banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 12:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Razdruzivanje
PostPoslato: 17 Sep 2011, 19:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja, izdajnik, kako te nije sramota.

Ja bih prvi za Švecku zapalio, kada bi ovde puklo.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja, izdajnik, kako te nije sramota.

Ja bih prvi za Švecku zapalio, kada bi ovde puklo.

Najbolje da odes odmah, tako te necemo bas odmah prozvati izdajnikom. ;)

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 19:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja predlažem da sličnu temu otvoriš i na federalnim forumima,prvenstveno sa-x i da im fino objasniš da im je bolje da se odreknu onoga na čemu im se temelji sve,od nacije,jezika,prošlosti i budućnosti....

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ja predlažem da sličnu temu otvoriš i na federalnim forumima,prvenstveno sa-x i da im fino objasniš da im je bolje da se odreknu onoga na čemu im se temelji sve,od nacije,jezika,prošlosti i budućnosti....

Pokusao sam. Postavio sam cak i mnogo blaze pitanje, koje je vodilo ka tome da im neunitarna BiH ne treba.
Bio sam banovan, pa mislim odmah.

Kao sto rekoh, na osnovu par iskustava sa sa-x. ja sam mislio da je stanje zaista takvo, i da nisam nedavno cuo tu pricu o muslimanima koji su za federaciju kao nezavisnu drzavu, moje misljenje o njima bi uvijek bilo na osnovama onoga sto pisu na sa-x.com.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:

E baš tako, sve sa čim raspolažemo jeste da je on čuo za par Bošnjaka koji bi dali blagoslov otcjepljenju genocidne tvorevine.

Meni sve to liči na SF, kao i strateške analize, feldmaršala nepokorenog.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 20:06 
Administrator
Korisnikov avatar

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Kao sto rekoh, na osnovu par iskustava sa sa-x. ja sam mislio da je stanje zaista takvo, i da nisam nedavno cuo tu pricu o muslimanima koji su za federaciju kao nezavisnu drzavu, moje misljenje o njima bi uvijek bilo na osnovama onoga sto pisu na sa-x.com.
Neko je tebe lijepo nalagao....To kao kad bi temeljio stav koji Srbi imaju o Kosovu na osnovu Čede Jovanovića...
Kako ne možeš shvatiti da je njima Bosna sve....Nema Bošnjaka bez Bosne.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 20:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja mislim da bi se i Bošnjaci podjelili u tom slučaju, Velika Kladuša bi tražila široku autonomiju, a vjerovatno bi došlo i do međusobnog priznanja Abdićevaca i DodikOvaca.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Neko je tebe lijepo nalagao....To kao kad bi temeljio stav koji Srbi imaju o Kosovu na osnovu Čede Jovanovića...
Kako ne možeš shvatiti da je njima Bosna sve....Nema Bošnjaka bez Bosne.

Pa bas je onda zaista tako. Ima Srba koji podrzavaju Jovanovica, ima ih koji jos malo pa ni nece vise znati gdje se Kosovo geografski nalazi. Bitno je da ih ima takvih.
Tako ni ne cudi da postoji odredjen broj muslimana koji su po muslimansko-unitarnim normama izdajnici... I ja vjerujem da je taj broj jako mali, ali razlika izmedju kosovskog problema je taj sto je on za Srbiju na drzavnom nivou samo opterecujuci u smislu ulaska u EU integracije, ostatak Srbije funkcionise na nacin na koji se politika vodi.
U BiH, za razliku od toga, citava drzava posrce jer nema dogovora izmedju 2 konstitutivna naroda sa jedne, i muslimana sa druge strane.
Kod njih u Srbiji (ne racunajuci EU pitanje) je problem Kosova lokalnog karaktera, a kod nas je problem sa muslimanima sveobuhvatan drzavni problem.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ja mislim da bi se i Bošnjaci podjelili u tom slučaju, Velika Kladuša bi tražila široku autonomiju, a vjerovatno bi došlo i do međusobnog priznanja Abdićevaca i DodikOvaca.

nemam nista protiv toga.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 20:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2009, 20:04
I braća su složnija kada znaju što je čije, a kamo li narodi.

Da li je bolje ispasti glup ili iz auta??

Ako umrete izgubili ste važan dio svoga života.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 21:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Al' fazon je što se ovde više ništa ne zna....Ne možeš ti meni reći da je Mostar hrvatski kada je do drugog sv. rata Mostar bio srpski,a zahvaljujući ustaškim čišćenjima Srba je poslije rata ostalo puno manje....Il' da je Drvar hrvatski,a do 1995. u tamo nije bilo ni Hrvata ni muslimana....

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 21:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je cijena koju ćemo morati da platimo imali smo 70% BiH.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
sto se tice eventualnih napada muslimana (imali smo sad jednog na forumu) oni mogu "napadati" samo preko neta to im je naveci domet radi se o ocajnicima koji su izgubili svaku podrsku za tkz bosansku drzavu i najvise sto mogu dobiti je orocen protektorat.
druga stvar, ako imate podrsku rusije, kine ili izraela, svako ugrozavanje vase teritorije za muslimane je samoubistvo. sjetite se kako su prosli gruzijci u abhaziji. znaci, ovdje se ne radi o tome ko moze da zapuca i nesto presjece, vec politicke snage a oni je vise nikada nece imati a nasa je potencijalno ogromna. ali u svakom slucaju, ako dodje do agresije, mi smo u prednosti i u odbrani mozemo da ih bez problema svedemo na par gradova (sarajevo, zenica, tuzla) a onda pregovaramo. jos jedna bitna stvar, u slucaju sukaoba ni jedna islamska zemlja nece stati na stranu muslimana u sitaciji kada shvate da je bosna postala geostrateska zona rusije. za "bosance" svaki scenarijo je katastrofalan i oni mogu samo da mole boga da ameri ovde ostanu jos par godina.
end of stori za muslimane.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Frisky_Dingo je napisao:
sto se tice eventualnih napada muslimana (imali smo sad jednog na forumu) oni mogu "napadati" samo preko neta to im je naveci domet radi se o ocajnicima koji su izgubili svaku podrsku za tkz bosansku drzavu i najvise sto mogu dobiti je orocen protektorat.
druga stvar, ako imate podrsku rusije, kine ili izraela, svako ugrozavanje vase teritorije za muslimane je samoubistvo. sjetite se kako su prosli gruzijci u abhaziji. znaci, ovdje se ne radi o tome ko moze da zapuca i nesto presjece, vec politicke snage a oni je vise nikada nece imati a nasa je potencijalno ogromna. ali u svakom slucaju, ako dodje do agresije, mi smo u prednosti i u odbrani mozemo da ih bez problema svedemo na par gradova (sarajevo, zenica, tuzla) a onda pregovaramo. jos jedna bitna stvar, u slucaju sukaoba ni jedna islamska zemlja nece stati na stranu muslimana u sitaciji kada shvate da je bosna postala geostrateska zona rusije. za "bosance" svaki scenarijo je katastrofalan i oni mogu samo da mole boga da ameri ovde ostanu jos par godina.
end of stori za muslimane.

BiH je ce uskoro da napuni 20 godina nezavisnosti :D :D :D a jos uvijek ista prica :D , i nijedan pedalj nikada nece joj biti oduzet. JNA vise nepostoji, Milosevic i ekipa su u KPD Zenica, tako da ta prica moze jos proci samo mahunama. Koji bolan Rusi, Kinezi, pa oni su dopustii da se Srbiji bez ikakvoga legimiteta oduzme Kosovo, mimo svih zakona i pravila gledaju kako se siptari izivjavaju na ono malo ljudi sto je tamo ostalo.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zar si ti toliko ogranicen da ne mozes da shvatis da bosna postoji samo na 24% teritorije i to u najboljem slucaju.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Frisky_Dingo je napisao:
zar si ti toliko ogranicen da ne mozes da shvatis da bosna postoji samo na 24% teritorije i to u najboljem slucaju.

Imas li pasos BiH :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 23:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Al' fazon je što se ovde više ništa ne zna....Ne možeš ti meni reći da je Mostar hrvatski kada je do drugog sv. rata Mostar bio srpski,a zahvaljujući ustaškim čišćenjima Srba je poslije rata ostalo puno manje....Il' da je Drvar hrvatski,a do 1995. u tamo nije bilo ni Hrvata ni muslimana....

Ti sa pete na desetu.
Ali svejedno. Još sam jednom čuo od jednoga Srbina da je Mostar prije bio srpski. Suzdržao sam se od komentara jer ne vrijedi raspravljati sa nekim sa kime se to ne može.
Za Drvar znam da je srpski bio. I sada je.
Ali od kuda vam ta imformacija za Mostar??? Ali stvarno od kuda. Evo ja neću tvrditi ništa. Samo malo proguglajte. I Sve će vam biti jasno.
U Mostaru, gradu dok je to još bio samo stari grad, kao i svugdje drugdje po BH većina su bili Muslimani. Odnosno isključivo Muslimani. Po ostalim tada selima oko Mostara, kako u kojem, je bilo svih. Ali daleko je više bilo muslimana i katolika nego pravoslavaca (dok se nacije još nisu bile formirale). Znam jer živim ovdje. A gdje su njihove kuće i njihova zemlja po tome se može zaključiti. Daleko od toga da ih nije bilo po Mostaru.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 23:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

za razliku od nekih drugih carsija koje su bile mijesano srpsko-jevrejske, kao sarajevo ili tuzla, mostar je bio iskljucivo srpski. to znaci da su svi trgovci i zanatlije bili srbi.
na sarajevskoj carsiji do 41. 90% trgovina i zantskih radnji su bile srpske. slika o tome da su stari gradovi muslimanski je posledica onoga sto ti je zoka napisao.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 23:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Stvarno nema smisla raspravljati. A i nije tema o tome.
Neka vam bude onako kako zamišljate.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2011, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sto se tice hrvata. oni nemaju nikakvu tradiciju u bosni i trgovinom i zanatsvom se nisu bavili. austrugari su u periodu od 1882 (kad je dosao kalaj), do pocetka 20v. u bih uvezli preko 150.000 nijemaca, ceha, slovaka, madjara...oni su se bavili administrativnim poslovima i zvali su ih kuferasi jer su dolazili sa jednim koferom u ruci.inace, prvobitna ideja je bila da se bosna germanizuje, ali se od toga odustalo. nakon propasti austrugarske ostali su u velikim gradovima. to su danasnji bosanski hrvati. vecina njih je svjesna svog porijekla i srbi nisu imali problem sa njima za vrijeme 2 sv. rata. problem je bio sa pokatolicenim srbima u zapadnoj hercegovini.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]