banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 10:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Razdruzivanje
PostPoslato: 16 Sep 2011, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
The_new_Statesman je napisao:
Reci cu da se radi o GP Gradina-Jasenovac. Za Gradisku nisam siguran, mozda visi u nekom cosku, ali ovamo je cistina i sve se vidi.

Sada predvidjam desavanje sveg onog orgijanja zbog kog Srbe i Hrvate ne zanima BiH.

Ima u Gradišci sigurno. Ali što jest jest, furaju se zastave RS i šahovnice na dve strane BiH. Po Hercegovini stavljaju i službenu hrvatsku zastavu, zastavu Herceg-Bosne i zastavu NDH. Kad smo kod te zastave NDH nekidan sam prolazeći kroz Zagreb vidio svadbenu kolonu i iz jednog auta, mislim da je ono gdje budu mladenci, viri ogromna zastava NDH... :?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Panzer je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Reci cu da se radi o GP Gradina-Jasenovac. Za Gradisku nisam siguran, mozda visi u nekom cosku, ali ovamo je cistina i sve se vidi.

Sada predvidjam desavanje sveg onog orgijanja zbog kog Srbe i Hrvate ne zanima BiH.

Ima u Gradišci sigurno. Ali što jest jest, furaju se zastave RS i šahovnice na dve strane BiH. Po Hercegovini stavljaju i službenu hrvatsku zastavu, zastavu Herceg-Bosne i zastavu NDH. Kad smo kod te zastave NDH nekidan sam prolazeći kroz Zagreb vidio svadbenu kolonu i iz jednog auta, mislim da je ono gdje budu mladenci, viri ogromna zastava NDH... :?

Nema u Hercegovini zastava NDH samo zastave BiH i na nekim mjestima zastave Herceg-Bosne uključujući i pojedine institucije u dijelu Mostara i opštinama sa hrvatskom većinom. Takođe nema ni zastava R. Hrvatske. U svadbenoj koloni nosi se zastava Herceg-Bosne. Vidio sam mali milion puta.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bogme ja kad sam prije jedno dva mjeseca prolazio kroz Hercegovinu naišao sam i na NDH zastave, a i na hrvatske. Ne bih pisao bezveze da nisam. Nisam siguran ali mislim da mi je drug rekao da u Duvnu na nekoj školi ili nekoj drugoj instituciji visi zastava RH.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Panzer je napisao:
Bogme ja kad sam prije jedno dva mjeseca prolazio kroz Hercegovinu naišao sam i na NDH zastave, a i na hrvatske.

A koja je razlika izmedju ndh i hrvatskih zastava?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Panzer je napisao:
Bogme ja kad sam prije jedno dva mjeseca prolazio kroz Hercegovinu naišao sam i na NDH zastave, a i na hrvatske.

A koja je razlika izmedju ndh i hrvatskih zastava?

Hrvatska zastava, mislim na Republiku Hrvatsku...
Spoiler:
Slika

Zastava NDH...
Spoiler:
Slika

Poslednji put menjao Panzer dana 16 Sep 2011, 19:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka

Slika
Zastava koja se najčešće viđa tj. zastava bivše Herceg-Bosne.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Malo me buni ova zastava NDH. Ja sam viđao onu bez ovog "U" i dno grba je bilo zaobljeno...

EDIT: Ovu...
Spoiler:
Slika

Sad sam primjetio da je red boja drugačiji na ovoj posljednjoj zastavi i na onoj zastavi NDH. Ova posljednja počinje na dnu sa crvenim kvadratom, a ona sa bijelim. Grb sa prvim bijelim kvadratom je valjda grb NDH.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka

Panzer je napisao:
Malo me buni ova zastava NDH. Ja sam viđao onu bez ovog "U" i dno grba je bilo zaobljeno...

EDIT: Ovu...
Spoiler:
Slika

Sad sam primjetio da je red boja drugačiji na ovoj posljednjoj zastavi i na onoj zastavi NDH. Ova posljednja počinje na dnu sa crvenim kvadratom, a ona sa bijelim. Grb sa prvim bijelim kvadratom je valjda grb NDH.

To je prva zastava nezavisne Hrvatske koja jeste i zastava NDH. Nakon reakcije Izraela i Jevreja uopšte morali su promijeniti zastavu u ovu sadašnju. Ja je nisam često viđao. U stvari rijetko sam je viđao. Uglavnom viđam zastavu Herceg-Bosne.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E ja sam baš tu vidio jedno dva, tri puta ljetos i mislim da je jednom ili dvaput bila naslikana na onim velikim zidovima pored puta, a ta je bila i u Zagrebu na toj svadbi.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Spoiler:
Slika

Ovo ti je isto i zastava Hrvatske, a i NDH. Samo zvanicno se koristi ona gornja prva verzija, a ovo je pojednostavljena (skracena) verzija. Slicno se koristila u NDH i ova zastava a i ona sa slovom U, a takodje i zastava sa slovom U obavijenim oko grba.
Medjutim, sustinski zastava NDH i danasnje HR se ne razlikuju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa eto, objasnio je hercegovac jedno dva posta ranije. Pitao si me za razliku, dao sam ti sve tri varijante koje ja poznajem... :D

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Odoste vi na zastave.
Vec sam pisao na jednoj drugoj temi da nije toliki problem da se RS odvoji, koliko je to da oni smatraju da smo mi dobili preveliku teritoriju, jer njihova teorija je ako njih ima 50%, treba da dobiju i toliko teritorije. Kad bi se mi odrekli petnaestak posto teritorije, oni bi lakse pristali na podjelu ( mada to o procentu teritorije je smijesno jer njihovih 30% vrijedi realno mnogo vise od nasih 50%).

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma dobro, malo smo se zanijeli sa zastavama samo da neke stvari utvrdimo. Što se tiče teritorije mislim da ni Srbima nije baš svejedno koliko će dobiti. Bojim se samo da bi neko mogao da traži i više od onog što imamo, a ciljajući na predratno stanje i teritorije koje su Srbi naseljavali...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma da. Svi strucnjaci se slazu da se svi ratovi vode iskljucivo radi teritorija. Sjecam se da smo to ucili prije rata iz predmeta "Odbrana i zastita" kojeg se mladje generacije od 35 ne sjecaju. Ostale stvari kao nacija, religija, boja koze, interesi itd. su samo izgovori. Iskljucivo se svi ratovi vode samo i samo za teritorij.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2011, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Ja koliko se sjecam, Srbi su zivjeli na 60ak% teritorija u BiH prije rata, tako da smo se sa ovih 49% vec odrekli dijela SVOJIH teritorija.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
zna li se ko su pacenici u federaciji sto brisu cirilicne putokaze i ko placa brisanje?

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 03:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
U nekoj hipotetickoj situaciji ja bi im dao dvije enklave Kozluk i Janju, a Seher bi bio distrikt.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 06:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Banjalucki_Behar je napisao:
Definicija drzave je, teritorija, stanovnistvo, suverenitet, to su segmenti definicije svake drzave na svijetu, a drzava BiH to sve posjeduje, u svakome smislu, i nikada nije bila jaca. Znam da to tebi zvuci kao nesto nemoguce, ali to je realnost, puka realnost.

Реалност је да је Босна и Херцеговина већ 20 година под окупацијом НАТО, САД и ЕУ и да не може ни једна политичка одлука да се донесе без аминовања тих окупатора који имају званичан назив ОХР. Доносе законе, смјењују политичаре, функционере, полицајце.
ОСБиХ које су ко фол заједничке ништа не могу да ураде без дозволе НАТО. Ни један једини метак да отворе из запечаћеног сандука, а камо ли да га испуцају не могу без писмене дозволе истог тог НАТО.
Ни један полицајац не може да ради док не добије сертификат од ЕУПМ.
Судство и тужилаштво су у рукама странаца.
Централна банка БиХ је у рукама странаца.

Значи немамо самосталну монетарну политику, унутрашњу и вањску безбједност, те унутрашњу и вањску политику.

И о каквој ти нама онда јачини БиХ причаш?

Једино у чему је БиХ јача него икада је висина дуга по глави становника!!

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 10:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
laoce je napisao:
. Kad bi se mi odrekli petnaestak posto teritorije, oni bi lakse pristali na podjelu ( mada to o procentu teritorije je smijesno jer njihovih 30% vrijedi realno mnogo vise od nasih 50%).

Šta još više da im damo? I ovako država ne liči ni na šta,praktično je neodbranjiva,osim u slučaju stalne opšte mobilizacije (a i to nije izvedivo iz milion razloga) plus,već je dobar dio tradicionalno srpskih krajeva BiH u njihovim rukama....

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2011, 13:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
jellyfish je napisao:
Ma da. Svi strucnjaci se slazu da se svi ratovi vode iskljucivo radi teritorija. Sjecam se da smo to ucili prije rata iz predmeta "Odbrana i zastita" kojeg se mladje generacije od 35 ne sjecaju. Ostale stvari kao nacija, religija, boja koze, interesi itd. su samo izgovori. Iskljucivo se svi ratovi vode samo i samo za teritorij.

Evo čitam par ovi postova pa da ija lupim paraf na priču....što se teritorije tiče nikakvi ustupci FBIH nisu potrebni, oni su dobili bolji i razvijeniji dio BIH. Koliko god svi se busali ovda da je RS bolji dio trebaju znati sledeće: FBIH je dobila Zenicu i Tuzlu sa okolinom koja ima izuzetno jaku industriju i saobraćajnu mrežu, zatim Mostar i Podveležje, Jajce sa HE, Sarajevsku regiju sa pripadajućom industrijom isvim turističkim destinacijama, zatim Kupres, Glamoč, Grahovo i Drvar a zna se kvalitet zemlje tamo. Ajde pogledajte oko sebe, uzmete primjer kafu ili kozmetiku, ima li išta da uvoznik nije iz Širokog ili Lužanskog polja? Sva predstavništva velikih firmi su u Sarajevu, a svi uvoznici su uglavnom iz Hercegovine. Šta RS ima izuzev Banje Luke? Laktaši sa jednom banjom, kao i Prnjavor. Bijeljina i Semberija jedino su perspektivni za poljoprivredu, i u Ugljeviku ima TE koja uzima ugalj iz FBIH. Hercegovina jedino ima Trebinje za turističku destinaciju, ostalo kamenjar bogu plakati još od Turskih vremena. Romanijska oblast sa Palama i Sokocu koji su i u najbolja vremena bili pripizdine sa 2 metra snijega, i onim Istočnim Sarajevom koje ima četiri ulice i jednu autobusku....patrioizam na stranu ali ekonomija je ipak malo drugačiji pokazatelj stanja kao i geografija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 542 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]