Harvester je napisao:
E sad... zašto osvajamo prvenstvo?
Prvo, imaćemo mali problem u četvrtfinalu. Igramo protiv Rusa, od kojih smo mnogo bolji, ali siguran sam da naši igrači neće pružiti baš maksimum protiv braće. Zato očekujem ne pretjerano ubjedljivu pobjedu.
Ona komedija od francuskog tima ekspresno ispada od Grka. Očekuju laganu pobjedu, a doživjeće raspad sistema.
Litvanija će da pobijedi Makedoniju, a Španci mislim neće imati velikih problema sa Slovenijom (ili Finskom?), mada moram priznati da ću svim srcem da navijam za Sloveniju (ili Finsku).
E, nakon toga: U polufinalu Španci gube od Litvanije, jer su ih već pobijedili u grupi, a znamo da je nemoguće istu reprezentaciju pobijediti dvaput (ko im je kriv kad loše tempiraju pobjede). Mi naravno satiremo Grke, 2 razlike (da su kojim slučajem prošli Francuzi, nabili bismo i njih jer su nas pobijedili u grupi, a znamo da je nemoguće istu reprezentaciju pobijediti dvaput).
Konačno, u finalu razbijamo Litvaniju, jer su nas već pobijedili u grupi, a nemoguće je pobijediti istu reprezentaciju dvaput (tu se vidi kako smo genijalno istempirali poraze u grupi).
Wow! Kakav optimizam! Ipak malo realnosti nije na odmet. Srbija igra očajno i ako ne poprave igru ne gine nam poraz protiv Rusa a možda čak i protiv Makedonaca. Ja ipak više priželjkujem Ruse nego Makedonce jer bivše yu republike se napale i preko svojih mogućnosti kada igraju protiv Srbije a ako uzmemo u obzir da Srbija igra očajno ne bi mi se dopao scenario da Makedonci zgaze Srbiju što je čak i moguće uz ovakvu igru Srbije kao danas protiv Turaka. Ja čak imam osjećaj da Slovenci neće ići dalje nego da će to biti Finska. Nego ni si li prognozirao da će Srbija nabiti Tursku? Umjesto nabijanja jedva se provukla. Nemamo odbranu!