banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 15:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2370 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 119  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Litvanija 2011
PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
'ebaše nam majku i sudije i Turci, al' opet najviše mi sami sebi... Kako jadno odigrana odbrana, skoka nigdje, a rješenja u napadu me nekad brinu do te mjere, da ozbiljno sumnjam u inteligenciju pojedinih igrača.

Nekonstantnost nas ubi i tako će to biti i dalje, jer glavnina ove generacije više nisu klinci, već formirani igrači. Problem sa njima je što pripadaju generacijama koje su stasavale u godinama koje se u srpskoj košarci karakterišu kao one koje su "pojeli skakavci", pa stoga imamo gomilu igrača kojima svima odreda ponešto fali da budu kompletni igrači. Opet je malo trenera na svijetu, koji bi i sa tim uspjeli da oforme tim, ali srećom Ivković je jedan od njih...

Ne bih da kritikujem ili mračim, ali generalno dosta je onih limitiranih, koji nemaju puno prostora za napredak. Perović je to što je. Prilično nesnalažljiv i spore reakcije pod košem, što je posljedica i male minutaže u prošloj sezoni. Teodosić puno zna da igra nerezonski i basketaški, što se ne smije dešavati momku, koji bi trebao da vude vođa tima. Kešelj se takođe gubi u situacijama kad treba da uradi nešto drugo osim da izleti iz bloka i zvekne trojku. Marković igra sjajnu odbranu, ali ima drvenu ruku i plaši se realizacije u napadu.Sve to je posljedica pogrešnog rada u mlađim selekcijama, a sad je Ivković prinuđen da pod pritiskom rezultata, koriguje i pojedinačne nedostatke kod igrača...
Uzmimo recimo Tepića, koji je, po meni, večeras igrao izuzetno zrelo, ali njemu fali više takvih utakmica. Solidan poenterski učinak, par skokova i asistencija i ne previše potrošenih lopti... Njega međutim ubi Panatinaikos i stagniranje među igračima, koji su skuplje plaćeni i stoga moraju i da imaju prednost. Da je pameti kod mlađih igrača, pa da ne lete momentalno za velikim parama, već da prihvataju manje ugovore, zarad par sezona u slabijim timovima, sigurno bi bili i bolje formirani kao igrači. Garantujem da bi Tepić bio daleko bolji kao igrač, da je prvo odradio koju sezonu u nekom osrednjem ligašu u grčkoj ili španskoj ligi, pa onda išao u veći klub.

Uz to, Srbija nema nikakve logistike u FIBA, što se manifestuje situacijama kao što je bila danas, da sudije navlače za protivnika, kad su u mogućnosti. Opet, da je Srbija odigrala na istom nivou, kompletnu utakmicu, kao što je bio slučaj sa prvom i polovinom druge četvrtine, sudije ne bi ni mogle da drže Tursku u životu...

Zaključak... Ne nauče li u kratkom roku, kako da održe približan nivo igre tokom cijele utakmice, crno im se piše u četvrtfinalu, iako su protivnici iz one grupe, objektivno, daleko slabiji.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Nemamo brzinu i fintu.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Cini se da se i Ivkovic danas malo pogubio i ta njegova prica o nekoj izuzetnoj HEMIJI u ekipi pred pocetak EP izgleda da ne pije vode! Imali smo vise srece nego pameti.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 16:56 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Gledam sad ovog Navara. E takav šuter treba i nama. Ladno 5 do 5 u prvom poluvremenu. Na njega se uvijek možeš osloniti da će dati najmanje 15 poena po meču. Kešelj to kod nas radi ponekad, ali treba uvijek tako raditi.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
treca cetvrtina, 29-8 za Spaniju

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Prošli smo u četvrtfinale :D

:wav:

Sa onakvom igrom smo prošli dalje, imamo nekoliko dana odmora...
A onda, sve je moguće. I polufinale ;)
U najgorem slučaju borićemo se za kvalifikacije za OI, ali možemo se nositi sa selekcijama iz Grupe F.
Sve zavisi od priprema za četvrtfinale, i uz malo sreće idemo polufinale :D

Poslednji put menjao Choban dana 11 Sep 2011, 17:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Od 12 ekipa u drugom krugu, Srbija ima najlosiju odbranu

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
shakal je napisao:
Od 12 ekipa u drugom krugu, Srbija ima najlosiju odbranu

Moraju je popraviti žele li ići dalje! Ja samo ne znam šta se nama dogodilo. Koja samo razlika između Srbije na EP 2009 i ekipe na EP 2011 u Litvaniji!

Inače mislim da prvenstvo osvaja ponovo Španija. Jednostavno su najbolji!

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ako sam dobro skontao, mi ako prodjemo cetvrtfinale igramo protiv pobjednika meca Francuska- Grcka.

Kontam da je to i dobro, da smo isli na Spaniju ili Litvaniju mislim da ne bismo imali sanse.
Ovako sa Francuzima se mozemo ponosati, sto smo i dokazali, ali meni se cini da je nama to bila i najbolja utakmica na prvenstvu, iako je odbrana bila standarno losa. Dakle moracemo jos bolje.
Ali prvo, cetvrfinale.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Zavisi od ove veceras. Ali ako se stvari budu ovako razvijale, cetvrti smo. I onda idemo na FRA-GRE...
Ako slucajno Svabe prodju, tj. pobjede sa +11 bar, onda smo treci...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 19:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Eto...a kad sam ja prekjuce nakon poraza od Spanije pisao da je odlicno sto cemo izbjeci trece mjesto i da nam je otvoren put do finala,dvojica su me pitala "na kojim sam drogama" 8)
Ako nas danas nisu zaustavile odvratne sudije i nasa rastrzana igra,pogotovo nece Rusi ili cak Francuzi koji nikad u istoriji nisu osvojili nista ili Makedonci .
Igracemo finale sa Spanijom,dostojanstveno ga izgubiti,uzeti srebro i izboriti direktan plasman na OI.
Malo li je!

Nikad ne potcjenjuj srce sampiona!

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 19:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To ja i Harvester govorimo otkad je prvenstvo pocelo :lol:

Nego gdje je kolega Optimisticni? Harvester, prezivi li?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
2 razlike za Švabe! Imam listić na kom Litvanci osvajaju prvenstvo, ali volio bih da već sad propadne.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 20:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jvas4flI5pw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
To ja i Harvester govorimo otkad je prvenstvo pocelo :lol:

Nego gdje je kolega Optimisticni? Harvester, prezivi li?

Dobismo Turke i Lamoniku, nek ga duva sad, stoka italijanska!

Nijemci izgubiše :-?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I ja navijam za Svabe, ali nama je bolje da izgube. Oni ako pobjede, pa makar i jedan razlike, mi smo treci. A onda nam je malo tezi raspored...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E sad... zašto osvajamo prvenstvo?
Prvo, imaćemo mali problem u četvrtfinalu. Igramo protiv Rusa, od kojih smo mnogo bolji, ali siguran sam da naši igrači neće pružiti baš maksimum protiv braće. Zato očekujem ne pretjerano ubjedljivu pobjedu.
Ona komedija od francuskog tima ekspresno ispada od Grka. Očekuju laganu pobjedu, a doživjeće raspad sistema.
Litvanija će da pobijedi Makedoniju, a Španci mislim neće imati velikih problema sa Slovenijom (ili Finskom?), mada moram priznati da ću svim srcem da navijam za Sloveniju (ili Finsku).
E, nakon toga: U polufinalu Španci gube od Litvanije, jer su ih već pobijedili u grupi, a znamo da je nemoguće istu reprezentaciju pobijediti dvaput (ko im je kriv kad loše tempiraju pobjede). Mi naravno satiremo Grke, 2 razlike (da su kojim slučajem prošli Francuzi, nabili bismo i njih jer su nas pobijedili u grupi, a znamo da je nemoguće istu reprezentaciju pobijediti dvaput).
Konačno, u finalu razbijamo Litvaniju, jer su nas već pobijedili u grupi, a nemoguće je pobijediti istu reprezentaciju dvaput (tu se vidi kako smo genijalno istempirali poraze u grupi).

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
I ja navijam za Svabe, ali nama je bolje da izgube. Oni ako pobjede, pa makar i jedan razlike, mi smo treci. A onda nam je malo tezi raspored...

Čekaj, onda sam se ja zezno u računu. Zar se onda neće napraviti krug između nas, Litvanaca i Švaba u kome će Litvanci biti najbolji?

A ako budemo treći, onda idemo na Makedoniju, to ne bi trebalo da bude problem.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hm, ipak je do mene. Pravi se krug i gleda se medjusobna kos-razlika. Mi imamo +1. Izgubili smo 10, a uzeli 11 razlike... Morale bi ipak Svabe uzeti 11 razlike... Tim bolje. Sigurno smo cetvrti, kako stvari stoje.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
realno, dobili smo gore, izgubili od boljih. turska ima turkolua koji je prestar, i kantera koji je premlad od ekstra igraca. i to je sve. za ovu generaciju bi bio ogroman uspjeh da se plasira na olimpijadu.

onda da preuzme djordjevic, doda pavlovica na dvojku, milicica na 5, dragovica na 3-4 i rakovica kao bengera ispod kosa (otpadaju paunic,marjanovic,rasic i bjelica. to bi vec bio ozbiljan tim.

ps. ovo sto je harvester napisao za francuze. oni su najkompletniji tim na prvenstvu i igraju protiv jedne skrpljene ekipe koja nije ni blizu grcke prethodnih godina. sigurno prolaze francuzi i to sa laganih 20.

joakim noa ce biti mvp. on je igrac inspiracije. ko nije gledao plej of ove godine naravno da ne zna o cemu pricam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2370 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 119  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]