banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 05:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 290 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Sep 2011, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
_zoka je napisao:
Do skoro je nauka tvrdila da je Zemlja u centru svemira i da je ravna ploča....Ono,sve se mijenja... :)

Kad je to nauka tvrdila?

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 15:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Геоцентрични систем света представља модел света у коме се у самом центру налази Земља, док сва остала небеска тела круже око ње. Овај систем света развили су старогрчки филозофи Аристотел и Птолемеј, а захваљујући хришћанској цркви одржао се више од 15 векова.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Filozofija = nauka?
Gdje će ti duša, Zorane?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 15:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Jebi ga....

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Pa eto, filozofi, kad su ičem dobrome služili. Meni je isto malo nategnuta teza da su nas posjetili vanzemaljci i ostavili nam neke građevine i ostavili neke artefakte i slično ali opet sa druge strane vidim da mislite da nismo sami, a i sam sam takav i zato ipak mislim da nije baš nemoguće da je neko ranije dolazio na ovu planetu ali da li je nešto ostavljao, e to ne znam.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
_zoka je napisao:
а захваљујући хришћанској цркви одржао се више од 15 векова.

Samo mala ispravka, nije riječ o hrišćanskoj već o nazovihrišćanskoj crkvi,
da su na bilo koji način bili hrišćani za osnov svojih tvrdnji i vjerovanja uzeli bi Bibliju,
a njihove tvrdnje su dijametralne onima u Biblij, dakle zaključak je više nego jasan.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Dobro.Nije tema za prepucavanje ko bolje vjeruje u Boga.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Evo još jedne negativne reklame za Lacoste :D

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Prva ufološka organizacija "NLO Srbija" u Srbiji posjeduje opširne podatke o slučaju koji se svrstava u bliske susrete četvrte vrste (otmica)!
U pitanju je čovjek koji ne želi javno da se eksponira, živi na jugu Srbije i izgleda da je to jedan od najzanimljivijih susreta četvrte vrste ikada zabilježenih. Ovaj slučaj je pregledao i dao svoje mišljenje i profesor David Jakobs, sa Templ univerziteta, jedan od najvećih poznavalaca slučajeva otmice. A iz svog dosadašnjeg iskustva, utvrdio da je blizak susret četvrte vrste sa juga Srbije - legitiman!
"Većina ljudi obično misli da u Srbiji niko nikada nije vidio NLO", navodi za "Novosti" Miroslav Kostić, predsjednik "NLO Srbija", a prenosi RTRS.
"Mi želimo da im pokažemo da je riječ o globalnoj pojavi. Pokušavamo da sagledamo fenomen što je objektivnije moguće i da zabilježimo sve što može da se zabilježi", dodao je.
Ova organizacija, čiji je slogan "odsustvo dokaza nije dokaz odsustva", zabilježila je do sada viđenja NLO u Kruševcu, Novom Sadu, Pančevu, Beogradu, Kragujevcu, Vranju, Medveđi, Prokuplju, Kraljevu...
"Sa drugom sam sjedio u Vukovom parku i primijetio neobično veliku zvijezdu, u pravcu Pančevačkog mosta i Borče", posvjedočio je Ivan Đurić, o događaju u Beogradu iz septembra 2009. godine.
"Zvijezda" je bila nepravilnog oblika, kao ćirilično slovo "g" u vodoravnom položaju, a na momente je podsjećala na ogroman far.
U ljeto 1998. na stotine prolaznika primijetilo je nepoznata svjetla zelenoplave boje, ne nebu iznad Bistrice u Novom Sadu. Satima su posmatrali kako se tri plavozelene trake neizmjenično pale i gase u pravilnim razmacima, jedna za drugom.
Septembra 2004. Dalibor Ilijevski je fotografisao spomenike kod Kragujevca. Ništa neobično nije primijetio, dok fotografije sa aparata nije prebacio na kompjuter. A tu je "ugledao" NLO! Ako se bolje pogleda fotografija, vidjeće se da Sunce obasjava spomenik sa desne, a nepoznati objekat sa lijeve strane.
Jedan od najbliskijih susreta sa vanzemaljcima u Srbiji dogodio se u julu 1959. godine u Paraćinu i njemu je prisustvovao četvorogodišnji dječak, koji se igrao kod bake u dvorištu. On sada ima 53 godine i ekskluzivno je za "NLO Srbija" ispričao svoju priču, koju su znali samo članovi njegove najuže porodice.
Potvrdio je da je vidio veliki leteći objekat koji je isijavao nekoliko različitih boja, ljude njegove visine u sivim odijelima. Lica im nije vidio, a nekom iglicom su ga uboli ispod zgloba šake (ožiljak ima i danas) i rekli su mu da će da dođu po njega 24. decembra 2011. godine?!

Zanimljivo je i da je nakon 26 godina šutnje, potpukovnik avijacije u penziji, pilot Trifko Radeta prvi put javno posvjedočio o susretu aviona JNA sa "letećim tanjirom". Misteriozni događaj se odigrao početkom 1985. godine. Tada je Radeta, kao pitomac treće godine zadarske Vojne vazduhoplovne akademije boravio na aerodromu Pula.
Dok su uvježbavali figurno letenje i vađenje iz nepravilnih položaja pod kalotom, u penjanju ka zoni u traverzi Cresa je primetio leteći objekat, cilindričnog oblika cigarete i boje aluminijuma.
"Tek po izlasku NLO-a iz našeg vazdušnog prostora, sa "debelim zakašnjenjem", od aerodromske kontrole letenja obaviješteni smo da u dotičnoj zoni nema drugih letjelica", kaže Radeta.
Navodi i da je bio jedan od 12 pilota, koji su jedne noći 1987. godine borbenim avionima jurili neobično svjetlo duž cijele Jadranske obale. Kako kaže Radeta, cijela eskadrila, koju je prevodio lično komandir Milan Perić, nije uspjela da sustigne tu svjetlost.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... +novine%29

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ja sam 1987. godine kod Makarske vidio prilično jasno svijetleći objekat. Prešao preko Biokova i veoma brzo nestao negdje prema Braču.
Kao i obično blejao u nebo, ali se tako brzo dogodilo da nisam stigao ni da pokažem nekome. E sada, da li je to nešto samo u mojoj glavi zasijalio... Mada su u jednoj od epizoda Na rubu znanaosti spominjali viđanje NLO-a na tom području tog ljeta.
Od tada imam izraženu bioenergiju i liječim neplodnost kod djevica :)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Ja sam 1987. godine kod Makarske vidio prilično jasno svijetleći objekat. Prešao preko Biokova i veoma brzo nestao negdje prema Braču.
Kao i obično blejao u nebo, ali se tako brzo dogodilo da nisam stigao ni da pokažem nekome. E sada, da li je to nešto samo u mojoj glavi zasijalio... Mada su u jednoj od epizoda Na rubu znanaosti spominjali viđanje NLO-a na tom području tog ljeta.
Od tada imam izraženu bioenergiju i liječim neplodnost kod djevica :)

U posljednje vrijeme se pojavljuje mnogo priča vezanih za NLO pogotovo na tom području gdje si ga navodno i ti vidio, odnoso duž čitave jadranske obale su se navodno pojavljivali NLO-i...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa nisam rekao da vjerujem u priče... :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:

A loše ja ako vjeruješ u njih?

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Panzer je napisao:

A loše ja ako vjeruješ u njih?

Ni to nisam rekao. :lol:
Ja iskreno nešto i ne pridajem značaja tim pričama i ne osvrćem se uopšte na to kad se objavi u novinama da je neko vidio NLO. Eno, prije mjesec dana je u Jutarnjem listu ako se ne varam objavljena priča o rušenju NLO-a u bivšoj Jugoslaviji, može biti istina, a i ne mora. Jedino što ja znam je da nije izazvala neku preveliku pažnju što mi je bilo čudno malo...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
_zoka je napisao:
Jebi ga....

nemoj da se izvinjavas. iako se i danas o tome debatuje filozofija jeste nauka i to nauka svih nauka. oni koji kazu da nije nek preskoce logiku pa da vidimo sta ostaje i od ove rasprave. sto vise budemo otkrivali svijet trebace nam vise ljudi koji nisu jednodimenzijonalni i koji je proucavaju.

o elijenima ima toliko hipoteza ali nema teorije jer ona mora da prodje naucni test. problem je ako nesto nije na nasoj frekvenciji ili ne mozemo culno da dozivimo ne moze ni biti dokazano. pa i ako culno dozivimo, nema materijalnog dokaza. ovdje nije debata da li oni postoje vec da li su posjecivali zemlju. mi to ne znamo jer ne postoji naucni metod koji moze da utvrdi nesto sto nasa cula ne primjecuju.

elvise, nisam mislio da se to stvarno desilo i nisam mislio na vanzemaljce vec opet ono prvo sto se nismo razumjeli. tehnologija i duhovni razvoj bi trebali da idu ruku pod ruku a to kod nas nije tako i zato imamo realnu opasnost da potpuno unistimo jedni druge. duhovni razvoj nije gledanje u nebo vec kolektivna svijest koja je morala biti na mnogo vecem nivou. obrazovanje i razna propovjedanja tu ne pomazu. nista se nije promjenilo u tom smislu, nama i dalje upravljaju instinkti.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Frisky_Dingo je napisao:
nemoj da se izvinjavas. iako se i danas o tome debatuje filozofija jeste nauka i to nauka svih nauka. oni koji kazu da nije nek preskoce logiku pa da vidimo sta ostaje i od ove rasprave. sto vise budemo otkrivali svijet trebace nam vise ljudi koji nisu jednodimenzijonalni i koji je proucavaju.

Filozofija nije isto sto i nauka i filozofija se ne bavi naucnim zakonima i naucnim teorijama. Filozofija je okrenuta najvise prema metafizickom dok nauku uopste ne zanima metafizika.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
old fashion men je napisao:
_zoka je napisao:
а захваљујући хришћанској цркви одржао се више од 15 векова.

Samo mala ispravka, nije riječ o hrišćanskoj već o nazovihrišćanskoj crkvi,
da su na bilo koji način bili hrišćani za osnov svojih tvrdnji i vjerovanja uzeli bi Bibliju,
a njihove tvrdnje su dijametralne onima u Biblij, dakle zaključak je više nego jasan.

Dobro je Mojsije skontali smo u Bibliji sve piše.

Frisky ako nisu na našoj frekvenciji onda mi malo glupo da su nas bilo čemu podučavali. Kad se god pomene da su stare civilizacije znale više nego mi danas, ja se sjetim da su sve one odreda, smatrale da je Zemlja ravna ploča. Kontam da bi im to prvo rekli.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:

Filozofija nije isto sto i nauka i filozofija se ne bavi naucnim zakonima i naucnim teorijama. Filozofija je okrenuta najvise prema metafizickom dok nauku uopste ne zanima metafizika.

sta je filozofija nauke? naucni zakoni i naucne teorije proizilaze iz logike koja je jedna od kljucnih filozofskih disciplina. filozofija je metanauka, majka svih nauka.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izzard je napisao:

Frisky ako nisu na našoj frekvenciji onda mi malo glupo da su nas bilo čemu podučavali. Kad se god pomene da su stare civilizacije znale više nego mi danas, ja se sjetim da su sve one odreda, smatrale da je Zemlja ravna ploča. Kontam da bi im to prvo rekli.

imale su potrebu za kreacijom koja je bila potpuno iracionalna. ja vjerujem da u nasem dnk postoji nesto sto nas pokrece ili neki okidac i to vrlo precizan i propracunat vremenski da obavimo svoju misiju. nazovi to vanzemaljcima, nekim bogom ili kako god. dobra je stvar sto kako vrijeme prolazi izlaze sve zanimljivije hipoteze o nasem porijeklu i cak kad su potpuno sulude ima kreativnih ideja. ne znam da li sam ovdje kacio knjigu roberta lanze, sa kojom se ja ne slazem ali mi je mnogo zanimljivija od svih koje do sada imamo.

http://www.amazon.com/Biocentrism-Consciousness-Understanding-Nature-Universe/dp/1935251740/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1315853465&sr=1-1

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Friški, sjed u krilo, čiko da ti objasni.
Filozofija nije nauka. Niti će ikad biti. Filozofija nema prije svega eksperiment, osnov naučnog istraživanja i spoznaje. Nema provjerljivost svojih teorija. Da, atomisti su govorili da se sve sastoji od sitnih nedjeljivih čestica koje su zvali atomima. Danas shvatamo da postoje sitne čestice koje zovemo atomi. Ali to nisu ti isti atomi, atomisti su atome posmatrali kao jedno, današnji atomi se tako zovu samo kao homage atomistima. Dalje, atomisti su tvrdili nešto, a nisu mogli nikako to provjeriti i potvrditi kroz eksperiment. Niti su atomisti naučnici, niti je njihova tvrdnja naučna.
Filozofija nauke se ne bavi naučnim istraživanjima već se bavi naukom, kakva bi trebala biti.
Logika donekle jeste osnova nauka, ali kad uzmeš kvantnu fiziku u obzir, logika leti kroz prozor. Tako da logika nije univerzalno oružije nauke.
Filozofija jeste metanauka. Meta znači gore/iznad. Metafizika je u bukvalnom prevodu "iznad prirode" njen predmet nije priroda, stvarnost. Polazna tačka nauke je priroda/stvarnost. Imao si filozofiju prirode, ali ona s prije svega bavi već provjerenim fizičkim činjenicama.
Kad bi filozofija bila nauka, onda bi i religija bila.

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 290 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]