banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 07:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Razdruzivanje
PostPoslato: 22 Sep 2011, 14:14 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
fantastikus1 je napisao:
Kladusa je i danas uz nas, jos kad babo pokrene agrokomerc bice svasta. Oni nikad nisu bili protiv srba iz RS i RSK

Тај народ тамо јако тешко живи данас, препуштени су сами себи, отимају им паре и носе у Травник, Сарајево, Тузлу, Бихаћ, а све то је због тога што се и данас у Кладуши на шајбама ресторана може прочитати, "данас специјалитет одојак"... Надам се да неће још дуго испаштати само због тога што једу свињетину и имају крмокољ...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 14:17 
Bič božji
Bič božji

_zoka je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:

Аххааааааа, ма све ми је јасно, извини, мислио сам да водим преписку са Србином... :(

Ja jesam Srbin.To što moja mati nije,a tvoja jeste ne znači da si ti veći,bolji ili "srpskiji" Srbin od mene.Ako to ne uviđaš,e,onda je to žalosno....

Ја сам Србин и по оцу и по мајци и по свим кољенима које знам из своје фамилије, са очеве и са мајчине стране, те се са те стране сматрам правим Србином, који често и гине због идеала и идеја, можда је моја мана та што немам као ти бар мало крви лукавих латина или пак источњачке превртљивости, или можда ипак не жалим, ти размисли о томе...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 14:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ја сам Србин и по оцу и по мајци и по свим кољенима које знам из своје фамилије, са очеве и са мајчине стране, те се са те стране сматрам правим Србином, који често и гине због идеала и идеја, можда је моја мана та што немам као ти бар мало крви лукавих латина или пак источњачке превртљивости, или можда ипак не жалим, ти размисли о томе...

Čeda Jovanović je pravi,čisti Srbin.....I Nataša Kandić.Masa izdajnika srpstva i srpskog roda su bili čistokrvni Srbi. Veliki broj ljudi koji su zadužili Srbe do neba nisu bili Srbi ili su bili iz mješovitih brakova.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 14:30 
Bič božji
Bič božji

_zoka je napisao:

Čeda Jovanović je pravi,čisti Srbin.....I Nataša Kandić.Masa izdajnika srpstva i srpskog roda su bili čistokrvni Srbi. Veliki broj ljudi koji su zadužili Srbe do neba nisu bili Srbi ili su bili iz mješovitih brakova.

Немам појма за Чеду ни за Наташу, не познајем им ни род ни пород, али искрено хоћу да те питам ко су они, шта су то они урадили па ће по томе остати упамћени... Не оспоравм то да је било и оних који су као несрби урадили пуно за Српски род... Ево Емир Кустурица се изјашњава као Србин... Вјероватно је то примјер који си хтјео да кажеш, али таквих ствари је јако јако мало, чак су занемариви...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 14:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Kakav Kusturica,njega ne zarezujem ni sekunde.....Mislio sam na Vajferta,Rajsa i sl....

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 14:42 
Bič božji
Bič božji

_zoka je napisao:
Kakav Kusturica,njega ne zarezujem ni sekunde.....Mislio sam na Vajferta,Rajsa i sl....

Ja sam mislio konkretno na ove ovdje naše... 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 15:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Mozemo i o ovdasnjim ljudima. Ko je spjevao najbolju odu srpskoj majci? Ko je najbolje opisao svakodnevno stradanje srpskog covjeka pod turskoom okupaciijom? Ko je opisao ustaske jame na najpotresniji nacin? Ni jedan odgovor ne ukljucuje Srbe.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 15:13 
Bič božji
Bič božji

_zoka je napisao:
Mozemo i o ovdasnjim ljudima. Ko je spjevao najbolju odu srpskoj majci? Ko je najbolje opisao svakodnevno stradanje srpskog covjeka pod turskoom okupaciijom? Ko je opisao ustaske jame na najpotresniji nacin? Ni jedan odgovor ne ukljucuje Srbe.

Razvodnili smo temu, tema je razdruživanje nas Srba iz BiH, sa ostalima koji i dalje ljube bratstvo i jedinstvo...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 15:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53

Pazi sinko, ja sam ti na primjer mrzio Šiptare i Muslimane iz dna duše, priznajem svašta sam pričao kao klinac i pozivao na "čisto Srpstvo" i sve što ide pride tog....kad sam malo porastao najviše problema, štete i zla sam‚ doživio od braće Srba što ovih domaćih što iz Srbije koje ne mogu očima vidjeti. Svi su oni veliki četnici, slave slavu i redovno poste i idu u crkvu.....a kad mi je zatrebala pomoć i kad mi je bilo gusto prvi mi je Musliman ponudio pomoć, čak i danas mi se nudi jedan drugar u vezi nekog posla i maksimalno je pošten vjerovatno ću da prihvatim. A mom prijatelju novčanu pomoć i partnerstvo mu je ponudio Šiptar jer Srba ni od korova, i sad je uspješan privatnik i partner istom. Bio sam gost kod njega kući, počastvovan i domaćinski primljen u njegovu kuću....ako bude potrebno imam par projekata koji ga zanimaju i hoće da učestvuje, a to što sam iz Srbin iz RS on kaže: Ja gledam kakav je ko čovjek, vjera je lična stvar.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 15:29 
Bič božji
Bič božji

nepokoreni je napisao:

Pazi sinko, ja sam ti na primjer mrzio Šiptare i Muslimane iz dna duše, priznajem svašta sam pričao kao klinac i pozivao na "čisto Srpstvo" i sve što ide pride tog....kad sam malo porastao najviše problema, štete i zla sam‚ doživio od braće Srba što ovih domaćih što iz Srbije koje ne mogu očima vidjeti. Svi su oni veliki četnici, slave slavu i redovno poste i idu u crkvu.....a kad mi je zatrebala pomoć i kad mi je bilo gusto prvi mi je Musliman ponudio pomoć, čak i danas mi se nudi jedan drugar u vezi nekog posla i maksimalno je pošten vjerovatno ću da prihvatim. A mom prijatelju novčanu pomoć i partnerstvo mu je ponudio Šiptar jer Srba ni od korova, i sad je uspješan privatnik i partner istom. Bio sam gost kod njega kući, počastvovan i domaćinski primljen u njegovu kuću....ako bude potrebno imam par projekata koji ga zanimaju i hoće da učestvuje, a to što sam iz Srbin iz RS on kaže: Ja gledam kakav je ko čovjek, vjera je lična stvar.

Prvo nemam pojma od kud ti ideja da ti mene zoveš sinko, a vjerovatno si mlađi od mene... S toga malo poštovanja nebi bilo na odmet... Ja šiptare nit mrzim nit volim, čak šta više nemam o njima nikakvo mišljenje sem da su uspjeli u svojim nakanama, a na tome im čestitam... Prema tvojim stavovima, tebe očigledno ka tvom nacionalnom opredjeljenu okreću marke ili euri, tako da mislim da si pogriješio temu, ti gledaš kroz prizmu materijalnog i kod tebe su ideali zbog toga u drugom planu... Pomiješao si babe i žabe, vjera je lična stvar, ovdje o vjeri niko nije ništa diskutovao, sem da su neke vjere retrogradne... Ti mi se više uklapaš u profil onih vojnika sa slike u nekom od ranijih postova, a na njoj SRBI koji za 1500 km drže u ruci zastavu BiH, ali svakom svačije, sinak...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 15:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Khm :angry3:
1. Ono sinko je poštapalica, nisam mislio ništa loše....e sad i meni je oko tri banke :-?
2. Moja porodica je za krst časni i slobodu zlatnu dala i previše (moj otac i stričevi) zato nisi ti u poziciji da sudiš moje opedjeljenje!
3. Ja sam nosio Srpsku zastavu i to dobrovoljno, pa mi je prisjela i ona i srpstvo...Srbija pogotovo!
4. U pravi si svakom svačije, ja se uzdam u svoje prkno!

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 15:51 
Bič božji
Bič božji

nepokoreni je napisao:
Khm :angry3:
1. Ono sinko je poštapalica, nisam mislio ništa loše....e sad i meni je oko tri banke :-?
2. Moja porodica je za krst časni i slobodu zlatnu dala i previše (moj otac i stričevi) zato nisi ti u poziciji da sudiš moje opedjeljenje!
3. Ja sam nosio Srpsku zastavu i to dobrovoljno, pa mi je prisjela i ona i srpstvo...Srbija pogotovo!
4. U pravi si svakom svačije, ja se uzdam u svoje prkno!

Oko tri banke, pa za mene si još mali...
Za krst časni i slobodu zlatnu su dali svi, ali ipak se nadam da ti nisu svi izginuli, jbg ako jesu, žao mi je, a do tvog opredjeljenja sam došao samo izvalačeći činjenice koji si napisao, posluješ sa šiptarima i muslimanima i zbog toga ih cijeniš više negoli Srbe, izvini ali to je jadno...

O Srbiji nije bilo diskusije i pravo da ti kažem ne razumijem gdje si ti to nosio Srpsku zastavu pa si zbog nje najebao...

Svakom svačije sinak, ipak si ti tek oko tri banke...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 15:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Aj nisam najmatoriji danas :D
Citiraj:
O Srbiji nije bilo diskusije i pravo da ti kažem ne razumijem gdje si ti to nosio Srpsku zastavu pa si zbog nje najebao...

1999 Kosovo - balava budala otišla da brani srpstvo.....svašta vidio i doživio od braće na moju veliku žalost :(

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Nepokoreni, to sto ti govoris su Siptarski i Muslimanski izuzeci.
A slazem se po pitanju Srbijanaca, cigani i ni sta drugo.

U svakom slucaju, nezavisna RS je dugorocno najbolji plan za nas i to je to.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 18:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Ja ne vidim negativnu stvar da RS bude nezavisna, u svakom slucaju je nezavisnost bolja od toga da budemo u ovom umrtvljenju od drzave ili da budemo Srbijanska provincija.
Ako ko ima stvarni argument zasto RS-u ne bi bilo bolje, slobodno, da ga cujemo...
Nismo ekonomski održivi.Previše razuđena granica.Loša infrastruktura i povezanost.[.

Ajd molim te. Pa RS geografski predstavlja nesto manju i kao u ogledalu preslikanu Hrvatsku.
Druga stvar, ako vec svi teze u EU, onda nije uopste bitno gdje su granice drzave.
Losu infrastrukturu nece nadomjestiti ni bratstvo sa poturicama niti centralizovanje vlasti u Sarajevo.
Na kraju krajeva, ko je uopste stvorio drzavu, a da je to bilo prethodno na savrsenim infrastrukturalnim osnovama?

Mislim argumenti ti uopste nemaju tezine; poslije II svj. rata su razne drzave sa 90% havarije po svim pitanjima reizgradjene, mi u mirnodopskim uslovima definitivno mozemo imati odrzivu i nezavisnu RS.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 18:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa što nemamo? Zanemari nezavisnost,zašto se ne ne stvaraju uslovi za bolji život u RS? Zbog čega se autoput od BL do Gradiške gradi skoro deceniju? Zbog čega ne postoji skoro ni jedna uspješna privatizacija? Zašto nam je zdravstvo u qrcu? Obrazovanje? Nije valjda da su za sve to krivi federalci i zajedničke institucije?

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 18:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kad bi kojim (ne)srećnim slučajem i dobili tu nezavisnost, postali bi takva šerif država da ni srednjovjekovni feudi i posjedi ne bi nam bili ravni! Svaki bi gazda krojio zakon po svom ćeifu i odgovarao samo poglavici u Mordoru koji bi dobijao tal.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
ozna je napisao:
Eto ako neko u ustavu BIH nadje gde pise da BIH ima oruzane snage i da je nadleznost BIH odbrana ja ga castim sa 300 km ...nek se javi na PM

toliko o tome koliko muslimani i nato pakt postuju pravo i ustav

Citiraj:
“Oružane snage Bosne i Hercegovine” je zvanični naziv vojnih snaga BiH koje su nastale udruživanjem dvije vojne komponente koje su egzistirale u BiH nakon potpisivanja dejtonskog sporazuma, Vojske FBiH i Vojske RS, tj. njihovim stavljanjem pod jedinstvenu komandu. “U martu 2003. godine Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je jasno izrazilo opredjeljenje za uključenje Bosne i Hercegovine u evropske i evroatlantske integracije i NATO program Partnerstvo za mir, kao i za provedbu potrebnih reformi odbrambenog sistema i reorganizacije Oružanih snaga”[1]. Imajući u vidu ove ciljeve, u proteklom periodu učinjeni su veliki napori kako bi se stvorilo okruženje neophodno za uspješan proces reformi odbrambenog sistema, postigla unutarnja stabilnost, te stvorili uvjeti za kredibilnu kandidaturu za NATO. Oružane snage, kao instituciju Bosne i Hercegovine, čine pripadnici iz reda sva tri konstitutivna naroda i reda ostalih, u skladu s Ustavom i zakonima Bosne i Hercegovine. Zakonom je zabranjeno koristiti OS BiH u političke svrhe, a osigurana je i transparentna, demokratska i civilna kontrola nad OS BiH. OS BiH se baziraju na profesionalnom sastavu jedinica, pri čemu broj profesionalnih vojnika treba da iznosi oko 10 000, civilnih lica oko 1000 i rezervnog sastava oko 5000 vojnika.

Na ovo su pristale sve 3 strane, tako da je ovo potpuno legalna transformacija. Ali eto ostavi te tri stoje u padze :D :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Pa što nemamo? Zanemari nezavisnost,zašto se ne ne stvaraju uslovi za bolji život u RS? Zbog čega se autoput od BL do Gradiške gradi skoro deceniju? Zbog čega ne postoji skoro ni jedna uspješna privatizacija? Zašto nam je zdravstvo u qrcu? Obrazovanje? Nije valjda da su za sve to krivi federalci i zajedničke institucije?

Ne, krivi su domaci politicari - zar ti ne citas moje postove?
Zadnji put kad se narod ovde digao protiv korpucije u stvari nije bio narod, nego vojska, mislim 93-e, tako nesto?
Od tad, srpsko/muslimansko/hrvatski politicari nas drze na toplo/hladno tek dovoljno da nikad ne bi mogao da nadvlada jedan jaci bunt protiv korupcije i da protiv zelje za tim buntom je uvijek jaca nacionalna zatrovanost (nas u RS u strahu da nam podrivaju RS, a u federaciji vec standardno trovanje kako je Sumska ili manji entitet jedan cetnicki proizvod na osnovama genocida). U takvim uslovima narod se nikad nece ujediniti.

ALI

u nezavisnoj RS, jednom kad narod vise ne bi imao sta da jede, a ne bude postojala prijetnja unitarne bosne koja Srbe drzi u "jedinstvu", morao bi se desiti drzavni udar... ili bi se politicari prije toga opametili i poveli RS u prosperitetniju buducnost.
Ovako, u BiH je samo pat pozicija izmedju dvije gore navedene komplementarne situacije.

Citiraj:
Kad bi kojim (ne)srećnim slučajem i dobili tu nezavisnost, postali bi takva šerif država da ni srednjovjekovni feudi i posjedi ne bi nam bili ravni! Svaki bi gazda krojio zakon po svom ćeifu i odgovarao samo poglavici u Mordoru koji bi dobijao tal.

Sve do jednom, a tad narod ne bi zaustavila nikakva policija ili eventualna vojska.
A plus EU ne pusta takve drzave u svoje okrilje.

Racunaj da su se protiv vlasti digli i znatno neukiji narodi u arapskom svijetu.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
_zoka je napisao:

Ali ako se ostavri "nezavisnost", sve ce se preko noci "odraditi", pa cak i stotine km autoputa. :D Mile je tako rekao i tako mora biti :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]