RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Ево видим да је и Зока смекшао и докучио у саму срж проблема, дакле, народи се на овим просторима неволе већ вијековима и само је сила и репресија спријечавала да се и она држава не распадне, уосталом ако је свима било тако лијепо и комотно, неби било потребе ни да се доноси устав из 74, јел тако, значи самим тим би она држава опстала, али није, није само због тога што ми заиста тешко да можемо да живимо заједно, зато кад је пукло, било је како је било, не волимо се, разликујемо се, једни би да иду на исток, а други би се мало као курвали са западом, а ми би останемо овдје, свој на своме, све то су непремостиве разлике и исправни показатељи да ми тешко можемо да живимо заједно у братству и јединству како се често може чути из Сарајева, нема тога, братство и јединство је утопија...
Надаље, опет се погрешно повлаче тезе зашто нам НАША Република Српска каска у развоју, е па управо зато што ми нисмо свој на своме, него се сваки дан морамо борити са подвалама и подметањима, људи који воде наше друштво на такве ствари троше много енергије, боре са са дијелом међународне заједнице људи који су потплаћени арапским доларима да се боре за идеју Босанских муслимана...
Још једна битна ствар је та да смо ми државу правили на "ледини" тј нисмо имали ништа, почели смо од нуле, а шта ради неко ко себи обезбједи плац и хоће да прави кућу, па ваљда прво почне да гради темеље, а онда иде даље са кућом колико можа и кадс може, дакле Р.С. није имала ни ејдну институцију коју је могла да наслиједи од И.В. или од С.И.В.-а, значи ми смо са свим стварима ишли од нуле, тек за коју годину ћемо да завршимо са заокруживањем државног система, објеката и неопходне државне инфраструктуре... Полако људи, биће аутопутева, биће свега, само треба мало више вјере и стрпљења... Ето ми такви какви смо, мали, неизграђени, спутавани и поткрадани од стране муслимана смо и даље испред Македоније, Црне Горе, Косова, па можда чак и испред Србије изузмемо ли Београд...
Kakav post, svaka čast!