jellyfish je napisao:
U kameno doba devedesetih. Spominjes neki ekonomski plan. Vjerovatno si jos mlad pa se ne sjecas ekonomije i bijede devedesetih. U poredjenju s devedesetima sad je daleko veci standard. Tih godina je inflacija bila nekoliko miliona procenata za mjesec dana. Milijardu dinara je kostao jedan hljeb, a plata je bila pet milijardi jedan dan, a vec drugi dan ne mozes kupiti nista za platu, sve skoci pedesetostruko za jedan dan. Tih dana su ljudi za cijelu platu mogli platiti samo telefonski racun i to pod uslovom da podrane inace do podne sve poskupi. Ovo je bilo u Srbiji ovako, a u BiH je bilo jos gore posto je bio rat.
Slazem se da je i sad kriza, ali moras uzeti u obzir da je sadasnja vlast dosla u najgore vrijeme svjetske krize kakva se ne pamti jos od 1929. Tako da malo proucis devedesete pa onda pricas o nekom "baljezganju". Vrijedjati je lako, trebas napisati argument ako se ne slazes.
Dželi nisu u pravi ni jedan posto....Evo da ti ja kažem,a nisam pristalica radikalnih nacionalnih stranaka.....Srbija je u qrcu.Živi se gore nego za vrijeme Slobe...Bio sam proljetos tamo sedam dana...Vojvodina,bogatstvo Bogom dano prepušteno propadanju. Eto kad su uz nabitniju i ja najprometniju saobraćajnicu u Banatu čak i pumpe napuštene i zatvorene....Kako prolaziš kroz banatska sela vidiš napuštene slaše,prepuštene propadanju. U Vršcu,koji je uvijek imao dobro plaćene radnike zahvaljujući Hemofarmu hiljade radnika ostaju bez posla. Struja,voda,grijanje....sve je poskupilo višestruko u odnosu na Slobino vrijeme....Ne fiktivno,nego realno. Plus,na računu za struju recimo,ima sedam dodatnih stavki,raznih taksi,koje se plaćaju....a sve to da se namiri ogroman državni aparat u državi koja nema više ni pola privrede koju je imala devedesetih.
Jedino što je primjetno napredovalo u odnos na devedesete je prilaz Beogradu koji je konačno prevučen novim slojem asfalta.
Ja sam se zadesio tamo tokom one blokade poljoprivrednika...Kaže RTS da su poljoprivrednici blokirali Beograd,a nisu oni nego policija...Seljaci puste jednu traku za saobraćaj,policija ne. Za Banat ima jedan j3beni voz,a onda se u njega naguraju svi Pančevljani koji rade u Beogradu.....Alo,nije u stanju država da organizuje još jednu liniju da bi olakšala "blokadu"...
hercegovac27 je napisao:
DS će izgubiti izbore i doći će neko drugi.
Druže,u kakvoj si ti zabludi....Naravno da DS neće izgubiti izbore u Srbiji..Zašto? Zato što su svi drugi gori....