeeelike opštine. Ozbiljno vam kažem. Ništa vi niste vidjeli dok u Driniću niste bili. E to je opština. :lol:

Za sve dodatne informacije, pogledati ovdje: http://www.drinic.rs.ba/

A opština Srpski Kupres? Jedina opština u RS gdje žene čine većinu u vlasti. :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 08:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ma kakav, samo jos vise birokratskih govana na grbaci, umijesto da smanjuju administraciju, ovi hoce da je povecaju kako bi mogli jos svojih rodjaka da zaposle.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 13:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Dec 2011, 23:00
Timotic je napisao:
Pa, daj, bar u 2 recenice objasni nama koji ne poznajemo tematiku - kako ce "opstinizacija" pomoci bolesnoj djeci u Sargovcu?

E, je'i ga sad... De mi reci nešto. Kad si bio mali i mama te provede kroz neku robnu kuću, vidiš igračku koju hoćeš. Ti pokažeš samo
prstom na nju i odvališ plakati... automatski je dobiješ? Da ili ne?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
I igračke imaju veze sa apotekama kako?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rogue je napisao:
Timotic je napisao:

E, je'i ga sad... De mi reci nešto. Kad si bio mali i mama te provede kroz neku robnu kuću, vidiš igračku koju hoćeš. Ti pokažeš samo
prstom na nju i odvališ plakati... automatski je dobiješ? Da ili ne?

Ne, nego dobijem pravi razlog za plakanje.

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2011, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Phoenix je napisao:
I igračke imaju veze sa apotekama kako?

Никакве конкретне, али поента је, дакле...
Тимотић лупа неолибералну спику типа: "Па, отвори апотеку ако мислиш да треба и да ћеш зарадити" и тако даље... a rogue му изгледа мора цртати да постоји разлика између тога што Шарговцу апотека треба и тога што се не исплати никоме да је на тржишном принципу отвара.
Значи, мораш од чика-Драгољуба да тражиш. А чика-Драгољубу се живо фућка за Шарговцем, јер то није његово уплакано дијете које тражи од њега да пљуне лову за нешто што он сматра неисплативим.
Јел треба и да осјенчим?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 99 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]